19 Mayıs 2012 Cumartesi      Günün haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle
 
 
 
 

 
 
 
 
Altın Portakal’ın Bu Yılki Yüzü Ebru Akel
Altın Portakal’ın Bu Yılki Yüzü Ebru Akel
 
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinin bu yılki yüzü, oyuncu - sunucu Ebru Akel oldu.
 
23 Ağustos 2010 - 14:37

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Altın Portakal'ın Türkiye'nin en önemli organizasyonu olduğunu, festivalin kendisinin de Antalya gibi bir marka haline geldiğini söyledi.

Bu yıl 47'ncisi gerçekleştirilecek olan festivalin hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Akaydın, festivaldeki yarışmalara başvuruların da tamamlandığını bildirdi. ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na tüm zamanların rekoru kırılarak 47 film başvurdu'' diyen Başkan Akaydın, festivalde yarışacak filmlerin 33'ünün ilk filmini çeken yönetmenlerden oluştuğunu, bunun da Türk sinemasında yeni bir kuşağın ortaya çıktığının göstergesi olduğunu vurguladı.
 
Belgesel Film Yarışması'na 110, Kısa Film Yarışması'na 222 film için başvuru yapıldığını söyleyen Mustafa Akaydın, festivalin görsel iletişim tasarımının da belirlendiğini, festival afişinin Grafik Sanatçısı Emrah Yücel tarafından hazırlandığını ve afişte ''Marka yüz'' olarak oyuncu - sunucu Ebru Akel'in görev aldığını bildirdi.
 Akaydın, geçen yılki festivalin seçim süreci yüzünden 90 günde hazırlandığını anımsatarak, şunları söyledi:
“Buna rağmen tüm kenti kuşatan coşkulu bir sinema şölenini Antalya halkına yaşatmıştık. Bu yıl ise çalışmalarımız çok sistematik şekilde planlandı ve hazırlık dönemi geçen yıl kasım ayında başladı. Her ay için tamamlanması gereken etapları tamamladık ve bugünlere geldik. Bu planlı çalışmalarımızın genel yansıması olarak bu yıl daha fazla ve kaliteli etkinlikle sinema severleri kucaklayacağımızı şimdiden müjdelemek isterim. Bu etkinlik artışına karşın daha düşük bütçeyle festivalimizi tamamlayacağımızı da, kamu kaynaklarını kullanma titizliğimizin bir göstergesi olarak sizlere sunmak isterim. Planlı çalışmamızın bir sonucu olarak görsel iletişim tasarımlarımız bir ay önceden kenti kuşatacak ve tüm kent, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni büyük bir heyecanla bekleyecek.''
    
GELECEK YILIN AFİŞİ DE HAZIR
    
Başkan Mustafa Akaydın, bu yıl ilk kez, gelecek yılın afişinin de 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hemen sonrasında tanıtılacağını bildirdi. Bu sayede Berlin, Venedik ve Cannes festivallerine yeni afiş ekseninde hazırlanan tanıtım materyalleriyle katılma fırsatı yakalayacaklarını belirten Akaydın, Londra, Moskova, Berlin gibi turizm fuarlarında da 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afişiyle kente ait kültürel değeri tanıtmış olacaklarını vurguladı.

Akaydın, bir soru üzerine, bu yılki festivale 5 milyon TL bütçe ayırdıklarını, hükümetin ise kendilerine 500 bin TL katkı sağladığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Bakanlığından ek fon talep ettiklerini ifade eden Akaydın, ''Sayın Bakan 3-4 gün önce beni aradı. Fon artırımı talebimiz kendilerine ulaşmış. 'Sayın hocam miktar bizim boyutlarımızın çok üstünde ama yine de destekte bulunmaya çalışacağız' dedi, samimi olarak. Biz de samimi olarak yeni bir katkı bekliyoruz'' diye konuştu.

İlgili bakanlıklardan 3 milyon TL talep ettiklerini kaydeden Akaydın, ''Geçtiğimiz yıllara kıyasladığımızda bunu talep etme hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Hatırlarsanız 2008'de katkı 3 milyon 200 bin liraydı'' dedi.
    
''DEVLET BÜYÜKLERİNE DAVETİYELER NASIL GİDECEK?''
    
Mustafa Akaydın, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davetiye gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin sorusuna da, ''Tabi ki göndereceğim. Geçen sene randevu istemiştim elden vermek için. Çünkü bütün devlet büyüklerimize elden götürüp vermek gibi bir yaklaşımım olduğu için Cumhurbaşkanımız, bir önceki Cumhurbaşkanımız, ondan bir önceki Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Kütür Turizm Bakanımız gibi bu konunun alakadarı, önemli makamlara elden vermeyi doğru bulduğumu ifade etmek isterim'' yanıtını verdi.

''Davetiyeler bu sene postayla mı gidecek?'' sorusu üzerine Akaydın, ''Onun henüz kararını vermedik. Şu referandum bitsin de, herhalde doğrusu yine elden verme teşebbüsüdür. Geçen sene akim kalmış bir teşebbüstü, bu sene bir daha deneriz arkadaşlar'' diye konuştu.
    
NEDEN EBRU AKEL? 
    
Basın toplantısına katılan Altın Portakal Festival Genel Koordinatörü Göksel Kumsal da, bir soru üzerine, Grafik Sanatçısı Emrah Yücel'in Akdeniz'in köpüklerinden çıkan güzellik tanrıçası Venüs'ü anlatan bir afiş çalışması yaptığını, bunun üzerine afişte kullanılacak yüzün oyuncu - sunucu Ebru Akel olmasına karar verildiğini söyledi.

Afişin 12 bin 500 TL'ye hazırlandığını belirten Kumsal, ''Çok ciddi bir stüdyo çalışmasının sonucunda bu afiş hazırlandı. Bu rakamı da Emrah Bey sadece stüdyo giderleri karşılığında aldı. Kendisi bir ücret talep etmedi. Ebru Akel de bir ücret almadı'' dedi.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 Haberin Fotoğrafları




  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gülay Antalyalılara Unutulmaz bir Gece Yaşattı

Ziynet Sali’den Muhteşem Konser

Kültür Merkezi’nin Temeli Atılıyor
»  Mahya Işıkları Antalya İçin Yandı
»  Belgeseli İlk İzleyen Filmin Çekildiği Yöre Halkı Oldu
»  Cazın Divası Tanıa Marıi Antalya'da
»  Antalya’da Gülay Rüzgarı Esecek
»  Aspendos Sevgisi Ünlü Rus Keman Ustasını Antalyalı Yaptı
»  Nevzat Tuna'dan Metalname Sergisi
»  Antalya’da Ziynet Sali Rüzgarı Esecek
»  Altın Portakal'a Rekor Başvuru
»  Deep Purple’ın Solisiti ve Akaydın Rock Festivali İçin Birarada
»  Kumlucalı Opramoas Tarihin En Hayırsever İnsanı!
»  ''Yaratıcı Deli Kızlar''dan Örnek Proje
»  Rektör Kurtcephe Myra-Andriake Kazı Ekibini Ziyaret Etti
»  Antalya Denizcilik Tarihi Aydınlanıyor
»  Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Yıldızları Ağırlayacak
»  Yörük Düğünleri Belgesele Konu Oldu
»  Kaş'ta Genç Arkeopark Projesi
»  Ceceli, Karaalioğlu Parkı’nda
»  Ferhat Göçer’den unutulmaz konser
»  Kaş'ta Sanat Ve Doğayla İçiçe Tatil
»  Kaş'ta Sanatçı Zaman'ın Fotoğraf Sergisi Açıldı
»  Büyükşehir Belediyesi Şair Can Yücel’i anıyor
 
     
  Bize İnanan Güvenen Mahcup Olmaz  
   
  Kırcamisi Antalya’nın Hayallerinden Ötesi Olabilir
     
  Vah Gülben Vah  




Son Zamlardan Sonra Sigarayı Bırakmayı Düşünüyor musunuz?
Evet
Hayır
 Sonuçları göster   
 
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
 
Ünlü Yönetmen Ferzan Özpetek
     
  İzmirli Emlakçının Türkücü Sevgilisi  
 
Süper Star Ajda Pekkan
 
Oyuncu Tolga Karel
  19 Mayıs Spor Bayramı Kutlu Olsun
2   Dolar 4 ayın zirvesinde
3   Aziz Yıldırım 'Fenerbahçe ...
4   Gül: Uludere konusunda TSK'ya inanın
5   Kıvanç Tatlıtuğ Dondurma ...
6   Erdoğan: ABD'li gazetenin haberi uydurma
7   Eğitim-Bir-Sen'in 10 teklifi ...
8   Avrupa'yı Hollande korkusu sardı
9   Otopark parasıyla Süper Lig'e...
10   AK Parti'ye çalışan fotoğrafçı öldürüldü
  Ankara'da Barzani trafiği
2   Yıldız: Nabucco'nun ismi ...
3   Benzinde ÖTV indirimi
4   Dolar 4 ayın zirvesinde
5   Gül: Uludere konusunda TSK'ya inanın
6   Avrupa'yı Hollande korkusu sardı
7   Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye'den ...
8   BES'in Mahkemeye Yaptığı ...
9   F.Bahçeli taraftardan suç duyurusu
10   Erdoğan: ABD'li gazetenin haberi uydurma
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |    ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
RSS  Add to Google   Byturco.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı By Turco sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama