Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Akça, TDP'yi Ziyaret Etti
Akça, TDP yi Ziyaret Etti
 
TDP Genel Başkanı Çakıcı Kıbrıslı Türklerin Türkiye’yle seviyeli, devletten devlete bir ilişki istediğini; nüfus kontrolü, kendi ayakları üzerinde durma, ekonomisini kendisinin yönetmesinin Kıbrıslı Türkler için çok önemli olduğunu belirtti.
 
20 Nisan 2011 Çarşamba - 16:05

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça Türkiye-KKTC ilişkileri konusunda Çakıcı ile aynı fikirde olduklarını ifade etti. Ekonomik programın ise kamu ile özel sektör arasındaki gelir dağılımı konusundaki adaletsizliği orta ve uzun vadede ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu, KKTC’nin “her derdine deva olacak bir program” olarak hazırlanmadığını belirten Akça, programı sürekli olarak kamunun temsilcileriyle müzakere ettikleri için mevcut yapıyı korumak konusunda dirençle karşılaştıklarını söyledi. Akça, kamuda çalışanların programa “tereddüt”, geriye kalanların ise “umutla” baktıklarını kaydetti.
Göreve yeni atanan TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Mehmet Çakıcı ve parti yetkilileriyle görüştü.
ÇAKICI
Görüşmede konuşan Mehmet Çakıcı, Akça’nın yeni görevinin tüm Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diledi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Akça’nın medyaya yansıyan yanlış tanındığıyla ilgili söylemini çok ciddiye aldıklarını ve Akça’nın bundan sonra gerçek kendisini göstermesini, Kıbrıs Türk halkına bu anlamda hizmet edecek yaklaşımlarda bulunmasını, Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının ihtiyacı olan seviyeli, düzgün ilişkileri geliştirmeleri konusunda yardımcı olmasını temenni etti.
Bugüne kadar KKTC-TC arasında hep “ana-yavru” şeklinde bir ilişki olduğunu, Kıbrıslı Türklerin seviyeli bir ilişki talep ettiğini ve devletten-devlete ilişkiler istediğini söyleyen Çakıcı, bu dönemin önemli bir fırsat olacağına inandığını söyledi. Son dönemlerde Türkiye-KKTC ilişkilerinde bazı sorunlar yaşandığını kaydeden ve ilişkilerin düzelmesi gerektiğini ifade eden Çakıcı, Türkiye ile KKTC’nin tarihi, kültürel ve aile bağlarıyla bağlı olduğunu dile getirdi.
Son dönemde ortaya konan ekonomik paket, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesi ve demokrasiyle ilgili problemler yaşandığını dile getiren Çakıcı, öncelikle Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yönetmeleriyle ilgili koşulların oluşması gerektiğini vurguladı. Merkez Bankası, Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri ve Polis ile ilgili olarak Büyükelçi Akça döneminde yeni bir şekil alınacağını da ifade eden Çakıcı, “Bu ülkenin çağdaş bir ülke olması, eminin Türkiye Cumhuriyeti’nin de isteğidir” diye konuştu.
KIBRISLI TÜRKLERİN TALEPLERİ        
Mitinglerde ortaya çıkan Kıbrıs Türklerin taleplerini Türkiye’nin ciddiye alacağından emin olduğunu kaydeden Çakıcı, nüfus kontrolü, kendi ayakları üzerinde durma, ekonomisini kendisinin yönetmesinin Kıbrıslı Türkler için çok önemli olduğunu vurguladı. Çakıcı, “İtfaiyeyi bile kendi kendimizin yönetmediği bir dönem bize yakışmıyor” dedi.
Ekonomik paketle ilgili olarak, açıklama ve uygulama biçiminin toplumda yeterince tartışılmamış olmasından da kaynaklanabilecek ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Çakıcı, paketin doğru tarafları yanı sıra eksik tarafları da olduğunu; ilgili tarafların görüşleri alınarak yerel özellikleri dikkate alan bir planın hazırlanması gerektiğini söyledi. Ülkede bir reformun gerekli olduğu dile getiren Çakıcı, TDP’nin “Umut Projesi” isimli çalışmasını da Akça’ya sundu.
AKÇA
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, Çakıcı ile Türkiye-KKTC ilişkileri konusunda aynı düşünceler içerisinde olduklarını gördüğünü söyledi. Daha güçlü bir KKTC devleti, daha refah içerisinde, kendi ayakları üzerinde duran bir yönetim olması noktasında bir görüş ayrılıkları bulunmadığını belirten Akça, TC ile KKTC arasında ciddi biçimde amaç-hedef ve çıkar birliği olduğunu dile getirdi ve bu anlamda iş birliğini yürütmenin son derece kolay olduğunu söyledi.
“KAMU-ÖZEL İKİLEMİ”
Kendi ayakları üzerinde durma ve daha güçlü bir ekonominin ne anlama geldiği hususunda kısa bir açıklama yapmak istediğini kaydeden Akça, KKTC’de sosyal yaşam ve ekonomi bütünüyle incelendiğinde, çok kalın hatlarla ayrılmış bir “kamu-özel sektör ikilemi” olduğunun görüldüğünü dile getirdi. Akça, KKTC’de kamu çalışanları ve kamudan emekli olanlar ile özel sektör çalışanları ile özel sektörden emekli olanlar arasında devletin imkânlarından yararlanma ve gelir dağılımı hususunda ciddi adaletsizlikler olduğunun görüldüğünü kaydetti.
“HER DERDE DEVA PROGRAM DEĞİL”
Ekonomik programın bu eşitsizliğin orta ve uzun vadede kaldırılmasına yönelik bir program olduğunu ifade eden Akça, bunun “KKTC Kalkınma Planı” olmadığını söyledi. Programın ayrıca yaşanan ekonomik krizden çıkış stratejilerini barındıran 3 yıllık özel hedefleri olan bir program olduğunu ve bu çerçevede ele alınması gerektiğini belirten Akça, programın KKTC’nin “her türlü derdine deva olacak bir program” olarak hazırlanmadığının göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
KAMUDAKİLER “TEREDDÜT”, GERİYE KALANLAR “UMUT”LA BAKIYOR
Programla ilgili tepkileri biraz daha açığa çıkararak tartışmak gerektiğini ifade eden Akça, kamu kaynaklı gelir elde edenlerin programla ilgili tereddüt, ancak geriye kalan kitlenin ise programla ilgili umut beslediğini söyledi.
Her platformda masaya oturduklarında programı ya da diğer konuları müzakere ettikleri kesimin kamu temsilcileri olduğunu ve sürekli olarak mevcut yapıyı koruma konusunda bir direnç ve ısrarla karşılaştıklarını kaydeden Akça, “Eğer KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durmasını, kendi güçlü ekonomisini kurmasını tartışıyorsak, reel sektörün büyümesini ve kamunun etkin bir şekilde küçülerek olması gereken yere gelmesini konuşmamız gerekir” dedi.
Akça, KKTC’de örgütlü kesimlerin kamudan gelir elde eden kesim olduğuna işaret ederek dolayısıyla bu konuda yükselen seslerin tamamını “KKTC halkının tümünün sesi” olarak değerlendirmenin zor olduğunu dile getirdi.
TDP’nin Umut Projesini incelediğini, güzel fikirler bulunduğunu, ancak program metnine girecek kadar somut olmadıklarını ve programdan bir kaynak öngörüsü çıkmadığını kaydeden Akça bunun bir başlangıç olup bunun üzerinden başka çalışmalar yapılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Köşk'teki Görüşme İptal Edildi
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi Karpaz'da Cuma Günü Eylem Yapacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Büyükelçi Akça, Demokrat Parti'yi Ziyaret Etti
TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Büyükelçilik görevine yeni ...
KKTC 2011'de Daha Çok Turizm Yatırımı Bekliyor
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Turizm Çevre ...
Talat, DAÜ’de Kıbrıs Konusu'nu Anlattı
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, DAÜ'deki “Uluslararası İlişkiler Boyutu ...
ÖRP, Akça’yı Ağırladı
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Özürlük ve Reform ...
 
 
Büyükelçi Akça, CTP'yi Ziyaret Etti
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bugün, Cumhuriyetçi ...
Yeniboğaziçi Bölgesinde Elektrikler Beş Saat Kesik
Yeniboğaziçi trafo merkezinde yapılacak bakım onarım çalışmaları nedeniyle ...
Belediye Başkanları’nın Antalya Programı Devam Ediyor
Cityexpo Fuarı için Antalya'da bulunan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ...
UBP Genel Yönetim Kurulu Toplandı
Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP), Genel Başkan ve Başbakan İrsen Küçük’ün ...
 
 
DHMİ, Ercan Havaalanı'na ILS/DME Sistemi İçin İhale Açtı
Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ercan Havaalanına kurulacak ...
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Üstel, İzmir’den Döndü
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın resmi davetlisi ...
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Cengiz Topel Hastanesi’nde Grev Yapacak
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, yarın 07:00-14:00 saatleri ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın yasama görevi için toplanacak. Genel ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya