Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/26 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Başsavcı Çolakkadı'dan Flaş Açıklama
Başsavcı Çolakkadı dan Flaş Açıklama
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 9 avukatın tutuklandığı terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyona ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
1 Şubat 2013 Cuma - 13:15

Çolakkadı, “Halkın Hukuk Bürosu avukatları hakkında kapsamlı delillere ulaşıldı” dedi. Avukat bürolarının savcı olmadan arandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Çolakkadı, “Polis çevre önlemi almak için savcılardan önce avukat bürolarına gitmiştir” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekilleri Fikret Seçen ve Ateş Hasan Sözen ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın konferans salonunda kameraların karşısına geçti. Medyada ve özellikle yurtdışında soruşturmaya ilişkin bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu ifade eden Çolakkadı, bunun için açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları hakkında da soruşturma açıldığını ifade eden Çolakkadı, “Bu soruşturmada kapsamlı delillere ulaşıldı. Tanık beyanları, teknik takipler ve toplanan bilgiler yeterli görüldü ve bir kısım kişiler yakalandı” dedi. Son 1 yıl özellikle de 6 ay içinde örgütün çok eyleminin var olduğuna belirten Çolakkadı, aralarında karakol baskını ve suikast girişimleri olan eylemlerde 3 polisin şehit edildiğini söyledi. Avukatların bürolarının savcı gelmeden arandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Çolakkadı “Hayır, öyle değil. Polis güvenlik tedbiri almak için erken gitti. Arama iki Cumhuriyet Savcısı, İstanbul Barosu temsilcisi, şüpheliler ve şüpheli avukatlarının huzurunda yapıldı. Yasadışı bir işlem olmadı” ifadelerini kullandı.

Şüphelilere kötü muamele yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını belirten Çolakkadı, “Eğer kötü muamele var ise gereği yapılacaktır” dedi. Biri genel, biri örgütün ileri gelenleri, diğeri de örgütle ilgisi olan avukatlar hakkında 3 ayrı soruşturma olduğunu ifade eden Çolakkadı, “Yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Tutuklama kararına karşı itiraz edilebilir” şeklinde konuştu. Çolakkadı’nın açıklamalarının ardından basın mensuplarına 1 buçuk sayfalık bir yazılı basın açıklaması dağıtıldı. Basın mensuplarına dağıtılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli yardım talepleri çerçevesinde önceki yıllarda Belçika ve Hollanda adli makamlarından DHKP-C örgütü ile ilgili çok sayıda bilgi ve belge elde edilmiştir.

Gerek bu şekilde elde edilen belgelerden gerek daha sonra edilen bilgi ve belgelerden terör örgütü mensupları hakkında suç oluşturacak bilgilere ulaşılmıştır. Bu bilgiler içerisinde haklarında soruşturma yapılan bazı avukatların DHKP-C örgütüne verdikleri özgeçmiş raporları da elde edilmiştir. Son 6 ay içinde DHKP/C örgütü tarafından İstanbul’da 3 polis karakoluna silahlı ve bombalı saldırı yapılmış. Birisinde bir polis memuru vurularak şehit edilmiş, bir kısmı sivil vatandaş olmak üzere 13 kişi yaralanmıştır. Ayrıca 2 ayrı tarihte birini restoranda çorba içerken birisi adliyeye evrak götürürken 2 polis memuru silahla vurularak şehit edilmiştir.

Örgütün üst düzey sorumlularından bir kişi örgütten ayrıldığı ve devlet birimlerine yardım ettiği düşüncesiyle örgüt mensupları tarafından vurularak yaralanmıştır. Bir kısmı üst düzey devlet görevlilerine olmak üzere çok sayıda suikast teşebbüsü ve örgütsel eylemler önceden haber alınmak suretiyle engellenmiştir.”

Toplanan bilgi ve belgeler çerçevesinde örgüt ile ilgili 3 ayrı soruşturma başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, bu soruşturmalardan birisinin de 3 ay önce Halkın Hukuk Bürosu mensubu bir kısım avukatlar hakkında olduğu kaydedildi. 18 Ocak 2013’te haklarında yeterli delil bulunan kişilerin mahkemeden alınan yakalama emri çerçevesinde yakalanarak gözaltına alındığının vurgulandığı açıklamada, mahkemeye sevk edilen 10 avukattan 9’unun tutuklandığı hatırlatıldı.

Arama işlemlerinin mahkeme kararıyla, gözaltına alma ve uzatma işlemlerinin savcı emriyle gerçekleştiğinin ifade edildiği açıklamada, “Gözaltına alma ve uzatma işlemine, tutuklama işlemine karşı taraflar mahkemeye itiraz edebilirler” denildi. Yazılı açıklamanın son kısmında ise şu ifadeler yer aldı; “Bu süreçte Halkın Hukuk Bürosu isimli avukatlık bürosunda mahkemeden alınan karara göre ve 2 Cumhuriyet Savcısı ile baro temsilcisinin huzurunda şüphelilerin müdafilerinin katılımıyla arama yapılmıştır. Arama yapılan yere güvenlik tedbiri amacıyla kolluk görevlileri önceden gelmiş olmakla beraber Cumhuriyet Savcıları ve baro temsilcisi gelene kadar hiçbir şekilde arama yapmamışlardır.

Arama yapılan yer 2 katlı dubleks bir yer olup birinci katı 5 avukat tarafından büro şeklinde kullanılmakta ikinci katı ise aynı kişiler tarafından barınma yeri olarak kullanılmakta bu kişiler burada yatıp kalkmaktadırlar. Sabahleyin erken saatte 04.00 sıralarında güvenlik tedbiri için bu binaya girildiğinde haklarında mahkemece yakalama kararı bulunan ve avukat olmayan 2 örgüt mensubunun da aynı yerde olduğu tespit edilmiştir.” Yapılan aramalarda yurtdışı ile gizlice haberleşmeyi sağlayan ve geride bilgi bırakmayan haberleşme düzenekleri ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Bu binaya görevliler geldiğinde, bütün ikazlara rağmen uzun süre içeridekiler kapıyı açmamış ve kapı zor kullanılarak açılmak suretiyle içeri girilmiştir.

Halkın Hukuk bürosunda ve aynı saatlerde diğer iki yerde yapılan aramalarda yurtdışı ile gizlice haberleşmeyi sağlayan ve geride bilgi bırakmayan haberleşme düzenekleri bulunmuş, ayrıca sinyal kesici ve sinyal bulucu sistemler, ayrıca üst düzey devlet görevlileri ve aile fertleri ile ilgili istihbarı bilgiler elde edilmiştir. İstanbul barosuna kayıtlı 25 bin civarında avukat bulunmakta olup, izah edildiği gibi sadece az sayıda hakkında soruşturma yapılmıştır. Bu soruşturmada hiçbir şekilde bu şekilde avukatlık ile ilgili değildir. DHKP-C isimli terör örgütü ile ilgili bilgi ve belgeler sebebiyle soruşturma başlatılmış ve yürütülmüştür.

Arama ve yakalama evresinde bütün işlemler kameraya kayıt edilmiştir. Bir kısım şüpheli avukatlar ve onların müdafileri arama ve gözaltı sırasında kendilerine kötü muamele yapıldığını iddia ederek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuşlar ve bu iddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma evresinde bütün işlemler yasalar çerçevesinde yürütülmüş olup, yasaya uymayan bir işlem tespit edildiği takdirde gereği tevessül edilecekti” denildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Dikkat! Sahte Yaz Geliyor
 
Ankara'da ABD Elçiliği Önünde Büyük Patlama
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dikkat! Sahte Yaz Geliyor
Hava sıcaklığı, hafta sonunda tüm yurtta artarak, mevsim normallerinin ...
Arda Kural İntihara Teşebbüs Etti
Aralık ayında şizofreni başlangıcı teşhisiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları ...
Konya'da Tramvay Minibüse Çarptı
Konya’da Kampüs-Alaaddin seferini yapan tramvay, Selçuk Üniversitesi Alaaddin ...
İnternet Bankacılığı Kullananlar Dikkat
Bankalar, internet bankacılığını kullanan vatandaşları bilgisayarlarının güvenliği konusunda uyardı.
 
 
Unutulmuş Hesaplar İçin Son 4 Ay
10 yıldır işlem görmediği için 'unutulmuş' kabul edilen banka hesapları ...
Tahliyeler Başladı
Ceza Muhakemesi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda ...
'Taylan' Bulundu
Polis, İstanbul'da kaybolan ABD'li Sarai Sierra'yı arama çalışmalarına ...
Başbakan Valilere 'Yan Gelip Yatmak Yok' Dedi
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada valilere uyarılarda bulundu.
 
 
'Meclis Yazında Çalışabilir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, ''Yeni anayasanın Haziran sonuna ...
Bursa'da ABD'li Kadın Alarmı!
İstanbul'da kaybolduğu belirtilen ABD'li Sarai Sierra'nın Yalova'da görüldüğü ...
Hükümet Üç Beyaza Savaş Açtı
Hükümetin tuz, şeker ve beyaz ekmeğe karşı eylem planı yavaş yavaş ortaya ...
Ulus Gitti Millet Geldi
Başbakan Erdoğan'ın televizyonlarda yayınlanan aylık ''Ulusa Sesleniş'' ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya