Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Buldu
Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Buldu
 
52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Türk ve dünya sinemasının 'en iyilerin'in ödüllendirileceği gece Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde, kırmızı halı seremonisiyle başladı.
 
7 Aralık 2015 Pazartesi - 09:33

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde en iyilerin açıklanacağı kapanış ve ödül gecesi, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde kırmızı halı seremonisiyle başladı.  

Defne Samyeli ve Azra Akın'ın şıklıklarıyla dikkat çektiği kırmızı halıdan, aralarında Hasibe Eren, Ufuk Bayraktar, Nadir Sarıbacak gibi isimlerin yer aldığı festivalin ulusal ve uluslararası film yarışmalarında yer alan filmlerin ekipleri geçti. Kırmızı halıda festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyesi Şebnem Bozoklu, eşi Emre İzer'le el ele boy gösterirken festivalin kırmızı halısı beyaz perdenin unutulmaz isimleri ve sinema- dizi sektörünün genç kuşağından Vildan Atasever, Nursel Köse, Zeynep Koçak, Serkan Keskin gibi oyuncuları buluşturdu.

SARMAŞIK'IN GECESİ

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 'en iyisi' Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini yaptığı 'Sarmaşık' oldu. Film geceden 4 ödülle ayrılırken filmdeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü alan Nadir Sarıbacak'ın "Bizi ancak kardeşlik ve muhabbet kurtaracak. Bir duble rakı ya da bir demlik çay" diye başladığı konuşmasının bir kısmı canlı yayına verilmedi. Buna tepki, yönetmen Karaçelik'ten geldi, "Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok" dedi. Gecede Uluslararası kategoride En İyi Film ödülü ise bir Kürt filmine 'Taşa Yazılmış Hatıralar'a gitti. 


'BENİM GİBİSİNİ BULAMAZSINIZ'

Gece Festival ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in konuşmasıyla başladı. Türel, 29 Kasım'da kapılarını açan festivalde bir haftada yaşananların kısa bir özetini yaptı, "52 yıllık festival tarihinde birçok festivalde gazeteci ve belediye başkanı olarak yer aldım. Ama bu yıl öyle bir festival yaşadık ki duygu seli yaşamaktan kendimi alıkoyamadım" dedi. Antalya Film Festivali'nin kurucularını anarak konuşmasına devam eden Türel, "Devraldığımız bu toprağa geçen yıl yeni bir fidan diktik. Bu fidan Antalya Film Forum oldu. Antalya film festivali artık iki yönde, birisi Uluslararası Film Yarışması ve bir diğeri Film Forum, ilerliyor. Artık Antalya sinemaya ödül vermekle yetinmiyor, artık film projelerine de destek veriyor" diye konuştu

'ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI ÜLKELERDE SİNEMA YOKTUR'

Gecede festivalin ilk ödülü onur konuğu Vanessa Redgrave'e takdim edildi. Redgrave 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü Antalya Valisi Muammer Türker ve Belediye Başkanı Türel'den aldı. Gecenin ilerleyen dakikalarında Redgrave'in İtalyan oyuncu eşi de Franco Nero'ya da 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' takdim edildi. Kendisine bir ara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Atatürk'ü oynamasının da teklif edildiğini aktaran Nero, "İşimizin bir parçası birçok iyi proje tamamlanmıyor" dedi.   

100 BİN LİRALIK ANTALYA ÖDÜLÜ KAR'IN

Üçte birlik bölümü Antalya'da geçen senaryo aşamasında yapımlara verilen 100 bin lira para ödülle Antalya Film Destek Fonu Ödülü 'Kar'la Emre Erdoğdu'nun oldu. Ödülünü Yönetmen Ezel Akay'dan alan Erdoğdu, "Siz bir hayali ödüllendirdiniz. Biz de sizi gelecek yıl bu hayalle buluşturacağız" dedi. 

ULUSLARARASI ÖDÜL KÜRT FİLMİNE 

Fridrik Thor Fridriksson'un Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, 50 bin Euro ödüllü 'En İyi Film' ödülüne 1988 yılında İran'da gerçekleşen El-Enfal operasyonu sırasında gerçekleşen Kürt soykırımını filme alan iki arkadaşın anlatıldığı 'Taşa Yazılmış Hatıralar' layık gördü. 

Ödülü alan filmin yapımcısı Mehmet Aktaş, ödülünü Yılmaz Güney gibi Kürt ve Türk halkının kardeşçe yaşamasını isteyen barış elçilerine, başta Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye adadı. Aktaş, "Cizre'de ve Diyarbakır'da çocuklarını kaybeden bütün Türk ve Kürt annelerine bağışlıyorum. Burada size yeni yıl dileğimi iletmek istiyorum. İstiyorum ki adı çözüm süreci, barış süreci neyse yaralı coğrafyamıza barış gelsin" dedi. 



Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'ndan 'En İyi Yönetmen Ödülü' Idol'le Hany Abu Assad'ın oldu. 

Jüri üyesi Nesrin Cavadzade'nin açıkladığı 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü ise 'Yeminli Bakire'deki rolüyle Alba Rohrwacher'in oldu.

Uluslararası yarışmada 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü Kalandar Soğuğu'ndaki rolüyle Haydar Şişman'ın oldu. Şişman ödülünü halkların kardeşliğine ve demokrasiye adadı. 

'Kayıp Kızlar' festivalde 'En İyi Senaryo' ödülüne layık görülürken Şef Gürer Aykal'ın takdim ettiği 'En İyi Müzik Ödülü' ise 'Kuşatılmış' filmine gitti. 

Bu kategoride İzleyici Ödülü, Türkiye, Fransa, Almanya, Gürcistan ortak yapımı Özcan Alper'in yönetmenliğini yaptığı 'Rüzgarın Hatıraları' filminin oldu.  

Uluslararası yarışmada 'Jüri Mansiyon Ödülü' Rusya yapımı 'Devrimciler' filminin oldu. 

KORSANCIYA SESLENDİ 

Yönetmen Ömer Vargı başkanlığında Şerif Sezer, Şebnem Bozoklu, Naz Erayda, Mirsad Herovic, Tarık Tufan ve James Ulmer'den oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, 100 bin lira ödüllü 'En İyi Film' ödülü için 'Sarmaşık'ı seçti.  

Ödülünün almak için sahneye çıkan Yönetmen Tolga Karaçelik, ilk filmi 'Gişe Memuru'nun bir afişini bir korsancıda gördüğünü belirterek, "Filmi sordum, 'Ödül mödül almış ama sıkıcı değil' dedi. Buradan o korsana seslenmek istiyorum. Film gösterime girdi, biraz bekle. Sıkıcı değil. Gelin filmimizi izleyin" dedi. 

RAKI YA DA ÇAY BİZİ MUHABBET KURTARIR

Festivalde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü geceye damgasını vuran Sarmaşık'taki rolüyle Nadir Sarıbacak'ın oldu. Ödülünü Jüri Üyesi Sezer'den alan Sarıbacak, "Bizi ancak kardeşlik ve muhabbet kurtaracak" dedi. 

Sarıbacak'tan sonra THY'nin 1 milyon Mil ödülüyle desteklenen 'En İyi Yönetmen Ödülü' için Sarmaşık filmiyle almak için sahneye gelen Tolga Karaçelik festival dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Elif Dağdeviren ve Zeynep Özbatur Atakan'a teşekkür etti. 

DİRENEN KARADENİZ KADINLARINA ADADI

Gecede 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü ise Kalandar Soğuğu'ndaki rolüyle Nuray Yeşilaraz'ın oldu. Yeşilaraz, "Bu ödül çileli, çalışkan Karadeniz kadınları ve direnen ve haksızlığa boyun eğmeyen tüm Karadeniz kadınları için. Karedenizliler Nazım Hikmet'in dediği gibi uzun eğri burunlu konuşmayı çok seven insanlarız" diye konuştu.   

Jüri üyesi Şebnem Bozoklu'nun takdim ettiği 'En İyi Müzik' ödülü bu yıl iki filme birden verildi. 'Rüzgarın Hatıraları' ve 'Kalandar Soğuğu' bu ödülün sahibi oldu. 

Ulusal Film İzleyici Ödülü, Ufuk Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kümes'e verildi.

'UZUN İNCE BİR YOLDAYIM' FİLMİNE ÖZEL ÖDÜL

Gecede Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında çekilen, Antalya Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin anlatıldığı 'Uzun İnce Bir Yoldayım' kısa filmi dolayısıyla filmin engelli oyuncuları ve yapım ekibine özel ödül takdim edildi.  

İSİMDEN ÇIKAN PORTAKAL'A TEPKİ

Antalya Film Festivali'nin 'gelenekselleşen' ödüllerinden 'Emek Ödülü' sayısız filmde set amirliği yapan Sonay Kanat'ın oldu. Ödülü takdim eden Selda Alkor, Sonay Kanat'a dakikalarca sarıldı. Ödülünü alan Kanat, "Benim arkamdaki tüm arkadaşların adına alıyorum" dedi. Alkır ise festivalin bu yıl adından Altın Portakal'ın çıkarılmasına göndermede bulunarak, "Bugün belki portakalımız kalktı ama çok uluslararası oluruz" dedi.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Sarmaşık

En İyi Yönetmen: Tolga Karaçelik (Sarmaşık)

En İyi Senaryo: Sarmaşık (Tolga Karaçelik)

En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)

En İyi Kadın Oyuncu: Nuray Yeşilaraz (Kalandar Soğuğu)

En İyi Müzik: Rüzgarın Hatıraları ve Kalandar Soğuğu

İzleyici Ödülü: Kümes

Antalya Film Destek Fonu: Kar (Yapımcı, Yönetmen, Senarist Emre Erdoğdu)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Taşa Yazılmış Hatıralar

En İyi Yönetmen: Hany Abu Assad (Idol)

En İyi Senaryo: Kayıp Kızlar 

En İyi Erkek Oyuncu: Haydar Şişman (Kalandar Soğuğu) 

En İyi Kadın Oyuncu: Alba Rohrwacher (Yeminli Bakire)

En İyi Müzik: Kuşatılmış

İzleyici Ödülü: Rüzgarın Hatıraları  

Uluslararası Jüri Mansiyon Ödülü: Devrimciler 

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Vanessa Redgrave ve Franco Nero 

Altın Portakal Emek Ödülü: Sonay Kanat

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
112 İstasyonları 3,6 Milyon Hastaya Sağlık Hizmeti Sundu
 
Trabzonspor'un Yeni Başkanı Muharrem Usta
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Türel: Bir Şehre Ruhunu Sanatçılar Verir
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Antalya ...
AKM'de Muhteşem Konser
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen ...
Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım- 6 Aralık tarihlerinde ...
Festivalin Uluslararası Jürisi Belli Oldu
52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin, dünya sinemasının öncü isimlerinden ...
 
 
Uluslararası Antalya Piyano Festivali Başladı
Bu yıl 16'ncısı gerçekleşen 'Uluslararası Antalya Piyano Festivali', Alman ...
Rus Öğrencilerden Kaleiçi Resimleri
Muratpaşa Belediyesi’nin destek verdiği proje ile Antalya’ya gelen Rus ...
Anadolu Ateşi Dansçıları Kampa Girdi
Yaz sezonunda Aspendos Arena'da gösterilere çıkan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ...
Konyaaltı Kitap Fuarı 6'ıncı Kez Kapılarını Açtı
Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kitap ...
 
 
15. Side Dünya Müzikleri Festivali Başladı
Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Side Dünya ...
ASMEK Ürünleri YÖREX Fuarında
Türkiye'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından Büyükşehir Belediyesi ...
Cumhuriyet Sergisi İçin Başvurular Başladı
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen ...
Side Dünya Müzikleri Festivali Başlıyor
Side’de tarih, müzikle buluşuyor. 15. Side Dünya Müzikleri Festivali 8 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya