Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
2. Cumhurbaşkanı Talat'tan Gündeme Dair Açıklamalar
2. Cumhurbaşkanı Talat tan Gündeme Dair Açıklamalar
 
2. Cumhurbaşkanı Talat katıldığı bir TV programında çeşitli soruları yanıtladı.
 
30 Ocak 2014 Perşembe - 16:10

Trafik konusunda “Ne yapmalı?” şeklindeki bir soruyu değerlendiren Talat, son dönemlerde insanlarımıza büyük acılar çektiren trafik kazaları ile kanser vakalarının sıklığına değindi. Talat, trafik kazalarının çok farklı boyutları ve nedenleri olduğunu, insanı hazırlıksız yakaladığını, bunun da aile ve arkadaş boyu acılara yol açtığını belirtti.
Geçmiş ara hükümet döneminde güzel bir karar alındığını, trafikte tüm yetkilerin bir bakanlığa devredildiğini kaydeden Talat, bunun hayata geçirilmesini isterken, kazalar üstüne özellikle görüş belirten köşe yazarları ve sivil toplum örgütlerinin neredeyse tümünün hatayı devlete bulduğunu belirtti ve “Kazayı yapanın hiç mi suçu yok?” diye sordu.
Bizim yollarımızda 100 km üzerinde araç kullanılmaması gerektiğini söyleyen Talat, 100 km üzerindeki süratlerde kaza yapılması olasılığının yüksek olduğunu, dikkatsizliğin bu olasılığı artırdığını söyledi. “Bu nedenle yol güvenliğini sağlamakla yükümlü devletin sorumlulukları yanı sıra sürücülerin sorumluluklarının da hatırlatılması, eğitim sağlanması, trafik kurallarına uyulması, uymayanlar için gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması, kazaları azaltacaktır” diyen Talat, artan kanser vakaları için de yapılacak birçok şey bulunduğunu Gıda ve Hal yasalarının bir an önce çıkarılmasının başlangıç olacağını anlattı.
 YOL GÜVENLİĞİ
Yol güvenliğinin önemli olduğunu belirten Talat, Girne-Alsancak arasındaki çevre yolunun çok kötü olduğunu vurguladı ve kurallara uygunsuz çemberlerin tehlikelerine değindi.
Talat, söz konusu çevre yolunda kaldırımlar yapıldıktan sonra yolların daraldığını ve çemberlerin de uygunsuz ölçülerde kaldığını söyledi ve bu yolda derhal çalışma başlatılmasını istedi.
En öncelikli konunun 100 km’nin aşılmaması için alınması gereken önlemler olduğunu belirten Talat, kameraların olmaması yönünde görüş belirtenleri eleştirerek, bu anlayışın yanlış olduğunu, her yere kamera yerleştirilmesinin mümkün olmadığını ama kamerasız yerlerde de denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini ifade etti.
 DÖVİZ YARASI
Dövizdeki gelişmelerin sorulması üzerine Talat, döviz ile borçlanma ve iş yapılmasının yanlış olduğunu ve bir şekilde önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
Geçmişte TL’nin yüzde 176’lara kadar değer kaybettiğinin görüldüğünü kaydeden Talat, ancak koşulların geçmişteki gibi olmadığını ve döviz yükselişinin gerileyeceğini düşündüğünü söyledi.
Dövizle borçlanmaya karşı çıkan Talat, döviz borçlananlarla alacaklıların bir araya getirilmesini önerdi. Talat, bunun geçmişte yapıldığını hatırlattı ve devletin tarafları bir araya getirerek anlaştırdığını belirtti.
HIZLA ÖNLEM ALINMALI
Kısa dönem için kurumlarla anlaşarak kur sabitlemesine gidilebileceğini de belirten Talat, petrol ve elektrik fiyatlarına yine zam geleceğini söyleyerek, hükümetin şimdilik bunları artırmadığını, borçlandığını, ancak bu borçların faizlerinin de sonuçta vatandaşa yansıyacağını kaydetti. Talat, bu çerçevede önlemlerin hızla alınmasının önemini vurguladı.
Talat, konu ile ilgili bir soru üzerine, serbest piyasayı kabul etmiş ve parasını dalgalanmaya bırakmış olan ülkelerin kolayına paraya müdahale edemeyeceğini anlattı. Talat, bazı enstrümanlarla paraya müdahale edildiğinde bunların başka yan etkileri olacağını söyledi.
KKTC’de ekonominin iyi olmadığını, alım gücünün düştüğünü anlatan Talat, ekonomi alanında Türkiye ile yapılacak görüşmelerin önemine değindi.
Geçmiş dönemde Türkiye’nin içişlerimize karıştırıldığını anımsatan Talat, şimdiki hükümet döneminde ilişkilerin düzeldiğini gördüğünü ve Başbakanın Türkiye’ye davet edilmesinin de bu çerçevede önemli olduğunu belirtti.
CEZA YASASI VE UBP
Ceza yasası meclisten geçerken Ana Muhalefet UBP’nin meclis salonuna girmemesinin sorulması üzerine Talat, bunun doğru olmadığını, bu tavırla tüm yasayı reddettiklerini söyledi.
2. Cumhurbaşkanı Talat, AB normlarına dikkat çekerek, UBP’nin meclise girip şerhini koymasının daha uygun olabileceğini düşündüğünü, ileride Annan planında Eroğlu’nda da görüldüğü gibi, bu tutumlarından mahcubiyet duyabileceklerini kaydetti.
Eşcinsellik konusunda, bu gerçeğin dünya var oldukça var olduğunu söyleyen Talat, “Kimse kimsenin kahyası olmaya kalkışmamalı” dedi.
ANKETLERDE ÖNDE
Bir gazetede anket yayınlandığını ve Cumhurbaşkanlığında kendisinin önde olduğunun sorulması üzerine Talat, KADEM’in araştırmasının bugünü ifade ettiğini söyledi ve bu konuda konuşmanın henüz erken olduğunu belirtti. Talat, şimdi yapılması gerekenin seçim düşünmek değil, Kıbrıs sorununun çözümü için katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
 “SORUNU ÇÖZERSE ADAY OLMAM”
Başka bir soru üzerine, Eroğlu’nun sorunu çözmesi halinde zaten aday olmayacağını ve onu destekleyeceğini söyleyen Talat, bugün için kendi adaylığı konusunda karar vermediğini belirtti.
ORTAK METİN
Ortak metnin sorulması üzerine 2. Cumhurbaşkanı Talat, çıkmaza ilerlendiğinin görüldüğü anda, Anastasiades’e buluşma çağrısı yapılmasının gerektiği üzerinde durdu ve ortak metnin “at ile deve” olmadığını söyledi. Yüz yüze görüşmenin önemini ifade eden Talat, göz temasının önemli olduğunu ve ortak bildirilerin bu şekilde daha iyi hazırlanabileceğini kaydetti.
GEÇ KALDI
Hristofyas’ın Mağusa’da “Talat’la olsaydık çözerdik” dediğinin hatırlatılması üzerine Talat “Ne diyeyim? Geç kaldı” dedi.
DOĞALGAZ
Doğal gaz konusunda da değerlendirmelerde bulunan Talat, bunun ciddi bir konu olduğunu kaydetti ve gazın değerlendirilememesinden en önemli zararı Rum tarafının göreceğini söyledi. Türk tarafı için zaten “battı balık yan gider” diyen Talat, gaz konusunun Rum tarafını çözüme yöneltmek için bir motivasyon olduğunu kaydetti.
Avrupalıların bu gaza ihtiyaçları olduğunu, Amerika’nın da bölge barışı açısından ilgi duyduğunu ancak Rum tarafı “Bu benim hakkımdır, kimse müdahale edemez” derse, bunun gerginliklere neden olabileceğini kaydetti.
Talat, bu çerçevede sağduyulu davranarak, çözümle birlikte bu ekonomik değerden bir can suyu alınmasının önemli olduğunu belirtti.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Jermanie Jones, Sağlık Kontrolünden Geçti
 
Erdoğan, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu İle Görüştü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yüksek Adliye Kurulu’ndan Atama Kararları
Kaza Mahkemesi Başkanı Emine Dizdarlı, Yüksek Mahkeme Yargıçlığı'na atandı.
KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu Ankara'da
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Recep ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Gönüllü Teşekküller Platformu’nu Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Gönüllü Teşekküller Platformu’ndan bir heyeti kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi ...
 
 
Başbakan Yorgancıoğlu, Ankara'ya Gitti
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip ...
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Seracılar Birliği'ni Kabul Etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, gıda güvenliğinde denetimin önemine ...
Bakanlar Kurulu, 8 Yasa Tasarısını Meclise Gönderdi
Bakanlar Kurulu, mali konular ve gıda güvenliğiyle ilgili 8 yasa tasarısını ...
DAÜ Konseyi’nden Bet Ofisler Kararı
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), bet ofislerin üniversitelere ve topluma ...
 
 
Lefkoşa Türk Belediyesi Personeline Eğitim
Sivil Savunma Arama Kurtarma Müdürlüğü personeli tarafından, Lefkoşa Türk ...
UBP Genel Başkanı Özgürgün, Hür-İş Federasyonu’nu Ziyaret Etti
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Hür-İş Federasyonu’nu ziyaret etti.
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.
HAK'tan Yeni Alayköy Yolu Açıklaması
Halkın Adaleti Konseyi (HAK) Alayköy’ün yeni yapılan yolunun tehlike saçmaya ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya