Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
CTP-BG Genel Sekreteri Erk Gündemi Değerlendirdi
CTP-BG Genel Sekreteri Erk Gündemi Değerlendirdi
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, bazı partilerde yaşanan istifa olaylarına değinerek, “sağ partilerde ideoloji bulunmadığını, herkesin kendini düşünerek hareket ettiğini, istifaların seçmene saygısızlık olduğunu” savundu.
 
20 Kasım 2014 Perşembe - 09:28

Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren sol partilerde böyle sıkıntıların yaşanmadığını ifade eden Kutlay Erk, “UBP’den seçilenler için DP, DP’den seçilenler için ise UBP yedek kapıdır” dedi.
 
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bir televizyon programına konuk olarak gündemdeki konuları değerlendirdi.
 
CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Erk, akaryakıt fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını, fiyatların 2015 yılında artmaması halinde elektrik fiyatlarında da azalma yaşanacağını dile getirdi.
 
“YENİ BİR GSM ŞİRKETİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ”
 
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, GSM operatörlerinin yaptığı zamların ardından halkın buna ciddi tepki verdiğini ve CTP-BG’nin de buna kayıtsız kalmayarak üçüncü bir GSM operatörü seçeneği için araştırmalara, değerlendirmelere ve çalışmalara başladığını açıkladı.
 
Merkezi Türkiye’de bulunan iki GSM operatörünün birbirleriyle anlaşarak zam yaptığını ve bunun da halk arasında büyük bir tepkiye yol açtığını dile getiren Kutlay Erk, bu sektörü iki operatöre bırakmamak gerektiğini ve üçüncü bir yol bulunmasının şart olduğunu ifade etti.
 
“KIB-TEK ZORLUKLARI AŞTI”
 
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yaşadığı zorlu süreci kısmen de olsa atlattığını belirten Kutlay Erk, kurumda yürütülen doğru politikalar sayesinde tahsilatın arttığını ve borç stoklarının azaldığını kaydetti.
 
Akaryakıt fiyatlarında anormal bir artış görülmemesi halinde 2015 yılının ortasından sonra elektrik fiyatlarında düşüşün başlayacağını söyleyen Erk, “Kurum bu şekilde yönetilmeye devam ederse yeni yılın ortasından sonra fiyatlar düşecek” dedi.
 
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Sunat Atun’un geçtiğimiz günlerde yeniden iktidara gelmeleri halinde özelleştirme politikalarına devam edeceklerini açıklamasına karşılık konuşan Erk, UBP’nin Ercan Havalimanı’nı özelleştirdiğini ve otopark fiyatlarının bile can yaktığını söyledi. KIB-TEK’i özelleştirmenin kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Erk, elektrikte yaşanan arızaların çok büyük bir kısmının AKSA’dan kaynaklandığını, bu şartlarda KIB-TEK’i özelleştirip adaya ikinci bir AKSA’nın gelmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
 
“SUÇLU EROĞLU”
 
Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batırılması hakkında açıklamalarda bulunan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, “bu konuda suçlunun Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunu” iddia etti.
 
4 yıl önce KTHY’de yaşanan kriz döneminde Eroğlu’nun Başbakan olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını belirten Kutlay Erk, Türkiye ile bir kurtarma operasyonu yürütüldüğü esnada yapılmaması gereken ne varsa Eroğlu hükümetinin yaptığını ve Cumhurbaşkanı seçilme uğruna KTHY’yi göz göre göre batırdığını iddia etti.
 
KKTC’de kurulan hükümetlerin yüzde 80’ini UBP’nin oluşturduğunu ifade eden Erk, CTP-BG’nin ise hükümet olduğu dönemlerde UBP’nin yarattığı yıkımları düzeltmeye çalıştığını ileri sürdü.
 
KTHY’nin Kıbrıslı Türklere hisselerini CTP-BG’nin aldığını hatırlatan Erk, bunun çok doğru bir davranış olduğunu ama UBP’nin buna rağmen KTHY’yi batırdığını savundu.
 
“SAĞ PARTİLERDE HERKES KENDİSİNİ DÜŞÜNÜR”
 
Partilerde yaşanan istifa olaylarına da değinen Kutlay Erk, sağ partilerde ideoloji bulunmadığını, herkesin kendini düşünerek hareket ettiğini ileri sürdü.
 
Sol partilerde böyle sıkıntıların yaşanmadığını ifade eden Kutlay Erk, “UBP’den seçilenler için DP, DP’den seçilenler için ise UBP yedek kapıdır” dedi. Yaşanan istifalara artık şaşırmadığını belirten Erk, Ahmet Kaşif’in bunca zaman birçok parti değiştirdiğini ve istikrarsız bir milletvekili olduğunu ileri sürerek, bu tavırların da seçmenlere büyük saygısızlık olduğunu iddia etti.
 
Zorlu Töre’nin de UBP’den istifa edip DP-UG’ye geçtiğini, ardından yeniden UBP’ye döndüğünü hatırlatan Erk, “Bu partilerde hesap sorulmaz. Geldin mi hoşgeldin denilir” diye konuştu.
 
“PARTİLERDEN DEĞİL VEKİLLİKTEN İSTİFA ETMELERİ GEREKİR”
 
Son yıllarda istifa ederek birçok parti değiştiren milletvekillerine seslenen CTP-BG Genel Sekreteri, bu milletvekillerinin partilerinden değil, milletvekilliğinden istifa etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Hükümet partilerinin milletvekili sayılarının halen daha meclis içerisinde çoğunlukta bulunduğuna dikkat çeken Kutlay Erk, Siyasi Partiler Yasası’nın CTP-BG’nin en büyük vaatlerinden biri olduğunu ve bu yasanın da en kısa sürede geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
“ORTAĞIMIZA SAYGI GÖSTERECEĞİZ”
 
Üç milletvekilinin istifa etmesinin ardından hükümet ortakları DP-UG içerisinde bir kriz yaşandığını belirten Kutlay Erk, bakanlık sayıları konusundaki pazarlık için ortaklarının kendi içinde bu krizi çözmesini bekleyeceklerini vurguladı. Hükümet ortakları DP-UG’ye bu konuda saygılı olacaklarını dile getiren CTP-BG Genel Sekreteri Erk, CTP-BG olarak Kıbrıslı Türklerin sorunlarını çözmek için hükümette olduklarını söyledi.
 
“1 YIL SEÇİM ÖNGÖRMÜYORUM”
 
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Erken seçim gündeme gelebilir mi?” sorusuna ise önümüzdeki bir yıl içerisinde erken seçim öngörmediğini belirterek cevap verdi. Buna rağmen mecliste azınlık konumuna düşmeleri halinde erken bir seçime ihtiyaç duyulacağını anlatan Erk, “12 senede 11 seçim yaşadık. Görüyoruz ki her seçimde sandığa giden insan sayısı azalıyor. Halk diyor ki ha bire beni sandığa çağırıyorsunuz ama sorunlarımı çözmüyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
“BÖYLE BİR POLİS ÖRGÜTÜ BU HALKA LAYIK DEĞİL”
 
15 Kasım’da tören alanında yaşanan olaylara da değinen CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, polisin çifte standart uygulamasını kınadıklarını ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun konuyla ilgili çalışma başlattığını hatırlattı. 29 Ekim törenlerinde açılan pankartlara müdahale edilmediğini ancak 15 Kasım’da pankart açmak isteyen kişilere müdahalede bulunulduğunu belirten Erk, “Birilerine müsaade edip, birilerini de alana sokmayacaksınız. Bu doğru bir yöntem değildir. Bunu yapanları kınıyoruz.
 
Aslında hiçbir gruba izin vermemek gerekir. Resmi tören yapılırken pankart açılmaz. Ama bir gruba izin verip diğerine izin vermemek doğru değildi” dedi. “15 Kasım’da polis şiddetine uğrayan insanların yalnız olmadıklarını” belirten Kutlay Erk, polis örgütünün demokratik olmadığını ve böyle bir polis örgütünün Kıbrıs Türk halkına layık olmadığını savundu.
 
USULSÜZLÜKLER ARAŞTIRILACAK
 
CTP-BG’nin genel seçim döneminde halka verdiği en büyük sözlerden birisinin usulsüzlüklerden hesap sorulması olduğunun hatırlatılması üzerine CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bunun doğru olduğunu ancak Sayıştaylığın henüz bu usulsüzlüklerin üstüne gitmediğini söyledi.
 
Sayıştaylığın bir çalışma başlatmamasından dolayı usulsüzlüklerin üstüne gidemediklerini kaydeden Erk, devlette görev yapan bürokratlardan bir kurul oluşturacaklarını ve bu bürokratların yapılan usulsüzlükleri ortaya çıkaracaklarını ifade etti.
 
“NARENCİYECİLERİN SORUNLARI UMARIM ÇÖZÜLÜR”
 
Narenciyecilerin eylem yapacaklarını açıkladıklarının hatırlatılması üzerine konuşan Erk, bu konuda hükümetin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve maddi kaynak arayışının sürdüğünü söyledi. Dalında kalmış ürünler olduğunu ve üreticinin de bu konuda haklı olduğunu dile getiren Kutlay Erk, “Tarım Bakanlığı ve Başbakanlık buna kaynak yaratmak için çalışıyorlar. Umarım çözülebilir” diye konuştu.
 
“TEK YOL FEDERAL ÇÖZÜM... DİĞER YOL CEHENNEM YOLUDUR”
 
Kıbrıs sorununda son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında da bir yorumda bulunan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Kıbrıs halkları olarak tek yolun federal çözüm olduğunu ve alternatif bir yolun olmadığını” savundu. “Alternatif diye öngörülen yolun cehennem yolu olduğunu” söyleyen Erk, Kıbrıs sorununun bütün sorunların anası olduğunu ifade etti.
 
Görüşmelerde önemli bir tıkanıklık olduğunu vurgulayan Erk, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin tıkanıklığı aşmak için bazı formüller denediğini anlattı.
 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masaya geldiği anda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun masadan kaçmaya başladığını iddia eden CTP-BG Genel Sekreteri Erk, Doğu Akdeniz’de gerilime ihtiyaç olmadığını ve CTP-BG olarak BM temsilcisinin önerilerinin iyi değerlendirilmesini istediklerini ifade etti.
 
Maraş’ın açılması için ön teknik çalışmaların ve bunun yanında güven yaratıcı önlemler artırılması için ne yapılacağı konusundaki önerilere açık olduklarını dile getiren Erk, adanın bölünmüş şekilde kalmasının kimseye yarar sağlamayacağını belirtti.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KTÖS 2015 Yılını Mücadele Yılı İlan Etti
 
Bugün Hava Nasıl Olacak?
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TDP Genel Başkanı Özyiğit: Polis Sivile Bağlanmalı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 29 Ekim ...
Denktaş’tan İstifacılara Süre
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, partisinden ...
TDP’DEN, CAS Çalışanlarına Destek
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit,Kıbrıs Türk Havayolları’nın ...
Ve Beklenen İstifalar Gerçekleşti
Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu ...
 
 
Akıncı,Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni Ziyaret Etti
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bugün Kıbrıs Türk Tabipleri ...
BKP Genel Başkanı İzcan,UBP ve CTP-BG’yi Eleştirdi
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan UBP ve CTP-BG’yi ...
UBP Genel Başkanı Özgürgün’den Kınama
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yunanistan’ın ...
UBP Kadın Kolları Kermes Düzenledi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Kadın Kolları Derneği, SOS Çocukköyü ...
 
 
Ulusal Adalet Partisi Genel Başkanını Seçti
Kıbrıs Türk siyasi hayatına “Ulusal Adalet Partisi” adıyla yeni bir siyasi parti katıldı.
Ulusal Adalet Partisi Kuruluşunu ve Manifestosunu Açıkladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ulusal Adalet Partisi adlı yeni bir ...
SDP: Hükümet DAÜ’den Elini Çekmelidir
Sosyal Demokrat Parti, hükümetin Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden elini çekmesi için çağrı yaptı.
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Korkmazhan’dan Açıklama
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya