Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/23 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Antalya Polisinden Kurban Bayramıyla İlgili Tedbirler
Antalya Polisinden  Kurban Bayramıyla İlgili Tedbirler
 
Kurban bayramı süresince Antalya’nın huzuru ve güvenliği için 2691 polis görev başında olacak 15 Kasım Pazartesi ile 20 Kasım Cumartesi akşamına kadar özel bir uygulamayla çalışılacak
 
14 Kasım 2010 Pazar - 17:18

Antalya İl Merkezi polis sorumluluk bölgesi dâhilinde Kurban Bayramına huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesini sağlamak üzere 15 Kasım 2010 Pazartesi günü sabahından itibaren huzur planlarının uygulamaya konulacak ve emniyet asayiş tertip ve tedbirleri 20 Kasım 2010 Cumartesi günü akşamına kadar sürdürülecektir.

İlimizin turizm kenti olması ve bayram tatili dolayısıyla ülkemizin değişik kentlerinden karayolu-havayolu ve deniz yolu ile ilimize çok sayıda vatandaşımız ile yabancı turistlerin geleceği göz önünde bulundurularak, Kurban Bayramı süresince il merkezi ana arterleri ve bağlantı yolları ile yoğunluk yaşanan yerlerde, alışveriş merkezlerinde, eğlence yerlerinde, terminallerde, limanlarda ve lunaparklarda yaya ve motorize devriye sayıları artırılarak vatandaşlarımızın bayram öncesi ve bayram süresince huzurlu ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerine, alışverişlerini yapmalarına ve ziyaretlerini gerçekleştirmelerine azami özen gösterilecektir. Emniyet, asayiş tedbirleri 15 Kasım 2010 Pazartesi günü sabahından itibaren başlayarak 20 Kasım 2010 Cumartesi günü akşamına kadar devam edecektir.

İlçe Emniyet Müdürlükleri sorumluluk bölgelerinde Huzur Planlarını hazırlayarak uygulamaya koyacaklar ve bu planlar çerçevesinde; ilimizde bulunan hayvan satım ve kesim yerleri başta olmak üzere halkın yoğun olarak bulunabileceği alışveriş merkezleri, otogar, eğlence ve dinlence merkezleri ile piknik alanları gibi yerlere motorize ve yaya kısım ekipleri görevlendirilecektir. Özellikle büyük alışveriş merkezleri, Pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerlerinde olabilecek yankesicilik kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı ilgili şubelerce görevlendirilecek ilave personelle sıralı amirleri sorumluluğunda gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Kurbanlık satışlarının yapıldığı hayvan pazarları ile kurban kesim yerlerinin ekipler marifetiyle kontrolü yapılarak gözetim altında tutulacak, özellikle geceleri hayvan hırsızlığına karşı gerekli tedbirler alınacaktır.

16 Kasım 2010 Salı günü saat: 07.17’de kılınacak olan bayram namazı münasebetiyle özellikle yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karşı camiler ve civarında yeteri kadar motorize ve yaya personel görevlendirilerek gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretleri ile ilgili Uncalı, Andızlı Mezarlıkları ve diğer mezarlıklar çevresinde gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

2860 sayılı kanun ve Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekât dağıtmak sureti ile yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumuna verilmiştir. Bu itibarla; Türk Hava Kurumu dışındaki hiçbir kişi, kurum, vakıf, dernek ve benzerlerinin kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekât almak sureti ile yardım toplamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. Konu ile ilgili kanun ve yönetmeliğe aykırı hareket eden şahıs ve kurumların tespit edilmesi halinde ilgili Polis Merkezi Amirliğince 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa göre gerekli işlemler yapılacak, konu ile ilgili yapılan işlemlere ait evraklardan bir suret Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilmek üzere Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait 227 96 13 nolu telefon/faksına bilgi verilerek fakslanacaktır.

Bayram süresince tatil ya da ziyaret amacı ile kişilerin evlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden ve işyerinden hırsızlık olaylarının artabileceği göz önünde bulundurularak özellikle bu tür olayların önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

Ayrıca Kurban bayramı dolayısı ile İlimiz E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bayram süresince açık görüş olacağından konu ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.

Ayrıca ilimizin turizm kenti olması ve bayram tatili dolayısıyla ilimize ülkemizin değişik kentlerinden karayolu ile de çok sayıda vatandaşımızın geleceği göz önünde bulundurularak trafik akışının yoğun olduğu Kemer, Korkuteli, Burdur ve Alanya yolları üzerinde yol kontrollerini sıklaştıracak ve bu güzergâhlarda devamlı yeteri kadar ekip bulundurarak gerekli tüm trafik tedbirlerini alacak, güzergâhlarda görev alan ekipler özellikle hayvan kaçakçılığı konusunda ilgili birimlerle sürekli koordine içerisinde bulunacaktır.

Özellikle bayram tatillerinde şehirlerarası karayollarımızda trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazaları da artmakta bu kazalar sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta veya sakat kalmakta ve kazaların ekonomik boyutu da bir diğer sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle;

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takoğrafları, sürücülerin alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, sürücülerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca karayolu güzergâhlarında da otobüsler üzerinde denetimlere ağırlık verilecektir.

Güzergah üzerinde yapılan trafik kontrollerinde araçlarda teknik yönden bir aksaklığı bulunup bulunmadığı özellikle aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, görüşü azaltan sisli, yağışlı vb. havalarda gündüzleri de yakını gösteren ışıkların yakılması sağlanacak, far ayarı ve ışık donanımı bozuk araçlar eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek, yangın söndürme cihazı ve ilkyardım çantası bulunmayan mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacaktır.

Trafik kontrollerinde aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşmasında büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek, ayrıca yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak güzergah üzerinde müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.

Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimler kararlılıkla sürdürülecektir.

Kurban bayramı tatili süresince radarlı ekip araçlarının sürekli faaliyet göstermesi sağlanacaktır.

Şehirlerarası karayollarında belirli aralıklarla trafik ekipleri görevlendirilecek gerekiyorsa Bölge Trafik Ekiplerinin Şehiriçi Trafik ekipleriyle takviye edilmesi sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Denetimler yolda her türlü güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle çevirme noktasından önce yeterli mesafede ikaz ve işaretler konularak yolu aniden daraltmaksızın ve akan trafiği tehlikeye düşürmeden yapılacaktır. Ayrıca geceleri görevli sabit ekipler tepe lambalarını mutlaka yanar durumda bulunduracaktır.

Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak Kurban Bayramı tatili süresince bazı yıkıcı ve bölücü terör örgütlerin yapabilecekleri silahlı/bombalı eylemler ve toplumsal nitelikli korsan gösterilere karşı birimlerimiz ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz sorumluluk bölgelerinde bulunan özellikle resmi kurum ve kuruluşlar ile kilise, sinagog, yabancı ülke temsilcilikleri, kurum ve kuruluşları ve siyasi parti binaları, dernek, sendika, sivil toplum örgütleri binalarını sık sık kontrol edecektir.

Bayram süresince görev alan ekip ve personel bomba olabileceği şüphesi uyandıran paket, poşet vb. maddeleri görmesi halinde bomba uzmanlarına bilgi vererek gerekli çevre güvenlik tedbirlerini alacaktır.

Kurban Bayramının huzur ve sükûn içinde geçirilmesinin sağlanması ve suçun önlenmesi amacıyla Kepez, Tünektepe ve Demokrasi Kavşaklarında oluşturulan arama kontrol noktalarında görevli ekip ve personel özellikle hayvan hırsızlığına, izinsiz deri toplamalara ve suçları önlemeye yönelik duyarlı görev ifa edecektir.

Konu ile ilgili belirtilen arama noktalarında kişilerin üstlerini, eşyalarını ve otolarını aramak, suç unsuru görülmesi halinde el konulması amacıyla; 15 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 08.00’den 20 Kasım 2010 Cumartesi günü saat 19.00’a kadar, gerektiğinde kullanılmak üzere  arama ve el koyma kararı alınmıştır.

Kontrol noktalarında görevli ekip ve personel görevlerini yaparken araçları seçme suretiyle kontrol edecek, ancak karayolu üzerinde toplu olarak araç bekletilmemesine özen göstereceklerdir.

Tüm birimlerimiz Kurban Bayramının ilimizde huzur ve güvenlik içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla gerekli planlamalarını yaparak, birimlerince gerekli gördükleri ilave tertip ve tedbirleri alacaktır. Kurban Bayramı tatili süresince toplam 2691 personel vatandaşlarımızın huzuru için görev yapacaklardır.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Hacı Adayları Arafat’a Çıkmaya Başladılar
 
Alanya’da Rüzgar Çıkmayınca Yarış Ertelendi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Düden Şelalesinde Ceset Bulundu
Antalya Düden Şelalesi'nde, temizlik görevlisi tarafından battaniyeye ...
Anket Yapıyoruz Diyerek Hırsızlık Yaptılar
Antalya'da evlerin kapı zillerini çalan ve kimsenin olmadığı evlere girerek ...
Şüpheli Şahıs, Kimliğini Soran Polisi Bıçakladı
Antalya'da bir mağaza açılışına katılanları rahatsız ettiği ihbar edilen ...
Antalya’da Trafik Kazası: 1 Ölü
Antalya Barosu avukatlarından Mustafa A. yönetimindeki 07 CAT 20 plakalı ...
 
 
Antalya’da Silahlı Magandalar Yakalandı
Antalya'da, bir restorantta yan bakma nedeniyle çıkan kavgada 14 el müşterilerin ...
Zanlı Adliye Camından Aşağı Atladı
İşlediği suçtan dolayı tutuklama kararı çıkmasına sinirlenen zanlı, Antalya ...
Antalya’da Uyuşturucu Operasyonu
Antalya'da sokak satıcılarına uyuşturucu şehir dışında uyuşturucu madde ...
Tavşan Avında Arkadaşını Öldürdü
Antalya'nın Kumluca ilçesinde, tavşan avına giden bir kişi, arkadaşını ...
 
 
Antalya'da Maganda Dehşeti
Antalya'da, bir restorana giren eli silahlı şehir magandası 'Yan bakma' ...
Alanya’da İhaleye Fesat
Antalya'nın Alanya ilçesinde, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı
Alanya’da Uyuşturucu Operasyonu
Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı
Cep Telefonu Kaçakcısı 1 Kişi Yakalandı
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya