Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
158 Yeni Enerji Santralinin Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti
158 Yeni Enerji Santralinin Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Enerji Bakanı Albayrak'ın katılımı ile 5 milyar dolar yatırım bedeline sahip 158 enerji santralinin açılışı gerçekleştirildi
 
7 Kasım 2016 Pazartesi - 15:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Toplu açılış törenini gerçekleştirdiğimiz ve tamamı 2016'da devreye alınmış ya da alınacak olan 158 enerji tesisinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisler çöp, doğalgaz, güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal linyit, taş kömürü gibi çok farklı enerji kaynaklarıyla elektrik üretiyor. Tamamı özel sektöre ait. 5 milyar dolarlık bir yatırım. Enerji kalkınmanın büyümenin refah artışının lokomotifidir. Yeterli miktarla düşük maliyetle enerji üretemiyorsanız hedeflerinize ulaşamazsınız. Çok çarpıcı örneklerini görürsünüz. Kurulu gücümüz 2 kattan fazla arttı. İnşallah bu şekilde büyümeye devam ettiğimizde Türkiye'nin elektrik piyasası Avrupa'da üçüncü sıraya ulaşacaktır. Enerji sektöründe adımların piyasanın ve tüketicilerin ihtiyacına yönelik dengeli atılması gerekiyor. İyi işleyen bir piyasa oluşturmak mümkündür.

Enerji sektöründe adımların dengeli atılması gerekiyor. Siz bakmayın Batı ülkelerinden çevrecilik saldırılarına bunların hepsi art niyetlidir. Kömür ve nükleerle çalışan santraller olmasa Batı karanlığa gömülür. Polonya'da elektrik nükleerden yüzde 84, Almanya'da yüzde 45, Çin'de yüzde 75, Hindistan'da yüzde 73. Türkiye'de kömüre dayalı elektrik üretimi yüzde 22. Ülkemizde ne zaman kömür ve nükleer santral meselesi olsa birileri ayağa kalkar çevrecilik yapar. Peki Batı ülkelerinde neden böyle şeyler yaşanmaz, neden oralarda böyle kampanyalar olmaz. Bu kampanyaları finanse edenlerin dertleri başka. Onlar üzüm yemenin çevreyi korumanın değil bağcıyı Türkiye'yi dövmenin peşinde. Enerji ithalatımız cari açığın yarısını oluşturuyor. Bizim kendi rezervimizi eritmek zorundayız. Biraz fazla kullanırsın olur biter. Çünkü biz eğer finansman yönetiminde başarılı olmazsak, cari açığı düşürmezsek ekonomi dumanaltı olur. Kömürde ithal yok, bu işi kapattık. Biz kendi rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Önce kömürlerimizi eritelim.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız yeni bir strateji geliştirdi. Devlete en ucuz teklifte bulunana bir saha verilecek. Devlet alım garantisi vererek yatırımcıya finansman sağlamış olacak. En yüksek bedeli teklif edene daha önceden veriliyordu. Hiçbir olumlu katkısı yoktu. Nükleer santraller konusunda 2 önemli adım attık. Mersin Akkuyu 2023'te devreye girecek, Sinop için çalışmalar sürüyor. Yenilenebilir düzenlemesini çok önemli görüyorum. Yenilenebilirde ihalenin en önemli şartı elektrik üretiminde kullanılacak yüksek teknolojinin ülkemizde üretilmesi olacak. Bu millet yapar. İhaleye çıkarılan en az yüzde 80 yerlilik ve 15 yıl AR-GE şartı getirdik. Yenilenebilir enerji ile diğer sektörlerde de yerli üretim artışını istiyoruz. Dünyadaki en büyük güneş tarlası olacak Konya Karapınar için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor. Yatırım bedeli 1,3 milyar dolar olarak hesaplandı.

Nükleer santrallerde de mümkün olduğunda teknolojiyi hakim kılmaya çalışıyoruz. Diğer bir yatırım ise su kaynaklarıdır. Adeta hidroelektrik konusunda devrim yaptık. Ülkemizde özel sektörün eliyle değerlenecek duruma getirdik. Bugünkü açılış programımızda hidroelektrik santrallerinin 33 tanesinin açılışını yapıyoruz. Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, şimdi su akar Türk yapar diyorlar. Greenpeace'ciler bizim Karadeniz'e zaten hep bela olmuştur. Elektrik üretirsin önüne dikilirler, söze gelince de aydın diye geçinirler ya karanlıktasın ne aydını. Biz insanlığın karanlıkta yaşamasını istemiyoruz. Ülkemin insanı da bu aydınlığı şehir köy her yerde yaşayacak. İçme suyu bulmakta zorlanan ülkeyken onu da başarmalıyız. Sularımızdan içme, kullanma ve enerji elde edilecek suyu oluşturmalıyız. Baraj yapımında atılan adımlar israfımızı ortadan kaldırdı.

Sabır ve kararlılıkla hepsini aşıp kurulu gücümüzün hidroelektrik kaynakların olduğu güne geldik. Diğer bir yenilenebilir enerjimiz ise çöptür. Hatta fabrikaların atık ısıları ve hayvansal atıklardan enerji üreten enerji santrallerimiz bile var. Jeotermal kaynaklarımızı turizmde de kullanmak istiyoruz. 11 jeotermal tesisimiz de bu alanda önemli adımlarımızı gösteriyor. Doğalgaz tesislerimiz de ciddi öneme sahip. Bugün 23 santrali hizmete açıyoruz. Herbirinde ciddi yatırım olan tesisleri ülkemize kazandırmış oluyoruz. Bu tablo ülkemiz için önemli. Ülkemiz terör örgütleri, ihanet çeteleriyle hedeflerinden uzaklaştırılamayacak bir ülke olduğunu göstermek zorundadır. Terörün hakkından gelmek bizim için kolaydır. Karşımızdaki PKK 3-5 bin teröristen, DEAŞ sadece teröristen ibaret değil, FETÖ ortadaki ihanetçilerden ibaret değil. Tamamının gerisinde farklı güç, destek projeler var.

PKK hala ortada çünkü bir takım güçler bu örgütün bitmesini ülkemizin huzura kavuşmasını istemedi. PKK'nın Kürt kardeşlerimiz adına terör estirmesi için ortada hiçbir sebep yoktur. Örgütün en çok kanlarını döktüğü insanlar Kürt kardeşlerimizdir. Tarihinin en şiddetli saldırılarını bu dönemde gerçekleştiriyor. DEAŞ sürekli eylem çabasında bunların İslam'la alakası yok. FETÖ ihanet çetesi dünyanın dört bir yanında ülkemizin alehine faaliyet göstermek için çalışıyor. Bir şehirde eskiden haset birisi yaşarmış. Bu mesele yöneticinin kulağına gitmiş. Sana ne dilersem onu vereceğim ama bir şartla demiş istediğin şeyin iki katını komşuna vereceksin demiş yönetici. Düşünmüş haset talebim bir gözümün çıkarılması demiş. Sebebini sormuş yönetici. Maksat komşunun iki gözü çıksın. Evet pek çok çevrenin maksatı komşunun iki gözü çıksın. İsteseniz de istemesiniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Batı dünyası istediği kadar teröristi Batı şehirlerinde barındırsın. Ne yaparlarsa yapsınlar bir gün gelecek onları da vuracak.

15 Temmuz darbe girişimini geçtik Allah'ın izniyle. Bundan sonra da her türlü durumu boşa çıkararak yola devam edeceğiz. Bugün terör örgütlerine kucak açanlar artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Terör örgütü işte. PKK'nın yan kolu YPG. Apaçık bunlar ortadayken hala siz bunu savunuyorsanız DEAŞ'ı diğer bir terör örgütüyle yokedeceğinizi düşünüyorsanız bunu kimse yutmaz. Yarın onların hedefi haline gelmekten kurtulamayacaklar. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar kaybettikleri gözleriyle kalacaklar. Bu işlerde erken kalkan yol alır. Yatırımlarıyla ülkelerine güvenliklerini gösteren işadamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yatırımların ülkemize kazandıranları tebrik ediyorum."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yargıtay Başkanı Cirit'ten Vali Karaloğlu'na Ziyaret
 
Türkiye ile ABD Rakka Konusunda Anlaştı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ev ve İş Yeri Sahipleri Bu Habere Dikkat
Evini veya iş yerini kiralayanlar, kira bedelini banka aracılığıyla tahsil ...
HDP Milletvekilleri Leyla Birlik ve Nursel Aydoğan Tutuklandı
Gözaltına alınan HDP Milletvekilleri Leyla Birlik ve Nursel Aydoğan tutuklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sermaye Piyasaları Kongresi'nde Konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Otel'de düzenlenen Sermaye ...
Bakan Bozdağ: Polis ve Sivil Şehitlerimiz Var
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.
 
 
İfadeye Gelmeyen HDP'lilere Gözaltı
Yürütülen terör soruşturması kapsamında, daha önce çağrılmasına rağmen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli'yi Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yle Görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi bugün saat 15.00'te ...
Vergisini Ödeyemeyene Yeni Bir Fırsat
Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borcunu vaktinde ödeyemeyenler için geçmiş ...
 
 
Çorum'da Deprem
Çorum'da merkez üssü İskipli ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bakan Kaya: Davanın Takipçisi Olacağız
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2. kez serbest ...
Silopi'ye Askeri Sevkiyat
Ankara'dan Silopi'ye tanklar, tank kurtarıcıları, tekerlekli araçlar ve iş makineleri gönderiliyor
Devlet Bahçeli'den İdam Açıklaması
MHP Lideri Bahçeli, idam cezası tartışmasıyla ilgili ''AKP hazırsa, MHP ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya