Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
Beyarmudu Sakinlerine Kepez Belediyesinden Büyük Jest
Beyarmudu Sakinlerine Kepez Belediyesinden Büyük Jest
 
Kepez Belediyesi’nin kültür, sağlık ve sosyal işler alanındaki bazı hizmetlerden KKTC Beyarmudu Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarında yararlanmasını sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı.
 
10 Kasım 2019 Pazar - 23:35

Protokol kapsamında KKTC Beyarmudu vatandaşları,Antalyanın en büyük merkez ilçelerin'den  Kepez Belediyesi’nin Hasta Yakınları Konukevi ve Belediye Sağlık Merkezi hizmetlerinden yararlanabilecek.
Kepez Belediyesi’nin kültür, sağlık ve sosyal işler alanındaki bazı hizmetlerden KKTC Beyarmudu Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarında yararlanmasını sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu  Belediye Başkanı İlker Edip imza attı. Protokol kapsamında Beyarmudu vatandaşları, Kepez Belediyesi’nin Hasta Yakınları Konukevi ve Belediye Sağlık Merkezi hizmetlerinden, Kepez Belediye Meclisince kararlaştırılan ve gelir tarifesinde belirtilen ücret karşılığında yararlanabilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Belediyeleri arasında geliştirilmeye çalışılan çok önemli bir kardeşlik hukuku bulunduğuna değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Biz her fırsatta her iki ülke arasındaki kardeşliği derinleştirmek, gönül köprülerini kuvvetlendirmek, daha güçlü bir milli birlik ve beraberlik ortaya koyabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların içinde en önemli gördüğümüz konulardan bir tanesi de, yerel yönetimler düzeyinde halklarımızın birbirine daha çok yakınlaşması, daha da kenetlenmesi ve ortak bir milli şuuru oluşturabilmesidir. Biz bu açıdan Türkiye Cumhuriyeti belediyeleri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti belediyelerinde işbirliğine ve kardeşlik protokollerine çok daha ayrı bir önem vermekteyiz. “ dedi.
Kardeşlik hukukumuz gelişti
Beyarmudu Belediyesi ile 8 yıl önce kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatan Başkan Tütüncü,“ Biz 8 yıldır kardeşlik hukukumuzu derinleştirdik. 2011 yılında imzaladığımız kardeşlik protokolü bugüne kadar pek çok alanda meyvelerini verdi. Her iki belediyenin, her iki şehrin halklarının birbirine yakınlaşması, yöneticilerinin zaman zaman burada bizim misafirimiz olması, zaman zaman biz de ki arkadaşların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne misafir olması, bunlar çok olumlu gelişmelerdir. Bu temaslarımız sırasında da en çok üzerinde durduğumuz şey, şehirlerimizde hemşehrilerimize yaptığımız önemli hizmetlerin konuşulması, değerlendirilmesi ve oralardan elde edilen tecrübelerin paylaşılmasıydı. Bu anlamda biz de Beyarmudu’na pek fazla örnek ortaya koyduk. Beyarmudu’nun da yapmış olduğu pek çok çalışmanın bizim için ufuk açıcı olması söz konusu oldu. Karşılıklı oldukça güzel bir etkileşim içerisinde olduğumuzu burada ifade etmeliyim. Özellikle Beyarmudu Belediye Başkanımız İlker Edip Bey’in çok iyi bir insan olması, dost canlısı bir insan olması, gönlünü kalbini bize açmış olması bu ilişkilerimizin gelişmesinde çok önemli bir etkendir. Bunun yanında kendileri Kuzey Kıbrıs'ın oldukça başarılı Belediye başkanlarından birisidir. Bunu da yaptığı çalışmalardan net bir biçimde 8 yılda gördük. Ben bundan sonra da başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum. Başarı Beyarmudu’nu hiç yalnız bırakmasın. “ diye konuştu.
Sağlık kuruluşu gibi çalışmaktayız
“Beyarmudu Belediye Başkanımız ve ekibi, Kepez Belediyemizin bugüne kadar üretmiş olduğu eserlerin bir kısmını inceleme ve oralarda tecrübe paylaşımında bulunma arzusu ile buraya geldiler” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bu bizleri çok mutlu etti. Bugün gün boyunca, yarın da vakit yettiğince hizmetlerimizi, eserlerimizi kendilerine takdim edeceğiz ve tecrübelerimizi anlatacağız. Bunlar çok önemli. Biz bunların ötesinde de özellikle sosyal belediyecilik, insan odaklı belediyecilik, insana dokunan belediyecilik noktasında da işbirliğimizi geliştirme konusunda da ayrı bir kararlılığı ortaya koyuyoruz ve bugün güzel bir protokol imza edeceğiz. İmza edeceğimiz o protokolle kardeş belediyemizden buraya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki dostlarımıza kardeşlerimize belediyemizin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerini tıpkı hemşerilerimize sunmaya dönük olarak da bir İşbirliği protokolüne imza atmış olacağız. Bu protokolün, bu işbirliğinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bilinen bir gerçekte şudur ki; Kepez Belediyesi sağlık alanında adeta bir sağlık kuruluşu gibi bir kamu sağlığı ile görevli bir devlet kuruluşu gibi çalışmalarını sürdürmektedir. Hemşehrilerimiz vermiş olduğumuz sağlık servisinden oldukça memnunlardır. Bu memnuniyet bizi mutlu etmektedir. Şimdi bu memnuniyetin mutluluğunu biz Beyarmudu Belediyesi'nden Antalya'ya gelen hemşehrilerimizle yaşamayı arzu ediyoruz. “dedi.
Kepez’den örnek hizmetler
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’de sağlık hizmetlerinden ve diğer yapılan hizmetlerden Kepez Belediyesi'ni örnek alarak faydalanmak istediklerini dile getirdi. “Bugün için hayırlısıyla burada bulunuyoruz. Benim için Meclis üyelerim için mutlu bir gün” diyerek sözlerine devam eden Başkan Edip, “ Çünkü beldemizdeki insanların da ihtiyaç duyduğu, zaman zaman Türkiye'nin belli başlı veya  bazı yerlerine sırf sağlık için gelen vatandaşlarımız var. Biz mutluyuz çünkü 2011 yılında o dönemin Sayın Başbakanı ve Çalışma Bakanı ile birlikte burada çok güzel bir kardeşlik Protokolü imzaladık. Bu kardeşlik protokolünden bugüne kadar ben Kepez’i birçok kez ziyaret ettim. Şefkat Evi’nden tuttun, Dokuma Park'a kadar başkanımız sayesinde çok hızlı bir şekilde ilerlediğini gördüm. Gerçekten Türkiye'deki belediyecilik örnek alınması gereken bir düzeyde. Bunların içerisinde de en iyi örneklerden birinin Kepez olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii ki bunun yanında baktığımızda sosyal ve kültürel anlamda da birçok etkinliğimiz oluyor. Kepez Belediyesi'nin gerekse Beyarmudu Belediyesi olarak bizlerin ve bu alanlarda daha yoğun bir şekilde halkımızın burada Anavatanda ki kardeşlerimiz de yavru vatandaki kardeşlerimiz de daha iç içe olabilmesi, daha sık ilişkilere girebilmesi için bu gibi etkinliklerin ve ilişkilerin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Rusya'da 80 Tur Operatörü ve Acente'nin Belgesine İptal
 
Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanyasına Rekor Katılım
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Atatürk, ölümünün 81. yıldönümünde KKTC genelinde anılıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün ...
Başkan Güngördü: "Atatürk'ün ilkeleri, günümüze ışık tutuyor"
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ...
KKTC 2020 Bütçesi 8 milyar 814 milyon TL
KKTC Bakanlar Kurulu’nun haftalık olağan toplantısı Dört saat sürdü. Toplantı ...
Arıklı KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde ''Sağda Birlik '' Konusuna değindi
YDP Genel Başkanı Arıklı, 'sağda birlik' ihtimali üzerine konuşarak "Cumhurbaşkanlığı ...
 
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC'de Coşkuyla Kutlanıyor
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı başkent Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçeler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT özel yayınına katıldı
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen ...
GAÜ Akademisyeni Dr. Akyar Mütebakatı Değerlendirdi
Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler ...
Başbakan Tatar Ve Başbakan Yardımcısı Özersay'dan Akıncıya Tepki
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan Tatar ve koalisyon ...
 
 
DMW Başkanı Meinel'den KKTC limanlaraıyla ilgili Önemli Açıklama
Meinel KKTC limanlarına yabancı bayraklı gemilerin girmesinin engellenmesi ...
Şehit Yzb.Cengiz TOPEL Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Sürüyor
Tatbikat Türkiye ve KKTC’nin katılımıyla 07-11 Ekim 2019 tarihleri arasında KKTC’de gerçekleşiyor.
Dokunulmazlığı Kaldırılan Hüseyin Özgürgün Bakın Ne Paylaştı
UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün bugün dokunulmazlığının kaldırılmasının ...
Tufan Erhürman Yeniden CTP Genel Başkanı
CTP 27. Olağan Kurultayı'nda Tufan Erhürman, yeniden CTP Genel Başkanlığı görevine seçildi.
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya