Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
Başbakan'dan Canlı Yayında Fevzioğlu'na Cevap
Başbakan dan Canlı Yayında Fevzioğlu na Cevap
 
Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'da gerçekleşen ve özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminin değerlendirileceği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Fevzioğlu'nun yaptığı açıklamaya cevap verdi.
 
10 Mayıs 2014 Cumartesi - 15:21

SİYASETİ ÇOK SEVİYORSAN ÇIK BU SİYASET MEYDANINA

AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki 22’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasını kastederek, "Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi söylüyorum. Siyasi çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et" dedi.

Ankara’da Danıştay’ın 146’ncı kuruluş yıldönümü töreni sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına sinirlenerek toplantıyı terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar’daki NG Güral Termal Otel’de yapılan 22’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasını kasteden Başbakan Erdoğan, "Bugün bir tane hukukçuyu dinledik. Onunla ilgili değerlendirmeyi yarın kapanışta yapacağım. Bunlar ne yazık ki hukuk mensubu. Anayasa profesörüymüş, ne olursan ol. Eğer sen bunu sindirememişsen, eğer sen doğru dürüst konuşmuyorsan, eğer bütün ifadelerini dürüstlük üzerine değil de maalesef dürüst olmayan ifadeler üzerine inşa ediyorsan, senden bişey olmaz, istediğin kadar profesör ol. Kusuru bakmayın" dedi.

Sözlerine "Bunlarda saygı denilen bir şey yok" diye devam eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir yere davetlisiniz. Yasal olarak konuşma hakkınız yok. Tüzükte öyle bir kendilerine hak verilmiş. Teamül olarak geliyor ve Danıştay’ın başkanı 25 dakika konuşuyor, ev sahibi. Ve bu beyefendi orada bir saat konuşma yapıyor. Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde konuyla ilgili değil, tümüyle baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi söylüyorum. Siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et."

HERKES SENİ DİNLEMEYE MECBUR MU?

Danıştay töreninde devletin üst düzey yöneticilerinin bulunduğunu belirten Erdoğan, "Devletin üst ricali Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı herkes orada, yargı orada. Bir kısım da şakşakçılar var malum. Onlar da alkışlıyor. Bir kısmı hepsi değil tabii. Onlar da alkışlıyor, onlardan da tabii tatmin oluyor. Artık tahammül, tahammül, tahammül. 25 dakika başkan konuşacak, sen orada bir saat konuşacaksın. Herkes seni dinlemeye mecbur mu, öyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

VAN’LA İLGİLİ YALAN İFADE KULLANDI

Feyzioğlu’nun Van’la ilgili eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, şöyle dedi:

"Van’la ilgili tamamen yalan bir ifade kullandı. Biz Van’da kiracılara ev vermiyormuşuz. Bir defa konuyu iyi öğren. Biz Van’da 18 bin konut yaptık. Önemli başarı. Bunların içerisinde öncelikli olan nedir, ev sahiplerine konutlarını vermekti ve biz ev sahiplerinin konutlarını verdik. Artan konutlarımız vardı, artan konutlarımızı da kura ile kiracılarımıza sattık. Bunun dışında kiracılardan konut sahibi olmak isteyenler olursa TOKİ orada konut yapmaya devam edecektir. TOKİ konutlarından gider alırlar. Bunlar orada konut sahibi değillerdi ki, sen nasıl hukukçusun? Zaten kirada oturuyorlardı, şimdi de başka bir evde kirada oturuyorlar. Olayın aslı bu. Biz kimseyi açıkta bırakmadık. Depremden bugüne kadar Van’a 5 katrilyon destek verdik. Bundan zerre kadar bahsetmiyorsun, orada kalkıp hükümetimizi utanmadan sıkılmadan yargılamaya yöneliyorsun. Çünkü müracaat ettiği kapı belli. Kendi zihniyetinde, kendi kafa yapısında kişiler. Gel bir sor bakalım. Buraya neler yapıldı? Gitmiş konteyneri gezmiş. O konteynerin oraya gelmesi bile önemli bir adımdır. Bugün de bir tiyatroyu Danışay’da seyrettik. Danıştay Başkanı gayet dört dörtlük bir konuşma yaptı. Eleştirilerini edep, adap içinde verdi. Yeri geldi kendilerini de eleştirdi. Arkadan bu çıkıyor bir saat konuşuyor. Bu edebe adaba sığmaz. Bunlar devlet protokolünden de bihaber."


"NE ZAMANDIR CENNETTE YER PARSELLEMEYE BAŞLADIN"
-27 Mayıs hukukçularının hepsi sonradan terfi ettirildi. Malum Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar. Yargı içindeki bu zihniyetin paralel maskesi takıyor olması 27 Mayısçı olmadıklarını göstermez. Pensivanya'daki zat 12 Eylül darbeci genaralleri için 'Hızır gibi yetiştiler. Cennetlikler' demişti. Sen ne zamandır cennetten yer parsellemeye başladın.

"AMAÇLARI SOKAKLARI TERÖRİZE ETMEK"
-27 Mayıs ve 12 Eylül öncesinde kullanılan kesim gençler oldu. 12 Eylül öncesi aynı karanlık el sağcıya, solcuya, Alevi'ye silah veriyordu. 1 Mayıs'ta CHP'li vekil olayları tahrik ederek polis gerçek mermi kullanıyor yalanını söylüyordu. Sonra gerçek ortaya çıktı mermilerin patlamamış mermi olduğu ortaya çıktı. Nelerin yaşanabileceğini nelere sebebiyet verebileceğini bilmeyecek kadar cahil bunlar. 1 Mayıs'ı tahrik etmek için elinizden geleni yaptınız. Derdiniz işçi bayramını kutlamak değil terörize eylemleri yapmak. Gerçek ortaya çıktı ama CHP'li vekilin yüzü kızarmadı. Bugünkü zat ta aynı şeyi söylüyor. Sen nasıl hukuk adamasın ya? Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

"ONLAR İÇİN EN İYİ GENÇ ÖLÜ GENÇ"
-Bu ülkede öyle medya kuruluşları, öyle yazarlar var ki onlar için en iyi genç ölü gençtir. Çocukları kaçırılan acılı anneler "çocuklarımızı getirin" diyorlar. Bölücü terör örgütünün böyle derdi var mı? Gidin 27 Mayıs öceki hadiselere bakın.

"BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL"
-Malum medya, CHP'nin medyası sürekli algı operasyonları yapıyor. Bize diktatör diyor. Biz bu algı operasyonlarına izin vermeyiz. Karalamalara pabuç bırakmayız. Hadi gidin başka ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, kralına yazın da görelim. Türkiye dünyada en fazla ulusal gazete ve televizyon yayını yapılan ülkelerin başında geliyor. Ama kusura bakmayın biz bu ülkenin istikrarını, güvenini sizin algı operasyonlarınıza peşkeş çekmeyiz. Burası muz cumhuriyeti değil.

"CHP'NİN CENAZE NAMAZI KILINMIŞTIR"
-18 Nisan 1960'ta CHP'nin Milli Şefi İsmet İnönü dehşet verici bir konuşma yapıyor ve adeta 27 Mayıs'ın tarihini veriyor. O konuşmasında tarihe kara leke olarak geçece konuşmasında 'Biz ihtilalden yetişen nesiliz. İhtilal meşru bir haktır' diyor. İsmet İnönü ihtilalden yetişmiş bir nesildir. İttihat ve Terakki'nin o ihtilalci ruhunu taşıyordu. CHP 100 boyunca o ihtilal ruhunu hiç kaybetmedi. Ama 30 Mart CHP'nin cenaze namazının kılındığı tarihtir.

"TÜRKİYE'DE DARBELER DÖNEMİ BİTMİŞTİR"
İnşallah bize karşı yapılan darbe girişimleri de son darbe girişimleridir. 17 Aralık tarihimizdeki son darbe girişimidir. 30 Mart ile Türkiye'de darbeler dönemini bitmiştir. 30 Mart seçimi yüzyıllık darbe tarihini kapatmıştır. Millet sarsılmaz şekilde yönetime el koymuştur. Yeni Anayasa konusunda da asla umutsuz değildir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
-Cumhurbaşkanı'nın TBMM tarafından seçilmesi 27 Mayıs darbe ürünüdürür. 3 ay sonra Cumhurbaşkanını milli irade belirleyecektir. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi hiç kimsede endişeye neden olmasın. Adayımız kim olursa olsun politikalarımız, ilkelerimiz ve yolculuğumuz hız kesmeden devam edecek. Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerleyecek. Adayımız kim olursa olsun çözüm süreci devam edecek. Kanın durması için verdiğimiz mücadele asla yavaşlamayacak. Milli iradenin rızasıyla gelecek bir Cumhurbaşkanı seceçeceğiz.

"SANIRSINIZ LYS'YE HAZIRLANIYORLAR"
-Muhalefet 30 Mart'tan ders almadı, kendini sorgulamadı. Pensilvanya ile işbirliği yaptı ama yine de kaybetti. Cebiri bıraktılar, açılara başladılar. Pergel falan çalışıyorlar. Kendilerini geometriye verdiler. Sanırsınız Cumhurbaşkanlığı seçimine değil LYS'ye hazırlanıyorlar. Geometri'den anlasalardı Paralelle iş tutmazlardı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Lisanslı Elektrik Üretimi İçin Geri Sayım
 
7 Yeni Film Vizyonda
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yaşanan Gerginliğin Ardından Fevzioğlu'ndan İlk Açıklama
Danıştay töreninde Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken Metin Feyzioğlu'ndan ilk açıklama geldi.
Başbakan Erdoğan Kızıp Salonu Terk Etti
Başbakan Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına ...
Başbakan Erdoğan'dan Büyükşehir Belediye Başkanlarına Talimat
Başbakan Erdoğan AK Partili büyükşehir başkanlarına imar ve çevre konusunda ...
YouTube'un Açılması İçin Geri Sayım Başladı
YouTube davasında flaş gelişme.YouTube Avukatı Gönenç Gürkaynak’ın bireysel ...
 
 
148 Yıl Sonra Türk Gemileri Afrika’da
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri, Cape Town limanına demir attı.
Ameliyatı Başarılı Geçen Arınç'ın, Sağlık Durumu İyi
Safra kesesi ameliyatı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sağlık ...
Arınç Yeni Cezaları Açıkladı
Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. İdamın ...
Aziz Yıldırım'a Yeni Umut!..
Şike davasında dosyanın gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ...
 
 
ÖSYM Devre Dışı
Üniversitelere giriş sınavını, lise kademesinde yapacağı sınavlara bağlayan ...
AK Parti'den 3 Dönem Kuralını Muhafaza Kararı
AK Parti MKYK Toplantısı'nda, parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralının ...
Başbakan Erdoğan: 'Bu İşin Hakkı İdamdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaşanan çocuk cinayetleri ...
İdamın Geri Gelmesi Tartışması
Çocuk cinayetlerinin ardından gündeme gelen 'idam geri getirilsin' tartışmalarına ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya