Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi Öyle Çok Zorladılar ki Uyuyan Devi Uyandırdılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi Öyle Çok Zorladılar ki Uyuyan Devi Uyandırdılar
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Münbiç'e topraklarını asıl sahibine teslim etmek için geleceğiz" dedi.
 
6 Şubat 2018 Salı - 13:58

Toplantıda proje bedeli 9,4 milyar dolar olan 55 savunma sanayi projesini görüşerek karara bağladıklarını aktaran Erdoğan, "Yurt içinde ve yurt dışında çok önemli askeri operasyonlar yürüttüğümüz şu dönemde, savunma sanayi projelerimiz çok daha kritik hale gelmiştir. Tamamlanan projeleri gözden geçirerek, daha iyiye doğru götürmek, devam eden projeleri hızlandırmak, gündemimizdeki yeni projeleri karara bağlamak için hızlı hareket etmek mecburiyetindeyiz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz taktirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı, hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük." değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizde tasarlanabilecek hiçbir sistemi dışardan almayacağız"

Yakın dönemde Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı bir tecrübe yaşadıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin, diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok hepiniz tahmin edersiniz. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkanlarımızla üretme işini belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık, şu anda ne halde bulunurduk. Açıkçası bunu düşünmek bile istemiyorum. Bunun için son toplantımızda şöyle bir karara vardık: Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışardan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek, bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliğine elbette varız. Bu iş birliği, asla hazır alım şeklinde olmayacak. Tüm kritik unsurlarıyla bizim denetimimizde ve üretimimizde gerçekleşecek şekilde yürüyecektir."

Erdoğan, savunma sanayi sektöründe çalışan tüm girişimcilerden ve personelden çok daha büyük başarıların müjdelerini beklediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Zeytin Dalı harekatı başarıyla sürüyor"

 
Afrin'deki bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 20 Ocak'ta başlattığımız Zeytin Dalı Operasyonu başarı ile sürüyor. Şehitlerimiz yüreğimizi yakıyor. Sivil vatandaşlarımızın acısını da asla unutmuyoruz. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybımızın annesi ile, babası ile, kardeşi ile, evli ise eşi ile, varsa çocuğu ile, arkadaşları ile başlıbaşına birer dünya olduğunu çok iyi biliyoruz. İnancımıza göre şehitler ölmez. Onlar diridirler ancak biz kendilerini göremeyiz. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerinin yanındayız, yanında olmayı da sürdüreceğiz.
Gazilerimize de her türlü desteği veriyoruz. Türkiye bugün de şehitlerinin, gazilerinin omuzlarının üzerinde istiklaline bakmayı sürdürüyor.  
 
"Afrin'deki operasyonlar İdlib'le devam edecek"
 
Şu anda Afrin Harekatı'nda hamdolsun etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1000'e doğru yaklaşıyor. Şehitlerimiz de var. Ama bizim şehitlerimizin bir de inancı var. Onlar sevgili Peygamberimizin o müjdesine doğru yürüyorlar. İhtiyacımız olduğu anda beraber gideceğiz. İşi sıkı tutuyoruz. Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecek. İdlib'le devam edecek.
 
Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler. Türk milleti yepyeni bir döneme ilerliyor. Türkiye'nin her başarısı milyonlarca yürekte dalga dalga büyüyor.

"Münbiç'e toprakları asıl sahibine teslim etmek için geleceğiz"

Bize ne zaman bitireceksiniz diye soranlara: Siz Afganistan'daki operasyonları ne zaman bitireceksiniz? Irak'taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? 18 sene oldu hala oradasınız. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Bugüne kadar 700'ü aşkın, terör örgütlerinin taciz atışları ile karşı karşıya, 100'ü aşkın bizim şehidimiz var. 

'Münbiç'ten çıkacağız' dediler. Hadi çıkın! Kimleri getirdiniz oraya? PYD'yi, YPG'yi, PKK'yı... Hala 'Münbiç'e gelmeyin' diyorsunuz. Biz Münbiç'e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO'da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın.

"Biz yerimizde dimdik duruyoruz ve duracağız"

ABD'nin "DEAŞ'ı temizledik" demesine rağmen bölgeden çıkmadığına, tırlarla mühimmat getirmeye devam ettiğine dikkati çekerek, "O zaman sizin Türkiye'ye yönelik hesabınız var, sizin İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Fakat biz yerimizde dimdik duruyoruz ve duracağız.


''CAN TATLIDIR KİMSE CANINI KOLAY KOLAY TEHLİKEYE ATMAZ''

Can tatlıdır kimse canını kolay kolay tehlikeye atmaz. Evlatlarımız can siperhane bir mücadele yürütürken bize mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye'yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. 2023 hedeflerine ulaşmak bunun sadece ilk adımıdır. Artık hiçbir ülke, hiçbir kurum Türkiye'nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacak hale gelmiştir. Afrin harekatında etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı bine doğru yaklaşıyor. Şehitlerimiz de var. Onlar sevgili peygamberimizin o müjdesine doğru yürüyorlar. (Reis bizi Afrin'e götür' sloganlarına) İnşallah ihtiyacımız olduğu anda beraber gideceğiz. Bu operasyonlar İdlib'le devam edecek. Bize ne zaman bitireceksiniz sorusunu soranlara diyorum ki siz Afganistan'daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Bizim 100'ü aşkın şehidimiz var sınırlarımızda bunu Amerika duyuyor mu Sayın Obama da doğru konuşmadı şu anda Sayın Trump da aynı yolda gidiyor. Mümbiç'ten çıkacağız dediler. Niye duruyorsunuz hadi çıkın. Biz Mümbiç'e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz asıl farkımız bu.

''O ZAMAN SİZİN TÜRKİYE'YE İRAN'A YÖNELİK HESABINIZ VAR''

Bizim sorunumuz güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir tamamıyla terör örgütleriyledir. Bu PYD'dir YPG'dir DEAŞ'tır PKK'dır. Amerika DEAŞ'ı temizledik diyor niye hala buradasın? 5 bin TIR silah gönderiyorsun. Kuzey Suriye'de bunların ne işi var? DEAŞ'la mücadele için gönderiyoruz diyorsan buna da karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım çok açık net bir şey var o zaman sizin Türkiye'ye İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz.''

"ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATARIZ"

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a ABD'nin YPG'ye silah yardımına ilişkin "Atmamız gereken adımları atarız" dedi.

ntv.com.tr

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Bakanlar Kurulu İlk Kez Toplandı
 
TSK Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Son Durumu Açıkladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Burhan Kuzu :Bizim Nesil Çok Çileler Çekti
TÜGVA Gençlerle Başbaşa Programının Bu ayın Konuğu Olan Prof.Dr Burhan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan'da Papa ile Görüştü
Törenle Kaşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları Sürüyor
TSK Zeytin Dalı Harekatı İle İlgili Açıklama Yaptı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren ...
TSK: 897 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 897 ...
 
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kara Propagandaya Cevap
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin ...
Yeni Torba Yasa TBMM'ye Sevk Edildi
Yatırım, üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik, hayatın her alanından ...
Hüseyin Kaya Yazdı :Gerçeklerimizi Fark Etme Yolunda
Yazmış olduğu köşe yazılarıyla okuyucularımız tarafından büyük ilgi beğeni ...
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti Zammına Düzenleme
Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV'de indirime gidildi.
 
 
TSK Zeytin Dalı Harekatı İle İlgili Açıklama Yaptı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kudüs Çağrısı
İstanbul, "Kudüs ve Mescid-i Aksa" konulu uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Kara Propagandaya Cevap
Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristlerin ...
Faik Koç Yazdı: Stres ve Zorluklar Nasıl Yönetilir?
Eğitim camiasının önemli isimlerinden Tügva Eyüp Eğitim koordinatörü ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Alkışlar  Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

KKTC'de Alkışlar Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya