Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Başkan Uysal Merkez Seçim Ofisine Görkemli Açılış
Başkan Uysal Merkez Seçim Ofisine Görkemli Açılış
 
Başkan Uysal, Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan merkez seçim ofisinin açılışını coşkulu bir kalabalığın katıldığı törenle gerçekleştirdi.
 
2 Mart 2019 Cumartesi - 15:54

aşkan Uysal, Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan merkez seçim ofisinin açılışını coşkulu bir kalabalığın katıldığı törenle gerçekleştirdi. Açılışta CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkan adayları, CHP ve İyi Parti Antalya Milletvekilleri,her iki partinin il ve ilçe başkanları, yöneticileri yer aldı.
MURATPAŞA FARKI
Eşi Ümran Uysal’ın da eşlik ettiği Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada, Muratpaşa’da 5 yıl içinde çok temel bir farkı ortaya koyduklarını söyledi. “Özümüzle ‘İnsan’ diyoruz. İnsandan başka bir esas tanımıyoruz” diyen Başkan Uysal, toplumun yararını temel alan, insanların kardeşçe, bir arada, mutlu bir şekilde yaşamasından başka bir hedef gütmediklerini dile getirdi. Muratpaşa’da bu anlayış ve hedeflerle 5 yıllık bir çalışma dönemini tamamlarken “Belediyeler iktidar partisinden olmaza hizmet
üretemez” iddiasının da yıktıklarını belirten Başkan Uysal, “Bunun iktidarla falan bir ilgisi yok. Kafan temiz olacak, ruhun temiz olacak. Sen 100 liraya 50 liralık hizmet üretemezsin ama biz o 50 lirayla 100 liralık hizmet ederiz” diye konuştu.
KIYILAR HALKIN KULLAMINDA
Konuşmasına Muratpaşa’da geçmiş 5 yıl içinde yapılan hizmetleri özetleyerek devam eden Başkan Uysal, birçok proje ve çalışmada Muratpaşa farkını ortaya koyduklarını söyledi. Muratpaşa’da Türkiye’nin aksine tüm kıyıların halkın kullanımında olduğunu belirten Başkan Uysal, ilçenin bugün mavi bayraklarını dalgalandığı falez plajlarına sahip olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Halkın kullanımında olmayan bir yer varsa, bilin ki orayla ilgili bizim mücadelemiz vardır” dedi.
‘KORMAYIN SÖYLEYİN’
Muratpaşa farkını en net şekilde ortaya koyan bir başka çalışmanın ise Çevreci Komşu Kart olduğunun altını çizen Başkan Uysal, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin ilham kaynağının da Muratpaşa olduğunu söyledi. Çevreci Komşu Kart’la ilgili olarak Bakanlığı doğrudan ve dolaylı olarak defalarca bilgilendirdiklerini kaydeden Başkan Uysal, “Ancak bir noktanın altını çizmek gerekiyor. Bakanlığının projeyle ilgili yaptığı sunumlarda
‘Türkiye’de örneği var mı?’ diye sorulduğu zaman ‘Muratpaşa’ diyorsunuz. Ama sıkılmadan, sıkıştırılmadan da söyleyin, hak yerini bulsun. Helali hoş olsun ama hakkı teslim edin. Korkmayın korkacak bir şey yok” şeklinde konuşmasına devam etti.
KONUŞAN MURATPAŞA
Başkan Uysal, bu dönem içinde Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini de barındıran Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerini de hizmete açtıklarını söyledi. Başkan Uysal, sivil toplumun kolunun bacağının kırıldığı, meslek odalarının gelir kalemlerinin yok edildiği, demokratik katılımın ortadan kaldırıldığı, insanlarını kendisini birinci sınıf hissetmediği, fikirlerini açıklamaktan kaçındığı bir ortamda tam tersi bir anlayışı ifade etmek için bu merkezin yapıldığını kaydetti. Merkezin kamunun kaynaklarını düzgün harcanmasını sağlamak, ortak aklı şehrin yönetimine hakim olmasını ve güçlü toplumsal inisiyatifi kamu nosyonuna entegrasyonunu gerçekleştirmek gibi amacının bulunduğunu belirten Başkan Uysal, “Demokrasimiz zinde kalsın, konuşan bir Muratpaşa olsun ve
Muratpaşa’mızda insan örgütlü olduğu her alanda kamu yönetimine eklensin diye o binayı inşa ettik” dedi.
‘HATALARINI YÜZÜNE VURUYOR’
Yine aynı şekilde Yeşilbahçe Mahallesi’nde inşa edilen Kültür Merkezi’ne Türk sinemasının ‘Sultan’ lakaplı oyuncusu Türkan Şoray’ın adını verdiklerini belirten Başkan Uysal, bunun iki nedeni bulunduğunu söyledi. Buruncu nedenin “Türkan Şoray’ın gözleri Türkiye’nin gözledir” diyerek Şoray’ın toplumu kucaklayan sevgi dolu bir sanat insanı olmasıyla ilişkili olduğunu kaydeden Başkan Uysal, mikinci nedenin ise Şoray’ın Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ilk uzanan sanatçı olmasıyla yakından bağlantılı olduğunun altını çizdi. Uluslararası Antalya film
Festivali’nde ulusal uzun metraj yarışmasının kaldırıldığını hatırlatan Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Aklınız, hayaliniz yetmiyor bu ödülün önemini kavramaya. Ulusal ligin yoksa kimse seninle maç yapmaz. Türkan Şoray Kültür Merkezi, orada duruyor ve bu yanlışı yapanların hatalarını hep yüzüne vuruyor. Her etkinlikle, her konserde, her tiyatro gösterisinde onların cahilliğini, çapsızlığını yüzüne
vuruyor.”
SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMETLER
Muratpaşa Belediyesi’nin sosyal hizmet alanında, spor hizmetlerinde yine farkını ortaya koyan ve bunu tüm Murapaşa sakinlerini hissettiren bir anlayışla çalıştığını belirten Başkan Uysal, “Sosyal hizmetler başlığı altında yer alan çalışmalarımızın hiçbiri ama hiçbiri ‘hokus pokus’ geçici işler değildir. Yaşlı hizmetleri, engelli hizmetleri öyle yapılıp bitmez. Muratpaşa’mızda bunların hepsi sürdürülebilir bir nitelik kazanmıştır” dedi.
KIRCAMİ PLANLARI
Başkan Uysal, bu dönemde başta Zeytinköy, Ermenek ve 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesi olmak üzere kentsel gelişim ve planlama çalışmalarında önemli bir farkı ortaya koyduğunu söyledi. Kırcami imar planları için 5 yıl sürecince geceli gündüzlü bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Uysal, “Nefes almadık. Komşularımız zaman kaybetmesin diye Cuma günü mesai saati dışında da meclis topladık, Cumartesi günü de yine Kırcami için biraraya geldik. Çok çalıştık imar planımız çıktı” dedi.
Bu süreçte mahkeme kararları, bilirkişi raporları, parselasyon çalışmaları, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde yaşanan uyumsuzluklar gibi birçok badireyi atlattıklarını belirten Başkan Uysal, “Ama bugün Kırcami’ye ilişkin tapu dağıtımı var ama biz davetli değiliz” dedi. Tüm bu planlama süreçlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin toplumunda baskısı sayesinde bir engel çıkarmadığı için her zaman “Sağ olun” dediklerini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Diyorlar ki, yerel mahkeme iptal etti, biz de biz üst mahkemede işi hallettik. İşi yapan biziz.’ İnsanın özrü kabahatinden büyük olur da bu kadar mı olur. ‘Yargı bizim emrimizdedir’ mi diyorsunuz? Dolayısıyla, ‘İstediğimizi yaparız’ mı diyorsunuz. ‘Önce iptal edildi sonra iptali kaldırttık’ diyorlar. İnsanda biraz akıl izan olur. Ya iptal eden de kaldıran da sensin, her ikisini de sen yaptırdın ya da her ikisini de sen yapmadın. Herkes bilir, 18 uygulamasını yapan tapuları dağıtır. Ama Kırcami’de Muratpaşa tapu dağıtmasın diye Bakan Beyi davet etmişler. Biz davetli değiliz. Karikatür gibi adamlar. O hizmeti veren biziz ve bunu millet biliyor. Ne yapsanız boş. Afişleri kesseniz, tapu töreni düzenlesin
boş. O hizmeti veren biziz. Korkuyorsunuz ve çok da beli ediyorsunuz. 29 gün kaldı. Korkunun ecele faydası yok.”

‘BİZ YAPARIZ’
Muratpaşa’da barışın, sevginin, saygının, kardeşliğin yükselmesinin, uygarlığın bir birimize inanmanın ve güvenmenin, hizmetleri eşit paylaşmanın, bir ve beraber olmanın belediyeciliğini yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Uysal, “Bunu artırarak, geliştirerek devam edeceğiz. Bunu da bizden başka kimse yapamaz. Biz yaparız, Millet ittifakı yapar. Kafası, ruhu temiz, milletin menfaatini düşünen insanları yapabilir” dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı ve Millet ittifakı Muratpaşa adayı Ümit Uysal’ın merkez seçim ofisi açılışı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Böcek’in konuşmasının ardından aralarında CHP Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek, İYİ Parti Milletvekilleri Hasan Subaşı, Feridun Bahşi, Tuba Vural Çokal ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından açıldı.
Merkez seçim ofisinin açılışında ayrıca Ümit Uysal’ın seçim şarkısı da ilk kez Muratpaşa sakinlerine sunuldu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
81 İlde Eș Zamanlı Aranan Șahıslar Operasyon'da 2bin 612 kişi yakalandı
 
Kırcami'de En Mutlu Gün Yeni İmarlı Tapular Törenle Verildi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkan Türel'e German Design Award 2019 ödülü
Başkan Türel ödülü Almanya’nın Antalya Başkonsolosu Wolfgang Wessel’in elinden aldı.
Muratpaşa’da kadınların 8 Mart provası
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde binlerce kadınla ...
Başkan Adayı Enç :2 Mart Kırcaminin Bayramı Olacak
AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç Kırcamililere Yeni tapu Müjdesini verdi
Başkan Uysal Düzenlemeyi Yerinde İnceledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın en eski alışveriş noktalarından ...
 
 
Alanyaspor'a Kıskandıracak Tesis Yapımı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor’dan sonra Alanyaspor’a da Avrupa’nın ...
Önce Proje Tanıtımı Sonra Demet Akalın Konseri
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Seçim çalışmalarına Manavgat ...
Başkan Tütüncü : Cumhur ittifakı Kepez’de rekora koşuyor
AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin gönüllü ekipleriyle ...
Başkan Adayı Dülgeroğlu'dan Finike'de Görkemli Açılış
Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Finike Belediye Başkan ...
 
 
Başkan Adayı Enç Esnafla Kahvaltıda Buluştu
AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç seçim Çalışmalarını ...
Başkan Türel ve Eşi İzmir Marşıyla Coştu
Pazar Gününü Eşi ve Oğlu ile Birlikte Konyaaltı Sahilinde Vatandaşlarla ...
Başkan Uysal:. Muratpaşa’mız sevgi ve saygı ilçesi”
Muratpaşa Belediyesi “Muratpaşa’da kimseye gurbetlik yok” sloganıyla başlattığı ...
Bakan Çavuşoğlu : İlaç ve gübrede de tanzim satış yapacağız.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dolar düşmesine rağmen bu rantçılar, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya