Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
CTP-BG’nin 23. Olağan Kurultayı Devam Ediyor
CTP-BG’nin  23. Olağan Kurultayı Devam Ediyor
 
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) 23. Olağan Kurultayı’nda konuşan Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer, “elin verdiği gülle ne nikâha, ne gerdeğe girilir” diyerek, Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durmasının önemini vurguladı.
 
5 Haziran 2011 Pazar - 15:38

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) 23. Olağan Kurultayı’nda konuşan Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer, “elin verdiği gülle ne nikâha, ne gerdeğe girilir” diyerek, Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durmasının önemini vurguladı.
Devletin yerel gelirlerinin, sadece maaş ve ücretlerin yüzde 70’ini karşılayabildiğini kaydeden Soyer, toplumun bu sorunun nasıl aşılacağına odaklanması gerektiğini söyledi.
Sürekli birinden para istemenin “el öpülmesini” de gerektireceğini belirten Ferdi Sabit Soyer, hükümetin uyguladığı ekonomik paketi eleştirdi; ekonomiyi büyüterek, toplam giderleri azaltmak; popülist anlayışla yeni giderler eklememek gerektiğini ifade etti.
Kurultayda Genel Başkan sıfatıyla son konuşmasını yapan Soyer, 1 saat 20 dakika süren konuşmasının başında, kurultay süreciyle ilgili bilgiler vererek, kadın ve gençlik örgütlerine ve kurultaya katkıda bulunanlara teşekkür etti. Soyer, görevi bırakırken huzurlu olduğunu da söyledi.
ARKADAŞ ŞARKISI… SİNEVİZYON…
Genel başkanlığa aday olmayan Ferdi Sabit Soyer’le ilgili sinevizyon gösterisi Melike Demirağ’ın “Arkadaş” şarkısı eşliğinde izlendi ve alkışlarla karşılandı.
Parti yaşamlarının tecrübelerle dolu olduğunu, ülke ve bölge meselelerine bakarak politikalar oluşturmak gerektiğini kaydeden Soyer, Kıbrıs sorunu yüzünden bölgesel ve uluslar arası konuları yeterince izleyemediklerini söyledi.
Soyer, “Sarayönü politikalarından” uzaklaşmak için düşüncede devinim ve değişimin şart olduğunu vurgulayarak, değişimi sadece imajla, sloganla, kişisel düzeyde ele almanın, hareketi dumura uğratacağını kaydetti. Ferdi Sabit Soyer, “Yeni sol düşüncenin dayanacağı tek nokta, meselelere bakarken ya yalnızca teorik sınırlamalar içinde hapsolmak değil, yalnızca devleti korumak değil, toplumun değişik kesimleriyle diyalog kurup anlamak, ihtiyaçları tespit edip, değişimci, demokratik devrimci tezlerin içinde, hayattan ışık, kan, nefes alan bir yapıyla uyarlamaktır. Değişimin esas dinamiği budur. CTP bunu değişik açılardan geliştirmiş bir partidir” dedi.
CTP’nin esas görevinin siyaset alanının, ülkenin yaşam alanının genişletilmesi, halk istencinin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Soyer, halk iradesinin vesayet altından çıkmasının sağlanması olması gerektiğini söyledi.
“BAZI KESİMLER KAVGALI.. TOPLUMSAL KOPUŞ YAŞANIYOR.. ESAS TEHLİKE BU”
Federal çözüme eşit taraf olarak gidecek bir halkın bunu yapması gerektiğini vurgulayan Ferdi Sabit Soyer, bütün kurumlara, sendikalara, iş çevrelerine inançsızlık yaşandığına işaret etti. Bazı kesimlerin birbiriyle kavgalı olduğunu kaydeden Soyer, ciddi bir toplumsal kopuş yaşandığını, bunun toplumu çöküşe götüren esas tehlike olduğunu vurguladı.
Soyer, CTP’nin bu “kaotik ortamda” kurumsallaşmayı savunurken, doğru tespit ve programlarla halkın önüne çıkarak görevini yerine getirdiğini söyledi.
“YEREL GELİRLER MAAŞ VE ÜCRETLERİN YÜZDE 70’İNİ KARŞILIYOR”
Devletten maaş çekenlerin sayısına değinen Soyer, devletin yerel kaynaklardan elde ettiği gelirlerin sadece maaş ve ücretlerin yüzde 70’ini karşılayabildiğine dikkat çekti. Devletin diğer giderlerine işaret eden Soyer, bundan nasıl çıkılacağının tartışılmasının toplumun odağı olması gerektiğini kaydetti.
“ELİN VERDİĞİ GÜLLE NE NİKÂHA NE GERDEĞE GİRİLİR”
“Elin verdiği gülle ne nikâha, ne gerdeğe girilir” diyen Soyer, kendi ayakları üzerinde nasıl durulacağı arayışının önemini vurguladı. Soyer, sürekli “ver ana ver” denirse, “el öptürmenin” de isteneceğini belirterek, hükümetin ekonomik paketini eleştirdi.
 
Ekonomiyi büyüterek, toplam giderleri azaltmak gerektiğini kaydeden Ferdi Sabit Soyer, ekonomiyi kayıt altına alarak devlet gelirlerinin artmasını sağlamak; toplam giderlerin üzerine popülist anlayışla yeni giderler eklememek gerektiğini söyledi.
Soyer, uygulanan ekonomik programın 2 yılda esnaf ve zanaatkârın siftah yapamadan kepenk kapatmasına yol açtığını ifade ederek, halkın alım gücünün de gerilediğini belirtti.
Halkın maaş ve ücretleri düşürülürken, daha kazanmadıkları gelirlerinden, yaşam standartlarını geçici olarak sürdürebilmesi için Türkiye bankalarınca tüketici kredisi verilmesinin çelişki olduğunu dile getiren Ferdi Sabit Soyer, yerel bankaların ve kooperatiflerin geriletildiğini; CTP’nin yapay politikalara gözlerini kapatamayacağını anlattı.
“Elin verdiği gülle gerdeğe giren insan olmaktan çıkmak için düşünmek ve özgürce fikir egzersizleri yapmak gerektiğini” dile getiren Soyer, emek sömürülerek, dışlanarak yapılacak her şeyin başarısız olacağını kaydetti.
Dünyada yaşanan ekonomik krize dair değerlendirmeler yapan Soyer, çıkış yolu olarak neo-liberal politikalar önerenleri eleştirdi. CTP’nin tarihsel süreci göz ardı eden, neo-liberal politikalara kapılarını sonuna kadar kapattığını söyledi.
CTP-BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, kurultaydaki adayların demokratik yollarla seçilmesi; organların da aynı şekilde oluşması gerektiğini belirterek, yapılacak tartışmaların partinin geleceğine sıkılacak kurşun olacağını ifade etti.
KURŞUN SIKMAK OLUR”… “HUZURLUYUM”
“Partide aşılmış bazı sorunları değişim adıyla yeniden gündeme getirmenin partiye kurşun sıkmak olacağını” kaydeden Soyer, başkanlıktan ayrılırken huzurlu olduğunu, çünkü CTP’nin yaptıklarını düşündüğünde ülkeye neler kazandırdığını gördüğünü anlattı.
CTP’nin iktidarı döneminde, ilkelerine ters düşen, utanacak bir şey yapmadığını ifade eden Ferdi Sabit Soyer, eğitimde yapılanları hatırlattı. Kişi başına düşen milli gelirin CTP iktidarı döneminde 5 binden 10 bin dolara çıktığını kaydeden Soyer, “CTP’nin bu ülkeye kazandırdığı değerler silinemeyecek” dedi.
Taşınmaz Mal Komisyonu’nu ülkeye kazandırmaktan; Türkiyeli ve Kıbrıslı ayrımcılığının kalkmasının ilerlemesini barış, adalet, sosyal adalet çerçevesinde görmekten mutlu olduğunu anlatan Soyer, her konuda “yük yüklemekten çok yük yüklenmek gerektiğini”, ortak değerin ancak böyle ileriye gidebileceğini söyledi.
“YÜKÜ HERKES YÜKLENECEK”
Soyer, parti başkanı ve parti meclisi seçileceğine işaret ederek, “Sakın ola kimse ‘yükü yükleyelim’ demesin. Herkes yükü yüklenecek” dedi.
Soyer, Mevlana’nın sözüne atıfta bulunarak, “Ben dostlarımı ne aklımla severim ne kalbimle. Olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim, o ne durur, ne unutur. Partimizi, yurdumuzu ruhumuzla seveceksiniz” şeklinde konuştu.
Soyer’in konuşmasının ardından konuklar salondan ayrıldı. Bu arada Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun da kurultaya mesaj gönderdiği duyuruldu.
Kurultayda daha sonra Genel Sekreteri Kutlay Erk tarafından faaliyet raporu okundu.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Oy Pusulası’nın Bu Akşamki Konukları Çavuşoğlu ve Türel
 
Ayşe Arman Hürrem'le Hamamda
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP-BG 23. Olağan Kurultayı Başladı
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) 23. ...
CTP-BG’de Kurultay Heyecanı
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) 23. ...
ÖRP Genel Başkanı Avcı'dan Anket Tepkisi
Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP), ÖRP’ye kamuoyu desteğini barajın altında ...
Soyer, 5 Başkan Adayıyla Basın Toplantısı Yaptı
Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Başkanı Ferdi ...
 
 
CTP Genel Başkanlığı İçin 5 Aday Yarışacak
Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin 5 Haziran’da yapılacak ...
DP Kadın Kolları’ndan Anneler Günü Etkinliği
Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları, “Anneler Günü” dolayısıyla bir dizi ...
CTP, Cumartesi Günü Güzelyurt'ta Eylem Gerçekleştirecek
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Güzelyurt ve Lefke’nin ...
CTP Genel Başkanı Soyer: TC-KKTC İlişkileri Yeni Bir Düzlemde Ele Alınmalı
CTP Genel Başkanı Soyer, “Artık nereye ne kadar cami yapılacağına, nereye ...
 
 
Demokrat Parti, 1 Mayıs'ta Piknik Düzenleyecek
Demokrat Parti (DP), 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı dolayısıyla Pazar günü ...
ÖRP Genel Başkanı Avcı’dan Rum Yönetimi’ne Eleştiri
Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı, “Rum Yönetimi’nin ...
Cumhuriyetçi Türk Partisi Karpaz'da Cuma Günü Eylem Yapacak
Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler (CTP/BG), özelde Dipkarpaz genelde ...
Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu Yarın Toplanıyor
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Yönetim Kurulu yarın, Parti Meclisi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya