Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, "Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir" dedi.
 
16 Aralık 2021 Perşembe - 20:26


8 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin 4'üncü ve sonuncusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ile komisyon üyeleri katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.
Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkoda katıldı.
'SEÇİM ÖNCESİ O GÖRÜŞMELERLE SEÇİME GİDECEĞİZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretinin her yılın aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının nezaretinde çalışan ve işveren kesimlerinin iştiraki ile belirlendiğini hatırlatarak, "Nasıl bu yıl aralık ayının başında başladıysak, önümüzdeki yılın yine aralık ayında işçi-işveren bir araya gelmek suretiyle ile yine çalışmalarını sürdürecekler ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz" dedi.
'ÖZVERİYLE BU SÜRECİ İŞLETTİLER'
Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleşen 4'üncü toplantısıyla nihai karar aşamasına gelindiğini vurgulayarak, "Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olması gerektiği yönünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza görüş bildirmiştir. Öncelikle ben şunu ifade etmek istiyorum, gerek işçi kesimini temsilen, gerek işveren kesimini temsilen taraflar gerçekten çok farklı bir anlayış içerisinde özveriyle bu süreci işlettiler. Bu tabii bugüne kadar pek alışılmış bir yaklaşım metodu değildi. Bunlar ilk defa oluyor. Bunları toplu sözleşmelerde de gördük. Bundan dolayı bir Cumhurbaşkanı olarak ben de gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.
'ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250 LİRA OLARAK UYGULANACAK'
Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından şahsına aktarılan görüş çerçevesinde asgari ücreti belirlediklerini kaydederek, "Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. Son 50 yılın en yüksek rakamını ifade eden asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasası'nda belirtildiği şekilde demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun ifadesi olan bu artışla çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
'TÜRK LİRAMIZI YEDİRMEYECEĞİZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların belirlenen asgari ücretten çok daha fazlasını hak ettiğini belirterek, "Çalışan olmadan tabii ki işveren de olmaz, işveren olmadan bu sefer de çalışan olmaz. Hepsi birbirinin adeta mütemmimi. Dolayısıyla bu mütemmim cüzler bu ülkenin kalkınması noktasında, devletin güçlü olması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayandığımız iki önemli unsurdur. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, imkanları arttıkça bundan çalışanlarımız da hak ettikleri payı alacaklardır. Kimse ne işveren üzerinden ne de çalışan işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemeli ve bunların da istismarını yapmamalı. Yani yok işte geçmişte, ‘dolar şuydu ve doların olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şu anda da asgari ücreti tespit etmek gerekir’ gibi yaklaşımlar bir defa bu ülkenin şu andaki çalışan- işveren noktadaki istismarından başka bir şey değildir. Onlara sormak lazım; sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası’nın olduğu bir ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları, avro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir. O da Türk Lirası’dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz. Şu andaki bazı sıkıntılar var, bu sıkıntıları da evvelallah en kısa zamanda aşacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.
'BELİRSİZLİĞE EN KISA SÜREDE SON VERMEKTE KARARLIYIZ'
Yeni ekonomi programlarında önceliklerini, istihdamın korunmasına ve geliştirilmesine verdiklerini her fırsatta söylediklerini kaydeden Erdoğan, "Salgın sürecinde hayata geçirdiğimiz istihdam merkezli destek politikaları sayesinde hamdolsun bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışları ile ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyümesini hızlandırmak için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum" dedi.
'ASGARİ ÜCRETTEN GELİR VE DAMGA VERGİSİNİ KALDIRIYORUZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken bunun işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmediklerini söyleyerek, "Ülkemizde onlarca yıldır asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Yeni asgari ücret düzenlemesi ile birlikte on yıllardır konuşulan işte bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 liralık ilave bir yükten de kurtarmış oluyoruz. Bir başka ifade ile asgari ücrete tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz. Hükumet olarak asgari ücreti fevkalade yüksek bir oranda artırarak çalışanlarımızın, asgari ücretten alınan vergiyi kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğunu gösterdik. Böylece istihdamda asgari ücretin artışının yol açtığı maddi külfetten kaynaklanabilecek muhtemel azalışların da önüne geçtiğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
'ÜLKENİN GELECEĞİNİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok iş ve aş kapısı açmak, daha çok ihracat yapmak için hiçbir engel, hiçbir mazeret bırakmama azmi ile yollarına devam ettiklerini söyleyerek, "Ülkemizin ve milletimizin geleceğini ne faiz, ne kur spekülatörleri, ne yeminli iç ve dıştaki Türkiye düşmanları ne de bir avuç açgözlü muhteris belirleyebilir. Bu ülkenin geleceğini 84 milyon hep birlikte biz belirleyeceğiz. Bu milletin geleceğini, erkeğiyle kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, işçisi ile işvereni ile hep birlikte biz belirleyeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında yakaladığımız tarihi fırsatı değerlendirmek için hep birlikte mücadele edecek, hep birlikte ter dökecek, hep birlikte fedakarlık yapacak ve nihayet hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız" diye konuştu.
'BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORSAK HEDEFE YAKINIZ DEMEKTİR'
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bocaladığını belirten Erdoğan, "Biz büyümeye devam ediyorsak hedeflerimize yakınız demektir. Aynı şekilde tüm bu ülkeler ne yapacağını bilemez şekilde yalpalarken, biz hedeflerimize kilitlenmiş olarak ilerliyorsak zafere yakınız demektir. Asgari ücreti işte bu anlayışla belirledik. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü işte bu anlayışla düşürdük. Bir kez daha yeni asgari ücretin çalışanlarımıza ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
'ASGARİ ÜCRET, TEMEL ÜCRET DURUMUNA GELMİŞTİR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti açıklamadan önce, işçi ve işveren tarafı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Tabii asgari ücret ülkemiz açısından çok önemli. Şu anda 6 milyon 90 bin kişiyi ilgilendiren bir konu. Sadece onlarla sınırlı değil, bütün ücret düzeylerini de belli bir sıralamayla etkileyen temel ücret durumuna gelmiştir" dedi.
'EMEKÇİLERİ TATMİN EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'
Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini ifade ederek, "İyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmanın emekçileri tatmin edeceğini düşünüyorum. Asgari ücretin dışında tüm emekçileri de yakından ilgilendiren birtakım kazanımlarımız olduğunu da kısaca ifade edeyim" diye konuştu.
'HERKESTEN BRÜT ASGARİ ÜCRET TUTARINDA VERGİ ALINMAYACAK'
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol da uzun süren bir görüşme süreci olduğunu vurgulayarak, "Biz diyoruz ki; çalışan olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan da çalışan olmaz. Devlet olmadan her ikisi beraber olmaz. Dolayısıyla bu üçlü sacayağı çok güzel, pozitif ortamda bazen basına tersi yansıdı ama oldukça pozitif ortamda, giden gelen farklı görüşler vardı. Devletimizin hem işverenlerin maliyetini azaltabilmek hem çalışanlara doğrudan katkı sağlamak adına cumhuriyet tarihinde olmayan bazı adımlar attığını da memnuniyetle görüyoruz" dedi.
TİSK Başkanı Akkol, basın toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akkol, bu sene bir farklılık olduğunu belirterek, brüt ücret üzerinden yüzde 40 artış olduğunu net ücrette ise yüzde 50 üzerinde artış olduğunu belirtti. Asgari ücretten alınmayacak vergilerin tüm çalışanlara pozitif etkisi olduğunu ifade eden Akkol, "Çalışanların maaşından brüt asgari ücret tutarında gelir ve damga vergisi alınmayacak. Asgari ücretin 2-3 katı da alsanız brüt asgari ücret tutarından vergi alınmayacak. Bu çok güzel bir haber. Bu anlamda devletimizin desteği ile bir maliyet avantajı sağlanmış oluyor" dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Girne Belediyesi O iddiaları yalanladı
 
Rektör Özkan'dan kalite komisyonu üyelerine teşekkür
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan'dan Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’daki programı kapsamında Katar-Türk ...
Eski Bakan AK Partili Güldal Akşit vefat etti
Eski Turizm ve Devlet Bakanı, AK Parti danışmanı Güldal Akşit tedavi gördüğü ...
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati atandı.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar :“Aynı milletin evlatlarıyız”
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, davetlisi olarak katıldığı Marmara Grubu ...
 
 
Hedef Türkmenistanla ticaret hacmimizi, 5 milyar dolara çıkartmak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli ...
Emine Erdoğan :zihnimizi ve kalplerimizi filtrelerle donatmamız gerekl
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Jandarma ve Sahil ...
Başkan İsmail Demir : Savunma sanayi ucuz siyasete malzeme edilmemeli
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Konya Sanayi Odası organizasyonuyla Selçuklu ...
Erdoğan :Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi’ni uygulamaya alacağız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda ...
 
 
Erdoğan : İddia Sahibi Bir Türkiye İnşa Etmenin Gayreti İçindeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek ...
''Karaoğlan'' Bülent Ecevit Vefatının15 .Yılında Anılıyor
Kıbrıs Barış Harekatı'nın baş aktörü "Karaoğlan" lakaplı eski Türkiye ...
Erdoğan : milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik
​Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya