Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
"Kaçak yapı dönemi bitiyor"
 Kaçak yapı dönemi bitiyor
 
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İmar Kanunu'nda yapılan değişikliklerle birlikte kaçak yapıların Türkiye'nin gündeminden çıkacağını söyledi.
 
4 Temmuz 2010 Pazar - 00:23

Bakan Demir, bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur'a geldi.

Burdur'da ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Demir, Vali Süleyman Tapsız'da şehir hakkında bilgi aldı. Tapsız, Bakan Demir'e Burdur'un yöresel çalgılarından kabak kemane ve sipsi hediye etti. Bakan Demir, kabak kemaneyi eline alarak bir süre çalmayı denedi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Demir, özel müteahhitlik alanını 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girecek olan yeni İmar Kanunu'ndaki değişikliklere kayıt altına alınacağını kaydetti.

Yapı denetimi kavramını da bütün vilayetlerde yaygınlaştırmayı planladıklarını dile getiren bakan Demir, "Yapılan çalışma şu anda Bakanlar Kurulu'nda imza aşamasında. Kaçak yapı ile ilgili düzenleyici teşvik edici hiçbir düzenleme olmamasına rağmen ruhsat veren ve o alanlardaki ruhsat yetkilisi olan kurumların gerektiği gibi bu işi takip etmemesinden kaynaklanan az da olsa kaçak yapı stokumuz var. Bizim 'azda olsa' kavramına da artık tahammülümüz yok. Kaçak yapıyı bir defa Türkiye'nin gündeminden çıkarıyoruz. Yeni çıkan imar kanunla ruhsata aykırı yapı yapma kavramını da tamamen ortadan kaldırıyoruz. Yapı denetimi sistemini bütün ülkeye yaygınlaştıracağız." diye konuştu.


İNŞAATLARDA BELGELİ USTA DÖNEMİ

Bakan Demir, yapılan kanun değişikliklerinde inşaatlarda belgeli usta çalıştırma döneminin de başladığını belirtti.

Bununla ilgili safhayı şu anda tamamlamak üzere olduğu bilgisini veren Bakan Demir, şöyle devam etti:

"Bu alanda çalışan insanların bize müracaat etmeleri halinde kendilerine geçici belge vereceğiz. Daha sonra bir takvim içerisinde verilecek eğitimden geçirip kalıcı belgelerini de vereceğiz. Böylece sektörde usta sıkıntısı yaşanmayacak. Sağlıklı bir geçişi sağlamış olacağız. Özellikle bundan sonra il özel idareleri ve belediyeleri inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi yetkilerini artık ciddi bir sıkı denetime tabi tutacağız bundan sonra. Bunlarla ilgilide çalışmalarımızı başlattık."

Demir, Valilik ziyaretinin ardından Tapu ve Kadastro müdürlükleri ile Burdur Belediyesi, AK Parti Burdur İl Başkanlığı ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Bakan Demir, Burdur Belediyesi'nin kendilerine yer göstermesi halinde içerinde Tapu, Kadastro ile Bayındırlık ve İskan müdürlüklerinin barınabileceği bir bina yapma sözü verdi.

Burdur ziyaretini tamamlayan Bakan Demir, daha sonra Isparta'ya hareket etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yüksekova durulmuyor
 
Osmaniye'de feci kaza
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e37'

[MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-5.7.32-log]Table 'byturco.haber_arsiv' doesn't exist

/haber.asp, line 714