Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Afet Koordinasyon Merkezi Buzlanmaya Karşı Uyardı
Afet Koordinasyon Merkezi Buzlanmaya Karşı Uyardı
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu gece yollarda buzlanma riski bulunduğunu, sürücülerin özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.
 
11 Aralık 2010 Cumartesi - 17:31

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının aralıklarla devam ettiği ifade edilerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, poyraz yönünden fırtına şeklinde esen rüzgar ile birlikte şehir merkezinde sulu kar, Hadımköy, Kınalı, Binkılıç, Aydos, Esenyurt, Çatalca gibi yüksek kesimlerde kar yağışı olacağı ve kar kalınlığının 2-3 santimetreye ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

Yağışların, yarın sabah saatlerinde Avrupa, öğlen saatlerinde ise Anadolu yakasını terk edeceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu gece sabaha karşı, yollarda buzlanma riski var. Sürücülerin özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle viyadüklerde, yollardan daha önce buzlanma olduğu için sürücülerin buralarda hızlarını önemli ölçüde azatlamaları, can ve mal emniyeti bakımından önemli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana arterler ve kavşak noktalarında kar kürüme ve tuzlama araçlarını hazır bekletiyor. Herhangi bir olumsuzluk karşısında ekipler müdahale çalışmalarına hemen başlayacak.''

Etkili yağışlar sonucunda dün metrekareye 25 ile 63 kilogram yağışın düştüğü, rüzgarın hızının da saatte 80 kilometreye ulaştığı vurgulanan açıklamada, fırtına nedeniyle çeşitli semtlerde 23 çatının uçtuğu ve ağaçların devrildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, kar yağışının Avrupa yakasında daha etkili olacağı ve rüzgarın bugün de 70-80 kilometre hızla eseceğinin tahmin edildiğine işaret edilerek, ''AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapacak'' denildi.
 
YAĞIŞ MİKTARLARI

Açıklamaya göre, İstanbul'da dün metrekaraye düşen yağış miktarları şöyle:
''Çatalca 31,2, Çanta 23,6, Kamiloba 34,2, Terkos 30,2, Olimpiyat 35,8, Florya 63, Eminönü 61,6, Aksaray 54,4, AKOM 39,2, Sarıyer 57,4, Kilyos 36,4, Çavuşbaşı 45,2, Göztepe 42,8, Samandıra 35,6, Ömerli 30,8, Şile 30, Büyükada 6,8 ve Kartal 32 kilogram.''
 

TOPBAŞ: "EKİBİMİZ KAOS YAŞATMAYACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki elverişsiz hava koşullarıyla ilgili, ''İnanıyorum ki şehirde geçmiş yıllarda başarılı bir çalışma sergileyen ekibimiz, bu süreçte de İstanbullulara kar yağışlarında kaos yaşatmayacak'' dedi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''4. Sivil Toplumla Diyalog'' toplantısına katılan Topbaş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları, etkileri ve karla mücadele alanındaki hazırlıklarla ilgili sorular üzerine Topbaş, 10 gün önce Avrupa'yı etkisi altına alan ve dünden itibaren de Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının hafta sonu itibarıyla kentte hissedilmeye başladığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelede çok ciddi araç gereçlere sahip olduğunu, bu araç ve gereçlerin kullanımı ile geçmiş yıllarda şehirde sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Topbaş, dün gerçekleştirilen bir toplantıda karla mücadele hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti.

Topbaş, ''Karla mücadele ekibimiz, şu anda 772 araçla birinci öncelikli bölgeler başta olmak üzere kentin önemli noktalarında bulunmaktalar'' dedi.
 
Ağır hava şartlarına kentte yaşayan insanların da dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Topbaş, bu hafta başında Londra ve Paris'te yağan karın hayatı felç ettiğini, yayaların bile yürümekte güçlük çektiğini anımsattı.

Kadir Topbaş, ''Biz İstanbul'da ciddi bir mücadele yapıyoruz ama bu mücadele esnasında vatandaşların da bizlere yardımcı olmalarını özellikle kar yağışı sırasında evlerinin, mağazalarının önlerini temizlemelerini arzu ederiz. Dünya artık böyle, New York'ta, Londra'da ve diğer Avrupa ülkelerinde böyle...'' diye konuştu.

Bir sıkıntı yaşanmadan bu çalışmaları sürdüreceklerine inandığını kaydeden Topbaş, gerekli solüsyonların hazırda bekletildiğini, ciddi bir solüsyon stoku bulunduğunu bildirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, dünkü ciddi fırtına sonucu 23 evin çatısının uçtuğunu, bu konuda gerekli müdahalelerin yapıldığını ve Alibeyköy'de de 15 evsiz vatandaşa sahip çıktıklarını aktardı.

Topbaş, ''İnanıyorum ki şehirde geçmiş yıllarda başarılı bir çalışma sergileyen ekibimiz, bu süreçte de İstanbullulara kar yağışlarında kaos yaşatmayacak''

Meteorolojik olayların gün geçtikçe çok daha etkin olduğunu, zaman zaman bir afet boyutunu bulduğunu vurgulayan Topbaş, dün gece metrekareye 63 kilogram yağış düştüğünü, bunun ciddi bir rakam olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, bir gecede bu kadar yağışın düştüğü yerde bazı olumsuzluklar yaşanabileceğini kaydederek, ancak 2004'de göreve geldiğinde İstanbul'da yağışlarda 6-7 bin civarında ihbar aldıklarını, şimdi ise bu tür durumlarda alınan ihbar sayısının 100'ün altına düştüğünü belirtti.

Topbaş, ''Kışa hazır olduğumuzu, hazırlıklarımızı yaptığımızı söylemek istiyorum. Bunu ancak vatandaşlarımızın desteğiyle başarabiliriz'' dedi.
 
KAR DÜZCE AKÇAKOCA YOLUNU KAPATTI 

Düzce-Akçakoca karayolu Kabalak ve Hiciz bayırı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kapalı. Trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermezken, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. 

Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmasını sürdürürken, polis ekipleri Boğaziçi ve Akçakoca sapağı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlara geçiş izni vermiyor.

Bu arada, yoğun kar yağışı yüzünden yolda kalan araçların kurtarılması çalışmalarına katılan köylüler, kendi traktörleriyle ücret karşılığında mahsur kalan araçları çekiyor.

Yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluştururken, çevre köylerden traktörleriyle gelen vatandaşlar, uzun araçları 50 TL, otomobilleri ise 20 TL karşılığında kurtarıyor.

Samsun-Ankara karayolu ulaşıma kapandı; sürücüler yolda mahsur kaldı
Türkiye'yi etkisi altına almaya başlayan kar yağışı, Karadeniz Bölgesi'nde de etkili oldu.
Dün akşam saatlerinde Samsun'da başlayan ve aralıksız süren kar yağışı, Samsun-Ankara kara yolunu trafiğe kapattı. Yolun kapalı olmasından dolayı çok sayıda araç yolda kaldı, sürücüler ve yolcular mağdur oldu. Kardan kayan araçlar nedeniyle yolda yer yer uzun kuyruklar oluştu.

Kar yağışı özellikle Samsun'un Kavak, Ladik, Asarcık, Havza ve Vezirköprü ilçelerini felç etti.

İlçe merkezlerinde 30, yüksek kesimlerinde ise 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle Havza'da bir düğün salonunun çatısı çökerken, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar sebebiyle ilçelerin bazılarında elektrikler kesildi. Çok sayıda köy yolunun ile ulaşım bağlantısı kesilirken, Samsun-Ankara karayolu da trafiğe kapandı. Saatlerdir yollarda mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin geç müdahale ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Öte yandan, Kavak ilçesinde hafta sonu olmasını fırsat bilen çocuklar, kendilerini sokağa atarak kartopu oynamanın keyfini çıkardı.

KASTAMONU'DA YAĞIŞ NEDENİYLE
157 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz Geçidi'nde sabah saatlerinden bu yana ulaşım sağlanamıyor.

Ilgaz Dağı ve yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, geç saatlerde kent merkezini de etkisi altına aldı. Kent merkezinde yer yer 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı. Kastamonu-Ankara karayolunun 50. kilometresindeki Ilgaz Geçidi, kar yağışı sonucu saat 03.00 civarında çok sayıda aracın kaymasıyla trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla trafiğe açılan yol, saat 06.00 sularında yeniden ulaşıma kapandı.

Yolun trafiğe açılması için bölgede çalışmalar halen sürerken, birçok aracın bölgede mahsur kaldığı öğrenildi. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Taşköprü karayolunda trafik tek şeritten sağlanıyor.

Yağış nedeniyle merkez, Araç, İhsangazi, Tosya, Taşköprü ve Hanönü ilçelerine bağlı toplam 157 köy yolu da ulaşıma kapandı.

ESKİŞEHİR KARA TESLİM 

Eskişehir'de gece başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Eskişehir-Kütahya ve Eskişehir-Bozüyük yolu trafiğe kapandı.

Gece başlayan ve aralıklarla süren yoğun kar yağışı sebebiyle çevre yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Eskişehir-Bozüyük yolu Poyra rampaların ise yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle trafiğe kapandı. Trafik ekipleri Tepebaşı mevkiinden Bozüyük istikametine araçların geçişine izin vermedi. Uzun araç konvoyların oluştuğu Tepebaşı mevkiinde yolun açılmasını bekleyen sürücüler zor durumda kaldı. Yaklaşık bir saattir yolun açılmasını bekleyen sürücüler, "Bu tedbirler daha önce alınsaydı yollar trafiğe
kapanmazdı" dedi.

Ulaşım, Karayolu ve bölge trafik ekiplerinin yaptığı kar temizleme çalışmalarının ardından kontrollü olarak verilmeye başlandı. Bu arada kapanan İnönü-Kütahya ve Bozüyük Kütahya yolunda kar temizleme ve buzlanmaya karşı yapılan çalışmaların sürdüğü, yollarda mahsur kalan sürücülerin ise ekiplerin yardımıyla kurtarıldığı bildirildi.

Yetkililer, gece de devam etmesi beklenen kar yağışı ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. 

SICAKLIK 0 DERECENİN ALTINDA 

İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Sıcaklığın 0 derecenin altına düştüğü, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy gibi İstanbul'un batısında kalan yerlerde 01.00 itibariyle kar yağışı görüldü. 

Araçların üzerinde beyaz bir örtü oluşturan karın, havanın iyice soğudu sabah saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış çalışma araçları da ana arterlerde yerini aldı. 

Buzlanmaya karşı zaman zaman tuzlama çalışması yapıldı.

ANADOLU YAKASINDA DA KAR BAŞLADI

İstanbul'u etkisi altına alan kar, Anadolu yakasının yüksek yerlerinde tipi şeklinde yağıyor. Yer yer yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar yağışı kart postalları aratmayacak görüntüler oluşturdu.

Trakya bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, İstanbul'da da etkili oluyor. Özellikle Anadolu yakasının yüksek yerlerinde başlayan kar yağışı, tipi şeklinde yağmaya devam ediyor. 

Bazı noktalarda yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar, kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri, elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

Alınan bilgiye göre, saat 07.30'daki Yalova-Yenikapı, saat 07.50'deki Bostancı-Kartal/Yalova, saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu/Yenikapı-Bostancı, saat 09.30'daki Yalova-Kartal, Bursa-Yenikapı-Kadıköy, Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 07.30'daki Yenikapı-Bursa, Bursa-Yenikapı, Yenikapı-Bandırma, Pendik-Yalova, Yalova-Pendik ve saat 08.15'deki Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Şehir Hatları seferlerinden Üsküdar-Eyüp ve Eminönü-Kadıköy hattındaki vapur seferleri de saat 09.00 itibariyle karışılıklı olarak yapılamayacak.
 
HAN DUVARI ÇÖKTÜ

İstanbul'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle Fatih'teki bir hanın duvarı çöktü.
Fatih'teki Tarakçılar Caddesi Sandalyeciler Sokak'ta bulunan 3 katlı Yüksek Han'ın duvarı fırtına nedeniyle çöktü. Duvarın çökmesi sonucu yoldan geçmekte olan Zeynullah Ayrılık yaralandı. Ayrılık, sağlık ekiplerince Haseki Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sokaktaki çalışmalar nedeniyle ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. Hanın çökme tehlikesi bulunan diğer duvarını da itfaiye ekipleri yıktı.
 
İZMİR'DE BEYAZA BÜRÜNDÜ

İzmir'in de yüksek bölgelerinde oturanlar sabah kar sürpriziyle uyandı. Bornova, Karşıyaka, Buca'nın yüksek bölgeleri beyaza büründü. Kar yağışının olduğu, yolları eğimli semtlerde otobüs seferleri aksadı.
 
Meteoroloji'nin tahminlerine göre İzmir'de sıcaklık düşüşü pazar ve pazartesi günleri de devam edecek, Pazartesi sıcaklık sıfırın altına düşeceğinden kar yağışının da aralıklarla devam etmesi bekleniyor. İzmir'i Ankara ve İstanbul'a bağlayan karayollarında ise herhangi bir trafik aksaması olmadığı bildirildi. 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Geceye Dünyaca Ünlü Yıldızlar da Katıldı
 
Manavgat Kaymakamlığı’ndan Yağış Uyarısı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Küçüklere Eğlence, Büyüklere İşkence
Ankara’da başlayan kar yağışı çocuklara büyük eğlence kaynağı olurken, ...
Eskişehir – Bursa Karayolu Kapandı
Eskişehir ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden birçok ...
Yükseklerde Kar Tutmaya Başladı...
Dün sabah Trakya'dan giren kar yağışı, beklendiği gibi gece İstanbul'a ulaştı.
Türkiye Kara Kışa Teslim
Marmara, Karadeniz, Ege, İç ve Doğu Anadolu’da kar başladı, güneyde ise ...
 
 
İstanbul İçin Kar Vakti Gece 24:00
Trakya'da başlayan kar İstanbul'a ulaştı, kentin yüksek yerlerinde karla ...
Deniz Ulaşımına Fırtına Engeli
Marmara’da etkili olan fırtına nedeniyle bu sabah yapılması gereken Kabatepe-Gökçeada, ...
Kar Yarın Geliyor
Trakya yarından itibaren Balkanlardan gelecek soğuk ve kar yağışının etkisi altına girecek.
Marmara’ya Kar Geliyor
Haftayı güneşli geçiren Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları cuma gününden ...
 
 
DONMAYA HAZIR OLUN
Cumartesi günü İstanbul'da karla karışık yağmur var ama rüzgarın hızına ...
Türkiye Genelinde Hava En Az 8 Derece Soğuyacak
Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıkları hafta sonu ...
Kışın ilk soğuk hava dalgası yolda
Türkiye'nin batısında kuvvetli lodos ve yağmur devam ediyor. 4 Aralıktan ...
İstanbul'da lodos ve yağmur yaşamı felç etti
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan lodos ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya