Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Bakan Kılıç, Spor Müdürleriyle Bir Araya Geldi
Bakan Kılıç, Spor Müdürleriyle Bir Araya Geldi
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde İstanbul'daki medya kuruluşlarının spor müdürleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
 
6 Ocak 2012 Cuma - 15:00

Bakan Kılıç, kahvaltıdan önce yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığına her kesimin destek vermesi gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylık başvurunun bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Bakan Kılıç, "Adaylık başvurusu bizzat o ülkenin başbakanı tarafından imzalanan ve uluslararası kamuoyuna bizzat ülkenin başbakanı tarafından adaylığının başvurusu yapılan tek ülkenin Türkiye olduğunu biliyorum. Ağustos ayında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin adaylık başvurusu Olimpiyatevi'nde imzalandı ve o tarihten bu yana biz çok gayretli bir çalışma ile olimpiyatları İstanbul'a kazandırmak üzere bütün fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz" dedi.
Suat Kılıç, olimpiyatların milli bir mesele olduğunu anlatarak, "Olimpiyatları, Türkiye'ye kazandırmak tek başına hükümetin ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın veyahut Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin meselesi değildir. Olimpiyatlar milli bir meseledir. Olimpiyatları, Türkiye'ye kazandırma sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm kesimlerin, tüm sektörlerin, tüm paydaşların katkı sağlaması zarurettir. Herkesin Türkiye'nin olimpiyatları kazanmasına yönelik bir gayretleşme içinde olması gerekmektedir.
Biz adaylık dosyamızı Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne teslim ettikten sonraki süreçte sivil toplum örgütlerinden, işçi işveren sendikalarına kadar, iş adamlarından medya kuruluşlarının yönetici ve sahiplerine kadar çok geniş bir kesimi bilgilendirmeyi ve olimpiyatları sahiplenmeye yönelik olarak, herkesin en az bizim kadar sorumluluğunun farkına varması gerektiğini biliyoruz. Şu an itibariyle yaklaşık 18 bakanlığımız, Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylık başvurusunun hazırlanmasına yönelik çalışmalara katkı vermektedir. Bu çalışmaların önemli bir kısmı sesiz sedasız bir şekilde yapılıyor" şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, futbolda yürütülen şike soruşturmasıyla ilgili olarak ise "Özellikle Türk spor medyasını, bu konudaki gelişmelere yönelik haberleri ilgiyle takip etmeye hassasiyetle davet ediyorum" diye konuştu.
Kılıç, bakanlığın yeni dönem yapılanmasında tek görevinin sadece Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı şeklinde özetlenemeyeceğini anlatarak, ''Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yeniden yapılandırıldık. Türkiye'de 60'ı aşkın federasyon tarafından yönetilmekte olan farklı sportif branşlara yönelik katkılarımızı vermekle yükümlü olduğumuz gibi diğer yandan gençlik komisyonlarını şekillendirmek, gençlikle ilgili süreçleri oluşturmak ve yönlendirmek gibi çok temel bir görevimiz daha var. Bütün bunlarla birlikte
Türkiye'de sporu tabana yaymanın komutanlığını yapmak gibi yine çok asri bir görevimiz var" diye konuştu.
Türkiye'nin sporda büyük başarılara imza atamamasının, sporu tabana yayamamasından kaynaklandığını dile getiren bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maalesef ülke genelinde ulusal ölçekte lisanslı sporcu sayısı bakımından hala arzu edilen yerde değiliz. 74 milyonu aşan bir nüfusumuz var ama lisanslı sporcularımızın toplamını hala birkaç milyonun ötesine geçiremedik. Bununla birlikte üzücü olan bir gerçek var. Faal sporcu olarak adlandırılan kesim, lisanslı sporcu sayısının yüzde 15'ini maalesef aşamıyor. Dolayısıyla niye büyük başarılara imza atamadığımızın, niye bütün madalyaları toplayıp Türkiye'ye getiremediğimizin cevabı esasında sporu tabana yayamamış olmamızdan kaynaklanıyor. Bu noktada hepinizin çok değerli katkılarına, çok değerli birikimlerine, bakanlık olarak ihtiyacımız olduğu kanısındayım."
Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni yapılandırmasıyla birlikte, Spor Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nı da bünyesine aldığını dile getirerek, "Tüm bunlarla birlikte gençlik politikalarımızı şekillendirmek üzere 3 yeni genel müdürlüğü de bünyesine alan bir bakanlık olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böylece bakanlık, toplam sayısı 6 genel müdürlüğe ulaşan bir yapıya işaret etmektedir. Bununla birlikte 61 ayrı federasyonu da yine Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilgili kuruluşları arasında değerlendirmek mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, bir yandan spora olan ilgiyi artırmaya ve sportif organizasyonlar düzenlemeye yönelik çalışmalar yaparken, diğer yandan da Türkiye'de sporun en önemli açığı olan altyapı eksikliğini gidermek üzere spor kamuoyu ile birlikte olağanüstü gayretli bir çalışma yürüteceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Yeni dönem hedeflerimiz arasında şu an sayıları 18 olan, kapalı yüzme havuzu bulunmayan illerimizi sıfırlamak. 2012 yılı yatırım programı ile Türkiye'de kapalı yüzme havuzu olmayan bir tek il bırakmamayı hedeflerimiz arasına dahil ettik. Bunun için gereken ödeneği de Spor Genel Müdürlüğümüzün yatırımlar bütçesine aktardık. Yine bu yıl hedeflerimiz arasında bünyesinde aynı zamanda çok amaçlı bir spor salonunu barındıran gençlik merkezlerini Türkiye'nin 81 vilayetine yaymaktır. Programımızda 60 adet gençlik merkezinin yatırımı vardır. Yine 2011 yılında başladığımız ve 2012 yılında devam edeceğimiz bir atılımla birlikte Türkiye'de yaklaşık 150 sentetik çim yüzeyli nizami futbol sahasını Türk sporuna kazandıracağız. Bütün bu yatırımlar, gerçekten Türkiye'nin altyapı yatırımları anlamında spor tarihimize devrim olarak adlandırılabilecek değişmelere şahit etmektedir."
Bakan Kılıç, imza altına aldıkları protokol kapsamında Türkiye'nin değişik illerine, çok modern ve UEFA kriterlerine uygun yeni stadyumlar kazandırmayı hedeflediklerini de belirterek, "2012 yılında temeli atılacak stadyum inşaatlarının sayısını 18'e ulaştırmayı hedefledik. Bunu geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştık. Stadyumlar sadece 15 günde bir futbol müsabakalarının yapılacağı yerler olarak kullanılmayacak. Stadyumların tribün altındaki bölümlerini çok amaçlı sportif faaliyetlere tahsis etmek üzere planlamamızı yaptık" diye konuştu.
Bakan Kılıç, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın çok başarılı geçtiğini dile getirerek, gösterdikleri ilgi nedeniyle basın kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti. Kılıç, yine İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nın yaptıkları bütün çalışmalara rağmen, beklenen yankıyı bulmadığını dile getirdi.
Suat Kılıç, 9-11 Mart tarihlerinde 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın yapılacağı Ataköy'deki spor salonunun görsellerini medya kuruluşlarının temsilcilerine göstererek, organizasyona yetiştirilemeyeceğine yönelik haberler çıkan salonun tamamlanma aşamasına geldiğini anlattı.
Bakan Kılıç, son olarak Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları için yapılacak tesislerin proje ve planlarının yer aldığı görselleri medya paylaşarak, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tütüncü, Yağmur Altında Pedal Çevirdi
 
Orduspor'da Bruno Sevinci
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
PFDK’dan Ceza Yağmuru
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ...
Hector Cuper, Türkiye'de
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'un daha önce anlaşmaya vardığı ...
Trabzonspor, İkinci Yarı Hazırlıklarını Antalya'da Sürdürüyor
Trabzonspor, Antalya Belek'te yaptığı hazırlıklarını akşam saatlerindeki antrenmanıyla sürdürdü.
Genç Futbolcu Gözyaşlarıyla Uğurlandı
İzmir'de amatör ligde oynanan futbol maçında fenalaşarak yaşamını yitiren ...
 
 
Mustafa Denizli İkinci İran Seferinde
Teknik Direktör Mustafa Denizli, daha önce teknik direktör olarak görev ...
Beşiktaş Almeida İle Güldü
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Kardemir ...
Şike İddianamesi Yarın Açıklanacak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen şike soruşturması ...
TFF'den Fenerbahçe'ye Cevap
Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un açıklamalarına ...
 
 
Rakipler Belli Oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Rusya'nın Alanin takımıyla, Bursaspor Belçika'nın ...
Ronaldo Futbolu Bıraktı..
FIFA tarafından üç kez dünyada yılın oyuncusu seçilen Brezilyalı yıldız ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya