Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Başbakan Yıldırım Ekonomik Müjdeler Paketi'ni Açıkladı
Başbakan Yıldırım Ekonomik Müjdeler Paketi ni Açıkladı
 
Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ne göre, damga vergisinde düzenleme yapılacak, şehit yakınlarından biri, araç alımında ÖTV'den muaf tutulacak, Bağ-Kur'lulara prim indirimi yapılacak.
 
4 Temmuz 2016 Pazartesi - 13:32

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde bu sabah saat 09.10'da toplandı. Toplantının hemen ardından Başbakan Yıldırım geçen hafta 'toplumun tüm kesimlerinin ekonomiyle ilgili beklentilerini karşılayacak devrim niteliğinde bir paket' diye nitelendirdiği 'teşvik ve destek paketi'ni açıkladı. 

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından notlar;

* Bugünkü müjdeli haberler ne ilk ne son olacak. Bu ve buna benzer kararları aldıkça paylaşacağız. Öncelikle bugün açıklayacağımız müjdeli haberlere geçmeden son zamanlarda Akdeniz ve Karadeniz'e kıyısı olan komşularımızla ilişkilerin normalleştirilmesi politikamızın somut sonuçlarını görmeye başladık.

* Rusya ile eski günlerimize dönüyoruz. İsrail'le normalleştirme sürecine başladık. Dün Gazze'de şahit olduk. 11 bin tonluk gemi yardım gemisi Gazze'ye Mersin'den götürdü.

* İkinci adımı enerji ve altyapıyla ilgili, hazırlıklar yapıldı. Gereken temaslar yapılıyor. Diğer önemli gelişme turizm. Turizmde krizle yıla başladık. Bazı tedbirleri aldık ancak yeterli olmadı. Bu iki mutabakatla birlikte zaten bir rahatlama sağladı, ülkemize ziyaretçiler gelmeye başladı. İkincisi bayram tatilinin 9 güne çıkması, iç turizmde ciddi bir hareketlenme oldu.

* Doluluk oranları yüzde 90'ların üzerine çıktı. 2017'de kalıcı hale gelmesi için şimdiden tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Dolayısıyla gerek kruvaziyer turizmde, gerek tatil kültür tatil turizminde 2017'de daha güzel bir sene geçireceğimizi söyleyebiliriz.

* Üçüncüsü AB'ye tam üyelikte yeni bir döneme girdik. Fasıllar yeniden açılmaya başladı. Türkiye'nin itibarını yükseltmek için dostluk halkasını genişletiyoruz. Rusya'dan İsrail'e Mısır'dan Irak'a dosthane ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Suriye'nin normalleşmesi mümkündür ama herkesin çalışması lazım. Biz barış için çözüm kapılarını açmak için gereken gayreti sürdürüyoruz. Kıbrıs'ta barış için çalışmalar devam ediyor. Türkiye yapıcı oldu.

* En büyük müjde barış güven ve huzurdur. Allah'a şükür terörle mücadelede şehirde tam hakimiyeti sağladık. Kırsalda yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Lice'de çalışmalar bitti. 62 milyon kök kenevir, 36 ton esrar, çalınmış araçlar, el yapımı patlayıcılar hepsi çökertildi. Tabii bütün bu sürecin başlanmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet var. Bakanlar Kurulu olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR: 


* Kime faydası var; yatırım yapana faydası var. Dolaylı olarak yeni çalışma alanı olacak, satış olacak, ticaret büyüyecek, millete faydası var, tarım sektöründeki vatandaşlarımıza, esnafa, işçiye, emekliye, gençlere, turizmciye faydası var.

* Toplumu oluşturan bütün kesimlere dokunan ekonomik tedbir. Ekonomik tedbir deyince kemer sıkma değil, daha fazla vergi değil. Daha fazla yatırım demektir. Ama tasarrufu da ihmal etmeyeceğiz.

* Yatırımcılara yönelik kolaylıklar var. Damga vergisi diye bir şey var. Bunlarda ciddi reform niteliğinde düzenleme yapıyoruz.

* Bir sözleşmeden 10 nüsha istiyorlar, damga vergisi istiyorlar. Bunu kaldırıyoruz. 1 taneye düşüyoruz. Harca bağlı kağıtlar var.

* Bireysel emeklilik sistemine dahil olanlara da damga vergisi muafiyeti getiriyoruz. Yükte hafif, pahada ağır işlerde çalışan yatırımcılar... Tedarikçiler arasındaki sözleşmelere de damga vergisi istisnası getiriyoruz.

* Firmaların yurtdışı katılımlarıyla ilgili damga vergisini kaldırıyoruz. Uluslararası firmalarla ilgili önemli bir gelişme var. Bir dünya devi firma var. Türkiye'den 70 firmayı buradan yönetmeyi karar verdi. Kurumlar vergisi muafiyeti getiriyoruz.

* Tarım yatırım teşvik vergisi kapsamındaki binalarda 5 yıl emlak vergisi alınmayacak. Doğal afetlerle ekonomik kayba uğrayan yatırımcılar, sigortalı çalışanların borçlarını bir yıla kadar erteliyoruz. Terör mağduru vatandaşlarımızı rahatlatıyoruz.

* Ayrıca vatandaşlarımızın, yurtdışındaki herhangi bir işadamının varlığı var. Türkiye'de değerlendirmek istiyor. Sorular, sualler olmayacak, bir istisna var kara para olmayacak terör kaynaklı para olmayacak. Dışarda birikimi olan insanlar paralarını Türkiye'ye getirsinler, ticarete dahil etsinler hem bu parayı nasıl koruyacağım korkusundan kurtulacak, hem de parasıyla burada bir işe yarayacak.

* Dışarda borcu varsa ve öderse bu da aynı şey olacak, buraya getirmiş gibi olacak. BAĞ-KUR'lular kim var, esnaf, çiftçi muhtar var.  BAĞ-KUR sistemine dahil olan işverenler borcunu öderken indirim sağlanacak. Kendisi BAĞ-KUR'a dahil olan işverenler için imkan sağlıyoruz. Ödemezseniz bu imkan ortadan kalkar takibatta olur. Sigortalı ile BAĞ-KUR'lu arasındaki farkı ortadan kaldırıyoruz.

* Taşımacılık sektörünün beklediği tedbir. Aracını yenilemek isteyen ÖTV vermeden aracını yenileyecek. Otobüs var, taksi var, dolmuş var, minibüs var, halk otobüsü var. Hem aracı yenileyecek hem de cebinden az para çıkacak. Ayrıca sadece yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler için de geçer. K1, K2 ve K3 belgesi ile taşımacılık yapanlar için geçerli olacak.

* Terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimizin yakınlarından bir tanesi araç alırken ÖTV alınmayacak. Onların yakınları bizim emanetimizdir. Onlara en iyi şekilde bakmak bizim görevimizdir. ÖTV alınmayınca daha ucuz araç almış olacak. Ayrıca şehit yakınlarına devlet iş verme konusu yılda 2 sefer oluyordu. Bunu kaldırdık. Şehidimizin haberi geldi. Hemen bu haktan yararlanma ve istediği branşta gecikmeden yerine getirilecek.

* Daha güzel şeyler var onlara girmek istemiyorum. Geldik esnaf, tüccar, sanayici işadamlarının paraya erişimine.

* Paraya erişimde sıkıntı var. Hem teminatlar yüksek, bir de faizi düşürüyoruz, politika faizi yüzde 7'ye düştü mesela. Bir takım masraflardan dolayı maliyet artıyor, erişim zorlaşıyor. Kredi kullanımında gayrimenkul gibi sağlam diye düşünülen teminatlar vardı şimdi taşınabilirleri de menkul kıymetleri de gösterebilirler.

* Gemi batar, araba kaza yapar, uçak varsa düşer bu anlayışı sona erdiriyoruz. Elinde ne varsa teminat olarak gösterebileceksin. Taşınabilir sadece bina, dükkan, arsa değil, taşınabilir menkul değerleri de teminat olarak verebileceğiz. Böylece teminat işi hafiflemiş oluyor. Merkez Bankası da gerekli çalışmalar yapıyor. Allah'a şükür işler iyi gidiyor, enflasyon düşme eğiliminde. Bütçemiz tıkır tıkır. Daha da iyi olacak.

* Esnaflarımızın geçmişe yönelik borçları vardı. Yaklaşık olarak 110 bine yakın esnaf, kredi almış, gecikme faizi var. Gecikme faizini TESKOMB ve Gümrük Ticaret Bakanlığımız bir araya geldi, yaklaşık 400 trilyonluk gecikme faizini karşılıyorlar. Geri kalan ödenecek para yapılandırılıyor, taksitlendiriyor.

* Dış ticaret erbabımız kapı kapı dolanmayacak. Gümrüklerde her bakanın işi var. 15 tane bakanlık anan kim, baban kim diye soruyor. Adam hem yoruluyor, hem maliyetler artıyor. Şimdi bunlar kalkıyor. Bir tane Gümrük Ticaret Bakanlığı'nın adamı, ona devrediyorlar, bakanlık tek elden bu işleri hallediyor. Hem zamandan, hem maliyetten tasarruf.

* Çek konusu ekonomiyle alakalı. Ekonomi zora girdiğinde sorun büyüyor. Karşılıksız çeklerin yaptırımı yetersiz kaldığından mağduriyetler oluşuyor. Burada ne getiriyoruz. Bir karşılıksız çek işlemine para cezası, tekrar ederse hürriyeti kısıtlayıcı ceza arkasından geliyor. Mesela; 'Çek verdim, çeki ben aldım. Karekoda telefonumu tutup sağlam mı değil mi göreceğim, sonra kardeşim sağol ben almayayım diyeceksin.' Çekin güvenilirliği çek daha verilmeden öğrenme imkanı geliyor.

* Yatırım teşvik sistemi yenileniyor. Süreli teşvikleri kalıcı hale getiriyoruz. Bölgesel teşviklere başladığımız günden beri 600 bin istihdam oluşmuş. Daha etkin hale nasıl getirebiliriz onunla ilgili çalışma yapacağız. Bölgesel yatırım teşvik sistemimizde orta-yüksek teknolojinin üretime yönelik yatırımlar yararlanıyordu. Proje bazlı destek sistemini de getireceğiz. 'Ben tekstil işi yapacağım, filan yerde yapacağım, nerede olduğuna bakmadan ona has' diyorsun akıl terinin ağırlıklı olduğu ona da teşvik vereceğiz. Yatırım teşvik sistemi yenilenerek, bölge bazlı desteğin yanı sıra proje bazlı tesk sistemi geliyor.

* Şirket kuruluşu ve tasviyesini kolaylaştırıyoruz. Dükkan açmak da kapatmak da kolaylaşıyor. Benim dükkanım vardı, açtım ama kapatırken çok yoruldum. Bunları rahatlatıyoruz.

* Tarımsal teşviklerdeki kafa karışıklığını ortadan kaldırıyoruz. Destekleri anlamlı hale getireceğiz. İki dilim halinde verilecek. Hangi aylar ne zaman olacağına karar vereceğiz. Köydeki vatandaşın aldığı para da bir işe yarasın.

* Borsa konusu var bir de. Sertifikalı ürün dosyası. Lisanslı depoculuğa geçilecek, ürün borsası kurulacak, üreticilerimiz ürünlerini yüksek düzeyde değerlendirme imkanı bulmuş olacak. Direkt ürünü satın alacak ve satacak bir şekilde buluşacak. Ve ürün değer kazanacak. Ürün parasal araç gibi kullanılacak.

* İş sağlığı ve güvenliği yasasının bazı hükümleri 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Tamamı değil ancak bir kısmını bir seneliğine öteliyoruz. Bazı maddelerinde altyapı hazır değil, zamana ihtiyacımız var. Olumsuzlukların önüne geçmek için bir karar aldık.

* Turkuaz kart sistemi vaadimiz vardı. Özellikle beyin göcünü tersine döndürme. Yani yurtdışında bizim vatandaşımız olmuş yerleşmiş çok önemli uzmanlıkları olan insanları teşvik ederken, başka uyrukta olanlara da imkan veriyoruz. Gel  memlekette ol, çalış, biz sana gereken her şeyi yapacağız. İhracatçımıza şartları belirlenecek şekilde hususi pasaport vereceğiz.

* Yatırım demek üretim demek, üretim demek iş demek. Yatırım ve ihracat kredilerine erişimi kolaylaştırıyoruz. Yatırımları artırmak için iki önemli aracımız var. Kalkınma Bankamız var. Onu tekrar işler hale getiriyoruz. Finansal yapısını güçlendireceğiz. Yatırımcı daha kolay kredi alacak. İkincisi Exim Bank ihracatçılara yönelik. Kredi verene kadar alnının derisi çatlıyor. Adam yoruluyor, senin kredin kalsın diyor. Bunun önüne geçiyoruz. Son 5 yıl sicilinde bir şey çok bunun teminatının yarını alayım neden tamamını isteyeyim ki? Bütün ülkeler böyle yapıyor. Biz satma yönünde kafa yoracağız.

* Böylece cari açığımızı azaltabiliriz. Satın almalarımızı ihtiyacımız yoksa erteleyelim. Boşu boşuna dışarı paramız gitmesin. Memleketin yüzü gülsün. (Exim Bank'la ilgili; 16 milyar dolar ihracatçımızı kredilendirse de 16 milyar dolar da teminatlandırıyor. Hedefimiz yarısını teminatlandırmak. 8-10 milyar dolar civarındaki kredi limitine ihracatçılarımızın serbest hale gelmesi.)

* Tasarrufa kamuda başlayacağız. Yeni binalar, arabalar oraya buraya yaptırıyorsunuz. Çalışanların ücreti hariç yatırımlar hariç kamuda tasarruf seferberliği başlatıyoruz. Yıl sonuna kadar kendilerine verilen hedefler belli onun gerçekleşmesini sağlayacağız.

* Yurtdışından araç getirenlerle ilgili; emeklilik hakkını kazananlar 6 aydan az kalırsa getiremiyordu. Bu aksaklığı kaldırıyoruz.

* 2B çok başarılı bir proje. 700 bin vatandaşımız 2B imkanından yararlanmış. 70-80 bin kişi var. Bunlara bir fırsat daha getiriyoruz. bu fırsatı kaçırmayın diye bir imkan getiriyoruz. Antalya başta olmak üzere birçok vatandaşımız umarım yararlanmış olur. Taksitlerini de aksatanlar varsa, kalan süre için bir imkan sağlıyoruz. (Devlete ait tarım arazilerine dair hak vermiştik, onun süresi doldu, yeni bir başvuru hakkı veriyoruz.)

* KOBİ'lere ilave imkanlar var. Terör ve doğal afetlerden etkilenen KOBİ'lere 100 bin TL destek veriyoruz. Esnafımıza 100 lira kadar kredi kullandıracağız. KOSGEB bunun çalışmasını yaptı.

* Yerli makina alan KOBİ'lere yerli üretimi desteklemek için, yerlisi varsa yerlisini alıyorsan ona 300 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. Yerli sanayi desteklenecek.

* İmalat sanayinde çalışan KOBİ'lerin anlaşmalı banklardan kullanacakları kredilerin faizini KOSGEB karşılayacak.

* Biz cepten veriyorsak, 3 misli geri gelecek, üretim olacak iş alanı olacak, döviz gelecek. Birkaç tanesi sosyal tedbir. Teşvik ve desteklerle üretim artacak, tedbirler mali disiplini bozmayacak.

* Bütçeye yükü, getirisinin çok çok altında. Vatandaşlarımız emin olabilir. Bir kalem için 700 milyon harç kalkınca yatırımcı ek külfet ödemekten kalkacak. 10 tane yatırım kararı veriliyorsa, 100'e çıkacak bu. Kaynak ve istihdam küçük maliyetin yanında önemli bir fayda sağlayacak. Bütçe tarafında sorun yok. 

* Suriyeli göçmenler konusunda ise; bu politikamızda bir değişiklik yok. Suriyeli göçmenlerle ilgili çocukları okula gönderiyoruz. Adım adım Türkiye'yi vatanları olarak görmeleri konusunda çalışmalar yaptık. Ya gidecek, ya da Türkiye vatandaşı olmak isterse biz terörö bulaşmışsa vatandaşlık veremeyiz. Ülkemizin huzurunu bozacak kişiler için asla vatandaşlık düşünülemez, katma değer getireceklere tabii ki vatandaşlık verilir. Bu süreçler başladı. Oturma, çalışma bu işlemler devam edecek. 

* Doğu Güneydoğu hakkında çalışmaları yaptık. Biraz daha üzerinde çalışılması gerektiğine karar verdik. Bayramdan sonraki birinci ya da ikinci Bakanlar Kurulu'nda açıklayacağız, yeni bir sürece geçeceğiz. Sadece Doğu Güneydoğu değil, Batı bölgesindeki etkilerini de dikkate alacak büyük bir proje.

* Suriye mevzusu şu; en fazla canı yanan Türkiye. Diğer ülkeler uzakta. Onlara ne sığınmacı geliyor, ne de terörist yetişiyor. Zannetmesinler ki böyle devam edecek. Bölgede rekabet etmeye devam ederlerse buradaki kan akmaya devam edecek. Bu bölgesel sorun olmaktan çıkacak, zaten çıktı, küresel bir tehdite dönüştü. DAEŞ'in kaynağında bu var. Stratejik ortaklarımızın bireysel hesapları kenarı bırakması, Suriye'de akan kanın durdurulması lazım. Türkiye olarak her türlü katkıyı vereceğiz. Böyle bir çağrı yapıyoruz. Suriye ile görüşmeler kısa vadede olmaz. Dikdatör rejim sona ersin. Yarım milyondan fazla insanı öldüren rejimle neyi anlaşacağız. Biz komşuyuz. Tabii ki iyileşmek mecburiyetinde olduğumuz bir ülkedir. 

* Merkez Bankası faiz indiriyor. Ama o faizlerin piyasalara yansıması eş zamanlı olmuyor. Bu nasıl olacak, bir sürü tedbirler alıyoruz, zorlamayla olmaz, bu da kendiliğinden olacak.

(Bakan Naci Ağbal: Ticari taksileri yılbaşına kadar satın almaları dahilinde yapmayı planlıyoruz. Burada bütçeye gelecek yük ne kadar sayıda araç satın alınacağına bağlı olduğu için bir rakam yok. Kendileri bakımından önemli bir imkan sağlayacak.)

* 20 milyon motorlu taşıt var, 5 milyonu yararlanacak diyelim. Temsili rakamlar yalnız. Bunları zarar olarak göremeyiz. Bunlar Türkiye'de üretiliyor. Piyasa işleri açılacak, üretilecek, ilave adam alıp çalıştıracaklar, sağladığımız faydanın kat kat üstünde gelirimiz olacak.

(Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (Rusya'ya İncirlik'in açılmasıyla ilgili) Benim böyle bir ifadem olmadı. DAEŞ'le mücadelede her türlü çalışmayı yaparız. Örnek olarak İncirlik'i verdik. Putin'e karşı DAEŞ'e karşı birlikte mücadele edelim sözünü hatırlattık. Rusya'yla işbirliği yapabiliriz, dedik. İncirlik konusunda böyle bir şey demedik.)

* Teröre doğrudan dolaylı destek veren yerel yönetimleri, belediye başkanları, meclis üyeleri tespit edildiği zaman bunların görevine son verilecek. Bir düzenleme bu. Bu yasama dönemi bitmeden gelecek Meclis'te 3. pakette öngörülüyor. İçişleri Bakanı çalışmalarını yürütüyor.

* Erken seçim konusu hakkında: Millet yoruldu, seçim zamanı bitti, şimdi geçim zamanı. Vatandaş yüzünün daha çok gülmesini istiyor. 2019'da seçimimizi yapacağız. Millet rahat rahat yatırımını yapsın. Türkiye'de güven var, istikrar var. Anayasa değişikliği ile bunu karıştırıyorlar. O apayrı bir iştir. Millet rahat etsin, seçim falan yok.

* Önlemler bir sefer alınıp bitmez. Tehdir boyutuna göre güncellenir. Perşembe günki saldırı yeni bir model. Hem canlı bomba hem de fedai bir saldırı. Gireceği yere giremeyip önce silahı makineli tüfeği çıkarıp tarıyor, diğerleri aradan giriyor, eylemini yapıyor. Girişte güvenlik zafiyeti yok derken onu kasdettim. Elinde el bombası, kalaşnikof olmasa giremez.  Metro, marmaray bunların önüne özel harekatçı arkadaşlarımızı koyduk, ilk cevabı onlar verecek. Başka tedbirler var. Bütün kısımlar düzenli bir araya gelip tedbirleri güncelliyorlar. Şunu bileceğiz. Biz terörle en yoğun mücadele eden ülkeyiz, dolayısyla hedef ülkeyiz bu yüzden çok daha uyanık, titiz gereken şeyleri yapmamız gerekiyor.

* Bu memleket bizim bu bayram hepimizin...

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Yücel'den Bayram Öncesi Mezarlık Ziyareti
 
İşte İl İl Bayram Namazı Saatleri
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.
Kadir Gecesi Bugün İdrak Edilecek
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bugün idrak edilecek.
Yüksek Yargıda Düzenleme Genel Kurul'da Kabul Edildi
Yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
Hayatını Kaybeden 43 Kişiden 19'u Yabancı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında, ...
 
 
Havalimanındaki Terör Saldırısına 13 Gözaltı
42 kişinin öldüğü 239 kişinin yaralandığı Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ...
Osmangazi Köprüsü Bugün Açılıyor
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez'in ...
Bir Gün Süreyle Milli Yas İlan Edildi
Başbakanlıkça, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör ...
İstanbul Valiliği'nden Son Dakika Açıklaması
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölü sayısının 41'e yükseldiği, 239 ...
 
 
Beklenen Erdoğan - Putin Telefon Görüşmesi Başladı
Türkiye Rusya arasındaki gerginliğe son verecek olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Genelkurmay Başkanlığı: Menfur Terör Saldırısını Şiddetle Lanetliyoruz
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ...
Kahraman: İnsani Değerlere Savaş Açacak Kadar Acziyet İçindedirler
TBMM Başkanı Kahraman, "Bu saldırıyı yapanlar bütün insani değerlere savaş ...
Bahçeli: Teröre Arka Çıkan Karanlık Odakları Lanetliyorum
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İnsanlıktan zerre kadar nasiplenmemiş canavarları ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya