Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Başbakan Binali Yıldırım'dan Açıklamalar
Başbakan Binali Yıldırım dan Açıklamalar
 
Başbakan Binali Yıldırım Orgeneral Hulusi Akar bir basın açıklaması yaptı.
 
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 12:20

Başbakan Binali Yıldırım Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir açıklama yaptı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte yaptığı açıklamada, "Milletimin bütün fertlerinin, bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum." dedi.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Yıldırım,"15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu girişimin "Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışması" olduğunu belirten, Yıldırım şöyle devam etti:

"Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah'a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum."

"Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir"

Yıldırım, "Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Kahramanca çarpışarak, bu belayı defeden, özel polisimizi, tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum, milletimiz adına şükran duygularımı sunuyorum."

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez."

"2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır"

Başbakan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur." 

"Canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacak"

Türk milletinin demokrasi engin bir tecrübeye sahip olduğuna değinen Yıldırım, "Yaşadığımız olay bir şeyi ortaya koymuştur. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü. Hele hele köprüyü kesen, yolları kesen, binalara girmeye çalışan tankların elinde bayrakla önüne yatan, o tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacak." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet bu hain çeteyi unutmayacaktır. Bazı dostlarımız bizim bu konuda başından beri gösterdiğimiz hassasiyeti anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamalarının bize çok büyük maliyeti oldu."

"Bu büyük bir başarıyı, bu milletime yaşatan Rabbime hamdediyorum"

"Belki dünya tarihinde, emsali bu kadar orantısız güce karşılık emsali görülmeyecek büyük bir başarı"nın yaşandığını dile getiren Yıldıırım, "Olayın başından beri Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle bütün hükümetimizin üyeleri ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla bir olarak, beraber olarak kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Belki dünya tarihinde, emsali bu kadar orantısız güce karşılık emsali görülmeyecek büyük bir başarıyı, bu milletime yaşatan Rabbime hamdediyorum." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Basın kuruluşlarımız, yazılı, görsel, sosyal medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Başından beri çetelerden yana değil ülkeden, milletten yana net bir tutum almışlar ve halkımızın anında, en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Ayrıca başta siyasi parti liderleri olmak üzere bütün siyasi parti taraftarları da, sivil toplum kuruluşları da görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara akmış ve ay yıldızlı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmıştır." 

"Demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum"

Birinci safhasının sona erdiğini söyleyen Yıldırım, "İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda, bir yandan vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken, bir yandan da ülkemizi ve milletimizi dünya ülkeleri arasında itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı her türlü işlem gecikmeden, misliyle yapılacaktır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

"Durum tamamen kontrol altına alınmıştır"

Başbakan Yıldırım, komutanlarla ilgili herhangi bir endişe edilecek durumun olmadığını belirterek, "Durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısa süre içerisinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. Görevlerinin başındadır." şeklinde konuştu.

Yıldırım, idam cezasının Türk hukuk sisteminden çıkarıldığına işaret eden Yıldırım,"Bilindiği gibi idam cezası Türk anayasasından, Türk hukuk sisteminden çıkarılmıştır. Bugün yüce Meclisimiz toplanacak ve burada ülkenin bu ve buna benzer çılgınlıklarla karşı karşıya kalmaması için ilave ne gibi tedbirler alınacaksa, hukuki düzenlemeler yapılacaksa bunları da diğer partilerimizle, parti liderleriyle değerlendireceğiz, üzerinde çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri şu anda evine gitmek üzere"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'nin durumu ile ilgili bilgi veren Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri şu anda evine gitmek üzere yoldadır, herhangi bir sıkıntılı durum yok." dedi.

"Bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum"

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın (Fetullah Gülen), bu adamın arkasında, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke, Türkiye'ye dost değildir, Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir."

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Sözde yurtta sulh komitesinden gözaltına alınanlar olup olmadığı sorusu üzerine, "Çok fazlalar. Görevden alınanlar var, gözaltına alınanlar var, alınmakta olanlar var, arananlar var. Aşağı yukarı işin omurgasını, beynini oluşturan bütün isimler alınmıştır, kontrol altındadır." açıklamasında bulundu.

"Hepsinin hesabı sorulacak"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Paralel terör çetesi, bölücü teröristler, bu ülkenin bölünmesi, parçalanması, birliğinin beraberliğinin zarar görmesi adına kim ne faaliyette bulunmuşsa, bunların hepsinin hesabı sorulacak. Bunların hepsi biliniyor, gereği de gecikmeden yapılacaktır." 


15 Temmuz, Türk demokrasisi için kara bir lekedir. darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan asil milletin bütün fertlerine, bu paralel terör örgütü çetesine klarşı didik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. Verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. 

Bu emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen komutanlarımızı tebrik ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız ve siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. 

Milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. O tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu millet asla unutmayacak. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. 

Paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları cezayı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha anlamalıdır, hiç kimse bu milletin demokrasi aşkıyla asla boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayatına dönmüş olması erdeminin göstergesidir. Bu devletin silahıyla ateş açanlar PKK teröründen daha alçaktır. 

Bu kalkışma bastırılmıştır. Ama maalesef 161 şehitimiz mevcuttur. 1440 yaralı var, 2839 asker gözaltında. Halkımızla bir olarak, kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Bu kadar orantısız güce karşılık emsali görünmeyecek büyük başarıyı milletime yaşatan rabbime hamd ediyorum. Medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. 

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlar karşısında her türlü işlem yapılacaktır. Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun. Parti başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum. 

KOMUTANLARIN DURUMU: Komutanlarımızla ilgili endişe edecek durum yok. Kısa süre içinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. 

İDAM SORUSUNA YANIT: Vahim bir olayın sıcaklığı devam ediyor. Henüz tamamlanmış değil. Bu suçun karşılığı hukuk sisteminde açık seçik tanımlanmıştır. İdam cezası Türk anayasasından çıkarılmıştır. İlave ne gibi tedbirler alınacaksa bunu da araştıracağız.

KAÇ DARBECİ OLAYLARDA ÖLDÜ? 

Darbecilerden 20 civarında ölen var, 30'a yakın da yaralı var. 

FETHULLAH GÜLEN: İade talebinde bulunduğumuz bir isim. Dün akşamki olaydan sonra bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir. Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir.

İşin beynini oluşturan bütün isimler kontrol altında.

Girişime karılanlar haindir, hainlerin rütbesi olmaz. 

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
TBMM Genel Kurulu 15.00'te Toplanacak
 
Yargıtay: Hain Kalkışmayı Lanetliyoruz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TBMM Genel Kurulu 15.00'te Toplanacak
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurulun olağanüstü toplantısının saat ...
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kurtarıldı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığına ...
Genelkurmay Başkanlığına 1. Ordu Komutanı Atandı
Başbakan Binali Yıldırım, "Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu ...
Türkiye'de Kara Gece
Bir grup askerin darbe teşebbüsüne karşı Türkiye iktidarıyla, halkıyla ...
 
 
Bayraklar Yarıya İndirilecek
Başbakan Binali Yıldırım, Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını ...
Gürbulak Sınır Kapısı Yeniden Açıldı
Teröristlerce araziye döşenmiş el yapımı patlayıcı tespit edilmesi üzerine ...
Ankara Garı Saldırısı İddianamesi Kabul Edildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde ...
Devlet Bahçeli Ankara Adliyesi'nde İfade Verdi
Dokunulmazlığı kaldırılan MHP lideri Devlet Bahçeli ifade verdi. Bahçeli ...
 
 
Başbakan Yıldırım'dan Gündeme İlişkin Değerlendirmeler
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 110. Genişletilmiş ...
Yargıtay'dan 166, Danıştay'dan 60 İsim Gönderilecek
Yargıtay’dan 166, Danıştay’dan ise 60 isim gönderilecek. Her 2 kurumda ...
Ekonomik Müjdeler Paketi, Meclis Tatile Girmeden Çıkarılacak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Arife günü ilan ...
Bozdağ: İstinaf Mahkemeleri Yargılama Sürecini Hızlandıracak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 20 Temmuz'da faaliyete geçecek istinaf mahkemelerinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya