Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
Balıkesir Türk Müziği Korosu’ndan Muhteşem Konser
Balıkesir Türk Müziği Korosu’ndan Muhteşem Konser
 
Bu yıl kuruluşunun 28. yılını kutlayan Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun sezon konseri yine muhteşem geçti. Konsere konuk sanatçı olarak katılan TRT sanatçısı Seda Gülbeyaz ile Balıkesirli olan partneri İsmail Özkan da davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular. Sanatçılar alkış yağmuruna tutuldu.
 
26 Aralık 2010 Pazar - 23:21

SALON DAVETLİLERİ ALMADI
Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen geceye, Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, güfteci Osman Babuşçu, şair Ömer Kalafat ile konsere sponsor olan kuruluş temsilcileri ve yüzlerce sanatsever katıldı. Büyük ilgi gören konsere Balıkesir merkezden başka ilçeler ve il dışından da çok sayıda sanatsever de geldi. Ancak, yüzlerce davetli salona sığmayınca izdiham oldu. Çok sayıda kişi ayakta izlerken birçok davetli de salonun dışında kaldı. Konser esnasında konuşan sanatçılar Balıkesir'in en az 3 bin kişilik kültür ve sanat merkezine ihtiyacı olduğunu belirterek böyle bir salonun büyük ihtiyaç olduğu halde neden kente kazandırılmadığını sorgulayıp sahneden ilgili makamlara salon taleplerini ilettiler. Konuk sanatçı İsmail Özkan'ı izlemeye gelen ailesi de yer olmaması sebebiyle konseri ayakta izledi.
Konserin ilk bölümünde Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun birbirinden güzel eserleri ve korodaki solistlerin performansları büyük alkış aldı. Bu bölümde yine konsere konuk olarak katılan güfteci Osman Babuşçu ve şair Ömer Kalafat'a ait eserler de başarıyla icra edildi. Konuk güfteci Osman Babuşçu, bir sanatçının memleketinin markası olduğunu ve onu gittiği her yerde temsil ettiğini, kendisiyle birlikte memleketini de yaşattığını söyledi. Balıkesir'e ayrı bir sevgi ve hayranlık duyduğunu anlatan Babuşçu, "Ben her gittiğim yerde Balıkesir korosunu anlatırım. Böyle bir güzelliği çıkardığınız için sizleri kutluyorum. Sanatçınız yaşadığı müddetçe Balıkesir de onunla yaşacaktır" dedi. Koronun genç ve güzel solisti olan üniversite öğrencisi tarafından güftesi Osman Babuşçu'ya ait, "Bir sen, bir ben, bir Allah bilir" adlı şarkısı seslendirildi. Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, konsere gösterilen yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Bu konserleri sponsorların katkısıyla yaptıklarını belirten Tellioğlu, Ströer Kent Vizyon, Köse İnşaat ve Yılmaz Otel'e teşekkür ederek geceye katılan temsilcilerine birer şilt verdi.
 
MUHTEŞEM KONSER
İlk defa 1983 yılında Sıtkı Sahil tarafından kurulan Balıkesir Türk Müziği Korosu 28. gurur yılını yaşıyor. Koronun kurucusu, hocası, şefi ve sanat yönetmeni, bestekar Sıtkı Sahil gecede ayrı bir heyecan yaşadı. Bugün sadece il içerisinde değil Türkiye'nin önemli illerinde de konserler veren Balıkesir Türk Müziği Korosu, bugüne kadar yaşayan önemli bestekar ve müzik adamlarını konuk ederek Balıkesirli sanatseverlerle buluşturmuş, buluşturmaya da devam ediyor. Koronun sezonun ikinci konserine konuk sanatçı olarak TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Seda Gülbeyaz ile Balıkesirli olan ve Balıkesir Türk Müziği Korosu'ndan yetişen İsmail Özkan katıldı. TRT Müzik'te hafta içi her gün sundukları canlı programda milyonların sevgilisi olan TRT sanatçısı Seda Gülbeyaz ve partneri İsmail Özkan, Balıkesir'deki konserde de sanatseverlere tam anlamıyla müzik ziyafeti sundular. Önce sahne alan İsmail Özkan, Balıkesir Türk Müziği Korosu'nda doğup yetiştiğini anlatırken, "Ağabeyim, babam" diye hitap etitği şef Sıtkı Sahil'den de övgüyle söz etti. Son derece heyecanlı olduğu gözlenen sanatçı, "Bende emeği gerçekten büyük olan değerli büyüğüm, ağabeyim ve babam, sayın Sıtkı Sahil'e teşekkür ediyorum. Uzun zamandır TRT Müzik ekranlarında sevgili Seda Gülbeyaz ile birlikte program yapıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde konserler veriyoruz. Bu akşam da sizlerle beraberiz. İnsanın kendi memleketinde sevdikleriyle olması ayrı bir heyecan ve haz veriyor, çok mutluyum. Bu benim için bir ayrıcalık. Ben 1990 yılında bu güzel koromuza başladım. Ayrılalı 18 sene olmuş" dedi.
 
"BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİM"
İsmail Özkan, sözleri Hüseyin Balkancı'ya, bestesi Sıtkı Sahil'e ait, "Hasret Rüzgarı" ve "Gönlüm Ağlamaklı" adlı şarkıları başarıyla seslendirdi. Özkan, yeni albümünde tango bir eser olan Gönlüm Ağlamaklıyı kullanmak istediğini söyledi. 10'dan fazla şarkı okuyan İsmail Özkan daha sonra sahneye ünlü sanatçı Seda Gülbeyaz'ı davet etti. TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Seda Gülbeyaz, 4 şarkıdan sonra salondaki izleyenleri selamladı. Balıkesir'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Seda Gülbeyaz, Türkiye'nin hemen her bölgesinde, TRT ve devlet korolarında Balıkesir'den yetişen çok sayıda sanatçının bulunduğunu belirterek bunun önemli bir övünç kaynağı olduğunu söyledi. Sıtkı Sahil yönetimindeki Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun musikiye çok önemli hizmetler verdiğini ifade eden Gülbeyaz, Balıkesir korosunun çok kaliteli ve profesyonel olduğunu söyledi. Kendisinin de İstanbul'da koro çalıştırdığını anlatan ses sanatçısı Seda Gülbeyaz, "Bu akşam Balıkesir'de sizlerle birlikte olmak çok güzel, gurur verici. Sıcaklığınız iç ısıtıyor. Musiki dinleyebilmek ve anlayabilmek çok önemli. Sizler bunu yapan çok kıymetli dinleyicilersiniz, hepinizi saygı ve sevgilerle selamlıyorum. Şeref verdiniz. Birçok devlet korosu gördüm, yer aldım. Şimdi TRT'deyim. İnanın buradaki arkadaşlarımız çok başarılılar, inanılmaz başarılılar. Balıkesir Musiki Derneği'nin yetiştirdiği birçok kişiyi biliyorum, çoğu benim arkadaşım. Onlar bugün bir devlet sanatçısı, TRT sanatçısı. Balıkesir'in ve özel koronun musikiye çok büyük katkıları var. Hele ki Sıtkı Sahil hocamın. Çok önemli isimler yetiştirip müziğe kazandırdı. Ben de bir koro çalıştırıyorum, fakat bu kadar başarılı konser, solistler. Ki İstanbul'da yaşıyorum, birçok konseri takip ediyorum, ama ben böylesini görmedim. Tebrik ediyorum" diyerek Balıkesir Türk Müziği Korosu'na olan hayranlığını ifade etti.
 
ÜÇLÜ DÜET
Konuşmasının ardından konserine devam eden Seda Gülbeyaz 15'in üzerinde eser seslendirdi. Sahne performansıyla da izleyicilerden tam not alan güzel sanatçı, salonda izleyicilerin yanına giderek sanatseverlerle bütün oldu. Konserin sonunda Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, konuk sanatçılar Seda Gülbeyaz ve İsmail Özkan'a gecenin anısına sol anahtardan oluşan birer şilt verdi. Gecenin sonunda Seda Gülbeyaz, sahneye İsmail Özkan ile birlikte Sıtkı Sahil'i aldı. Partneri İsmail Özkan ile birlikte şarkı söyleyen Seda Gülbeyaz mikrofonu Sıtkı Sahil'e tutarak şarkıya ortak etti. Sahnede şef ve yönetmen Sıtkı Sahil ile usta sanatçıların üçlü düet performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Sahnede ilk defa şarkı söyleyen Sıtkı Sahil ile birlikte dernek başkanı Levent Tellioğlu ve sanatçılar Seda Gülbeyaz ile İsmail Özkan, finali nakarat bölümüne izleyenleri de dahil ettikleri Çile Bülbülüm adlı eser ile yaptılar. Balıkesirli sanatseverler unutulmaz bir konser izlemenin mutluluğunu yaşadılar.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MİT Müsteşarı Fidan’dan Bir Yenilik Daha
 
Başkan Akaydın Toplu Nikah Kıydı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
VARAN -2 Byturco’dan Velilere ve Öğrencilere BÜYÜK HİZMET
BYTURCO Internet Gazetesi 2011 yılına girerken, ‘Gönül Dostu’ Gönül Şen ...
Ege'de orta şiddette deprem
Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında orta şiddette bir deprem oldu.
Kalbini Çantada Taşıyor
Gaziantep'te 1,5 yıldır kalp nakli bekleyen 25 yaşındaki Vakkas Öztürk, ...
BU KÖŞE SİZLERİN... Siz Sorun, Gönül Dostu Cevaplasın... Sosyolog ve Yaşam Koçu Gönül Şen Yazılarına Başlıyor
 
 
Bu Yollar Sadece Yayaların Olacak
Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı da içine alan alanda 90 cadde ve sokak ...
30 TL’ye 4 Kişilik Yılbaşı Yemeği
Yılbaşı yaklaşırken otel ve restoranlar bin 600 avroya ulaşan paket programlar ...
Dolmuş Uçak Geliyor
Pervaneli uçaklarla dolmuş uçak işine giren THY'nin Genel Müdürü Temel ...
Bu Maden Sadece Eskişehir’de Çıkıyor
Çinlilerin taklit edemediği tek ürün Eskişehir'de çıkarılan kıymetli bir ...
 
 
'Yaşam Koçu' Gönül Şen Yazılarıyla Byturco Ailesine Katılıyor...
Sosyoloji konusunda uzmanlaşan Gönül Şen, şu an da Türkiye’nin en çok ...
Ankara B.B.'ne Mükemmellik Ödülü
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi tarafından, ...
Bakan Çelik Aşure Dağıttı
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da Batumlular Derneği'ni ziyaret ederek ...
Ezeli Taraftarlar Eyüp Sultan'da Dostluk Namazı Kıldı
Fenerbahçe ve Beşiktaşlı bir grup taraftar, her iki takımın tribün liderleri ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya