Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Başbakan Yardımcısı Babacan ATSO'da Konuştu
Başbakan Yardımcısı Babacan ATSO da Konuştu
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İnşallah ilk fırsatta Meclis açıldıktan sonra Yatırım Ortamı İyileştirme Yasa Paketi'nin içerisine iş dünyamızı ilgilendiren yargı adımlarını yerleştirmiş olacağız.
 
13 Ağustos 2011 Cumartesi - 14:10

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İnşallah ilk fırsatta Meclis açıldıktan sonra Yatırım Ortamı İyileştirme Yasa Paketi'nin içerisine iş dünyamızı ilgilendiren yargı adımlarını yerleştirmiş olacağız. Ümit ediyoruz ki kısa zaman içinde bunları uygulamaya başlarız" dedi.

Antalya Girişimci İşadamları Derneğinin iftarına katılan Babacan, Türkiye'nin 9 yılda büyük değişime sahne olduğunu söyledi. Türkiye'nin en ileri standartta demokrasiye ulaşması ve gerçek anlamda hukuk devleti olması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Babacan, kamu maliye yapısını kökten değiştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl Anayasa Değişikliği ile Türkiye'nin yepyeni bir döneme girdiğini vurgulayan Babacan, 20-30 yıl sonra bunun öneminin daha da anlaşılacağını kaydetti. Referandumdan 'evet' çıkmasıyla bir dönemin kapanıp başka bir dönemin başladığını dile getiren Babacan, "Halkın, milletin gerçek anlamda egemen olduğu bir dönemin başlangıcı" dedi.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğuna işaret eden Babacan, şunları söyledi:

"Ama dünyada o kadar çok ülke kendini demokratik olarak adlandırıyor ki dünyanın bu kadar çok ülkesinde sözüm ona 'biz demokrasiyi uyguluyoruz' diyen var ki biraz da dejenere olmuş bir kelime açıkçası. İleri demokrasiyi yakalayabilmek ve o demokrasinin gerçek anlamda halkın egemenliği üzerine inşa edilmesi, burada bizim başarmamız gereken çok önemli bir hedef. Ancak demokratik ülkeler gerçek anlamda öngörülebilir hukuk devleti olabiliyorlar. Hukuk devleti olabilmek bir ekonominin olmazsa olmaz şartı. Hangi politikaları uygularsanız uygulayın, ne yaparsanız yapın uzun vadeli güven ancak kuralların işlediği bir sistemle olur. Şahısların, bireylerin uygulamaları değil, süreklilik sağlayan kurallar. "

Gerçek anlamda bir hukuk devleti olmanın mücadelesini verdiklerini ifade eden Babacan, çok ciddi, köklü reformların kapısının açıldığını söyledi.

Genel seçimde partisi açısından güzel sonuç alındığını, 9 yıllık çabalarına halkın "devam" mesajını açık şekilde ilettiğini dile getiren Babacan, bunun şartlı bir destek olduğunu ve halkın daha iyisini beklediğini kaydetti.

Demokraside istedikleri noktaya henüz ulaşamadıklarını vurgulayan Babacan, hala kat etmeleri gereken mesafeler olduğunu söyledi.

Bu yılki 2. Ekonomik Koordinasyon Toplantısı'na Adalet Bakanı'nı da davet ettiklerini ve üzerinde çalışılan Yargı Reformu Stratejisi'ni dinlediklerini belirten Babacan, orada iş dünyasını ilgilendiren çok önemli konular olduğunu ifade etti. Türkiye'de ekonomik istikrarı kalıcı tesis etmek istediklerini anlatan Babacan, bunun için mutlaka yargı konusunda adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Babacan, şöyle devam etti:

"Yargı Reformu Stratejisi'nde iş dünyamızı ilgilendiren bütün maddeleri, yatırım ortamını iyileştirmeyle ilgili hazırladığımız bir yasa paketinin içine koyma kararı verdik, bunu Bakanlar Kurulunda Başbakanımıza arz ettim ve aynı yönde talimatlarını verdi. İnşallah ilk fırsatta Meclis açıldıktan sonra Yatırım Ortamı İyileştirme Yasa Paketi'nin içerisine iş dünyamızı ilgilendiren yargı adımlarını yerleştirmiş olacağız. Ümit ediyoruz ki kısa zaman içinde bunları uygulamaya başlarız. "

Hukuk devleti olmakla ekonominin iç içe kavramlar olduğunu dile getiren Babacan, aksi halde yılların birikiminin bir anda yok olup gidebildiğini ve gerçek anlamda hukuk devleti olmayan ülkelerin sürdürülebilir ekonomik istikrara sahip olamadıklarını vurguladı.

"Siyasi istikrar AK Partiyle geldi, böyle devam eder" demek istemediklerini ifade eden Babacan, bu nedenle zeminini sağlamlaştırmak istediklerini ve hukuk devletiyle ilgili tüm adımları atarak, geleceğe çok daha istikrarlı bir Türkiye bırakmak istediklerini kaydetti.

-EĞİTİMDE REFORM-

Bundan sonraki bir başka reform alanlarının eğitim olacağını dile getiren Babacan, cari açığın çözümünün Türkiye'de daha çok katma değer üretmekten geçtiğini söyledi. Bir ekonominin büyüklüğünün o ülkedeki katma değerlerin toplamı olduğunu belirten Babacan, "Türkiye fert fert ne kadar katma değer üretirse bu hem ekonomimizin büyüklüğü hem de cari açık açısından son derece büyük önem arz eder" dedi.

Babacan, "Türkiye'de 25 yaş üzeri nüfusun ortalama aldığı eğitim süresi, okulda harcağı yıl sayısı 6. 5. Yani orta ikiden orta üçe geçememiş bir ortalama eğitim seviyemiz var. Bu ortalama eğitim süresinde Türkiye'nin üreteceği katma değerin maalesef sınırları var. Bunu da hızlı şekilde aşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Eğitime fiziksel olarak çok yatırım yaptıklarını bundan sonra eğitimin niteliği konusunda çalışacaklarını dile getiren Babacan, müfredat ve öğretmenlerin yetiştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Öğretmenlerin, KPSS'ye girenler içinde yapılan sıralamayla bilgisayar aracılığıyla atandığını anımsatan Babacan, daha başka bir yaklaşım gerektiğini söyledi. Babacan, "Türkiye'ye tabulardan, yasaklardan arındırılmış, korkmayan bir müfredat gerekiyor. Bugünün dünyasının gerektirdiği, öğrencilerimizin en ileri becerilerle donatıldığı bir eğitim sistemi gerekiyor. Sadece nüfusumuzun büyüklüğüyle övünmemiz fayda etmiyor. Bu nüfusun bilgisi, becerisi dünyaya bakışı, üretmesi, katma değer oluşturması... Bu, bundan sonraki dönemde çok çok önemli olacak" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in reforma açık olduğunu dile getiren Babacan, "Köklü reformları korkmadan çekinmeden yapalım, önemli adımlarımızı atalım" dedi.

Ekonomiyi sağlam bir zemine oturtmak istediklerini ifade eden Babacan, Türkiye'nin, dünyada yaşanan zor tablo ve olağanüstü şartlara rağmen sağlamlaştırılmış bir ekonomik bünyesi olduğunu kaydetti.

OECD ülkeleri arasında en yüksek sermaye yeterlilik oranına Türk bankalarının sahip olduğunu da belirten Babacan, son derece kritik bir dönemde olunmasına karşın testi kırılmadan attıkları adımlar sayesinde Avrupa bankalarının en değerli varlıklarının Türkiye'deki yatırımları olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Antalya Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yahya Taşçı ve AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel tarafından Başbakan Yardımcısı Babacan'a plaket verildi.

Yemeğe, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Antalya milletvekilleri de katıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başpehlivan Ali Gürbüz'e, Kepez'den 10 Cumhuriyet Altını
 
2020'ye Resmen Adayız!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başpehlivan Ali Gürbüz'e, Kepez'den 10 Cumhuriyet Altını
Antalya'nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tarihi Kırkpınar'da ...
Kepez'e Aspendos Tarzı Anfi Tiyatro Yapılacak
Antalya Kepez Belediyesi, tarihi Aspendos mimarisinde, 2 bin kişilik anfi tiyatro yapacak.
Manavgat'ta Yaşayan Müslüman ve Gayr-İ Müslimler İftarda Buluştu
Antalya Manavgat Müftülüğü, yerleşik yabancılar için iftar yemeği verdi.
Alanya'da Şüpheli Çanta Paniği
Alanya'da çalışmak için gelen gencin, dün öğle saatlerinde bir duvar kenarına ...
 
 
42 Yıllık Antalya Genelevi Kapatıldı
Antalya'nın 42 yıllık genelevi bu sabah kapatıldı.
Korkuteli'nde Tanker Faciası: 3 Ölü
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bir su tankerinin karıştığı iki ayrı ...
Kaş'taki 2 Orman Yangınında 8 Hektar Yandı
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2 ayrı noktada aynı anda çıkan orman yangınında ...
"Tatilinin Kaç Gün Olacağı Açıklanmalı"
Ramazan Bayramı'nda memleketini ve ailesini ziyaret edecekler dışında, ...
 
 
Menderes Türel, Süleyman Budak'ın Cenazesine Katıldı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman ...
Antalya'da Deprem
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Caddeyi Tel Örgü İle Kapattı
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde belediyeye 6 yıl önce açtığı davayı kazanan ...
ATSO Başkanı Budak'ın Acı Kaybı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya