Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
BTSO Toplantısında OSB Gerginliği
BTSO Toplantısında OSB Gerginliği
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Ocak ayı meclis toplantısında, önümüzdeki ay Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için yapılacak seçimler damgasını vurdu. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda gergin dakikalar yaşandı.
 
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:52

BTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Mehmet Eren başkanlığında yapıldı. BTSO'nun 2010 yılındaki faaliyetlerini anlatan sunumun ardından söz alan BTSO Meclis üyesi ve OSB Yönetim Kurul Üyesi Gökçin Aras, hakkındaki iddiaları cevapladı. OSB yönetiminde kimseyle gerginlik yaşamadığını belirten Aras, "Buraya zehir zemberek bir konuşma hazırlamıştım. Benim kişiliğim hakkında birçok insan bilgi sahibidir. Benim 2 yıllık bir OSB yönetimim var. Kimseyle sürtüşmedim ve kimsenin arkasından da konuşmadım. Buranın adını bir türlü insanlara kabul ettiremiyoruz. Ama ben yeni isim buldum. Muhtemelen kabul ettiririz. Reklamlarda bu aralar Mümkünlü Kasabası var. Burayı artık MOSAB yapsak daha iyi olur. Ben onları savunmuyorum. Bu bölgede aslı sorumlu ben değilim. Sorumlu burada sanayici olan diğer arkadaşlarımdır. Bu OSB'ye yazık olacak. Kavga etmeye gelmedim" dedi.
TARTIŞMALAR YAŞANDI
Aras'ın konuşmasının ardından bazı meclis üyeleri, sözlü eleştirilerde bulundu. Tepkiler sebebiyle Meclis Başkanı Eren, sık sık uyarıda bulundu. OSB yönetimine aday olduğu için bu ay meclis toplantısı başkanlığını yürütmediğini belirten Parseker, OSB'nin BTSO'nun malı olduğunu söyledi. Parseker, "Adayım ve gazetelerde ve her tarafta bir taraf gibi gösteriliyorum. Başkan ve arkadaşlarımızın karşılıklı daha önce konuşulan konuları tartışılacağını düşündüğümden yanlış bir algılama olmasın diye meclisi yönetmedim. OSB'nin sanayicilere devri mümkün olamaz. Çünkü bu oda ve Bursa'daki tüm ticaret erbabı bu OSB'yi oluşturdu. Bu OSB tüm Bursa'ya hizmet edip, yeni yatırım alanları oluşturdu. Bunu tüm Bursa yaptı. Şimdi alalım da kaçalım olamaz. Kimsenin endişesi olmasın. İlk günden beri bir kafa bulandırma söz konusu oluyor. Ama bu konunun hiçbir tereddüte mahal vermeyecek şekilde sakıncası yok. Eğer varsa o sakıncada sıkıntıya sokmam ben gereğini yaparım" diye konuştu.
"BTSO VE OSB'Yİ AYIRMAYI İSTEMEDİM"
BTSO OSB başkanlığı adaylığını açıklayan Ali Uğur da, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesinin sebebini açıkladı. 3 Mart 2009'da göreve başladığını ifade eden Uğur, uyumlu bir çalışma ortamı bulmadığı için istifa etme kararı aldığını söyledi. Uğur, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Mahmut Yılmaz geçen ayki toplantıdaki konuşmasında aynen şöyle dedi; yönetim kurulu ekip işidir, takım işidir. Bu ekibi iyi seçip, yollarına iyi bakacaklar. Ama yola çıktıktan sonra bu mu oldu o mu oldu? Bu doğru değil. Bu ifade bizim istifa sebeplerimizden birisidir. Mahmut Yılmaz'ın eline yetki verilmiş ve alınmıştır. Bunun sebebi de kolektif çalışmaya uymaması ve tek çalışmak istemesidir. Bu çalışma kolektif hiç olmadı. Biz BOTAŞ'ın OSB'nin banka hesaplarına el koyduğunu gazetelerden öğrendik. Atık su tesisine anılan kimyasal ürünler hep aynı firmadan pahalıya alınmış. Alternatifsizlik gösterilmiştir. Çamur kurutma makinesi verimli çalıştırılmamış. Bu sebeple etraftaki 7 milyon 342 bin TL değeri olmayan tarlalara ödenmiştir. Siz bu zarara göz yumabilir miydiniz? Bizce artık daha şeffaf, üyelerimizin yeteneklerine saygılı bir yönetim gerekmektedir. Yapılan başarılı işleri takdir etmemek mümkün mü? Ama tek adam ve zümre yönetiminin kısa vadede başarılı olma ihtimalı yüksek ama uzun vadede olmaz. Koltuk ve makam merakım yok. Bu kadar gücünüz varsa, niçin bunu kullanıyorsunuz. Benim için en çirkin iftiralardan biri, BTSO ile OSB'yi ayıracağım iddialarıdır. Bunun odaya siyaseti soktuğum da iddialar. Kaldı siyasi partiler Bursasporlular derneği dışında hiçbir yere de üye değilim. Sorun odadaki sistemin değişmesidir"
YILMAZ: "KIRGINIM VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
Önümüzdeki ay yapılacak olan OSB seçimlerinde Celal Sönmez ile birlikte aday olmayacağını açıklayan BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, yaşanan olaylar sebebiyle kırgın olduğunu ve hakkını helal etmediğini söyledi. Yılmaz, "Tüm bunlara bakmadan bir şeyleri iddia etmek resmen cahilliktir. Çamur yakma malzemesiyle biraz uğraştık. Önce belediye alıyordu. ama sonra yüzde 30 altında katı madde olduğu için almıyorum dediler. BOSEN ihalelerine gelelim. 47 milyon doları sıfır sermaye ile kurduk. 1998 yılı yönetim kurulu bilançosuna 24 milyon doları öz kaynak iken, 13 milyon doları ödenmemiş. Bankalardan krediler bulmuş. Eksikleri tamamlamıştır. Burası Türkiye'nin bir numarasıdır. Takdir görmediğimi sanıyordum ama anlatmayınca fazla faaliyet olmuyor gibi düşündüler. Odanın 120 yıllık oluşturduğu değerden OSB değeri fazladır. 500 milyon dolara yakındır. Bir kuruş haram benim boğamızdan geçmedi. Ben ne kattıysam bunu inceleyenler görecektir. Bir başkası arkadaşımız bu göreve talip olabilir ama yanlış yaptı yönetim denilerek adaylık olmaz. Kendi programınızı koyacaksınız. Biz yönetim kuruluna öneri getirmediler. Aleyhe hiç yetki kullanmadım, kullanmam da" şeklinde konuştu.
"MESELEYİ FARKLI NOKTALARA ÇEKİYORLAR"
Yılmaz'ın konuşmasının ardından tekrar söz alan Parseker, hakkında söylenen 'aday olamaz' iddialarını cevapladı. Parseker, "Geçmişe takılıp doğru yapılan şeyleri yanlış anlatıp meseleyi farklı noktalara götürmeye çalışıyor. Ben uzlaşı listesi olur mu diye ortaya çıktım. Buna da çok değerli arkadaşlarımın birlikte hareket ettiği ağabeyimin teklifi oldu. Ona da söyledim. Bu arkadaşlarla konuşmak gerekir mi? O da bu işin en doğrusu bu olur. Bu işi böyle halledebiliriz. O noktada benim yapacağım bir şey yok.
Aday olmayacağımı söyleyen bazı arkadaşlar yönetim kurulu üyesi olmamı istedi. O oluyorsa o da olur. Bu oluşumdan şu kadar kişi, şu SİAD'dan bu kadar kişi deyip toplanıyor. Ama arkadaşlarımızla konuşmadan bu sayıları alt alta toplayıp anlatmak üzüntü vericidir. Benim çok görevim olduğundan bahsettiler. İki asıl görevim var BTSO meclis başkanı olarak protokol görevidir. Diğeri imza yetkisi olan TOBB yönetim kurulu üyeliğidir. Burada tüm arkadaşlarımın orada yaptığım görevler ve gösterdiğim performans nedeniyle tüm arkadaşlarımın mutlu olması gerekir. Ben görevimi aksatmıyor, herkesten çok Bursa için yapıyorum. 17 görevim diye bir şey yok. Mahmut bey aday olamaz ise burayı Bursa'ya kazandırmak lazım. Burayı kaybetmeye gönlümüz razı olur mu" dedi.
"HER ŞEYDEN ELİMİ ÇEKİYORUM"
Son olarak kürsüye gelen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, 15 -16 yıldır BTSO'da olduğunu belirterek, kanun gereği 2 yıl sonra aday olamayacağını söyledi. Kanunun değişmesi durumunda bile 2 yıl sonra kesinlikle aday olmayacağını ifade eden Sönmez, BTSO OSB konusunda kendisinin de söyleyeceği bir şeyler olduğunu kaydetti. Sönmez, "Artık aileme ve işime zaman ayırmak istiyorum. Son 1-2 aydır yaşadıklarımı düşündüğüm zaman 'keşke 2 sene önce bıraksaydım' diyecek noktaya çok geldim. 8 sene önceki yapılan işlemlerden yargılandım. Hak etmediğime inanmadığı iddialar oldu. İlhan Parseker'i destekliyorum. Bunu ben söyleyebilirim. Burada benim de emeğim var. Ben buranın yönetim kurulu başkanıyım. Ben de tavsiye edebilirim. Arkadaşım, 50 yaşında ve işinde başarılı. Kendi etrafında sevinen kişidir. Kendi listesini yapar. Bugün gene aynı şeyi söylüyorum. Ben aday olmak istemiyorum. Yoruldum. Bunu 1 günde karar verdim. İki sene evvel karar verdim. Hepsinden çekileceğim. Bunların hiçbirisi bize baki değil" ifadelerini kullandı.
Sönmez, konuşmasının sonunda Müjdat Gezen'in 12 Aralık Çarşamba günü bir programda anlattığı hikayeyi anlatırken duygulu anlar yaşadı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Küçük ve Günay TYD’ nin Etkinliğine Katıldı
 
Orduevinde Askerlik Bitti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Çukurova Bölgesel Havayolu Projesi Resmen Başladı
Çukurova ile Ortadoğu ve Afrika ülkelerini direkt uçuşlarla birbirine ...
Çinli İşadamlarına Yatırım Daveti
Çin’in en büyük eyaletlerinden birisi olan jiangsu’dan gelen ticaret heyeti ...
80 Türk İşadamı Ukrayna'da Mahsur Kaldı
Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv şehrine bir hafta önce bir fuara katılmak ...
BUTSO’dan 5. Kitap
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 5'inci kitabı 'Burdur'un Folklorik ...
 
 
Moldova Türk İşadamları Derneği yeni başkanını seçti
Moldova'da faaliyet gösteren Moldova Türk İşadamları Derneği (MTİAD) üyeleri, ...
Merdiven Altından Ayakkabı Krallığına
Kahramanmaraş'ta merdiven altı olarak tabir edilen 50'ye yakın atölyede ...
Kore’den Samsun’a Yatırım Sinyali
Kore'de X-Ray (röntgen cihazları) ve sensörler konusunda faaliyet gösteren ...
Volvo Türkiye'ye göz kırptı
Volvo Cars Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, uzun vadede Türkiye'de üretim ...
 
 
Dünyanın EN Büyük Uçağı İstanbul’da
Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380'i konuk eden Airex 2010 havacılık ...
Güler Sabancı Dünyanın En Güçlü 7. Kadını!
Fortune Dergisi 'Dünyanın En Güçlü 50 İşkadını'nı' seçti.
Hızlı Büyümek İsteyen Tecrübeli Elemana Yöneliyor
Küresel krizin etkisini üzerinden atmaya başlayan pek çok şirket büyüme ...
Sanayi Üretimi Yüzde 8,6 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu 2010 yılı Temmuz ayında sanayi üretim endeksinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya