Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
    Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Özersay Köy Gezilerini Sürdürüyor
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Özersay Köy Gezilerini Sürdürüyor
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç Dr Kudret Özersay bölgelerde yürüttüğü çalışmaları çerçevesinde Mağusa suriçini, Güvercinlik ve Çayönü köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.
 
12 Ocak 2015 Pazartesi - 14:05

Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini ve hedeflerini anlattı, soruları yanıtladı.
Özersay ziyareti esnasında ülkenin ihtiyacının sadece bir isim ve yüz değişikliği değil, gerçek bir değişim olduğuna dikkat çekti.
 
‘DEVLETİN VATANDAŞA GÜVEN VERMESİ, KURUMLARININ HİZMET ÜRETMESİYLE MÜMKÜN”
 
Özersay, en az müzakereler kadar önemli başka şeyler olduğuna dikkat çekerek, yıllarca Cumhurbaşkanlarının ülkenin iç sorunlarıyla ilgili görev ve sorumluluklarının müzakereler gerekçe gösterilerek genelde göz ardı edildiğini, oysa bir yandan sakız çiğnerken diğer yandan da merdiven çıkabilmek gerektiğini söyledi. Özersay Cumhurbaşkanı olması durumunda sadece müzakerelerde aktif bir diplomasi izlemekle kalmayacağını aynı zamanda devlet kurumlarının giderek içinin boşalmasına neden olan adam kayırmacılık ve partizanlığın da önüne geçmek için adımlar atacağını vurguladı.
 
Özersay geçmişte yapılan müzakerelerle ilgili örnek vererek,‘”Cumhurbaşkanları tek görevleri müzakerelermiş gibi davrandıkları için diğer görevler olması gerektiği gibi yapılmadı ve ihmal edildi. Yani devlet içinde görevi birbirini denetlemek, teşvik etmek ya da harekete geçmeye zorlamak olan durumunda olan kurumlardan birisinin etkisi giderek azaldı. Bu da hukuksuzluk, yolsuzluk ve israf gibi sorunların daha da artmasına yardımcı oldu. Cumhurbaşkanı olmam durumunda hükümetlerin ve Meclis’in ülke menfaatine hizmet üretmelerini takip eden, kendilerini buna teşvik eden ve gerektiğinde anayasal yetkilerimi kullanarak buna zorlayan bir duruş sergileyeceğim” dedi.
 
Özersay konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Ara bölgeye gittiğimiz zaman tüm konuları müzakere etmem için bana görev verilmişti. Heyetlerimizle birlikte bir araya gelerek, federal ortaklık kurulduğu zaman federal poliste eşitliği kabul ettirme konusunda çok kavga verdik. Rumlar, eşit sayıda Türk ve Rum polis olmasını kabul etmediler. Herkesi araya koyarak, yoğun bir diplomasi ile en sonunda kabul etmelerini sağladık.
 
Bu eşitliği aldık ve polisimizin durumunun ne olduğunu öğrenmek için yetkililerle görüşerek, bilgi aldık. Sonuçta baktığımızda İngilizce bilip, federal poliste polislik yapacak polis sayısı, bizim masada aldığımız hakkın içini doldurmaya yeterli olmadığını gördük. Ben bunu öğrendiğimide kahroldum. Biz, müzakereleri o kadar hayatımızın merkezine koyduk ki devletin içi boşaldı. Yapmamız gerekenleri yapmadık. Artık bu devletin kurumlarına samimiyetle sahip çıkacaksak, kurumlarını hizmet üretir duruma getirmemiz şarttır.’’
 
 
“ÇEKİLEN ACILARIN KARŞILIĞI BÖYLE BİR YÖNETİM OLMAMALI”
Özersay; aday olurken bu kararı almasındaki en önemli nedenin bu olduğuna dikkat çekerek; bu toplumun yıllardır mücadele ettiğini, göçmen olduğunu, yakınlarını ve mallarını kaybettiğini, acı çektiğini ve savaş yaşadığını fakat bu kadar çekilen acının karşılığında ise bugün sahip olduğumuz devletin olması gerektiği gibi olmadığını vurguladı. Halka adil olduğu yönünde, herkese eşit hizmet verildiği yönünde bir güven yaratılamadığını, bunun da devlet ile vatandaşın arasının açılmasına yol açtığını anlatan Özersay, Anayasa’ya göre devletin başı olarak kabul edilen Cumhurbaşkanının bu güven bunalımını aşmak için çok ciddi adımlar atmasının şart olduğuna dikkat çekti. Özersay “içinde bulunduğumuz durum bize yakışmıyor. Devletin kurumlarının geldiği nokta, Kıbrıs Türklerinin iradesinin de erozyona uğramasına, dikkate alınmamasına neden oluyor.
 
Cumhurbaşkanlığı makamının iki temel görevi olduğunu söyleyen Özersay, bunlardan birisinin Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde ve dışarıda yürütülecek diğer diplomatik faaliyetlerde Kıbrıs Türkünü en iyi şekilde temsil edilmesi olduğunu vurguladı. Göreve gelmesi durumunda Kıbrıs Türkünü müzakerelerde en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı için aday olduğunda da dikkat çeken Özersay, bunun müzakerelerle sınırlı kalmayacağını uluslararası alanda da Türkiye ile olan ilişkilerde de, yabancı ülkelere yapılacak ziyaretler de Kıbrıs Türkü’nü en iyi şekilde temsil edebileceğine inandığını söyledi.
 
 
“CUMHURBAŞKANI OLARAK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLABİLİRİM”
Özersay, Cumhurbaşkanın yetki ve görevleri ile ilgili vatandaşı bilgilendirerek, anayasaya göre Cumhurbaşkanının bakanlar kuruluna başkanlık edebileceğini, meclisi olağanüstü toplantıya çağırabileceğini, kamu hizmeti komisyonunun başkanının ve tüm üyelerini atayabileceğini ve bazı hallerde de görevden alabileceğini anlattı, göreve gelmesi durumunda bu yetkileri kullanarak nelerin değişmesine yardımcı olacağını vurguladı.
 
 
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önemine dikkati çeken Özersay, bunca yıl hak eden ve işinin ehli olan insanların belli görevlere gelemediğini, gelenlerin de tayin terfi alamadığını anlattı. Özersay, Kamu Hizmeti komisyonunun başkanını ve üyelerini atayan, tayin eden cumhurbaşkanlarının kendilerine yakın isimleri atadıklarını ve bu nedenle de yapılan sınavlarda zaman zaman sınav sorularının dışarıya çıkarılmasına varan haksızlıkların ve anomalilerin yaşandığına dikkat çekti.
 
Özersay, vatandaşın yaşanan haksızlık ve adaletsizlikler nedeniyle artık devletin kurumlarını sahiplenmemeye başladığını, bunun da bir kimlik sorununu beraberinde getirmeye başladığını söyledi. Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerektiğini de dikkat çeken Özersay Cumhurbaşkanı olacak olan kişinin bu konularda titiz davranarak, atamalarda tarafsız olması gerektiğini, bu yolla sorunların bir yerden düzelmeye başlayacağına samimiyetle inandığını belirtti. Özersay, ülke menfaatine çalışacak olan Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu savunarak, ülkeye gelecek su hakkında henüz kimsenin doyurucu bir bilgiye sahip olmadığına da dikkat çekerek şunları söyledi; ‘’Türkiye’den gelecek olan toplam suyun miktarından başka çok fazla birşey bilinmiyor. Bu suyun nereden geçeceğini, nasıl yönetileceğini, suyun verileceği yerlerde sulu tarıma geçip geçilmeyeceğini biz kendimiz planlayamazsak bunu kim yapacaktır’’ diye soran Özersay, doğanın boşluk kabul etmediğini ve “yönetemezsek birileri gelir ve bunu bizim yerimize yapar, sonra da şikayet etmeye hakkımız kalmaz” dedi. Özersay, Cumhurbaşkanlarının suyun nasıl dağıtılıp, nasıl kullanılacağı konusunda meclisi toplantıya çağırıp tüm bunları içerecek kapsamlı bir devlet politikasının belirlenmesine liderlik etmesi gerektiğini, göreve gelmesi durumunda bunu mutlaka hayata geçireceğini ve bu konuda Türkiye ile müzakere edilmesi gerekirse de müzakere edeceğini söyledi. Özersay, “bu konu ülkede önemli bir iş imkanı, istihdam yaratabilir. İşsizlikten kırılan köylerde buna benzer bir adımı mutlaka hayata geçirmek gerekir” dedi. olarak bu konuyu ele almaktan kaçındıklarını ileri sürdü.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
AK Parti Enez Kadın Kolları Başkanı Kazada Ağır Yaralandı
 
CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber İlk Kez Oy Vereceklere Seslendi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TDP Genel Başkanı Özyiğit:Hayat Pahalılığı Can Yakmaya Devam Edecek
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı,Lefkoşa Türk Belediyesini Ziyaret Etti
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bu sabah saat 9.30’da Lefkoşa ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı,Benter'i Ziyaret Etti
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Vakıflar İdaresi genel Müdürü ...
Kıbrıs Sosyalist Partisi'nden Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kararı
Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
 
 
TDP Genel Başkanı Özyiğit:Hükümet Tüm Sektörleri Perişan Etti
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, birçok sektörün ...
TDP Genel Başkanı Özyiğit, Çevre ve Doğa Katliamlarına Dikkat Çekti
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit Yeşil Barış ...
SDP Genel Başkanı Tunalı'dan Eleştiriler
Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, “kanun hükmündeki ...
CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber Haspolat'ta Vatandaşlarla Buluştu
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, ...
 
 
BKP Genel Başkanı İzcan: Cumhurbaşkanlığı Seçimini Kazanacağız
Birleşik Kıbrıs Partisi dün akşam Lefkoşa Hidden Garden Restoranta coşkulu ...
BKP Genel Başkanı İzcan: Doğa Ona Yaptılan Tahribatı Affetmedi
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, ...
TDP ve AKEL’den Önemli Karar
Andreas Kiprianu başkanlığındaki AKEL heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret etti.
UBP Kadın Kolları’ndan Mesaj
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Kadın Kolları Türk kadınına seçme ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya