Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Antalya’nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı
Antalya’nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı
 
Kepez Belediyesi’nin Dokuma Sanat Sokağı’na inşa ettiği ve 21 ahşap dükkandan oluşan ‘Sahaflar Çarşısı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
2 Haziran 2021 Çarşamba - 23:05

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Sahaflar Festivali’nde sözünü verdiği ‘Sahaflar Çarşısı’nın açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı  Nusret Şahin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar,  Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı. Açılış töreninde konuşan Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, Antalya’ya ya Sahaflar Çarşısı kazandırma sözünü  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ikinci Sahaf Festivali’nde verdiğini söyledi. Sahaflar Çarşısı’nda çok güzel etkinliklere imza atılacağını belirten Bayrak, “Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’yü bu eşsiz çarşıyı Antalyalılar ile buluşturduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.
Dokuma Antalya’nın kalbi
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Adlıhan Dere’de, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, sözde değil özde esnaf dostu olduğunu söyleyerek, teşekkür ederek konuşmasına başladı.  Dere, 2005 yıllarında özelleştirme idaresi tarafından Pamuklu Dokuma AŞ.’ye yüzde 99.982 hissesinin devredildiğini,  dönemin belediye başkanı ve o dönemin Pamuklu Dokuma AŞ. yönetim kurulu üyelerinin 49 yıllığına bir Hollanda firmasına devrinin gerçekleştirdiğini hatırlattı. 488 dönümlük alanın, 250 dönümünün ticari, geri kalanın ise 246 dönümünü de halkın kullanabileceği park alanına ayrıldığını belirten Dere, “Bu alan Antalya’nın kalbi. Bu alanın Antalya’ya geri dönüşü işle ilgili birçok eylemler gerçekleştirildi. Nöbetler tutuldu. 2009’de Kepez Belediye Başkanlığı görevini devralan Hakan Tütüncü Başkanımız, halka kazandırılması için çalışmalar başlattı. Bu çalışmalar neticesinde bu alan Kepez halkına, Antalya halkına kazandırıldı. Şimdi bu yaşam alanında, müzeler, kütüphaneler, yürüyüş alanları, parklar var. Sıkıldığım zaman gelir bende bu çam ağaçlarının arasında yürürüm. Başkanım çok teşekkür ederim. Kepez Belediye Başkanımız geçen sene pandemiye rağmen sahaf festivaline desteğini sürdürdü. İnşallah bu senede festivalimizi yine gerçekleştireceğiz.  Başkanım 2. Sahaf Festivali’nde söz vermişti, Sahaflar Çarşısı’nı… Bugün Antalya'da 21 esnafımıza burayı yaptı,  teslim edecek. Başkanımız esnafımızla ilgili her türlü çalışmayı esnaf odalarımızla birlikte gerçekleştirdiği için kendilerine hem şahsım, hem de esnaflarımız adına çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
 Antalya’nın ilk sahaflar çarşısı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, eserler zincirine yeni bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Antalya'nın ilk ve tek ‘Sahaflar Çarşısı’nı söz verdikleri gibi Dokuma Park'ta hayata geçirdiklerini belirten Tütüncü, “Dokuma Park’ta 6 ay önce Sahaflar Festivalimizin, ikincisini düzenledik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu festivalimi, her yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı'nın bilgi ile kutlandığı, kitapla, hikmetle kutlandığı önemli bir tarih olacak. Sahaflar Festivalimizin 10 günlük ambiyansının ardından esnafımız , ‘Başkanım, keşke sürekli burada olsak. İnsana huzur veren iklimini içimize çeke çeke mesleğimizi icra etsek’ dediler.  Ben de onlara bir söz vermiştim. Antalya'nın ilk sahaf çarşısını esnaf odalarımızla hep birlikte, el ele gönül gönüle burada açacağız demiştim. Bir yıl bile olmadan bu sözümüzü yerine getirmenin bugün tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. 21 dükkandan oluşan tamamı Antalya'nın esnafına, Antalyalı hemşehrilerimize sembolik bir ücretle kiralanan bu çarşı, hem esnafımıza, hem de kitap tutkunlarına, eski kitapların satırları arasında geçmişe yolculuk yapmak isteyenlere, bilgi ile buluşmak isteyenlere hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Türkiye’nin en büyük çocuk kütüphanesi
Dokuma Park için her yeni günde, akla yeni fikirler geldiğini belirten Tütüncü, “ Hepsinde de, bilgi, ilim, kültür, sanat bunlar çok önemli…Çünkü bunlar bizim yetiğimiz olan şeyler, aynı zamanda bize değer katarken şehrimize de bir cazibe kazandırıyor. Bu hayallerimizi hep bunların etrafında örüyoruz. Şimdi Cemil Meriç Kütüphanesi açtık ya, hemen onun yanına Türkiye'nin en zengin, en büyük Çocuk Kütüphanelerinden birini açacağız. Antalya'nın da en büyüğü olacak. O kütüphanelerin gidiş ve geliş yolu üzerindeki bu esnafımızın yer aldığı Sahaflar çarşısı da kitaplarla bilgi ile hikmetle burayı aydınlatmaya devam edecek. Hayallerimiz çok, hayallerimiz yüksek, ufkumuz yüksek…”diye konuştu.
Bilim Merkezi 30 Ağustos’ta açılıyor
Dokuma Park’a bu yüksek ufuk'la birlikte güzel bir bilim merkezini de kazandırdıklarına değinen Başkan Tütüncü, “Bilim merkezimizi açmak için 30 Ağustos'ta hepinizi buraya bir kez daha davet edeceğiz. Türkiye'nin en büyük bilim merkezini açmak da bize nasip olacak. Biz istiyoruz ki; bizim gençlerimiz, bu şehrin gençleri bilgi konuşsunlar, tasarım konuşsunlar, teknoloji konuşsunlar ve aydınlık Türkiye'nin onlar geleceği olsunlar.” dedi.
BİLSEM öğrencilerinden dünya birinciliği
 2011 yılında kurduğu bir hayali de anlatan Tütüncü, “ Kepez’e Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM)kazandırmak istemiştik.  Bunun için çok büyük gayret gösterdik. Hükümetimizin desteği ile Sayın Başbakanımızın desteği ile BİLSEM yapıldı. BİLSEM Antalya'nın bütün üstün zekalı çocuklarına hizmet veren, onları bilimle, sanatla buluşturan ve onlara çok yüksek ufuklar çizen bir merkez haline geldi. Geçen hafta aldığımız haber bizi çok memnun etti.  Antalya'nın öğrencileri bu bilim sanat merkezi'nde beyin tümörü ile ilgili tıp alanında önemli bir çalışma yaptılar. Amerika'da düzenlenen uluslararası bir yarışmada, evet bu şehrin çocukları Kepez'de  kurulan Milli Eğitim Bakanlığı’na ait bilim sanat merkezi'nde yaptıkları geliştirdikleri çalışma ile dünya birinciliğini Antalya'ya getirdiler. Göğsümüzü kabarttılar. İşte! Biz bu şehrin gençlerine bilim konuşturabilirsek, bilgi konuşturabilirsek, ondan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yol, park,asfalt, bunlar bütün belediyecilerin bildiği işler. Işıltılı binaları bütün belediye başkanları bilir ve bunları yapar. Ama belediyecilik günümüzde bunun ötesinde bir anlam ifade ediyor. Sizden aldığımız heyecanla, çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Bu işler; bugünlük değil, evladiyelik işler
 AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’de, konuşmasına artık açılışlara yetişemez olduklarını dile getirerek başladı. Milletvekili Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Hakan Tütüncü başkanımıza Dokuma’yı al, halka kazandır dedi. Tütüncü Başkanımızda, cumhurbaşkanımızın talimatını ve gönlünde olanı yaptı. Dokuma’yı aldı, Antalya’ya kazandırdı. Bugünlük, yarınlık değil bunlar evladiyelik işler. Sadece maddeye değil, manaya ve ruha dokunan işler. Dokuma Antalya’nın bir yaşam merkezi haline geldi. Dokuma Antalya’nın ışıldayan kültür alanı haline geldi. Çocukların içinde kendini bulduğu bir yer haline geldi. Dokuma Antalya’da yaşayanların ömrünün Antalya tüketmiş olanların hatıralarını canlandırdığı, geçmişe gittikleri çocukluğunu yaşadığı bir yer haline geldi. Dokuma bizler için geçmişle gelecek arasında bir köprü haline geldi. Bunca iş kolay olmuyor. Gayretle, emek emek oluyor. Önce hayal etmek gerekiyor, bu işe inanmış sevdalı gönüller gerektiriyor.  Hakan başkanımız bir taraftan hem şehri imar ediyor, hem de şehirde yaşayan nesli ihmal etmeden onların geleceğine dair çok önemli işler yapıyor. Hakan Başkana, çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Cemil Meriç Kütüphanesi gibi bir değerin Antalya’ya kazandırılmasının hemen üzerinden 100 bin kitap, bugün bunu aştık 200 bine doğru gidiyoruz. Kütüphanenin üzerine hemen burada, Sahaflar Çarşısı’nın açılması, çalışılmış, düşünülmüş, bir proje, çok önceden planlanmış bir iş. Başkanım tebrik ediyorum. Emeğinize, yüreğine sağlık...” dedi.
Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve açılışa katılan konuklar ‘Sahaflar Çarşısı’nı gezdi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Terör Örgütleriyle Mücadele Azimle ,Kararlılıkla ve Başarıyla Sürecek
 
Prof.Dr.Erdoğan :Pandemi Dönemi Bağımlılıkları Artırdı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Nekropol Müzesinde 2 bin 300 yıllık tarih yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yapımında sona geldiği Nekropol Müzesi Projesi ...
Yunus Emre, vefatının 700’üncü yıl dönümünde Akdeniz Üniversitesinde anıldı
Türk dili ve kültürünün önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre, vefatının ...
Dokuma Sanat Sokağında Sahaf Çarşısı Açılışa Hazır
Başkan Hakan Tütüncü’nün, sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı tamamlandı. ...
Cemil Meriç Kütüphanesi kapılarını törenle kitapseverlere açtı
Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını ...
 
 
5 Semte '' Müzik Sokakta '' Yeniden Başlıyor
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin covid-19 nedeniyle zor bir dönem ...
7 gün 24 saat açık olacak Cemil Meriç Kütüphanesi kapılarını açıyor
Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo ...
AŞT Mutfağında Üretim İçin Hummalı Çalışma
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT), sergilediği ...
Malazgirt Zaferi’ne atfen Cemil Meriç Kitaplığı’na 1071 kitap
Özel Envar Okulları, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’ne ...
 
 
Başkan Tüncünün Açılış Heyecanı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, trafo binasından kütüphaneye dönüştürülen ...
Muratpaşa'da “Müzik Sokakta” etkinliği
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, covid-19 pandemisi nedeniyle zor bir ...
Babası Ahmet Ünsal İçin Yazdığı Kitabı Başkan Uysal'a Hediye Etti
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2018’de 92 yaşında hayata veda ...
‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ Töreni ve Karma Sergisi
Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yılı ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya