Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Bakan Üstel’den Basın Toplantısı
Bakan Üstel’den Basın Toplantısı
 
Akdeniz’in en güzel adalarından biri olan Kıbrıs’ta turizm sektöründe başarılı bir yıl yaşanıyor. 2011 yılının, 1974’ten beri ulaşılan en yüksek rakamlarla “KKTC turizminde rekorların kırıldığı yıl” olarak kayıtlara geçeceği belirtildi.
 
11 Ağustos 2011 Perşembe - 18:37

Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, sistemli ve çok yönlü çalışarak turizmde rekorlar kırdıklarını belirterek, 13 farklı ülkeden düzenlenen charter uçak seferleriyle ülkeyi ziyaret eden yabancı turist sayısında önemli artış sağladıklarını söyledi.
Üstel, bu yıl turizm gelirlerinin geçen yıla göre yüzde 10 artışla 430-460 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini; Ocak-temmuz döneminde ülkeye 112 bin 949 yabancı uyruklu yolcu geldiğini; 76 bin 714 yabancı uyruklu turistin konakladığını ve toplam 319 bin 900 turistin 1 milyon 165 bin 970 geceleme yaptığını açıkladı.
Ünal Üstel, bu sabah bakanlığında düzenlediği basın toplantısıyla turizmde yürüttükleri çalışmaları anlattı. Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile daire müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Yılı ilan edilmesi çerçevesinde devam eden tanıtım faaliyetleriyle ilgili de bilgiler aktardı ve “Kuzey Kıbrıs Çok Yakında” sloganıyla bu ay başlatılan kampanyanın kasıma kadar süreceğini bildirdi. Üstel, İngiltere’de 25 iki katlı otobüse Kuzey Kıbrıs tanıtım posterleri giydirileceğini ifade etti.
Yarım kalmış otellere faiz destekli kredi programıyla, 2-3 bin yatak kapasiteli 20 otelin devreye konulmasını beklediklerini kaydeden Üstel, bu amaçla 5 milyon TL kaynak ayrıldığını duyurdu.
“REKORLARIN KIRILDIĞI YIL”
Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ülke ve toplumun refahının turizme bağlı olduğunun herkesçe kabul gördüğünü belirterek; tüm kesimlerin ülkenin kasasına döviz girdisi sağlayan turizme sahip çıkmasını diledi.
KKTC turizmini yıllarca Türkiye ve İngiltere pazarlarının ayakta tuttuğunu; kendilerininse sadece bu iki pazarla turizm yapılamayacağına inandığını kaydeden Üstel, “Turizmdeki rekorları, KKTC turizmine yeni pazarları kazandırarak kırdık” dedi.
Üstel, Türkiye kaynaklarıyla uyguladıkları teşvik sistemiyle 13 farklı destinasyondan charter seferler başlattıklarını; böylece Kuzey Kıbrıs’ın turistik bir destinasyon olarak tanınmaya başladığını ve ülkeyi ziyaret eden yabancı turist sayısında önemli artışlar sağladıklarını söyledi.
OCAK-TEMMUZ RAKAMLARI
Bakan Üstel, bu yılın Ocak-temmuz döneminde turizmde kırılan rekorlarla ilgili şu rakamları verdi:
“Ülkeye gelen yabancı uyruklu yolcu sayısı 112 bin 949; konaklayan yabancı uyruklu turist sayısı 76 bin 714; toplam konaklayan turist sayısı 319 bin 900; toplam geceleme 1 milyon 165 bin 970.”
Temmuz ayında otellerin doluluk oranının yüzde 62 olarak gerçekleştiğini bildiren Ünal Üstel, temmuz ayında hava ve deniz limanlarından gelen yabancı uyruklu yolcu sayısının 26 bin 645 olduğunu; bu rakamın 2008’de 20 bin 237; 2009’da 22 bin 192; 2010’da 18 bin 90’da kaldığını ifade etti. Üstel, bu yılın temmuz ayında ülkeye gelen yabancı uyruklu yolu sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47 artış görüldüğüne işaret etti.
1974’TEN BERİ EN YÜKSEK YOLCU SAYISI
Turizm Bakanı Üstel, Ocak-Temmuz döneminde ülkeye kara ve deniz limanlarından giren yabancı uyruklu yolcu sayısının 112 bin 949 ile 1974’ten beri en yüksek seviyeye ulaşıldığını; 2008’de 87 bin 119; 2009’da 89 bin 611; geçen yıl da 86 bin 608 olan yolcu sayısının son 4 yılda yüzde 30 arttığını anlattı.
Bu yılın ilk 7 ayında otellerde konaklayan yabancı turist sayısının da 2008’e oranla yüzde 40 artarak 77 bin civarına ulaştığını bildiren Ünal Üstel, uyguladıkları teşviklerle gecelemeleri yüzde 70 artırdıklarını; 2008’de yabancı uyruklu geceleme sayısı 261 bin 381 iken bu yıl 444 bin civarına çıktığını ifade etti.
Ünal Üstel, 2008’de 181 bin 704 olan turistik konaklama tesislerinde konaklayan Türkiye uyruklu turist sayısının bu yıl yüzde 21 artarak 220 bin civarına ulaştığını açıkladı. Üstel, geceleme rakamlarının ise ocak-temmuz arasında 680 bine çıktığını bildirdi.
İNGİLTERE PAZARI TOPARLANMA SÜRECİNDE
Uzun zamandır düşüş gösteren İngiltere pazarının toparlanma sürecine girdiğini kaydeden Üstel, turizmde kaliteyi yükseltmek, turistlerin memnuniyetini artırmak için çok yönlü projeler yürüttüklerini; Türkiye ve İngiltere’de profesyonel tanıtım kampanyaları sürdürdüklerini anlattı.
K. KIBRIS, LONDRA, MANCHESTER VE BIRMINGHAM TREN İSTASYONLARINDA
Ünal Üstel, İngiltere’de 2001 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam Kampanyası çerçevesinde dış mekanların kullanılması aşamasına geçildiğini ve geçen ay ortalarında başlayıp 15 Ağustos’ta sona erecek kampanya boyunca dönüşümlü olarak Londra, Manchester ve Birmingham tren istasyonlarında Kuzey Kıbrıs tanıtım reklam posterleri asılacağını ifade etti.
Üstel, Londra’da ayrıca iki katlı otobüslerden 25’ine Kuzey Kıbrıs tanıtım reklam posterleri giydirildiğini belirtti.
Türkiye’de 2011’in Kuzey Kıbrıs Yılı ilan edilmesi çerçevesinde İstanbul ve İzmir’de Kuzey Kıbrıs tanıtım günleri etkinlikleri düzenlediklerini; tanıtım kampanyasının da profesyonel tanıtım şirketi eliyle yürüttükleri medya ayağını başlattıklarını belirten Ünal Üstel, reklam ve ilanlardaki sloganı da “Kuzey Kıbrıs Çok Yakında” olarak belirlediklerini; gazete, dergi, televizyon ve internet sitelerinde bu ay başlatılan kampanyanın kasıma kadar süreceğini bildirdi.
YARIM KALMIŞ OTELLERE KREDİ
Profesyonel tanıtım çalışmalarının zamanla meyvesini vermesiyle, bu yılın 7 ayında kırılan rekorların kalıcılığının sağlanıp artışların katlanarak devam edeceğine inandığını dile getiren Bakan Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’yla birlikte turizmdeki işletmelerin finansman ihtiyacını karşılayacak kredilendirme sistemiyle, “yarım kalmış otellere faiz destekli kredi programı”yla yaklaşık 20 otel ve 2 bin-3 bin yatak kapasitesinin devreye konulmasını beklediklerini söyledi.
Üstel, bu programdan, bakanlık onayıyla inşası devam eden konaklamalı turizm yatırımlarının fiziki olarak en az yüzde 50 tamamlanmış olup da bir-iki yıl içinde faaliyete geçebilecek tesislerle, işletmeye açıldıktan sonra finansman sıkıntısı nedeniyle ara verilen veya kısmi işletmede olanların yararlanabileceğini açıkladı.
Üstel, krediden faydalanmak isteyenlerin protokol imzaladıkları TC Ziraat Bankası, TC Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Asbank ve Yakındoğu Bank’a başvurabileceğini; bu program için 5 milyon TL kaynak ayrıldığını bildirdi.
Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Ünal Üstel daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İtalyanların En Ünlü Pizza Ustası Bodrum'da
 
Sigara Paketindeki Fotoğraf Hayatını Kararttı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başbakan Küçük: Hedef Bütçe Açığını Kapatmak
Başbakan İrsen Küçük, hükümetin hedefinin 2012’de bütçe açığını kapatmak ...
Bakanlar Kurulu'ndan Fon İndirim Kararı
Bakanlar Kurulu, dövizdeki dalgalanmayı dikkate alarak 70 civarında gıda ...
Avcılık Federasyonu’ndan Ruhsat Uyarısı
Avcılık Federasyonu, 2’nci İnce Av’a (Üveyik Avı) gidecek olanların av ...
Güzelyurt ilçesinde Harup Hasadı 19 Ağustos'ta
Güzelyurt ilçesinde harup hasadına başlama tarihi 19 Ağustos olarak açıklandı.
 
 
Kamu Yeterlilik Sınavı Tarihi Belli Oldu
Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından 23 Temmuz’da yapılacağı duyurulan ...
YYK’ dan Sağlık Programları Uyarısı
Yayın Yüksek Kurulu (YYK), ilaç ve benzeri ürünlerin kullanıldığı reklamlar ...
Balıkesir - Ercan Bölgesinde Elektrik Kesintisi
Lefkoşa orta gerilim şebekesindeki çalışmalar nedeniyle yarın Balıkesir-Ercan ...
Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden Kask Uyarısı
Trafik Kazalarını Önleme Derneği, motosikletlerde koruyucu miğfer takılmasının ...
 
 
Bakan Dürüst KTOEÖS’ü Ziyaret Etti
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, tam gün eğitim hedefi ...
Güney Kıbrıs’ta Susuzluk Endişesi
Güney Kıbrıs'ın Mari bölgesinde bulunan Evangelos Florakis deniz üssünde ...
Hristofyas'tan Uluslararası Topluma Anlamsız Çağrı
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, uluslararası toplumun ...
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer’den Erenköy Direnişi Mesajı
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Şanlı Erenköy Direnişi’nin, Kıbrıs ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya