Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
Başbakan Yıldırım'dan Açıklama
Başbakan Yıldırım dan Açıklama
 
Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi ve gündemdeki gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
18 Temmuz 2016 Pazartesi - 12:12

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını vurgulayarak, 208 kişinin şehit olduğun bin 491 kişinin yaralandığını 7 bin 543 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. 

Başbakan Yıldırım torununun "Dede, bunlar bizim askerlerimiz değil mi, niye insanları öldürüyorlar?" sorusuna yanıt veremediğini söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Yıldırım, "Ben buna cevap veremedim ama öyle bir cevap vereceğiz ki bütün dünya görecek" ifadelerini kullandı.

İdam tartışmalarına değinen Yıldırım, "Vatandaşlarımızın isteği bizim için emirdir. Ama şu olayın sıcaklığı içinde aceleci bir karar vermek doğru değildir. Vatandaşımızın talebini gözardı edemeyiz. Bu düşünülür, konuşulur, bu anayasa değişikliğini gerektirir. Burada halkın kanaatıne göre hareket ederiz. Peşinen ne ret, ne kabul ederiz" dedi. Başbakan Yıldırım Türk adaletinin gerekeni yapacağını açıkladı. 

Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANMIŞTIR"

"Bu kalkışma ülkenin sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet bedel ödemesin, gerekirse biz beden ödeyelim' diyerek ortaya koyduğu irade ve milletimizin olayı sükunetle karşılayıp gereken adımların geciktirmeden atmasının büyük bir katkısı vardır. 

Her şeyden önce bu olay kamuoyuna mal olduğu andan itibaren bizimle temasa geçen CHP, MHP, HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunun burada parti hesabının yapılamayacağının, bu girişimin karşısında olduklarını, hükümete her türlü desteği verme konusunda hazır olduklarını ifade ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ettik, 'Sizin desteğiniz görüş farkı gözetmeksizin herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını' istedik ve kabul ettiler. Bu asil davranışlarından dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.

Bir başka teşekkürüm basınadır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır bir yayın anlayışıyla darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunun Türkiye'nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle milli bir duruş sergilediler. Milletimiz adına teşekkür ediyoruz. STK'larımız görüş, düşünce farkı ortaya koymadan yollara düştüler, meydanlara indiler, kol kola girdiler. Teşekkür ediyorum. 

O FOTOĞRAF

Çarşaflı bir hanımefendi kamyon direksiyonunda, yanında modern giyinimli bir hanım muavin koltuğunda oturuyor. Arkası hınca hınç dolu gidiyor. Bu fotoğraf gözlerimden damlaların düşmesine neden olan fotoğraftır. Ayrımız gayrımız yok. Bunu 15 Temmuz gecesi milletimiz bir kez daha ispat etmiştir. Bu süreçte valilierimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz canla başla mesai mevhumu dikkate almaksızın çalışmışlardır. Çok büyük iş başarmışlardır. Kahraman polislerimiz bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.

Demokrasi mücadelesinde, darbe girişimini çökertme mücadelesinde sivil, polis şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını, milletini, bayrağını seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Lütfen bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayın, Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir, bölücülükle mücadele büyük bir mücadele vermektedir. Bu hain girişimde bulunanların Silahlı Kuvvetleri temsil edemeyeceği ve bu hususu değerlendirirken askerimize, ordumuzun itibarın zarar verecek hareketlerden vatandaşlarımız lütfen uzak olsunlar. 

Yurt dışında da dost ve müttefik ülkeler bunun meşru olmadığını, bunun asla kabul edilemeyeceğini açık ve net şekilde ortaya koymuşlardır. Dostlarımıza da teşekkür ediyorum.

"BUNUN HESABINI ÖYLE ÇETİN SORACAĞIZ Kİ..."

En önemlisi milletin olduğu yerde illlet olmaz. Millet 'Ben buradayım, meydandayım dedi, bu çapulcular gelsin karşısında biz varız' dedi. Askerleri alıp onlara nasihat edenler, meydandan ayrılmayan, kucağında bebeleriyle, yanlarıyla bastonlu dedeleriyle hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz, kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının bilinciyle hareket ederek hesaını soracağız. 

"FİNANSAL SİSTEM TIKIR TIKIR İŞLİYOR"

Bu girişim başladıktan sonra cuma günü, cumartesi, pazar çeşitli çevreler Türkiye'de ekonominin alt üst olacağı şeklinde propagandalar yaptılar. Bu propagandaların maksatlı olduğunu biliyorduk. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız gerekli temasları yaptılar, Allah'a şükür bugün itibariyle finansal sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Merkez Bankası işin başında, her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerde yaşanan değişim, Türkiye'nin normal günlerde yaşanandan farklı değil. Ne kurda, ne faizde değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi hükümet tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür.

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE SÜRÜYOR"

Burada bir başka durum da hükümet bütün işini, enerjisini buna ayırdı, dış tehditlere karşı zaafiyet var, bölücü terör örgütüne karşı zaafiyet var. Bunda da yanıldılar. Bu Türkiye'nin 100 yıllık tecrübesi içinde küçümsenecek bir olay değil. Bunun gibi pek çok tehdidi de bertaraf edecek gücü olduğunu dünya alem bilmelidir. Dışarıya doğru alarm halimiz devam ediyor. Bölücü terör örgütüne karşı gevşeme yoktur.  

"ARAZİ TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR, BU 12 EYLÜL'DEN DE FARKLI"

Bu darbe teşebbüsü Türkiye demokrasisine karşı olduğu ayan beyan bellidir. Bunların 'kainat imamı' dedikleri, cümle alem biliyor, elimizdeki 7 bin 500 gözaltına alınanlardan bu kişinin adresinin çok net olarak belgeleriyle elimizde olduğunu bilmekte fayda var. Konuşacak çok şey var ama her şeyi zamanı gelince söyleyeceğiz.

Bir anlamda arazi temizliği yapmakla meşgulüz. Bunu yapanlar akıllarınca her ayrıntıyı hesap etmişlerdir. Kimin ne göreve geleceği, tam 12 Eylül darbesinin planlaması niteliğinde bir planlama. 12 Eylül'den bunun bir farkı var. 12 Eylül darbesinde bile vatandaşın üzerine bomba atılmadı, Meclisini bombalamadı, vatandaşın üzerine kurşun sıkılmadı, Cumhurbaşkanlığını bombalamadı. Bu devletin verdiği elbiseyi giyeceksiniz, imkanlarından yararlanacaksınız, vergilerle paralarla alınan silahları gelip meydana inen Türkiye'ye sahip çıkan bu aziz milletin evlatlarının üzerine yağmur gibi atacaksınız. Bunun asla ve asla kabul edilebilir bir yanı yok. Bunu ancak Suriye Esed yaptı. Ben Türkiye'nin şanlı ordusunun yaptıklarının Esed'in yaptıklarıyla karşılaştırmaktan hicap duyuyorum. Gözbebeğimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sigortası olan güvenlik güçlerimize toptancı anlayışla vatandaşlarımız kötü gözle bakmasın.

Bu olayın soruşturması devam ediyor, gözaltılar devam ediyor. Bundan sonra zerre kadar bir ihtimali gözardı etmeden, bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ayrıştırıcı olmayalım, kucaklayalım, dostluk halkasını güçlendirelim. Gün bir olma, beraber olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Demokrasiye sahip çıkma azmi azalmasın, artarak devam etsin. Tehdit tektir. Tehdit Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye'nin geleceğinde herkes söz sahibidir. AK Parti, CHP, MHP ve HDP bütün herkes söz sahibidir. Bu bizim ortak kaderimizdir. Buna sahip çıkmada asla ve asla zaafiyet göstermemiz gerekir. 

"HERKESİ MEYDANLARA DAVET EDİYORUM"

Şu anda komuta kademesi iş başındadır. Hem askeri hem emniyet güçlerimiz büyük fedakarlık yaparak görevlerini yapmaktadır. Hükümetimiz de bir dizi çalışmalar yapacaktır. Kanun görüşmeleri devam edecek. Vatandaşlarımız işine gücüne gidecek, akşamları mesaiden çıkıp meydanlarda demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Biz de arkadaşlarımız da bütün partileri, başkanları, milletvekilleri, yöneticileri bu meydanlardaki şenliğe davet ediyorum. Onların da bulunması çok önemlidir.

OPERASYONLARDAN RAKAMLAR: 208 ŞEHİT!

Bu darbe kalkışmasında 208 şehidimiz var. 60 tanesi polis, 3'ü asker, 145 sivil. Bunlar şehitlik mertebesinin en üst seviyesine çıkmışlardır. Düşmana karşı çarpışıp askerimiz, polisimiz hangi statüdeyse aynı şekilde yakınları faydalanacaktır. bin 491 yaralımız 7 bin 543 gözaltı var. 316 darbeci tutuklu.

24 darbeci öldü, 50 darbeci yaralı, 7 bin 271 işlemleri süren darbeci var. 5 HSYK üyesinin üyeliği düştü, 2 bin 735 hakim ve savcı açığa alınmıştır. 

İÇİŞLERİ VE MALİYE BAKANLIKLARINDA OPERASYON

İlk etapta Maliye Bakanlığımızda bin 500'e yakın görevden el çektirme işlemi yapıldı, İçişleri Bakanlığımızda 7 bin 877 personel hakkında açığa alınma kararı verilmiş. Bunların icrası devam etmektedir.

Bundan sonraki kısmı da önemli. Gerek hukuki, yasal yönden bazı çalışmalar, gerek idari yönden bazı kararlar süratle alındı. Alınmaya devam edilecek. Bunu zamanı geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Amacımız Türkiye'nin 3. dünya ülkesi görünümünden çıkması. Yavrularımızın geleceğinin karartılmasına yol açacak bu yasadışı işlerin yaşanmaması gerekleri yapacağız.

"ÖYLE BİR CEVAP VERECEĞİZ Kİ..."

Benim 12 yaşındaki torunum, 'Dede, bunlar bizim askerlerimiz değil mi, niye insanları öldürüyorlar?' dedi. Ben buna cevap veremedim ama öyle bir cevap vereceğiz ki bütün dünya görecek. 

SORU-CEVAP

Arkasında başka güçler var mı, YAŞ toplantısı ertelenecek mi: YAŞ toplantısına kısa süre var. Şartlar değerlendiriliyor. Bunun kararını verip kamuoyuna paylaşacağız. Bu terör örgütü paralel terör örgütüdür. Bu süreçte onlara katılan var mıdır, yok mudur, Türk adaleti bunu ele alacak ve gerçeği ortaya çıkaracaktır. Hiçbir şey hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Bu bizim milletimize borcumuzdur.

Gülen'in iadesi ve idam cezası tartışması: Dostlarımıza teşekkür ettik. Demokasiden yana tutum içinde oldukları için teşekkür ettik. ABD bizim dostumuz ve stratejik ortağımızdır. Derin ilişkilerimiz var. Ben ABD yöneticilerine diyorum ki, demokrasiyi sona erdirmek, yerine neidüğü belirsiz rejim getirmek, adını bile koyamıyorsunuz, hangi saiklerle yaptıkları belli olmayan bir küresel tehdit var. Delil, belge bundan daha iyi delil olur mu? Bir ülkeyi, seçilmiş hükümeti yok etmeye çalışan bir haşhaşi mensuplarını ve ona direktifler veren kişinin eğer dostlarımız hala bize delil gösterin diyeceklerse, biz orada hayal kırıklığı yaşarız ve dostluğumuzun sorgulanması gündeme gelebilir. Adalet Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor.

İdamla ilgili sokaklarda tezahüratlar yapılıyor. Türkiye bir hukuk devleti. Biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyor. Vatandaşlarımızın isteği bizim için emirdir. Ama şu olayın sıcaklığı içinde aceleci bir karar vermek doğru değildir. Vatandaşımızın talebini gözardı edemeyiz. Bu düşünülür, konuşulur, bu anayasa değişikliğini gerektirir. Burada halkın kanaatıne göre hareket ederiz. Peşinen ne ret, ne kabul ederiz.

Kayıp silahlar var mı: Şu anda envarterlerde kayda değer eksiklik yok. Bunların harekete geçmesini önleyecek tedbirler alınmıştır. Bunda tereddütümüz yok. Milletçe travma yaşıyoruz. Çok ciddi ihbarlar geliyor, her ihbarı değerlendiriyoruz, gerekli tedbirler alıyoruz. Hava sahamızın güvenliği konusunda problem yok. Belirli yerlerde askeri uçuşlara kapalıdır. İzin istisnadır. 

Subayların yeri nasıl dolacak, Akın Öztürk'ün durumu ve sokak provakasyonu: Provakasyon riski her zaman vardır. Bizim uyarımız bu noktadadır. Yaşantılarımızın farkını düşünecek zaman değil, bugün fikirlerimizin farklılığını önplana çıkarak gün değil. Bugün bir olma, beraber olma günüdür. Bütün STK'lara, bütün siyasi partilere mensup kardeşlerimizden istirhamımız ayrılıkları bırakıp tek Türkiye haykırmasını dünyaya duyuralım. 

Bahsedilen isimler yargının elindedir. Ne pozisyondadır, masum mudur, zanlı mıdır soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bizim görevimiz bu melanete bulaşanları adalete teslim etmektir. Bundan sonrası yargının yapacağı iştir. 

Türkiye Cumhuriyeti ordusu güçlüdür. Her türlü zorluğun üstesinden gelecek kabiliyete sahiptir. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
8 Bin 777 Personele Uzaklaştırma
 
Fenerbahçe Yeni Sezon Formalarını Tanıttı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CHP MYK Olağanüstü Toplanacak
CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada, MYK'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ...
Yüksek Yargıda Arama ve Gözaltı İşlemleri Sürüyor
FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında ...
Yurt Genelinde 6 Binden Fazla Gözaltı
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, darbe girişimi sonrası şu ana ...
Mehmet Kesim Türk Medyasının Tarihi Sınavını Yazdı
Türkiye'nin uğramış olduğu alçakça kalkışmanın yaşandığı süreçte Türk ...
 
 
Başbakan Binali Yıldırım'dan Açıklamalar
Başbakan Binali Yıldırım Orgeneral Hulusi Akar bir basın açıklaması yaptı.
TBMM Genel Kurulu 15.00'te Toplanacak
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurulun olağanüstü toplantısının saat ...
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kurtarıldı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığına ...
Genelkurmay Başkanlığına 1. Ordu Komutanı Atandı
Başbakan Binali Yıldırım, "Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu ...
 
 
Türkiye'de Kara Gece
Bir grup askerin darbe teşebbüsüne karşı Türkiye iktidarıyla, halkıyla ...
Bayraklar Yarıya İndirilecek
Başbakan Binali Yıldırım, Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını ...
Gürbulak Sınır Kapısı Yeniden Açıldı
Teröristlerce araziye döşenmiş el yapımı patlayıcı tespit edilmesi üzerine ...
Ankara Garı Saldırısı İddianamesi Kabul Edildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya