Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/23 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
8 Mart Kadınlar Günü İçin Anlamlı Mesajlar
8 Mart Kadınlar Günü İçin Anlamlı Mesajlar
 
Antalya bürokrat ve siyasileri 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle birer kutlama mesajı yayınladı.
 
7 Mart 2013 Perşembe - 18:47

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın Mesajı:
Toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek, çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, 8 Mart tarihinin 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlandığını belirten Vali Altıparmak mesajında, Türk toplumunda saygın yeri olan kadınlara sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı bir yaşam diledi.
"Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen büyük önder Atatürk'ün, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile verdiğini belirten Vali Altıparmak mesajında şunları kaydetti:

"Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünya'yı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının 'Anne sevgisi ve ince duygusu' kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, kadınlarımız ve anneler geleceğe hazırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyorum.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın Mesajı:

Ülkemizde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak her geçen yıl daha önemli hale gelmektedir. Çünkü Türkiye’nin son yıllarda cinsiyet ayrımcılığı konusunda ne kadar gerilediğini ve kötü bir duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. 135 ülke arasında eşitsizlik ilkesinde sondan 11’inci sıradayız.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği zaman 1930’lu yıllarda önünde olduğumuz birçok Avrupa ülkesi vardı, şimdi ise üçüncü dünya ülkelerinin gerisindeyiz. Atatürk, batılı ülkelerden yıllar önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını getirmiş, eğitim, kültür, sanat, siyaset gibi alanlarda kadınlarımızın ilerlemelerini teşvik etmiştir. Fakat Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren kadınların elde ettikleri kazanımların, son yıllarda ciddi anlamda sekteye uğradığını, özellikle kadınlara karşı gerçekleşen şiddet olaylarında dramatik bir artış yaşandığını üzülerek gözlemliyoruz. 
Bir ülkenin ileri ve aydınlık bir toplum haline gelebilmesi, ancak kadın ve erkek arasındaki tüm eşitsizliklerin giderilmesi, kadının hayatın her alanına özgürce katılması, kadının sosyal ve ekonomik tüm haklarının yasallarca güvence altına alınması ile mümkündür. Kadınla erkek arasındaki ayrımcılık ne kadar giderilirse o toplumlar, refah düzeyi ve insani kalkınmada önde olur.
Oysa ülkemizde kadınlarımız, hiç hak etmediği saldırılara, taciz ve tecavüzlere maruz kalmakta, hatta töre cinayetlerine kurban gitmektedir. Hiçbir kadın saldırıyı, tacizi, tecavüzü; töre cinayetine kurban gitmeyi hak etmemektedir. Bunları bizim kabul etmemiz de mümkün değildir. Öncelikle kadınlarımızın haksızlıklara, hukuksuzluklara, şiddete, tacize ve tecavüze uğramadığı, ezilmediği, cinayetlere kurban gitmediği eşit bir dünya dilerken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde üretime katkı sağlayan tüm kadınlarımızı yürekten kutluyorum.
Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili tarihi; bildiğiniz üzere 8 Mart 1857’de Amerikalı tekstil işçisi yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için greve gitmesiyle başlamaktadır. O günden bugüne dünya üzerinde süregelen kadın hakları mücadelesi, zaman zaman sekteye uğrasa da yılmadan devam etmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş aydınlanma yolu ışığında biz de kadınlarımıza mücadelelerinde destek veriyoruz.
Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kutsal değerlerimizin korunması, onlara pozitif ayrımcılık ve toplumsal eşitlik koşullarının sağlanması için önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attık, atıyoruz ve bundan sonraki süreçte de atmaya devam edeceğiz. Eşit ve özgür toplum, eşit ve özgür kadınlarla kurulacaktır.
Bu koşullarda kadınların özgürce yaşayabileceği bir dünya, bir ülke için çabalamak artık her zamankinden daha önemli hale gelmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak en önem verdiğimiz konuların başında gelen kadın haklarının geliştirilmesi ve korunması amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Kadın Sığınma Evimiz, kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarımız, Aile Danışma Merkezlerimizle, kadınlara özel spor merkezlerimizle, her yıl düzenlediğimiz, kadınların güncel sorunlarına çözüm arayan Antalya Kadın Zirvesi’yle; kadınlarımızın eğitimli, bilgi sahibi, haklarının farkında, ekonomik ve sosyal bağımsızlığına sahip bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerine destek oluyoruz.
Kadın ya da erkek, dil, din, fikir farklılıklarımız ne olursa olsun, barış içinde, özgür ve mutlu bir ülkede yaşamamız dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tekrar kutlarım.
 
Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın Mesajı:
Hiç şüphe yok ki toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Kadınların bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadın ve kadına verilen önemle doğru orantılıdır.
 Kadınlar, tarihin her döneminde üstün gayret ve fedakarlık örneği gösterip devlet ve milletin temelinde ve toplumsal hayatın merkezinde yer almışlardır. Tarihimize baktığımızda, kadının toplumumuzun bir ferdi olarak hak ettiği yere ulaşması açısından diğer milletlere örnek teşkil ettiğini görmekteyiz. Gelişen teknoloji, yaşam kalitesinin yükselmesi ve eğitim seviyelerinin artmasıyla artık kadınlar -politikadan sanata- her alanda bulunmakta, konumlarını başarılı bir şekilde temsil ederek modern Türkiye'nin simgesini, dinamizmini oluşturmaktadır.
 Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada yaşanan bu gelişmelere paralel olarak kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak da bilinen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir yaşam özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlanmaktadır.
 Dünya kadınları içinde anaç yapısı, yüreğindeki büyük sevgi ve özverisi, eşine ve ailesine bağlılığı Türk kadınına bir ayrıcalık kazandırmıştır. Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak bu farkındalık içinde yürüttüğümüz tüm çalışmalara kadınlarımızın da katılarak bilgi, tecrübe ve yetenekleri ile bizlere güç vermelerini beklemekteyiz.
 Kadın, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadın toplumda anne rolü ile bir köprüdür. Kadın, eşref-i mahlûk olan insanı yetiştiren, eğiten ve onu topluma hazırlayan ilk öğretmendir. Kadın annedir. Anneler, “Cennet anaların ayakları altındadır” sözü ile kutsiyet kazanmıştır. Yaşamımızın her anında yanımızda bulunan ihtiyacımız olduğunda bizlere desteklerini esirgemeyen, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlu olsun.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Mesajı:
Kadın; bizim toplumumuz için, ninnileriyle uyuduğumuz, sevgileriyle büyüdüğümüz anadır. Baba ile çocuklar arasında bir sevgi köprüsü, uzlaşmanın ve barışın orta yol bulucusudur. Lokmayı, yastığı ve hayatı paylaştığımız eştir.
Aile yapımızın mihenk taşı, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımızın, toplumsal yapımızın şekillenmesinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Baş tacımız olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılımlarını sağlayacak şartları hazırlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizim analarımızın, bacılarımızın, kızlarımızın, kadınlarımızın senede bir kere hatırlandığı gün olmasın. Bu dilek ve düşüncelerimle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
 
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse’nin Mesajı:
''Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir milletiz'' diyen İl Başkanı Köse, kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olduklarını belirterek, “Bizim tarihimizi gözden geçirecek olursak; ayrımcılık yok, kültürümüzde, inancımızda ayrı gayrı yok. Biz millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği eşit gören bir geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz."
 AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Anaların, kadınların, kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi. Köse, şimdiye kadar Türkiye'nin birçok 8 Mart kutlaması gördüğünü, bu etkinlikler kapsamında birçok nutuğun verilip, sloganın atıldığını vurgulayarak, ''Ama ne nutukların, ne sloganların içini doldurmadılar, dolduramadılar. Kadınların sorunları mevzubahis olduğunda atasözlerini alt alta sıraladılar, ama iş somut adımlar atmaya gelince orada bir arpa boyu bile yol alamadılar'' dedi.
 Köse, sözlerini şöyle sürdürdü; “AK Parti iktidarı olarak, Analarımızın, kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken her türlü yasal adımları attık. Kadınların siyasal hayata katılması, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dahil olmaları da onların en temel vatandaşlık haklarıdır. Şu anda en çok kadın milletvekilini Meclise taşıyan parti AK Parti'dir. Kadın-Erkek eşitliğini ve kadınlar için pozitif ayrımcılık maddelerini Anayasa’ya ekleyen AK Parti’dir. Türkiye'de şu 10 yılda ne yapıldıysa, hangi adım atıldıysa, toplumumuzu bir bütün olarak düşünerek, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hepsini sahiplenmek suretiyle adımlar atılmıştır”
 
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün Mesajı:
Dünya Kadınlar Günü’nü yılın en önemli günlerinden biri kılma mücadelesindeki herkese selam olsun! Coşkunuz, coşkumuz artarak devam etsin. 8 Mart günü daha bir yüksek sesle haykırdığınız talepleriniz, dileklerinizin tamamı gerçekleşsin istiyoruz. Trk kadınını kulluktan yurttaşlığa taşıyan, onu bu toplumda bir birey yapan, aynı zamanda ona bu ülkede seçme ve seçilme hakkı veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir temsilcisi, Antalya İl Başkanı olarak öncelikle hemşehrim, sonrasında ülkemin, sonrasında da dünyanın tüm kadınlarının kadınlar gününü kutluyorum.
Tüm dünya bizim kadınlarımızın neler yapabileceğini, gerektiğinde dünyanın, tarihin akışını nasıl değiştirebildiğini çok iyi bilirler. Çünkü bizim kadınlarımız kurtuluş savaşında bunu 7 düvele göstermiş, tescillemiştir. Özgürlüğü için dünyanın da tarihin de akışını değiştirmiştir.
Şimdi, bizim o kadınlarımız farklı bir kuşatmanın altındalar… Geçim darlığında… Mutfağında yangın, taşı sıksa suyunu çıkaracak evladı, eşi işsiz. Gırtlağına kadar borç içerisinde… Yetmezmiş gibi ülkede birlik, dirlik, kardeşlik, demokrasi, barış tehdit altında… Hukuksuzluk almış başını gidiyor, ülkede güven hissi kalkmış. Emeğin karşılığı yok… Ses çıkarmak yasak, ülke baskı, korku imparatorluğu haline gelmiş. İktidar emperyalist güçlerin taşeronluğunda.. Ve birileri bizim kadınımızı eski kulluk dönemlerine geri götürmenin fırsatını kolluyor.
 Bizim kadınımıza tüm bu olumsuzlukları yaşatanlar zannediyorlar ki yanlarına kalacak. Hiç seslerini çıkarmayacaklarını zannediyorlar kadınlarımızın. Biz, bizim kadınımızın neler yapacağını daha birkaç gün önce yine gördük. İktidar tarafından toprağına el uzatılan köylülerimizin, köylü kadınlarımızın neler yapabileceğini daha birkaç gün önce Ankara’da gördü, tüm dünya da gördü… Antalyalı annelerimiz ablalarımız, erkeklerini de peşlerine taktı, bizim organizasyonumuzda Ankara’ya taştı, milletin kürsüsünden haykırdı, toprağıma elini sürme dedi, sürdüğü takdirde neler yapabileceklerinin mesajını verdi.
 Biz inanıyoruz ki, bizim kadınımız isterse dünyayı değiştirir. Biliyoruz ki, kafasına koyduğunu yapar. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımıza çok güveniyor, o nedenle kadınlarımızı örgütlü ve harekete geçmiş olarak görmeyi arzu ediyoruz. Dünya kadınlar günü dolayısıyla annelerimize, eşlerimize, kız kardeşlerimize, halalarımıza teyzelerimize diyoruz ki; sizi erkek ile eşit görmeyen, sizi sosyal hayattan koparıp eve kapatmak isteyen, sizi kadına şiddete, yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden bugünkü siyasi anlayışı ve bu anlayışın inatla savunucusu iktidara karşı bizlerin verdiği mücadelede yanımızda olun destek verin istiyoruz. Gelin el ele verelim kadına şiddeti de, cinsiyet ayrımcılığını yerlere serelim, size de, bize de yakışan Türkiye'yi birlikte kuralım.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İstanbul'da Rehine Krizi Kanlı Bitti
 
Muğla Valisi Şahin'den Kadınlar Günü Mesajı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muratpaşa’nın Melekleri Üsküdar Deplasmanında
Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, ezeli rakibi Üsküdar Belediyesi ...
Kepez’in Sağlık Tırı Antalya’ya Şifa Olacak
Kepez Belediyesi’nin gezici sağlık tırı, hem ilçe halkına hem de Antalyalılara ...
Büyükşehir’den Yaşlılara Gündüzlü Bakım Merkezi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, huzurevi bakımını kabul etmeyen, yaşamını ...
Mehmet Kesim’den Tarihi Bir Yazı Daha
1980 yılından bugüne Antalya seçimlerinde ki tahminleri bir bir çıkan ...
 
 
Hüseyin Çimrin’le Kepez’de Antalya Sohbeti
Kepez Belediyesi, Kepez Kent Ormanı Kanuni Otağı’nda düzenlediği ‘Gönül ...
İş Kadınları Fuarı'nda Manavgat Susamı Tanıtıldı
Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Girişimci İş Kadınları ...
Kepez'de Sokak Basketbolu Zamanı
Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sabah ...
Antalya’da Gösteri Yerleri Belirlendi
Antalya Valiliği 2013 yılında kent genelinde yapılacak toplantı, gösteri ...
 
 
Paşa’nın Melekleri Durdurulamıyor
Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı Ligin, Çankaya Belediyesi ...
Antalya Büyükşehir Belediyesi EvindeÜzgün
Beko Basketbol Ligi'nin 20. hafta karşılaşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Kepez’de Mimar Sinan KSM’nin Temeli Atılıyor
Kepez Belediyesi, hafriyat çalışması büyük oranda tamamlanan Antalya’nın ...
Alanya'da Mart Ayında Deniz Keyfi
Türkiye'nin pek çok kentinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Antalya'nın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya