Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Ağaçları Sökülüp Futbol Sahası Yapılmak İstenen Vakıf Bahçesine AK Parti'den Tepki
Ağaçları Sökülüp Futbol Sahası Yapılmak İstenen Vakıf Bahçesine AK Parti den Tepki
 
Aylardır Çevre sakinlerinin şikayetini dile getirdiğimiz ve takipçisi olduğumuz Vakıflar Bölge Müdürlüğünce kiraya verilen ve amaç dışı kullanılmak istenen Narinciye Bahçesinde ,AK Parti İl Başkanı Ethem Taş, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ve partililer inceleme yaptılar tepkilerini dile getirdi
 
20 Şubat 2021 Cumartesi - 18:18

Antalya'da Muratpaşa ilçesinin akciğerleri konumundaki Narenciye Bahçesi'nde portakal ağaçlarının kesilip yerine çim ekildiği  ve kiracısı tarafından Futbol sahası yapılmak istenen Vakıflar bölge müdürlüğüne 1.derece sit alanı olan  ait bahçede  . AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ,AK Parti Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis üyesi Özdemir Manavoğlu ve partililer ağaç kesilen alana gidip yaşananlara tepki gösterdi.
Demircikara Mahallesi'ndeki Narenciye Bahçesi bir süre önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçların bakımı ve sulanması için bir firmaya kiraya verdi..
Kiraya verilen arazide Avni Tolunay Caddesi kenarındaki bölümde bazı portakal ağaçların kesilerek yerine çim ekilmesine bölge halkı tepki gösterdi. Mahalleli şikayetleri başta Byturco Medya grubumuza ait İnternet gazetelerimizde  Özellikle Buyukantalya.com da sosyal medya haber konusu oldu,1 derece Sit Alanı olan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Narinciye bahçesine yapılan ağaç sökümü ve amaç dışı kullanılmak isyenmesine tepkiler giderek büyüdü konu TBMM nin gündemine  kadar girdi.
  Antalyalıların bu konudaki taepkisinin  takipçisi olan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı detaylı bir çalışma yaptı ve bölgede narenciye ağaçlarının kesildiğini belirledi. Bunun üzerine İl Başkanı Ethem Taş, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ve partililer bölgede inceleme yaptı.
‘Narenciye solmasın','ağaçlarımız kesiliyor', 'ağaçlarımız kurumasın', 'Narenciye'de ağaç katliamı' dövizleri taşıyan partililer  İl Başkanı Ethem Taş, ,Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ,AK Parti Büyükşehive Muratpaşa Belediye Meclis üyesi Özdemir Manavoğlu ve Partililer konuyla  ilgili yerinde inceleme yaparak açıklamada bulundular..
Portakal ağaçlarını kesip çim ektiler, uydu fotoğraflarıyla tespit edildiler
.
Demircikara Mahallesi’ndeki Narenciye Bahçesi bir süre önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçların bakımı,yenlenmesi  ve sulanması için bir firmaya kiraya verdi. Kiraya verilen arazide Avni Tolunay Caddesi kenarındaki bölümde bazı portakal ağaçların kesilerek yerine çim ekilmesine bölge halkı tepki gösterdi. Mahalleli şikayetlerini Medya kuruluşlarına ,sosyal medya ve dilekçelerle AK Parti İl Başkanlığına iletti. Konunun takipçisi olan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı detaylı bir çalışma yaptı ve bölgede narenciye ağaçlarının kesildiğini belirledi. Bunun üzerine İl Başkanı Ethem Taş, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ve partililer bölgede inceleme yaptı.
‘Narenciye solmasın’,’ağaçlarımız kesiliyor’, ’ağaçlarımız kurumasın’, ’Narenciye’de ağaç katliamı’ dövizleri taşıyan partililer adına konuşan İl Başkanı Ethem Taş, geçen hafta Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır Mahallesi’ndeki kesilen çam ağaçlarıyla ilgili yerinde inceleme yaptıklarını hatırlattı.

İl Başkanı Taş "Siyaset üstü meseledir"
Benzer bir konunun Narenciye bölgesinde portakal ağaçlarının kesilmesiyle gerçekleştiğini ve bunu vatandaşların sosyal medya ve başvurularla kendilerine ilettiğini kaydeden Taş, “Narenciye, Muratpaşa’nın akciğerleridir. En güzel yeşil alan ve hemşerilerimizin nefes aldığı ve yeşillik gördüğü bir alan. Bizde olayı inceledik ve maalesef buradaki ihaleyi alan firmanın ağaçlara bakması ve koruması gerekirken, bazı ağaçların kesildiğini gördük. Zarar veriliğini tespit ettik. Biz buna siyaset olarak bakmıyoruz, bu siyaset üstü bir meseledir” diye konuştu.

"Takipçisi olacağız"
Valilikle, Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle bu konuya müdahil olacaklarının altını çizen Taş, “Dilekçelerimizi, tepkileri ağaç katliamını önlemek adına ilgili müdürlüklere vereceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Antalya’da hiçbir şeye zarar verilmesini istemiyoruz. Antalya doğasıyla tarihiyle dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Bu doğal güzelliklerin bozulmasını istemiyoruz” dedi.

"Yanlışa dur demek için buradayız"
Uydu fotoğraflarından bölgedeki ağaçların yerinden söküldüğünü gördüklerini dile getiren İbrahim Ethem Taş, “İhaleyi alan firma, sözleşmeye aykırı davranıyor. Gerekirse ağaçlara zarar verdiği için ihalenin iptal edilmesine kadar tüm hukuki yolları deneyeceğiz. Hemşerilerimizin haklı isyanına ortak olacağız. Biz burada bütün sözleşmeleri inceledik. Bu alan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne aittir. Biz hiçbir yanlışın yanında durmadık. İhaleyi alan ve ağaçlara bakmakla yükümlü olan kişi, ağaçlara bakmadığı gibi şuanda zarar veriyor. Bu yanlışa dur demek için hukuken de takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

İlçe Başkanı Ülker "Gerekli inceleme yapılacaktır"
AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı  Osman Ülker ise ağaçların kuruması ve kesilmesiyle ilgili kamuoyunda bir tepki oluştuğunu belirterek, “Şehirde Narenciye bölgemize sahip çıkıyoruz. Burada ağaçların korunması ve sulanması için ihale yapıldı. İçerdeki kiracının da bir gelir elde etmesi gerekiyor. İhale şartlarına göre öncelik ağaçların sulanması, kurutulmaması ve kesilmemesi gerekiyor. Ağaçların kesildiği, kurutulduğunu görünce müdahale etmek zorunda kaldık. Bir aydır detaylı bir çalışma yaptık, bir günde ortaya çıkmadı bu çalışma. Eski ve yeni uydu görüntülerini aldık. Kesilen ağaçları tespit ettik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü gerekli inceleme yapacaktır. Şahıs veya kurumla derdimiz yok. Narenciye ağaçlarını korumak için buradayız. Kesilen ağaçların yerine iki katı ağaç dikilecek, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

NARİNCİYE BAHÇESİNİ  VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN AYLIK 54 BİN LİRAYA KİRALAYAN KİRACININ BU RAKAMI ÇIKARMASININ MÜMKÜN OLMADIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ.

02.09.2019 Tarihinde kirası başlayan yapılan sözlemeye göre ilk iki yıl 4/1 ücretle  aylık 11Bin  287 Tl  olan kiranın 02.09.2021 tarihinden itibaren aylık tefe,tüfe artırımı ile en az 54 bin lira olacağı böyle bir rakamın 1. derecede sit alanı olan ve kesinlikle imar ve yapılaşma izninin yasak olduğu bahçede narinciye ürünlerinden kazanılmasının mümkün olmayacağını başlangıçtan beri kiracının bu alanı başka bir ticari alana ve amaç dışı fırsata çevirmek istediğinin apaçık ortada olduğunu savundular.
Çevre sakinleri vakıflar bölke müdürlüğünce hala amaç dışı kullanılmak istenen aylardır şikayetlerin ve tepkilerin  giderek arttığı narinciye bahçesinin ihalesinin neden iptal edilmediğini anlayamadıklarını aylardır konunun hala çözüm bulmamasının sebebini sordular.
Konuya duyarlılık gösteren Basın kuruluşlarına STK'lara,Siyasi Partilere ve Milletvekillerine konunun takipçisi olacaklarını açıklayan AK Parti İl başkanı Taş ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ülker'e teşekkür ettiler

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Beklenen Atama Üstel Sağlık ,Canaltay Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına
 
Antalya'da Son Haftadaki Korona Vaka Saysı 2221 Kişi Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Akşener, başarılı çalışmaları dolayasıyla Ümit Uysal’ı kutladı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ...
Muratpaşa Belediyesine ‘Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Ortağı’ unvanı ve ödülü
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Komşu Meclisi, Katılımcı Bütçe, Turunç ...
Milletvekili Arı :5 aylık kira yardımı çilesi ne zaman bitecek?
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, ...
Milletvekili Arı PTT Lara Kampı Yeri Satışının İptalini İstedi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, ...
 
 
Muratpaşa'da Eşya Yardımında Dayanışma Büyüyor
Muratpaşa Belediyesi’nin kent sakinleri arasında kurduğu dayanışma ağlarının ...
Antalya'da ‘Cumhuriyet Sevgi Meydanı Etkinlikleri’ İlgiyle Sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel Cumhuriyet ...
Yeşilay, herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyor
Yeşilay, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde “Koronavirüs sigara içeni sever” ...
Çevre dostu elektrikli otobüsler test ediliyor
Nostalji Tramvay hattı üzerinde hizmet vermesi hedeflenen elektrikli otobüsün ...
 
 
Çevreci Duyarlılık Yeşilbahçe Mahallesine Birincilik Getirdi
Antalya’nın ilk ‘Sıfır’ atık ilçesi Muratpaşa’da, belediyenin Aydınlatma ...
Milletvekili Arı :Taşımalı Eğitime Kademeli Olarak Son Verilmeli
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı,yapmış ...
AK Parti Antalya İl Başkanlığı 7.Olağan Kongresine Yoğun İlgi
Antalya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Kongre büyük bir katılımla gerçekleşiyor
Öğrenci ve kursiyerlere Toplu ulaşımda HES kodu uyarısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya