Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
Adalet Bakanlığı Sözcülüğü görevine getirilen Ertuğrul Çekin, ilk basın toplantısını yaptı
Adalet Bakanlığı Sözcülüğü görevine getirilen Ertuğrul Çekin, ilk basın toplantısını yaptı
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Adalet Bakanlığı Sözcülüğü görevine getirilen Ertuğrul Çekin, ilk basın toplantısını düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu
 
11 Aralık 2019 Çarşamba - 21:37

Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, Bakanlık Sözcülüğünün kurulması ve bu göreve getirilmesinin ardından ilk basın bilgilendirme toplantısını düzenledi.
YAZILI BASIN İLANLARI DEVAM EDECEK
Konuşmasında basının doğru bilgilendirilmesinin önemi üzerinde duran Çekin, Adalet Bakanlığının şeffaflığı her zaman ön planda tuttuğuna dikkat çekti. Son günlerde yazılı basın ilanlarının kesileceği yönündeki iddiaları net bir şekilde yalanlayan Çekin, “Bakanlığımızın, icra ilanlarının yazılı basın kuruluşlarında yayınlanması usulünü sona erdirecek bir çalışması yoktur” açıklamasında bulundu.
Çevre konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik yapılanları da anlatan Ertuğrul Çekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes Kampanyası" kapsamında 40 bin hükümlüyle 383 bin 210 fidan dikimi yapılarak adalet ormanlarının oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
ARABULUCULUKTA ANLAŞMA ORANI YÜZDE 66
Arabuluculukla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Çekin, 1 Ocak 2018'de iş uyuşmazlıklarında, 1 Ocak 2019'da ise ticari uyuşmazlıklarda dava şartı arabuluculuk uygulamasına başlandığını, bugüne kadar, ihtiyari ve zorunlu arabuluculukta 1 milyon 62 bin 183 dosyanın yüzde 66'sının anlaşmayla sonuçlandığını vurguladı. Çekin, 24 Kasım'daki arabuluculuk sınavının Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Sınava 28 bin 903 kişi girmiştir. Sonuçlar dün itibarıyla açıklanmıştır. 91 ve üzerinde puan alan 6 bin 271 kişi başarılı olmuştur. Bu sınava yönelik bazı haksız eleştirilerin dile getirildiğine şahit olduk. İlgili mevzuat uyarınca bakanlığımız arabuluculuk eğitimi vermemektedir. Eğitimler, bünyesinde hukuk fakültesi bulunan bazı üniversiteler ve Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir. Sınav sorularının hazırlanması ve sınavın yürütülmesi, ilgili üniversite tarafından gerçekleştirilmiş olup Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır.”
Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin, arabuluculukta mülakatın kaldırıldığını, yazılı sınavda en yüksek puan alanların arabulucu olmasının esas alındığını, 2020 yılında yeni arabuluculuk sınavı açılmasının planlandığını söyledi.

553 BİN 463 ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU TEDBİR KARARI VERİLDİ
Kadına yönelik şiddete de değinen Çekin, mahkemeler tarafından koruyucu ve önleyici tedbir kararları verildiğini anımsatarak, tedbir taleplerini hassasiyetle değerlendiren mahkemelerin bu yıl içinde 553 bin 463 önleyici ve koruyucu tedbir kararı verdiğini bildirdi.
Çekin, kadına yönelik şiddetin, hak ve özgürlüklerin ihlali anlamına geldiğinin altını çizerek, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 2012'de kabul edildiğini hatırlattı. Çekin, bu konuda, Kanunun yürütülmesinden sorumlu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda önemli mesafeler kastedildiğini belirtti. Çekin, daha etkin bir sistem oluşturmak üzere 2020-2021 yılında yürütülecek faaliyetlerin, "Acil Faaliyet Planı" adı altında Aile Bakanlığının koordinasyonunda, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortak çalışmalarıyla belirlendiğini söyledi.
İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının il müdürlükleri tarafından şiddet vakalarında, olaya özgü hazırlanacak sosyal inceleme raporlarının savcılıklar ile mahkemelere sunulması hedeflendiğine işaret eden Çekin, “Sadece tedbirlere hükmedecek ve tedbir uygulamalarını takip edecek mahkemeler belirlenecektir. Yani şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili tedbir kararlarını hızla alacak ihtisas mahkemeleri kurulacaktır.” bilgisini paylaştı. Adalet Bakanlığının kadına karşı şiddetle mücadele konusundaki genelgesinin de güncellendiğine dikkati çeken Çekin, yeni genelgenin kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.
Ordu'da Ceren Özdemir'in öldürüldüğü olayı hatırlatan Çekin, şüpheli Özgür Arduç'un "Canavarca hisle kasten öldürme" suçundan tutuklandığını bildirdi. Şüphelinin daha önce işlediği "kasten öldürmeye teşebbüs" suçu ve diğer suçları nedeniyle verilen cezaların 15 Ağustos 2005'ten bu yana aralıksız olarak 14 yıldır infaz edildiğine değinen Çekin, katil zanlısı Özgür Arduç'un 1 Aralık'ta açık cezaeviden firar ettiğini aktardı.
Türkiye'de dünya uygulamalarıyla uyumlu, yüksek güvenlikli, kapalı, açık gibi ceza infaz kurumlarının bulunduğunu belirten Çekin, her infaz kurumuna alınma usullerinin, esaslarının ve bu kurumlardan diğerine geçiş şekillerinin mevzuatla belirlendiğini anlattı. Çekin, "Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca hükümlünün açık ceza infaz kurumuna ayrılması ve açık ceza infaz kurumundan firar etmesi konusunda idari soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda en ufak bir ihmal veya kusurun tespiti halinde gerekenin yapılacağından kimse şüphe duymamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
289 FİİLİ DARBE DAVASININ 271'İ KARARA BAĞLANDI
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından açılan soruşturma ve davaların devam ettiğini dile getiren Çekin, fiili darbe soruşturmalarının tamamının tamamlandığı bilgisini verdi.
Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin, şöyle devam etti:
“Açılan 289 fiili darbe davasının 271'i karara bağlanmıştır. Bununla birlikte terör örgütü yöneticiliği ve üyeliğine ilişkin soruşturma ve davalar da devam etmektedir. Bakanlığımızca firari örgüt üyelerinin iade süreçleri de büyük titizlikle sürdürülmektedir. Örgüt üyelerini bir şekilde barındıran ülkelerin uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uymalarını bekliyoruz. Yargının FETÖ silahlı terör örgütüyle mücadelesi kesintisiz sürmektedir. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ konusunda yargıda önemli bir arınma süreci başlatılmıştır. Bu süreç teyakkuz halinde devam ettirilmektedir. Ulaşılan yeni bilgi, belge ve deliller dikkatle değerlendirilerek adli ve idari mercilerle paylaşılmaktadır.”
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edildiği 1948'den bu yana dünyada ve Türkiye'de büyük dönüşümlerin yaşandığını aktaran Çekin, yargı reformu çalışmalarının temel amaçlarından birinin hak ve özgürlüklerin geliştirilmesini oluşturduğunu ifade etti. Hak ve özgürlüklerin daha da geliştirmesi için yeni bir İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlanması çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çekin, bu süreçte Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyinin görüşlerine, iş birliğine önem verdiklerini belirtti. Çekin, İnsan Hakları Eylem Planı için tüm paydaşlarla bir araya geldiklerini, tüm kesimlerin görüş ve önerilerini yansıtacak bir İnsan Hakları Eylem Planı hazırlama kararlılığında olduklarını vurguladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
GAÜ'de 'Atatürk ve Öğretmenlik' Konulu Etkinlilk
 
Türkiye'de '460 binden fazla banka kartı bilgisinin çalındığı' iddiası
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Gürbulak Sınır Kapısında 18,4 Ton Siyanür Yakalandı
Sınır kapısına gelen şüpheli araç, ekiplerce durduruldu. Aracın yükünün ...
Bakan Gül :Adalet, Kapısına Gelen Kadının Feryadına Sessiz Kalamaz
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünce ...
Konya Merkezli 26 İlde FETÖ Operasyonu
Konya merkezli 26 ilde, FETÖ'nün TSK içerisindeki mensuplarına "mahrem ...
HSK Başkanvekili Yımaz HUDER'de Adalet Devleti ve Yargıyı Anlatacak
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Merkezinde gerçekleşecek söyleşi 22 Kasım Cuma günü
 
 
İzmir merkezli 44 ilde FETÖ operasyonu
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına ...
HSK'de 2 Önemli görev değişimi
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda (HSK) Genel Sekreter ve Teftiş Kurulu ...
29 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik Operasyon
İçişleri bakanlığı 418 Kişinin Gözaltına alındığıoperasyonların sürdüğünü açıkladı
Üç Belediye Başkanı İçişleri Bakanlığınca Görevden Alındı
Görevden Alınan Diyarbakır,Van ,Mardin belediye başkanlarının yerine ...
 
 
MİT ve TSK Erbil Suikastının Planlayıcılarını K.Irak'da Vurdu
MİT ve TSK nın Ortaklaşa düzenlediği Operasyonlar 18 ve 24 temmuz'da Kuzey Irakda gerçekleştirildi
İçişleri Bakanlığın'dan Bingöl Operasyonu Açıklaması
İç Güvenlik Operasyonları Kapsamında Bingöl - Yedisu'da 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Genelkurmay Çatı Davası Sanıklarına Müebbet Ceza
FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay ...
Yargı Reformu Starateji Belgesi Külliye'de Açıklandı
Çalışmaları uzun süredir devam eden Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya