Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/27 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
ATSO'da 2012 Geleneksel Ödül Töreni
ATSO da 2012 Geleneksel Ödül Töreni
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) geleneksel olarak düzenlediği ödül töreni, gerçekleştirildi.
 
27 Kasım 2012 Salı - 20:44

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) geleneksel olarak düzenlediği ödül töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve çok sayıda davetlinin katılımı ile ATSO Atatürk Kültür Salonu’nda gerçekleşti.
Ödül töreni öncesi konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Antalya’nın, ticaret ve sanayi alanında son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettiğini ve ISO 2011 yılı Türkiye’nin En Büyük 500 sanayi şirketi sıralamasında Antalya’dan 3 şirket yer aldığını belirtti. 21. Yüzyıl’da şehirlerin, ülke ekonomilerinde önemli bir rol oynadığını kaydeden Yazıcı, “Ekonomik açıdan, kentlerin rekabeti, ülkelerin rekabetinden daha fazla öne çıkmaya başlamıştır. Bu nedenle artık tek tek şehirlerimizin potansiyeli ve başarısı hem ülkemizin başarısı olmakta hem de dünyada şehirler bağımsız olarak tanınmaktadır. Antalya dünyanın önemli marka şehirlerinden biri olmaya adaydır. Bunun için de el birliği, güç birliği, gönül birliği yaparak hep birlikte çalışmalıyız. Hükümet olarak her türlü desteği verdiğimizin ve vereceğimizin bilinmesini açık bir şekilde ifade etmek istiyorum” dedi.
 
TÜRKİYE EKONOMİSİ
Türkiye’nin gerek ekonomideki güçlü ve güvenli duruşu, gerekse aktif özel sektörü ile dünyanın ekonomisi parlayan yıldızları arasında olduğunu belirten Bakan Yazıcı, “Türkiye, 55 bin ihracatçısı ile 236 ülke ve bölgeye ihracat yapmaktadır. Dünyanın en fazla turist alan 6’ncı, Avrupa’nın 4’üncü ülkesidir. Türkiye, son yıllarda ihracatın yanı sıra uluslararası doğrudan yatırımlar konusunda da çok önemli mesafeler kat etti. 2003 yılından 2012 yılı Ağustos ayına kadar ülkemize 119, 3 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldi. Tüm dünyada 2011 yılında uluslararası doğrudan yatırımlar 2010 yılına göre yüzde 16 artarak 1, 5 milyar dolar civarında olmuştur. Ülkemizdeki yabancı yatırımlar ise aynı dönemde yüzde 76’lık bir artışla 15,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Uluslararası bir endeks olan “Doğrudan Yabancı Yatırım Güven Endeksine” baktığımızda 2010 yılında 23. sıradaydık. Şimdi ise 13’üncü sıraya yükseldik. Bu bize gösteriyor ki; Yabancı yatırımlar için bir cazibe merkezi haline geldik. Bir güven ortamı tesis ettik. Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, bu ay içinde Türkiye'nin kredi notunu yabancı para cinsinden BB+’dan BBB-'ye çıkararak “yatırım yapılabilir” seviyeye yükseltti. Böylece 1994 yılından bu yana ilk kez Türkiye'nin notu kritik seviyenin üzerine çıkmış oldu.Türkiye, dünyada küresel krize en son giren, en erken çıkan ve kriz sonrası dönemde en hızlı toparlanan ekonomilerden birine sahiptir. Bunu, diğer pek çok ülkenin aksine IMF’den destek almadan, kendi potansiyelimizle, kendi insanımıza güvenerek başardık. 2002'de Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcu, 23,5 milyar dolardı. Şu anda ise borcumuz 1,3 milyar dolardır” diye konuştu.
 
ANTALYA TURİZM STRATEJİSİ
Hükümet olarak turizm stratejisi çerçevesinde 2023’te yer alan projelerin hayata geçmesiyle bölgenin ülke konumu olarak çok daha farklı olacağını belirten Bakan Yazıcı, “Projelerde, İstanbul-Antalya hızlı tren, kruvaziyer liman ve kongre ve fuar turizminin geliştirilmesi yer alıyor. Bu noktada, Antalya’mızın dünyanın sayılı büyük kongrelerine ev sahipliği yapması son derece önemlidir. ‘Çiçek ve Çocuk’ sloganıyla, Antalya dünyanın sayılı fuar organizasyonlarından biri olan Botanik EXPO’nun 2016 yılı düzenleyicisi olmaya hak kazanmıştır. 6 ay sürecek olan bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2014 yılında Antalya dünya kongre sektörüne yön veren 3 bin 500 profesyoneli karşılayacaktır. Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’nin kongresi Antalya’nın aldığı en önemli organizasyonlardan biridir. Gerek Antalya ve Türkiye’nin tanıtımı için gerekse ülkemizin kongre turizmindeki yerini belirleyecek olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Türkiye kongre turizminde dünyada 20. sıraya yükselmiştir. Turizmde ve kongre turizmindeki hızlı gelişmeye rağmen ülkemiz halen bu alanda olması gerektiği yerde değildir. İş ve kongre amaçlı turizmin, dünya turizminde aldığı pay yüzde 15 iken Türkiye’de bu oran yüzde 6’dır”dedi.
Bundan önce Türkiye’de 5 kez Anayasa yapıldığını belirten Bakan Yazıcı, “Türk milleti ilk defa, tek el hakkı olan anayasa yapma hakkına kavuştu. Hiç kimse bundan kaçamaz. Ama elbette sorunları çözmek adına güzel metinler yazmak önemli değil. Kafalarımızı da değiştirmek lazım. Sevgi ve kardeşlikte cömert davranalım. Sevmenin bir maliyeti yok. Diyalog kanallarınız hep açık olsun” diye konuştu.
 
ATSO BAŞKANI ÇETİN OSMAN BUDAK
Durgunluk, yüksek cari açık, perakende ticarette KOBİ’lerin ve esnafın güç kaybetmesinin, yüksek KDV’ler, tarımda yaşanan fiyat düşüşleri, karşılıksız çek sorunu, alacak tahsilatının zorlaşmasının ve bir davanın 3-4 yıl sürmesi gibi sorunlar yaşandığını belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “2023’de dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı arzuluyoruz. Ama OECD geçenlerde yayınladığı raporda Türkiye’nin 2030’a kadar ortalama yüzde 4.5 büyümeyle Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Meksika’dan sonra en yüksek büyümeyi gerçekleştireceği tahmininde bulundu. Ama bu performansın bile hedefimize ulaşmak için yeterli olmayacağı görülmektedir. Bu veriler Türkiye’nin avantajlı olduğunu, fakat iddialı hedefler istiyorsak, daha iyi hesap ve plan yapmamız, daha fazla çalışmamız gerektiğini ve büyüme hızını yükseltecek reformların zorunlu olduğunu göstermektedir. Türkiye’nin kapsamlı bir vizyon veya strateji belgesine ihtiyacı vardır. Yatırım teşviklerinde reform yapılarak Cumhuriyet tarihimizin en iyi teşvik sistemi getirilmiştir. Ancak, teşviklerin beklenen faydayı sağlaması için de sağlam bir strateji gereklidir. Bu nedenle biz geleceğin sektörlerine dönük olarak kamu-özel sektör işbirliğiyle yatırım planlamasına ihtiyaç duyuyoruz. Örneğin Antalya turizminde yeni yatırımlarda tema veya nitelik kriteri ile sınırlama istiyoruz. Örneğin tarım sektöründe uygun arazilerin üretilmesini ve büyük ölçekli modern sera yatırımlarına tahsisini istiyoruz” dedi.
 
TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU
Van'da, terör örgütü sempatizanları tarafından kundaklanan TOBB İlköğretim Okulu’nda oluşan maddi hasar için yapanları lanetleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Buradan Antalya’dan seslenmek istiyorum. Çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakacak okul yaktıracak kadar gözleri dönenleri lanetliyorum. Bunlara tepki göstermeyin. Türkiye’nin yüzde 50’sinin 28,5 yaş altı olduğunu düşünürsek bizim geleceğimizin en büyük geleceği onlar. Gençler. Eğitime katkı yapmaya devam edeceğiz. Vicdan lazım. Ticaret yapıp da sanayicilikle uğraşıp hapse girmeyen yoktu. Mal aldın-sattın, riske girdin hapisten kurtuluşun yoktu. TOBB olarak çekteki hapis cezasını kaldırılmasını istedik. Karşılıksız çekten dolayı ceza alacak dosya sayısı 240 bin. 240 bin kişi hapse atılmak zorunda. Hapishanelerin kapasitesi ise 140 bin. Bizim karşılıksız çekten dolayı içeri girseler yer yok. Bir de üzerine ilave kapasite edilmeli. O kadar yani” ifadesini kullandı.
 
ABB BAŞKANI MUSTAFA AKAYDIN
Antalya’nın zenginliğini engelleyen sorunların olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Para pul istemiyorum. Merkezi hükümet engelleri kaldırılmalı. Tahsis edilmiş yerler geçici olarak elimizden alındı. Batı çevre yolu yıllardır tartışırız. İmara açılarak düzenlenemez. İnsanları yerleştirirseniz hızlı trafikte kayıplar yaşanabilir. Maalesef imara açılarak çevre yolu yapılmak isteniyor. Burası ayrıca sel yatağı. Buradaki insanlar Ayamama Deresi’ndeki gibi ölümle baş başa bırakılabilir. EXPO 2016 bir cumhuriyet projesidir. İlk kez olacak. Devlet bize doğru düzgün kaynak ayırmıyor. İstanbul ya da Ankara’ya nasıl metroya para ayrılıyorsa Antalya’ya da istiyoruz” diye konuştu.
 
ÖDÜL ALANLAR
ATSO Geleneksel Ödül Töreni’nde ödül alanlar ise şu şekilde gerçekleşti. Vergi kategorisinde; gelir vergisi-ticari kazançta birinciliği Yılmaz Turgan 2 milyon 18 bin 180 TL ile alırken, ikinciliği Mehmet Dikmen 1 milyon 826 bin 673 TL ve üçüncülüğü Şakir Turgut 829 bin 858 TL ile hak kazandı.
Gelir vergisi - MSİ-GMSİ kategorisinde ise birinciliği İzzet Münir Uzun 914 bin 67 TL, ikinciliği İbrahim Şencan 846 bin 740 TL ve üçüncülüğü Güngör Ahmet Yitmen 421 bin 871 TL ile kazandı.
Kurumlar vergisinde ise birinciliği Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş 37 milyon 431 bin 667 TL, ikinciliği ETİ Elektrometalurji A.Ş.32 milyon 736 bin 654 TL ve üçüncülüğü ANTALYA PEGAS Otelcilik Turizm İnşaat Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi 22 milyon 482 bin 468 TL ile kazandı.
Temsilcilikler Gelir ve Kurumlar Vergisi Birincileri kategorisinde ise Akseki Temsilciliği Gelir Vergisi Halis Lütfi Gündoğdu 15 bin 819 TL Akseki Kurumlar Vergisi Ömer Duruk Tesisleri 104 bin 97 TL, Kemer Temsilciliği Gelir Vergisi Hulusi Can Çıkmaz 658 bin 324 TL, Kemer Temsilciliği Kurumlar Vergisi Özel Kemer Yaşam Hastanesi 18 milyon 39 bin.735 TL, Elmalı Temsilciliği Gelir Vergisi Muzaffer Ün 261 bin 251 TL, Elmalı Temsilciliği Kurumlar Vergisi Kozludağ Otomotiv Akaryakıt Nakliyat
Tic. ve San. Ltd.Şti. 214 bin 106 TL Gazipaşa Temsilciliği Gelir Vergisi Mustafa Uysal 202 bin 46 TL, Gazipaşa Temsilciliği Kurumlar Vergisi Cemal Şenol Gıda Ve Temizlik Malzemeleri İnşaat Petrol Turizm Tic. San. Ltd.Şti. 619 bin 60 TL, Kortuteli Temsilciliği Gelir Vergisi Nazlı Önal 200 bin 530 TL, Kortuteli Temsilciliği Kurumlar Vergisi Nur Gıda 1 milyar 745 milyon 788 bin TL, Serik Temsilciliği Gelir Vergisi olarak Mustafa Yıldırım 305 bin 460 TL Serik Temsilciliği Kurumlar Vergisi NUNHEMS Tohumculuk 13 milyar 232 milyon 228 bin TL ödüle layık görüldü.
Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kategorisinde ise 4 milyon Dolar ve üzeri döviz kazandıran firmalar olarak Konaklama Tesisleri kategorisinde birinciliği FINE Otel Turizm İşletmecilik - RIXOS Hotels 27 milyon 615 bin 925 Dolar, ikinciliği Gül Turizm İnşaat Yatırımları Rose Hotels 22 milyon 23 bin 527 Dolar, üçüncülüğü ise FSP Turizm ve Yatırım A.Ş 17 milyon 304 bin 801 Dolar olarak görüldü.
Seyahat Acentaları kategorisinde ise birinciliği Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş ile TEZ TOUR 45 milyon 59 bin 550 dolar, ikinciliği NOVUM Turizm Seyahat Acentesi Tic. A.Ş. 124 milyon 847 bin 642 Dolar, üçüncülüğü ise Antalya PEGAS Otelcilik 63 milyon 993 bin 508 Dolarla kazandı.
İhracat kategorisinde ise birinciliği Adopen Plastik Ve İnşaat Sanayi A.Ş. 101 milyon 173 bin 909 Dolar, ikinciliği ETİ Elektrometalurji A.Ş. 46 milyon 27 bin 372 Dolar, üçüncülüğü AGT Ahşap Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. 45 bin 147 Dolarla layık görüldü.
Yaş Sebze-Meyve İhracatı kategorisinde birinciliği Muşlu Kardeşler Yaş Sebze Meyve Nak.
San. ve Tic. Ltd.Şti. 61 milyon 865 bin 636 Dolar, ikinciliği Renezoğlu Tarım Ürünleri Taşımacılık Plastik San. ve Tic.Ltd. Şti. 33 milyon 813 bin 498 Dolar, üçüncülüğü Meykon Meyve Ve Kaynak Suları San. ve Tic. A.Ş. 24 milyon 880 bin 960 Dolarla kazandı.
SGK’ya En Çok Prim Ödeyen / En Çok İstihdam Sağlayan İlk 3 Firmalar arasında birinciliği
Fıne Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. 20 milyon 888 bin 454 TL, ikinciliği Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş 10 milyon 92 bin 948 TL, üçüncülüğü ise Suntopıa Otel Hizmetleri Turizm Ve Ticaret A.Ş. 9 milyon 449 bin 625 TL ile kazandı.
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Antalya firmaları kategorisinde ise birinciliği ADOPEN Plastik Ve İnşaat Sanayi A.Ş., ikinciliği AGT Ağaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ve üçüncülüğü Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş. kazandı.
Türkiye’nin ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Antalya firmaları kategorisinde ise birinciliği Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş., ikinciliği ETİ Elektrometalurji Anonim Şirketi, üçüncülüğü ise Antalya Enerji Üretim Anonim Şirketi layık görüldü.
 
ATSO ÖZEL ÖDÜLÜ
Ödül Töreninde ATSO’nun özel ödülü yaptığı nakillerden dolayı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan layık görüldü.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Gençlerbirliği'nde Bandırmaspor Maçı Hazırlıkları Başladı
 
TT Arena'da 5. Tur Sevinci
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dede Mesleği Sandaleti Tüm Dünya'ya Satıyor
Antalya'daki dede mesleğini oğluyla birlikte İstanbul'a taşıyan Doğaner ...
Budak'tan Eylül Ayı Enflasyonu Değerlendirmesi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman ...
Antalya İhracatı '' 14.1 arttı
Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan ihracatın bu yılın ilk ...
Sevimçok: Çarşı Esnafı Turistle Buluşmalı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (AESOB) Birliği Başkanı Abdullah ...
 
 
TİM, Mayıs Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mayıs ayı ...
Antalya Zeytinde Marka Olmak İstiyor
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) düzenlediği Zeytin ve Zeytinyağı Sektör ...
Esnafa Yabancı Dil Kolaylığı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Amerikan Kültür ...
ATSO ve TSE İşbirliği Protokolü İmzaladı
Protokol gereği ATSO üyelerine birçok hizmette yüzde 25 ile yüzde 40 arasında ...
 
 
5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi Başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye'de ...
ATSO’da Şubat Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ticaret ...
19. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'na Görkemli Açılış
Gıda sektörüne hizmet eden Anfaş Foodproduct - Uluslararası Yiyecek ve ...
ATSO Başkanı Budak’tan Elektrik Kesintisi İsyanı
Elektrik kesintilerinin dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonlarından ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya