Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Bakan Günay Alanya'da
Bakan Günay Alanya da
 
Antalya'nın Alanya ilçesinde Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜRFED) dün yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün de ilçedeki müze ve tarihi yerleri inceledi.
 
18 Mayıs 2012 Cuma - 16:20

İlk olarak tadilatı süren Alanya Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden Günay, burada Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Alanya Müze Müdür Vekili Seher Türkmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Karşılama sırasında öğrencilerin "Fenerbahçe" diye tempo tutması üzerine Bakan Günay, "Ne oldu Fenerbahçe'ye? Kupayı Galatasaray aldı. Bir tane de Beşiktaş'a verseydiniz bari" diyerek öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
Daha sonra Alanya Müze Müdür Vekili Seher Türkmen'den tadilat çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Günay, Hacıkura İlköğretim Okulu korosunun söylediği bir Karadeniz Türküsü'ne de eşlik etti. Alanya Arkeoloji Müzesi'nde yapılan tadilat çalışmalarını inceleyen Günay, Alanya'ya daha büyük bir müze yapılması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin 'Koruyorum, geleceğe taşıyorum' konulu sergisini de gezen Bakan Günay, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
MÜZE ALANINDA ÇALIŞMALAR
Türkiye'de dünya müzeleri ile çeşitli açılardan yarışacak müzeler inşa edildiğini belirten Bakan Günay, Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bu konuda çarpıcı örnekler olduğunu söyledi. Müzecilik alanında son derece önemli ve yeni çalışmaları olduğunu dile getiren Bakan Günay, şunları söyledi:
"Müze alanında yaptığımız çalışmalar, Türkiye'den izinsiz ve yasasız biçimde, hiçbir hukuki temeli olmadan kaçırılmış bulunan tarihi eserlerin ülkemize tekrar iadesi konusunda da elimizi güçlendiriyor. Geçmiş yıllarda saygısız bir üslupla 'Bu eserleri Türkiye alsa nerede sergileyecek' diyenlere şu an kendi müzelerinden, teşhir ve mekanın bütün özellikleri açısından daha yüksek standartlı müzelerimiz olduğunu övünçle ifade edebiliyoruz. Bütün bunları Türkiye'nin son yıllarda kazanmış olduğu ekonomik ve siyasal istikrarın sayesinde gerçekleştiriyoruz. Eğer Türkiye'de bu anlayış devam ederse önümüzdeki yıllarda dünyada sadece Zeugma, ETİ ve Kaman Kalehöyük değil, çok sayıda önemli yeni müzesini katarak dünyanın müze alanında sayılı ülkelerinden birisi haline geleceğiz."
ÖZEL MÜZECİLİK ANLAYIŞI GELİŞİYOR
Özel müze sayısının son yıllarda 200'e yaklaştığını anlatan Bakan Günay, "Özel müzecilik anlayışı hızla gelişiyor. Müze anlayışının gelişmesi bir anlamda toplumsal hafızanın gelişmesi, toplumsal hafızasının unutkanlığa terk edilmemesi anlamını taşıyor. O yüzden bu alanda yapılan çalışmaları son derece önemsiyorum. Türkiye'deki müze ziyaretçi sayısı 2000'li yıllarda 7-8 milyonun altındaydı. Geçen yılı 28 milyonun üzerinde bir rakamla kapattık. Müze gelirlerimizde 2000'li yılların başında 10 milyonun altındayken, 2007 yılında 70 milyona ulaşmıştı, geçen yıl 254 milyon TL müzelerimizden gelir elde ettik. Yaptığımız çalışmalar Türkiye'nin ekonomisine de önemli bir kaynak olarak dönüyor" diye konuştu.
ARİF SAĞ'IN DÜŞTÜĞÜ DURUMDAN ÇOK ÜZÜNTÜ DUYDUM
Bir gazetecinin, "Bazı sanatçılar ülkeden ayrılmak istiyor. Ayrıca, Arif Sağ'ın Hollanda'da düştüğü durum hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Bakan Günay, şöyle karşılık verdi: "Arif Sağ arkadaşımın Hollanda'da karşılaştığı durumdan ötürü çok üzüntü duydum. Zaman zaman yurt dışında, girişlerde ya da çıkışlarda saygısız davranışlar oluyor ama ona devlet olarak müdahale ediyoruz. Arif Sağ'ı yakından tanıyan herhangi biri ona böyle bir saygısızlığı yapmazdı. Gerçekten üzüntü duydum. Bunun dışında ben Türkiye'den hiç kimsenin bir yere gidebileceğini zannetmiyorum."
UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ
Türkiye'nin, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yakın zamana kadar 9 varlıkla yer aldığına dikkati çeken Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ”1998'den bu güne kadar herhangi bir yeni alan önerilmemişti. Biz son yıllarda yeni çaba gösterdik. Alanya Kalesi'ni ve Edirne Selimiye Camii'ni Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday gösterdik. Alanya dosyasında bazı eksikler olduğu söylendi. Biz bir ret ile karşılaşmamak için dosyamızı çektik ve gelecek yıl Alanya dosyasını sunmuş olacağız. Büyük bir olasılıkla kabul edilecek. Bu arada Selimiye kabul edildi. Böylece 1998 yılından bu yana yeni bir alan eklenmemiş bulunan Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 9'dan 10'a yükseldik. Alanya ile 11, Çatalhöyük Neolitik Kenti ile 12 olacağız. Her yıl yeni bir alanı dünya mirasına katacağımızı umut ediyorum. Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'nde de 2007 yılında 18 eserle temsil ediliyorduk. Bu yıl itibari ile 38'e çıktık. Bu bir rekordur. Bunun altını çiziyorum. Bu yeterli değil. Kalıcı listedeki sayımızı 15'e, 20'ye çıkarmak Türkiye'nin hem hakkı hem de görevidir."
DEVLET TİYATROLARI
Bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapatma öngörmeyen planına karşılık Başbakanlık'ın hazırlattığı taslakla Devlet Tiyatroları'nın tarihe karışacağı yönünde bir gazetede çıkan haber hakkında görüşünü sorması üzerine Bakan Günay, "Bazı gazetelerde yer alan ikinci bir çalışma yapıldığı ile ilgili haberlerin aslı yok" diye yanıtladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Alanya Balıkçı Barınağı'ndan bir kayık ile Alanya Tersanesi'ne gitti. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Günay'a sunum yaptı. Yapılan restorasyon çalışmalarını ve tarihi evleri inceleyen Günay, tarihi yapılara sahip kentlerde belediye başkanları ve valilerin beton binalar yerine tarihi mekanları restore ederek makam olarak kullanmaları gerektiğini söyledi., Günay daha sonra Alanya Etnografya Müzesi'ni ziyaret etti.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Alanya'da İmitasyon Ayakkabı Dolu Depoya Baskın
 
Ustaların Döner Bıçaklı Kavgası Kanlı Bitti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dede Böbreğini Torununa Verdi
Konya’da yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Solak, böbreğini 13 yaşındaki torunu ...
Hollandalı Pilot Gösteride Kaza Yaptı
Dünyanın en zorlu rallisi olarak gösterilen 9 bin kilometrelik Dakar Rallisi'ni ...
Antalyalılardan Büyükşehir Belediyesine Öfke
Antalya Büyükşehir Belediyesinin yol yapım çalışmaları Antalya'da trafiği kitledi.
Ünlü doktora büyük suçlama
Atilla Kavdır'ın ailesi: 'Bize tuzak kurdular, ameliyat için Atilla'ya baskı yaptı'
 
 
Şehidin Alanya'daki Baba Ocağına Ateş Düştü
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında ...
Akaydın, Öğrencilerle Biraraya Geldi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Koleji öğrencileriyle buluştu.
Başkan Evcilmen’e Ziyaretler
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret eden dernek ve ...
Zabıtadan Seyyar Satıcı Operasyonu
Antalya'nın Aksu ilçe Belediyesi zabıta ekipleri, Kundu bölgesinde seyyar ...
 
 
Altınbeşik Mağarası Güneş Enerjisiyle Aydınlatılacak
Türkiye'de ilk defa Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan bir ...
Büyükşehir Belediyesi, Sivrisinekle Mücadeleyi Sürdürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadelesini ...
Antalya güne kabusla uyandı!
Kemer karayolunda bu sabah meydana gelen kazada otel çalışanlarını taşıyan ...
Başkan Tütüncü İzci Kampında
Hızır İzci Grubu'nun 60 öğrenci üyesi, Kent Ormanı'nda iki gün süren hafta ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya