Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Başbakan Binali Yıldırım Şehircilik Şurası'nda Konuştu
Başbakan Binali Yıldırım Şehircilik Şurası nda Konuştu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Şehircilik Şurası'nda Başbakan Yıldırım konuştu. Yıldırım, "2023 Cumhuriyet'in 100. yılına yetişecek olan köprünün iki kulesi arasındaki açıklık 2 bin 23 metre olacak...
 
27 Ocak 2017 Cuma - 12:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Şehircilik Şurası'nda Başbakan Yıldırım konuştu. Yıldırım, "2023 Cumhuriyet'in 100. yılına yetişecek olan köprünün iki kulesi arasındaki açıklık 2 bin 23 metre olacak. Böylece Cumhuriyetin 100. yılına Çanakkale'de bu ülke için, bu vatan için canını feda eden Çanakkale geçilmez diye düşmana boğazın sularını dar eden ecdadımıza yakışır bir eseri de kazandırmanın milletçe mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız." dedi.
 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
KÖPRÜNÜN İKİ KULESİNDEKİ AÇIKLIK 2023 METRE OLACAK
 
Büyük projelirin biri bitmeden diğerine başlıyoruz. Dünya çapındaki projeleri kısa zamanda tamamlayıp vatandaşın hizmetine veriyoruz. Çanakkale 1915 Köprüsü, vatandaşlarımıza yeni bir hizmet olarak geliyor. Çanakkale Köprüsü ve otoyolları ile birlikte ihalesini dün gerçekleştirdik. 10,5 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım dünyada kriz derinleşirken Türkiye ardı ardına ya projelere başlıyor ya da hizmete alıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü dünyada herkesin gıptayla izleyeceği mega projedir.  2023 Cumhuriyet'in 100. yılına yetişecek olan köprünün iki kulesi arasındaki açıklık 2 bin 23 metre olacak. Böylece Cumhuriyetin 100. yılına Çanakkale'de bu ülke için, bu vatan için canını feda eden Çanakkale geçilmez diye düşmana boğazın sularını dar eden ecdadımıza yakışır bir eseri de kazandırmanın milletçe mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.
 
MEDENİYETLER ŞEHRİ BURSA DA BİZİM EDİRNE DE BİZİM
 
Şehirlerimiz büyüyüp, geliştikçe yeni ihtiyaçlarımız da ortaya çıkıyor. Şehirler konusunda üzerimize düşen çok önemli bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Dünyada artık sadece ülkeler değil şehirler de birbiriyle yarışır hale geldiler. Biz geçmişimizle, kurduğumuz medeniyetlerle, inşa ettiğimzi şehirlerle daima gurur duyan, iftihar eden bir milletiz. Medeniyetler şehri, medeniyetlerin başkenti İstanbul bizim, Osmanlı Medeniyetinin başşehri Bursa bizim, Peygamberler Diyarı Urfa bizim, Mevlana'nın göz bebeği Konya bizim, Mimar Sinan'ın gözünün nuru Kayseri bizim, Avrupa'ya açılan Edirne bizim.
 
GÜNEYDOĞU'DA 35 BİN KONUT YAPIP 1 SENE İÇİNDE VERECEĞİZ
 
Köklü medeniyetimizin mimari abidesi olan bu şehirlere her zamankinden daha büyük bir aşkla hizmet etmek. Çevre ve şehirler bizlere ecdadımızdan emanettir. İki büyük emanete sahip çıkmayı öncelikli görevimizdir. Şehirlerimizi daha gelişmiş seviyeye taşımak için ana hedeflerimizi kısaca aktarmak istiyorum. Şehirlerimizi afet ve deprem riskinden kurtaracak daha güvenli şekilde yeniden inşa edeceğiz. 39 ilimizde 200 bölgeyi yeniden inşa etmek için ayırdık ve faaliyetlere başladık. Alçak bölücü terör örgütünün çukur siyasetiyle yakıp yıktığı Güneydoğu'daki yerleşim yerlerimizde 35 bin konutun yapımına başladık, hızla yapımı devam ediyor. 1 yıl içerisinde eskisinden kat kat daha güzel, bütün ihtiyaçları düşünülmüş bu konutları yapıp, Güneydoğu'da vatandaşlarımızın hizmetine vereceğiz. Sur'u eskisinden çok daha güzel, aslına uygun olarak cazibe merkezi haline getiriyoruz.
 
MARKA ŞEHİRLERİ YURDUN HER KÖŞESİNDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
 
Çevre kirliliğine engel olacağız. Kentsel ve kırsal alanların imarına ilişkin usül ve esasların titizlikle uygulanmasını temin edeceğiz. Yerel yönetimlere yol göstererek stratejik planları titizlikle uygulanmasının takipçisi olacağız. Güvenli yapı malzemeleriyle nitelikli, enerji verimliliği yüksek marka şehirler vizyonumuzu yurdun her köşesinde yaygınlaştıracağız. Park, mesire alan, yaşam merkezi, yeşil alanları daha çok arttıracağız. Şehir insan içindir. Şehirlerimiz sadece beton yığınlarından oluşmayacak ayrıca sosyal ihtiyaçların rahatça karşılacağı mekanlara sahip olacak. Şehircilikte sizin de üzerinde durduğunuz dikey mimari yerine daha insani, daha sosyal olan yatay mimariyi daha çok tercih ve teşvik edeceğiz.
 
TOKİ 16 YILDA TOPLAM 670 BİN KONUT İNŞA ETTİ
 
Bizim Osmanlı'dan bu yana bayındırlık ve çevre geçmişimiz var. Ufuk açıcı bir tarihi birikimimiz var. Şehircilik Şurası, 3 ay devam edecek. Kimlik, planlama ve tasarımdan kentsel dönüşüme, şehirleşme ve göçten yerel yönetimlerin yerine kadar çok geniş bir yelpazede çalışılacak. Biz de bu çalışmaların yakından takipçisi olacak. Şurada elde edilecek sonuçların bütün kurum ve kuruluşlara önemli bir başvuru kaynağından eminim. Şuraya katkı sağlayacak olan üniversitelerimize, ilim insanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum ve meslek örgütlerin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz 16 yıl içerisinde TOKİ olarak 670 bin konut tamamladık, hak sahiplerine teslim ettik. Şu anda devam eden 75 bin konut tamamlanacak ve sahiplerine teslim edilecek. Böylece 140  milyarlık bir yatırımı Türkiye'de konut alanında gerçekleştirmiş oluyoruz.
 
7 MİLYON KONUTUN YENİLENMESİNE İHTİYAÇ VAR
 
Yeşil alan miktarını 1.8 milyon hektar üzerinde arttırdı. Yeşillik konusunda çok büyük emeklerimiz var. Daha da güzel şeyler yapacağız. 1999 depremi, Marmara depremi bize çok şey öğretti. En önemli şey riskli konutların yerini depreme dayanıklı konutların almasıdır. Halen en az 7 milyon yapı stoğumuzun yenilenmesine ihtiyaç var. Kaba bir hesapla 750 milyarlık bir bütçeden bahsediyoruz. Dolar bazında yaklaşık 200 milyar dolarlık bir bütçeden bahsediyoruz. Gelecekte inşaat sektöründe hayli işimiz olduğunu bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Yapılacak konut, harcanacak bütçe kendi kaynağını oluşturacak bir imkana sahip olduğumuzu buradaki hazirunla paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşüm mecburi değil gönüllü bir değişimdir.
 
İNŞALLAH SUR'U GÜZEL BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ
 
Bölücü terör örgütünün çukur siyasetiyle ilçe, illeri işgal edip perişan ettikleri alanların yapımını süratle gerçekleştiriyoruz. Sur özellikle üzerinde durduğumuz bir yer. Diyarbakır'ın cazibe ve turizm merkezidir. Tarihinin, kültürünün adeta ortaya çıktığı önemli bir merkezdir. Onun için önce Sur'dan başladık. Örnek bir çalışma yapıyoruz. Sur'un tarihi dokusunu bütün ihtişamıyla yeniden ortaya çıkarıyoruz. Diğer yandan da mağdur olan esnaf, vatandaşımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. İnşallah güzel bir eseri tamamlamış olacağız.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
5G'de Hedef Tarih 2020
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dikey Değil Yatay Mimariden Yanayım'
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İstanbul Boğazı Transit Geçişlere Kapatıldı
Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı'ndan saat 09.00'dan bu ...
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a Tepki
Dışişleri Bakanlığından, Yunanistan Yüksek Mahkemesinin, Yunanistan'a ...
22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 157'nci gününde, DEAŞ terör örgütüne ait 272 ...
Rus Askerî Gemisi Çanakkale Boğazı’ndan Geçti
Rus Donanması'na ait gemi Çanakkale Boğazı’ndan geçti...
 
 
Çanakkale Köprüsü İhalesini Kazanan Belli Oldu
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Köprüsü ihalesini Daelim - Limak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan'ı Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı ...
Mehmetçik - 30 Derecede Destan Yazıyor
MEHMETÇİK Türkiye- Irak- İran sınırının kesiştiği karlarla kaplı dağlarda ...
Merkel, 2 Şubat'ta Türkiye'de
2 Şubat'ta Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Almanya Başbakanı Merkel'in ...
 
 
Suriye Tutumumuz Çözümün Başlangıcı Olmuştur
Yıldırım, "Suriye'de ortaya koyduğumuz tutum, çözümün de başlangıcı olmuştur. ...
Ak Parti İlçe Başkanı'na Saldırı
HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortaay, ...
Vakıfbank'tan İddialara Yanıt
Vakıfbank, medyada yer alan bazı haberlerin kasıtlı ve bankanın itibarını ...
Başbakan Binali Yıldırım 'OHAL Devam Edecek'
FETÖ ile mücadelede son durumu değerlendiren Başbakan Yıldırım, OHAL'in uzatılacağını söyledi...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya