Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Baykal'dan Menemenli Seçim Toplantısı
Baykal dan Menemenli Seçim Toplantısı
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, toptancı halinde sahanda menemen yaptı.
 
19 Nisan 2011 Salı - 11:32

Seçim çalışmalarına memleketi Antalya'da aralıksız devam CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ni ziyaret etti. Burada komisyoncu,üretici ve pazarcı vatandaşlarla görüşen Baykal, hale gelen sebze ve meyvelerin tadına bakarak, Antalya Hali'nin Türkiye'nin en büyük işlem hacimine sahip olduğunu belirtti. Kasalarda bulunan bir salatalığı alıp yiyerek ziyaretine devam eden Baykal, bazı alıcı ile satıcının fiyatta uzlaşmalarını sağladı. 

OCAK BAŞINA GEÇTİ 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve milletvekili adaylarıyla 97 numaralı komisyona gelen Baykal, burada bir plastik sandığın üzerine oturup, menemen yapacağı ocağın başına geçti. Ocağı yakıp tavaya yağı döken Baykal, ilk önce soğanları, ardından domates ve biberleri yağda kavurdu. Baykal, en güzel menemenin sebze meyve hallerinde bir de cezaevlerinde yapıldığını söyledi. Sahanda menemen yapan Baykal daha sonra, beraberindeki heyetle birlikte yaptığı menemenden yedi. Baykal hal ziyaretinin ardından çay içmek için oturduğu Yeni Hal Çay Ocağı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. 

HER İŞE BİR HİLE HURDA KARIŞMASI ACI BİR OLAY 


'YSK'nin bazı bağımsız ve BDP milletvekili adaylarının seçime giremeyeceğni açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Baykal, "Dün YSK'nın kararı Türkiye'nin nasıl ciddi bir yönetim kriziyle karşı karşıya bulunduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur" şeklinde yanıt verdi. Baykal, şunları söyledi: 

"Seçime 55 gün kala bu seçime katılmak üzere hazırlık yapam adayların önemli bir kısmının seçime katılamayacağı tespitini YSK dün ilan etmiştir. Bir defa Türkiye'nin uzun bir süreden beri birbiri ardından toplumun güvenmesi gereken temel kurumlarının büyük yanlışlıklar yaparak ciddi sorunlara yol açtığına tanık oluyoruz. Bir süre önce KPSS sınav krizi hala şu anda YGS krizi ile uğraşıyoruz. Şimdi de seçim krizi ile karşı karşıyayız. Yani bu nasıl bir anlayış Türkiye sınav yapamaz imtihan yapamaz, yapmakta olduğu sınav ve imtihanları yapamaz. Ve şimdi de seçimi doğru dürüst yapamaz hala gelmiştir. Yani her işe bir hile hurda karışması her işe bir dalaverenin karışması ne kadara acı bir olay. 

Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Büyük bir üzüntü içindeyim. Elbette Türkiye'de hukukun gereği yapılacaktır. Ama bu olayı huukkun gereği böyle diye geçiştirmek bunun arkasındaki hukuk ve yönetim krizlerini ört bas etmeye yetmez. Bir süre önce seçilmiş ve şuanda da hizmet etmekte olan insanların,' biz hata ettik geçmişte yanlış yapmışız, ihmal yapılmış işin gereğini yerine getirmemişmiz, o nedenle şimdi yapacağız' diyerek birden bire aday olamayacakalarının açıklanması doğal karşılanacak bir durum değildir. Normal bir durum değildir. Herkes planlamalarını ona göre yapmış adaylkılarını ona göre ilan etmiş." 

SEÇİMİN HAKKANİYETİNİ ADALETİNİ CİDDİ ŞEKİLDE TAHRİP EDİLDİ 


Türkiye'de seçimlerde bir baraj probleminin olduğunu dile getiren Baykal,"Baraj engelini aşabilmelk için insanlar bağımsız aday olarak ortaya çıkıyorlar. Şimdi bu adayları birden bire adaylıkları yenileme şansı yokken, geçmiştede bu insanlar seçilmiş ve halen de bir miilletvekili olarak görev yaparken siz artık milletvekili olamazsınız diyerek geri çekrmek adaletle, hukuka saygıyla devletin sürekliliğiyle geçmiş uygulamaların tutarlılığıyla izah edilebilir bir durum yaratmıyor. Olmaz böyle bir şey. Düzeltileceğini zamanında söylesene. Zamanında bunu söylememişsin herkes geçmiş uygulama aynen devam edecek bir düşünce içinde birden bire bu açıklamayı yapıyorsun. Buna kimsenin hakkı yok. Bu bir krizdir. Seçimin hakkaniyetini, adaletini cidddi şekilde tahrip etmiştir. Buna mutlaka bir çözüm gerekir. Ne yapılacaktır. Türkiye bu kadar birbirinden kopuk, tutarsız yönetiliyor olamaz. Doğru dürüst seçim yapamıyoruz, doğru dürüst sınav yapamıyoruz. 4 yıl milletvekili yapmış hataydı senin vekilliğin yani hata olduğunu önceden ilan etde şimdi aday olmasın. Onuda yapmayacaksın tuzak mı kuruyorsun, engel mi çıkarıyorsun. Ne kadar yanlış, ne kadar ayıp, ne kadar yakışıksız. Çok üzüntü verici. Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'ye bu yönetim zihniyeti yakışmıyor. Birbiri ardından her noktada bir kriz, bir bunalım çok acı. Yanis seçime kısa süre kalmış aday başvuruları kapanmış, yapılmış aday başvurularının bir kısmını bir kararla yok sayıyorsun.Böyle yapacağınıza dair hiç bir açıklama yok. Çıkıp ilan edin geçen defa öyle oldu bu sefer böyle olmayacak diye. Bilsin herkes ona göre planlamasını yapsın" ifadelerine yer verdi. 

"İleri demokrasi bu mu ileri demokrasi? Ustalık dönemi?" diyen Baykal, "Başbakanın bu mu ustalık dönemi? Yapılamayan sınavlar, 1 milyon 7 yüzbin insan şimdi yüreği ağzında ne olacak diye bekliyor. Aileler perişan, herkes hazırlığını yapmış. İptal edilirse yazık değil mi millete, yazıktır günahtır" dedi. 

BÜYÜK HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİK VAR 


'BDP'nin seçimlerden çekilmeyi tartışıyor' şeklindeki soruya ise Baykal şu yanıtı verdi:
"Beni ilgilendiren beni bir defa Türkiye'de ortaya çıkan bu tablonun kabul edilebilir olmadığı. Bu tablo düzeltilmelidr. Bu tabloyu veri olarak alıp ona göre ne yapalım diye düşünerek bence daha sonraki iştir. Şimdi bu tablo uygun değildir. Doğru değil, bu hep beraber ilan edelim ve gereğini yapalım. Gerçekten büyük haksızlık ve adaletsizlik var. Son anda ilan etmek olur mu böyle bir şey. Hukuk güvenilir olmalıdır, öngörülebilir olmalıdır. İstikrarın temeli budur. Ne yaparsan, ne yapacağın ne olacağı önceden belli olmalıdır. Bir şey yapmış milletvekili olmuş, şimdi aynı şeyi yapmak istiyor, bu kez şimdi olmazsın diyor. Bu olmaz. Senin hatanı bundan sonrası için kabul etmemiz mümkün mü? Çok üzüntü verici bir manzara." 

BAŞBAKAN ORAYA BURAYA KARA ÇALIYOR 


'Başbakan CHP'yi eleştiriyor, kayıt defterini bulamayanlar irtibat ofisini açtılar' söylemlerini de değinen Baykal,"Birilerinin eleştirisi olsa ne. Çok eleştirisi var Başbakan'ın. Boş bunlar.Boş ucuz laflar. Başbakan oraya buraya kara çalıyor. Yani 10 parmağında 10 kara başbakanın. Önüne gelene saldırıyor bunu da siyaset zannediyor. Başbakan'a bu üslup yakışmıyor. Başbakan'ın ağır başlı olması gerekiyor. Ciddi olması lazım. Söylediği sözde güvenilir olması lazım. Ona buna saldırarak, onu bunu suçlayarak, bir yere varacağını zannediyor Başbakan. Başbakan'ın bu üslubundan millet artık bıktı. İncir çekirdeğini doldurmayack laflar, külüstür polemikler, ucuz laflar Başbakan bunlarla meşgul. Bizim işimiz o değil. O ülkeyi yönetsin, seçimin gereğini, yapsın. Ona buna laf yetiştireceğine işini yapsın başbakan" diye konuştu. 

2023 MASALLARI 


YGS'de yaşanan 'şifre' iddialarını da eleştiren Baykal, "Böyle bir şey olabilir mi. Yani bu kadar emeği Başbakanın israf etmeye hakkı var mı. Başbakan'ın attığı her adım fiyasko. Her adım fiyasko. Milleti şimdi 2023 diye uyutmaya çalışıyor. 2023 masallarıyla yaşananları ört bas etmeye çalışıyor" dedi.  Baykal, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Sulama Havuzuna Düşen Çocuk Öldü
 
Erzurum'da Patlama: 9 Yaralı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sulama Havuzuna Düşen Çocuk Öldü
Antalya'da bir seranın sulama havuzuna düşen 7 yaşındaki çocuk öldü.
Tütüncü’den Hızır Reis’e Destek
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi’nin, ...
Büyükşehir’den Doğal Afet Platformuna İlk Adım
Antalya Büyükşehir Belediyesi afet ve acil durumlarında birlikte hareket ...
Vatandaşlar 'Yürüyen Merdiven Duası' Yaptı
Antalya'da Etiler Mahallesi sakinleri, üst geçit önünde merdivenin çalışması için dua etti.
 
 
Alanya'da Silahlı Kavga
Antalya'nın Alanya ilçesi kana bulandı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı ...
Falezlerden Düşen Kişi Operasyonla Kurtarıldı
Antalya'da falezlerden kayalıkların arasına düşen kişi, polis, sağlık ...
Antalya’da Trafik Kazası: 7 Yaralı
Antalya'da meydana gelen trafik kazasında 1'i çocuk 7 kişi yaralandı.
Muratpaşa Bayan Hentbol Finale Yükseldi
Challenge Kupası Bayanlar Hentbol Yarı Final rövanş maçında Antalya Muratpaşa ...
 
 
Başbakan'ın Jesti Antalyalıları Sevindirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek EXPO ...
Başbakan Erdoğan'dan Antalya’ya Jest
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da 2016’da düzenlenecek botanik ...
'Kiracı'ya Büyük İlgi
AESOB bünyesinde kurulan Oda Tiyatrosu (AESOT) ilk oyunları olan ''Kiracı''nın ...
Antalya'da Elektrik Kesintisi
Antalya'nın çeşitli mahallelerinde TEDAŞ tarafından çalışma yapılmasından ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya