Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Başbakan Erdoğan Şam’da ‘Lübnan Zirvesi’ Yapacak
Başbakan Erdoğan Şam’da ‘Lübnan Zirvesi’ Yapacak
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının ardından Bağdat'a ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın bugün Suriye'ye giderek, Lübnan zirvesi yapacağını açıkladı
 
17 Ocak 2011 Pazartesi - 10:45

Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının ardandan Bağdat'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Davutoğlu, IrakBaşbakanı Nuri El Maliki ile görüştü. Davutoğlu ile Maliki, heyetler arası görüşmelerde biraraya geldi. Görüşmelerde Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ da bulundu.

ERDOĞAN ŞAM'A GİDECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye giderek, Katar ve Suriye liderleriyle Lübnan zirvesi yapacağını açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal'dan edinilen bilgiye göre Davutoğlu, temasları çerçevesinde Bağdat'a gelirken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bugün Şam'da Katar Emiri El Tani ve Suriye lideri Beşşar Esad ile Lübnan zirvesi yapacağını bildirdi.
Zirveye ilişkin hazırlıkların sürdüğü, Davutoğlu'nun Bağdat'taki temaslarının yanı sıra Katar ve Suriyeli yetkililerle telefon görüşmeleri yaptığı öğrenildi.
Bakan Davutoğlu, Bağdat'taki temaslarının ardından da ikili ve bölgesel konularda görüşmelerde bulunmak üzere Şam'a geçecek.

ŞAM ZİYARETİ NEDENİYLE KERKÜK VE NECEF'E GİTMİYOR 

Davutoğlu, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Davutoğlu bugün Şam'da düzenlenecek Lübnan zirvesi ile ilgili olarak şöyle konuştu:
''Aslında bugün Necef ve Kerkük'e gitmek istiyordum. Ancak Lübnan'daki gelişmelerin hız kazanmasıyla, bugün Başbakanımızla bir ziyaret yaparak, Lübnandaki gelişmeleri Suriye lideri Beşşar Esad ile değerlendirme zarureti dolayısıyla bu akşam Ankara'ya döneceğim. Sayın Başbakanla da bugün Şam'a intikal edeceğiz.''
Türkiye-Irak ilişkilerinin son yıllarda çok geliştiğini, Bağdat'a sık sık ziyaretler yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, Irak'ta yeni kurulan hükümetin Irak halkına hayırlı olmasını diledi.
''Türkiye ve Irak önümüzdeki dönemde çok fazla entegre olacaklar'' diyen Davutoğlu, iki ülkenin her konuda işbirliği yapacağını ve Konsey'in ikinci toplantısının çok önemli gelişmelere zemin teşkil edeceğini bildirdi.
Davutoğlu, bir gazetecinin Irak'taki kutsal mekanları ne zaman ziyaret edeceğini ve Kerkük ile Necef'i neden ziyaret etmediğini sorması üzerine, bu ziyaretleri yapmayı çok arzu ettiğini belirtti. Azamiye ya da Kasımiye'nin kendileri için manevi değeri çok yüksek mekanlar olduğunu belirten Davutoğlu, Necef ve Kerbela gibi şehirlerin de özel mekanlar olduğunu kaydetti. Aynı şekilde Kerkük'ün de Musul, Basra ve Erbil gibi tarihi ve kültürel açıdan kıymetli şehirler olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:
"Bu sefer oraları (Necef ve Kerkük) ziyaret etmek istiyordum ama hiç beklenmedik şekilde, bildiğiniz gibi Lübnan krizi ortaya çıktı. Bu kriz sebebiyle bugün Başbakanımız ve Katar Emiri ile birlikte Suriye'ye gitmem gerekiyor, çok hızlı gelişen olaylar var."

TÜRKMEN VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Davutoğlu, Türkmen milletvekilleri ile görüşmesinin hatırlatılmasına karşılık da Irak'taki bütün değişik etnik ve mezhebi kökenden gelen grupların kendilerinin kardeşi olduğunu söyleyerek, Türkmenlerin de Irak'ın önemli asli unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Davutoğlu, görüşmede son gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, "Her zaman olduğu gibi Türkmenlerin Irak'ta dostça, kardeşçe Araplarla, Kürtlerle, Keldaniler ve diğerleri ile birlikte büyük ve güçlü Irak'ı inşa edeceklerine inanıyoruz" dedi.
Türkmenlerin Irak'ın sadık ve toprak bütünlüğüne katkı veren vatandaşları olduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:
"Son dönemde Türkmenler siyasal katılım anlamında çok önemli mesafeler almışlardır. Değişik siyasi partilerden 10 Türkmen kökenli milletvekili ve 3 Türkmen bakan göreve başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusu da gündemde. Bütün bunlar Türkmenlerin Irak siyaseti içindeki rollerinin artmasına sebeptir. Bunların hepsini istişare ettik, görüşlerimizi paylaştık."

TALABANİ İLE GÖRÜŞME

Bakan Davutoğlu, daha sonra da Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından kabul edildi. Talabani, Davutoğlu ve beraberindeki heyeti El Selam Sarayı'nın kapısında karşıladı.

DAVUTOĞLU USAME NUCEYFİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyareti çerçevesinde Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame Nuceyfi ile görüştü. 
Irak Parlamentosunda, bazı Iraklı milletvekillerinin katılımıyla yapılan görüşmede Bakan Davutoğlu, Irak'ın bütünlüğünün sembolü Ulusal Meclis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Meclis başkanı seçilen Nuceyfi'yi kutlayan Davutoğlu, Türk hükümetinin, Türk halkının ve TBMM'nin selamlarını getirdiğini söyledi. 
Irak'ta bugün gördüğü tablonun ve gelişmelerin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Davutoğlu, Nuceyfi'nin meclis başkanı seçilmesine sevindiğini, kendisini en kısa zamanda Türkiye'ye beklediğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ayrıca, Türkiye, Suriye, Ürdün ve Lübnan arasında oluşturulmakta olan serbest ticaret alanına, arzu ettiği takdirde Irak'ın da katılmasından mutluluk duyacaklarını ifade etti. 
Usame Nuceyfi de Irak Ulusal Meclisi'nin tüm Iraklıları temsil ettiğini belirterek, "Önümüzdeki döneme, iyimser bakmak konusunda herkes hemfikir" dedi. 
Nuceyfi, Türkiye'nin bölgede istikrarın sağlanması için çok büyük ve önemli bir rol oynayabileceğini de ifade etti.

EL HEKİM VE CAFERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyareti çerçevesinde Irakiye Listesi Başkanı İyad Allavi, Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Seyid Ammar El Hekim ve Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi ile görüştü. 
Davutoğlu, Irakiye Listesi Başkanı İyad Allavi ile Bağdat'taki konutunda bir araya geldi. Basına kapalı yapılan heyetlerarası görüşmeye, Irakiye Listesi'nden milletvekilleri de katıldı. 
Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Seyid Ammar El Hekim ile El Hekim'in konutunda bir araya geldi. Ahmet Davutoğlu ve El Hekim, görüşmenin ardından basına kısa bir açıklama yaptı. 
Bakan Davutoğlu, El Hekim ailesinin sadece Irak'ın değil İslam aleminin çok önemli temsilcileri olduğunu belirterek, bu ziyareti gerçekleştirmekten onur duyduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Sayın El Hekim, her zaman hoşgörünün,adaletin, özellikle Irak'ta hükümet kurma çalışmalarındaki katkılarıyla erdemin temsilcisi oldu" dedi.
Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Seyid Ammar El Hekim de Davutoğlu'nun bölgeye çok güzel hizmetlerde bulunduğunu ve hükümetin kurulması çalışmalarında olumlu rol oynadığını belirtti.
Ammar El Hekim, "dost ve kardeş Türkiye'nin desteğinin devamını istediklerini" söyledi. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi ile görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, ise iki kardeş halkın aydınları olarak Caferi ile ne zaman bir araya gelseler, birbirlerinden çok istifade ettiklerini ifade etti. 
Irak'ta sabahtan bu yana birçok görüşme yaptığını belirten Davutoğlu, "Irak'tan dönerken çok daha ağır bir yükle dönüyorum" dedi. 
İbrahim El Caferi de Davutoğlu'nun siyasi konularda kendilerine destek olduğunu, Türkiye'nin gücünü, etkisini bölgede kullanmasını istediklerini belirterek, Davutoğlu'nun, bir siyasetçi ve düşünür olarak kendilerini çok etkilediğini kaydetti.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Vanessa Paradis İsrail Konserini İptal Etti
 
Trafik Koordinasyon Merkezi Hizmete Girdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Mehmet Şimşek: Türkiye OECD'ye Toz Yutturdu!
Türkiye, OECD ülkeleri arasında rekor bir büyümeyle yılı kapattı
İşsizlik Oranı Düşüyor
İşsizlik bir önceki döneme göre geriledi
Tepkiler Artınca Bayülgen Özür Diledi
Karabüksporlu Emenike için ‘Bu da tekneyle gelen arkadaşlardan mı?’ diyen ...
Kardeşini 88 Yerinden Bıçaklayarak Öldürdü
Adana'da yaklaşık 5 yıldır psikolojik tedavi gören şahıs, içine cin girdiğini ...
 
 
Bülent Arınç: Postal Yalayanlar Kaybetmeye Mahkumdurlar
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘Biz çok postal yalayan, ...
Emine Erdoğan Madalyalı Sporculara Yemek Verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2010'da büyükler kategorisinde ...
Dershane Öğrencisini Banyoda Isındığı Soba Öldürdü
Adıyaman'da dershane öğrencisi genç kız, ısınmak için banyoya götürdüğü ...
100 Hızlı Tren Garı Yapılacak
Hızlı tren projelerinin hizmete girmesine paralel olarak Türkiye genelinde ...
 
 
Erdoğan ‘’Başbakan İstanbul’da’’ Sergisinin Açılışını Yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan ...
Şanlıurfa’da Kan Davası Barışla Sonuçlandı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik köyünde 1 ay içinde 3 kişinin ...
Polat: Düğün Gecesine Leke Düştü
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Ali Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın ...
Erdoğan Cimbom’a Çattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seyrantepe Stadı'nın yapımında Galatasaray ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya