Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Antalya'da Katliam Gibi Kaza
Antalya da  Katliam Gibi Kaza
 
Antalya'da kontrolden çıkarak şarampolde devrilen tur otobüsünde 13 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.
 
14 Eylül 2014 Pazar - 14:32

AFYONKARAHİSAR Berberler ve Kuaförler Odası'nın üyeleri için düzenlediği Antalya'ya günü birlik geziye katılanları taşıyan otobüslerden biri, Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Sürücünün direksiyon başında uyuklaması sonucu meydana geldiği ileri sürülen kazada 13 kişi öldü, 6'sı ağır 33 kişi de yaralandı. Kazanın hemen ardından yoldan geçen bir vinçle yan yatan otobüs kısa sürede kaldırılarak çok sayıda yaralının kurtarılması sayesinde, ölü sayısının artmasını önledi.
 
Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerini Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı turistik Side Mahallesi'ne götürmek üzere günübirlik tur düzenledi. Oda yönetimi ve üyelerinden oluşan 115 kişilik kafile, gece yarısı Afyonkarahisar'dan 2 otobüs ve 1 minibüsle hareket etti. Sandıklı İlçesi yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde mola veren kafile, Isparta'yı geçtikten sonra Burdur üzerinden Antalya'ya ulaşan 160 kilometrelik yol yerine daha kısa ve tenha olan 120 kilometrelik Dereboğazı Yolu'nu tercih etti.
 
ŞOFÖR UYUKLADI
 
Kafiledeki Sinan Doğraylı yönetimindeki 03 VY 403 plakalı otobüs, saat 04.55'te Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı Mevkii'nde iddiaya göre sürücünün uyuklaması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, içerisinde 46 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 6'sı ağır 33 kişi de yaralandı.
 
Kaza yerine Antalya, Burdur ve Isparta'dan çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan 21'i Bucak, 10'u Isparta ve 2'si de Antalya'daki hastanelere götürüldü. Kafiledeki diğer otobüs ile minibüs ile kazanın ardından Afyonkarahisar'a döndü.
 
ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ
 
Kazada sürücü Sinan Doğraylı (54), İbrahim Çankır (38), Benan Mardin (23), Ahmet Öksüm (17), Erkan Tan (42), Mehmet Şatır (30), Suat Esen (18), Turan Karatepe (17), Gökhan Can (25), Samet Taşpınar (17), Akın Balkan (28), Hidayet Cönk (33) ve Fehmi Şentürk (48) öldü.
 
Kazada yaralanan Yunus Çelik (27), Ali Osman Öztürk (19), Emre Olucak (19), Muammer Uysal (27), İbrahim Kalaycı (22), Abdullah Akdeniz (18), Muhammet Çay (28), Ahmet Çay (24), Ahmet Şenol (31), Abdülkerim Demir (25), Mustafa Ak (30), Halel Demir (30), Emre Özbek (16), Hüseyin Olucak (22), Bekir Çınar (19), Ali Öbek (18), Mustafa Karahan (19), Halil Türk (18), Yalçın Türk (38), Süleyman Mazak (23) ve Tufan Karaman (28) Bucak'taki hastanelere kaldırıldı.
 
Diğer yaralılardan Halil Çıllıoğlu, Adem Acar, Adem Yıldırım, Mustafa Özcan, Ramazan Koç, Mustafa Akyel, İsmet Bozkuş, Adem Bozkuş, Ahmet Tan ve Soner Gündüz Isparta'daki hastanelerde, İsmail Özen ve Mustafa Karakış ise Antalya'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
 
Yaralılardan Ahmet Tan'ın Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, ölenlerden Erkan Tan'ın ise kardeşi olduğu belirlendi.
 
YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
Olay yerindeki cesetler Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, ölen ve yaralananların eşyası jandarma araçlarında toplandı. Otobüs kazasında hayatını kaybeden 13 kişinin yakınları cesetlerin getirildiği Bucak Devlet Hastanesi'ne akın etti. Yakınlarının öldüğünü öğrenenler sinir krizi geçirirken, hastane personeli, jandarma ve polis sakinleştirmeye çalıştı.
 
Bu sırada hastaneye gelen Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yaralıları ziyaret etti. Hastane morguna konulan cenazelerin, savcılığın incelemelerinin ardından ailelere teslim edileceği açıklandı.
 
BURDUR VALİSİ: 13 ÖLÜ, 33 YARALIMIZ VAR
 
Kaza yerinde inceleme yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın günü birlik Antalya turu düzenleyen grubu taşıyan otobüsün kaza yaptığını belirten Vali Kürklü, şöyle dedi:
 
"Antalya'ya giderken sabah 04.55'te otobüslerden biri, bizim tahminimize göre sürücü uyumuş olabilir, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13'ü vefat etti, 2 yaralı ayakta tedavi edilirken 31 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 6'sının durumu ağır."
 
Kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan Vali Kürklü, "Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir" diye konuştu.
 
TESADÜFEN GEÇEN VİNÇ KURTARDI
 
13 kişinin öldüğü 33 kişinin yaralandığı otobüs kazasında ölü sayısının artmasını, şans eseri yoldan geçen bir vinçle yan yatan otobüsün kısa sürede kaldırılarak yaralıların kurtarılması sayesinde önlendi.
 
Kafiledeki ikinci otobüste bulunan İhsan Erol kazayı fark eder etmez müdahale ettiklerini belirterek, "Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğer tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti" dedi.
 
KAHVALTI YAPACAKLARDI
 
Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltı için kaza yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki bir restoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı. 2 otobüs ve 1 otomobilin bulunduğu kafileden restorana önce otomobilin vardığı, kaza haberinin ardından olay yerine döndüğü belirtildi.
 
Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, "Otobüste ustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de her yıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık" dedi.
 
FİRMA SAHİBİ: YOL KAYGANMIŞ
 
Kiralanan otobüsün kayıtlı olduğu şirketin sahibi Süleyman Çevik de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazadan büyük üzüntü duyduklarını belirten Çevik, sürücü Sinan Doğraylı'nın 35 yıllık şoför olduğunu 14 yıldan bu yana kendileriyle çalıştığını söyledi.
 
Süleyman Çevik, "Karaöz virajına geldiklerinde yolun kaygan olması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yan yatmış. Takoğraf cihazına baktık, otobüsün hızı 50-60 kilometre civarındaymış. Bu kazadan dolayı çok üzgünüz. Şoförün uykusuz olması mümkün değil, özel gruplara hizmet veren bir şirketiz" dedi.
 
"KIZ BAKMAYA" GİDECEKLERDİ
 
Antalya'da 13 kişinin öldüğü kazada Bucak Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapılan cenazeler, yakınlarına teslim edilmeye başlandı. Cenazelerin, Afyonkarahisar'ın çeşitli köylerinde peyder pey defnedileceği belirtildi.
 
Morg önünde bekleyen ölenlerin yakınları, birbirlerine başsağlığı diledi. Kazada ölenlerden 23 yaşındaki Benan Mardin'in geçen ay askerden geldiği, doğum günü olan 1 Ağustos'ta baba Nurullah Mardin'in kendisine hediye olarak işyeri açtığı belirtildi. Tek oğlunun cenazesini almak için morga gelen Nurullah Mardin, "Dün 'Baba arkadaşlarla Antalya'ya gezmeye gideceğiz' dedi. Ben de 'Tamam oğlum' dedim. Şimdi de oğlumun ölüm haberini aldım. Bugün Akşehir'de bir kuaför kıza bakmaya gidecektik. Düğün yapmak isterken cenaze yapacağız" dedi. Benan Mardin'in cenazesini alan yakınları, Çay İlçesi'ne hareket etti.
 
BERBERLER AFYONKARAHİSAR'A DÖNDÜ
 
Antalya'ya günübirlik geziye giden Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası üyelerini taşıyan otobüsün Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kaza yapmasının ardından geziye katılan diğer berberler, Afyonkarahisar'a döndü.
 
Bazı aileler yakınlarını karşılamak için Anıtpark önünde bekledi. Anıtpark önünde otobüs ve minibüsten inen berberlerin, kaza şokunu atlatamadıkları görüldü. Berberlerden İsmail Dalgıç, "Arkadaşlarımız feci şekilde can verdi" derken, Ramazan Kale ise, "Biz uyuyorduk. Bağırtıya uyandık. Arkadaşlarımızı taşıyan otobüs kaza yapmış" diye konuştu. Bu sırada, tur şirketinden olduğu belirtilen ve adı öğrenilemeyen bir kişi berberlerin gelişini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, "Çekmeyin, işinize gücünüze bakın, gidin" diye tepki gösterdi. Çevredekiler araya girerek bu kişiyi uzaklaştırdı.
 
"ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK"
 
Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın 13 üyesinin moral gezisi için gittikleri Antalya'da trafik kazasında yaşamını yitirmesi, kentte matem havasına neden oldu. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, odaya taziye ziyaretinde bulundu. Yılmaz, "Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Asansör faciasının ardından trafik faciası yaşadık. Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin, gelmiş geçmiş olsun. Ailelerimize, ocaklarımıza ateş düştü. Adeta bir matem havası var" dedi.
 
115 KİŞİ KATILDI
 
Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Taşkın, meslektaşlarını her yıl bu gezilere götürdüklerini anlatırken, "Bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde moral depolamak için böyle bir gezi düzenledik. Kalfalar bu yıl 'Bizi de götürün, hep ustaları götürüyorsunuz' deyince, kafileye kalfaları da kattık. 115 arkadaşımız Side'ye 1 günlük gezi için gidecekti" diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Araç Kayıt Dairesi’ndeki Greve Dikkat
 
Altın Koza Film Festivali Başlıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
EROĞLU, ADINI TAŞIYAN BULVARIN AÇILIŞINI YAPTI
Kemer Belediye Meclisi tarafından alınan kararla KKTC Cumhurbaşkanı Derviş ...
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Açılış İçin Antalya'da
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kemer'de adının verildiği bulvarın açılışını ...
Antalya'da Deprem Korku Yarattı
Antalya Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere ...
Büyükşehir Yasası İle Tüm Sorunlar Tarih Oluyor
2'inci Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda konuşan Antalya Büyükşehir ...
 
 
Amerikalı Rahip'in Doktora Tezi 'Protestan Türkler'
Antalya Kaleiçi'ndeki Aziz Pavlos Kültür Merkezi'nin kurucusu Amerikalı ...
Kaş Cumhuriyet Savcısı Coşgun Görevine Başladı
Son kararname ile Kaş Adliyesi'ne atanan Cumhuriyet Savcısı Serkan Coşgun ...
Demre Ziraat Odası Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor
Antalya'nın Demre ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı, yeni binasında hizmet vermeye hazırlanıyor.
Korkuteli'nde Trafik Kazası
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Fatma Atmaca Çakmak'ın kullandığı otomobil şarampole yuvarlandı.
 
 
Bakan Çavuşoğlu Memleketi Antalya'da
Dışişleri Bakanı olduktan sonra memleketi Antalya'ya ilk ziyaretini gerçekleştiren ...
Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri Başladı
Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Elmalı ...
Antalya'da Korkutan Deprem
Akdeniz açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem Antalyalıları korkuttu.
Polonya EXPO'ya Katılacağını Açıkladı
Polonya Büyükelçisi Mieczyslav Cieniuch, Antalya'da 2016 yılında yapılacak ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya