Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
6 Bin Engelliye Kamuda İstihdam
6 Bin Engelliye Kamuda İstihdam
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Temmuz sonu itibarıyla Allah nasip ederse 6 bin engelli vatandaşımızı kamu istihdamıyla beraber buluşturacağız." dedi.
 
12 Mayıs 2016 Perşembe - 14:45


Soylu, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) hibe desteğinden yararlanılarak, engellilere yönelik yürütülen faaliyet kapsamında Serdivan ilçesinde yapılan simit fırınının açılış törenine katıldı.
 
Bakan Soylu, İŞKUR'un geçmiş yıllardaki durumunu, sürecini, vatandaşın gittiği zaman hangi ilgiyle karşılandığını, bugün de meseleler karşısında nasıl çözüm ürettiğini hep birlikte takip ettiklerini söyledi.
 
İŞKUR'un 1 Ocak'tan 12 Mayıs'a kadar 355 bini aşkın kişiyi iş sahibi yaptığına işaret eden Soylu, "Bu yıl hedefimiz, 1 milyon civarındadır. İnşallah bu hedefimize hep birlikte ulaşacağız. 2002'de iktidara geldiğimizde kamuda çalışan 5 bin 777 engellimiz mevcuttu. Bugün ise tam yüzde 753 artışla birlikte 43 bin 959'a ulaşmıştır." diye konuştu.
 
Engellilere müjde
 
Engelliler Haftası dolayısıyla bir müjde vermek istediğini dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"24 Nisan'da, dünyada ilk kez yapılan, daha önce özürlü sınavı olarak bilinen ama Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak nitelendirdiğimiz, bu konuda dünyada ilk kez öncelik yaptığımız bir süreç içerisinde şunu ifade etmem gerekir ki yaklaşık 75 bin vatandaşımız 24 Nisan'da yapılan EKPSS'ye girmiştir. Temmuz sonu itibarıyla inşallah Allah nasip ederse 6 bin engelli vatandaşımızı kamu istihdamıyla beraber buluşturacağız ve temmuz sonu itibarıyla 6 bin insanımıza daha kamuda istihdamı sağlayan bir anlayışı gerçekleştireceğiz."
 
Sadece kamuda değil, özel sektörde de özellikle engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Soylu, 2002'deki 28 bin engelli istihdamının, yüzde 285 civarında artışla 82 bine çıkarıldığını bildirdi.
 
İş ve iş yerinin engelli vatandaşlarla uyumunu sağlayacak birçok projenin altına imza attıklarını belirten Soylu, şunları kaydetti:
 
"Gerek mesleki eğitim gerek mesleki teknik eğitim konusunda binlerce projenin altına imza attık, bu uyumlaştırmayı sağlayan anlayışı gerçekleştirdik. Yine 544 engelli kardeşimizin iş yerlerinin açılması, hem kendilerinin hem de istihdamın sağlanması için kaynak tesis edilmiş, yaklaşık 27 bin 840 engelli vatandaşımıza mesleki eğitim verilmiş ve bunun yanında 2016'nın nisan ayında 125 kendi işini kurma projesi ortaya koyan engelli kardeşimizin projeleri onaylanmış, mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı yaklaşık 80 projeye de 4,7 milyon lira kaynak ayrılmıştır. Bu bir politikadır. Bu politika, insanı odağa alan, insanı merkeze alan bir politikanın kendisidir ve biz bunu sürdürülebilir kılma konusundaki irademizden şu ana kadar bir an sapma ortaya koymadık."
 
 "Kaos ve istikrarsızlık bekleyenler, muradına ulaşamayacak"
 
Türkiye'yi parçalamaya, ülkenin istikametini, büyüme ve bütün dünyayla kucaklaşma iştahını kesmeye çalışanlar varken, hep beraber yeni bir bereket ve istihdam kapısının açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki kaos ve istikrarsızlık bekleyenler bu beklentilerinde hiçbir zaman istedikleri murada ulaşamayacaklar." dedi.
 
Türkiye'nin, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya, Avrupa dahil etrafındaki bütün coğrafyanın denge ülkesi ve merkezi olduğuna işaret eden Soylu, onun için ilk günden daha fazla gayret göstermeleri ve çok çalışmaları gerektiğini bildirdi.
 
"2023-2071 projeksiyonuna ulaşmak istiyorsak, dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olmak istiyorsak, yaptığımız büyük projelerle büyük adımlarımızı gelecekle buluşturmak ve gelecek neslimize iyi bir emanet bırakmak istiyorsak çok çalışmalıyız." diye konuşan Soylu, "24 saatin 19-20 saati, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, bütün erkan, herkes büyük bir gayret ortaya koymaktadır. Milletin bize verdiği emaneti hakketmek, ona layık olmak, o emanetin gereğini yerine getirmek için büyük bir gayret ortaya koymaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Avrupa'nın bir taraftan "vize serbestisi getireceğini" söylediğini diğer taraftan "Türkiye'de hiçbir olay olmuyormuş, onların da fitneleriyle birtakım gelişmeler olmuyormuş, Türkiye terörle mücadele etmiyormuş" gibi "Siz Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirirseniz ancak bunu yaparız" şeklinde bugüne kadar getirmedikleri bir şartı önlerine koyduğunu anlatan Soylu, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.
 
Soylu, "Bırakın vizeyi, tüm Avrupa'yı bize bağışlasalar, tüm Avrupa'yı bize bağlasalar, biz terörle mücadelede ortaya koyduğumuz azim ve iradeden bir milim sapma gerçekleştirmeyiz. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Her zamanki ayak oyunlarını, samimiyetsizliklerini ve her zamanki 'Acaba biz bundan ne kar elde ederiz, nasıl etrafımızdaki ülkelerin zayıflamasına sebebiyet verecek adımlar atarız ki yarın istediğimiz müdahaleleri yapabilme gayretinde oluruz' düşüncesinden vazgeçmiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Saflarımızı sıklaştırmalıyız"
 
Türkiye'nin 2 milyon 700 bin Suriyeli vatandaşı misafir ettiğini belirten Soylu, bunun bir üstünlük değil, medeniyet, insanlık, tarih ve her zaman karşı karşıya kaldıkları imtihanlardan kalan bir haslet ve özellik olduğunu söyledi.
 
"Suriye'deki kardeşlerimiz deniz marifetiyle Avrupa'ya gitmeye başlayınca, sanki orada on binlerce insanın Esed tarafından katledilmesi onlar tarafından duyulmamış gibi 'Aman biz ne yapacağız' diye etekleri tutuştu." diyen Soylu, şöyle devam etti:
 
"Şimdi bir taraftan vize muafiyeti, diğer taraftan Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye-Avrupa arasındaki münasebetlerinin regülasyonun sağlanması, bütün bunlarla ilgili farklı şartları ortaya koyuyorlar. Ne olacak? Yardım edecekler. Ne kadar? 3 milyar avro. Türkiye, bugüne kadar 10 milyar avronun üzerinde kendi imkanları, kaynaklarıyla 2 milyon 700 bin kardeşimize tarihin, coğrafyanın ve insanlığın sorumluluğuyla sahip çıkmıştır. Bugüne kadar hiç gıkını bile çıkarmadı. Bunu bir bereket ve rahmet kapısı olarak gördük. Bu, Avrupa'nın bugünkü sorunu değil, onların medeniyetinden, kültürü ve anlayışından tevarüs eden, insan haklarında konuştukları zaman mangalda kül bırakmayanlar, en ufak bir sınavda karşı karşıya geldiklerinde maalesef gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar. Saflarımızı sıklaştırmalıyız, günlük meseleler üzerinden fırtınalar koparıp ülkemizin gidişatını ve istikametini bozmaya çalışanlara müsaade etmemeliyiz."
 
Daha sonra açılışı gerçekleştiren Soylu, kürekle fırına simit attı. Soylu, ikram edilen simitten yedi.
 
Bakan Soylu, ilçede bir engellinin işleteceği halı yıkama merkezinin de açılışını yaptı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Avrasya Tüneli Erken Tamamlanacak
 
TSK, NATO Tiger Meet-2016 Tatbikatına Katılacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sanayi Üretimi Yüzde 2,9 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ...
Çiftçiler Bu Yıl Dekar Başına 11 Lira Alacak
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl dekar başına ...
Çin'in En Büyük Bankası Türkiye'de Açılacak
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından ...
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 75 Personel Alacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara'daki merkez teşkilatında görevlendirmek ...
 
 
Türkiye'nin En Büyüğü Konya'da Açılıyor
Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Kızören Mahallesi'nde kurulan Türkiye'nin ...
Soylu'dan Asgari Ücret Uyarısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, asgari ücretin bin 300 liraya ...
Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Dikkat
İŞKUR Yönetim Kurulu Başkanı Özkan, "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde ...
Bireysel Sulama Sistemine Hibe Desteği
Bireysel sulama sistemleri kurulmasında, hibeye esas mal alım tutarının ...
 
 
İhracat Yüzde 2,3 Arttı
Türkiye'nin ihracatı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak ...
Kıdem Tazminatında Devlet Güvencesi
Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili ...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına 23 Bilişim Personeli Alınacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, 23 sözleşmeli bilişim personelini ...
Türkiye'de İşsizlik Oranı Azaldı
Türkiye'de işsizlik oranı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya