Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitleri Anma Programında Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitleri Anma Programında Konuştu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışında ve şehitleri anma programında konuştu.
 
30 Temmuz 2016 Cumartesi - 12:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programında yaptığı konuşmaya besmele ile başladı. 

Açılışı yapılan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin tüm millete hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, "15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün, saat 19.00 itibariyle yaralı sayımız 2191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum.

Bizim dinimizde şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek makam. 

Arif Nihat Asya diyor ya, "Şehitler Tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor." Bu ülkede şehitler tepesi boş kalmadı, kalmıyor.

"BUNU ANCAK KAFİR YAPAR"

Bizim şehitlerimizin yattıkları toprak, tuttukları bayrak, yüreklerindeki iman, dillerindeki kelime-i şahadet belli, peki onları şehit edenlerin neyi belli? Sadece ihanetleri, şehitlerimizin hiçbiri bizim için meçhul değil. Bilakis onların her biri milletimizin malumudur ve ebediyen malumu olarak kalacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak üzere Boğaziçi Köprüsü'nün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kızılay Meydanı'nın adını da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik.

Şehit yakınlarımıza Terörle Mücadele Kanunu'ndaki tüm hakları aynen tanıyoruz. Ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan bu kardeşlerimizin emanetlerine sahip çıkmak namus borcumuzdur. 

Devletin sağlayacağı imkanların yanında milletimiz de kampanyalar yapıyor. Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız biliyorsunuz kampanyasını başlattı.

Aynı gece, çok büyük bir bölümü Ankara ve İstanbul'da olmak üzere bu alçaklar saldırılarını yaptılar. Uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından, camiimizin önünü bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. 

Bunu ancak kafir yapar. Bunu ben Müslümanım, ben Türküm diyen biri yapabilir mi? Bunların bu milletle alakası yok. Bunlar benim askerimin, polisimin içine nasıl sızmış, devlet kurumlarımızın içine nasıl sızmış? Birileri bize akıl veriyor Batı'dan, geçmiş olsun. Ama ardından bir şey daha söylüyor, "bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz" diyorlar. Siz işinize bakın. İşinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak ardından 9 nasihat vereceksin. O aklı kendinde sakla. 

"KULA KUL OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"

Bir terör eyleminde 5-10 kişi öldüğü zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz. Burada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkmış, yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var, bunlara karşı bir darbe yapılıyor, siz bu hükümetin yanında yer alacağınıza, darbecilerin yanında yer alıyorsunuz. 

Ne AB'den, ne Avrupa Konseyi'nden kalkıp buraya taziye için gelen bir kişi yok. Utanmadan sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar. Sonra da "Erdoğan çok asabi" diyorlar. Kardeşlerim, az önce bir şey söylediniz, unutmayın, biz sadece ve sadece rükuda Allah'ın huzurunda eğiliriz. 

Biz kula kul olmadık, olmayacağız. Onu FETÖ'cüler düşünsün, onlar kula kul. "O bize şah damarından yakın" diyorlar, zavalıllar, cahiller, şah damarından yakın olan bize sadece Allah'ımızdır. Başka yok. Ve biz Allah'ımıza kulluk ederiz. 

Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Benim gözümde 15 Temmuz gecesi sokağa dökülerek ülkesine, milletine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan her bir kardeşim gazidir. Parlamentomuzun o gece anında açılması sayın Başkanımızın orada grubuyla bir araya gelmesi bana o anda şunu hatırlattı: Yeniden bir istiklal mücadelesini yaşıyoruz ve istikbal mücadelesini veriyoruz. 

Biz ne mutlu ne kutlu bir milletiz. Dünyada sizin emsaliniz yok, sizin eşiniz yok. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve canları pahasına tankların, bombaların karşısına dikilen tüm vatandaşlarımız yazdıkları destanla yeni bir dönem başlatmışlardır. 

Ben hanım kardeşlerimi, Nine Hatunlarımızı kutluyorum. Tankların karşısına dikilip şehit olan hanım kardeşlerimi, dik durup yılmayan hanım kardeşlerimi kutluyorum. Tankın altında şehit olma azmiyle olup ama şehit olmayan fakat o yiğitliği gösteren gencimizi kutluyorum. Tank paletlerinin altına girenleri kutluyorum. Şehit olanları kutlamak haddime mi? Onu Rabb'im kutlamış. Sevgili Peygamberim kutlamış. O sevgili Peygamberimize komşu oluyor. Ben şehitlerimizi kıskanıyorum. 

"40 YILLIK SİNSİ HAZIRLIK 20 SAATTE YERLE YEKSAN EDİLDİ"

15 Temmuz gecesi ülkemizin her köşesinde, sokakta her siyasi görüşten insanlarımız vardı. O geceden beri Türkiye gerektiğinde tüm farklılıkların üzerine çıkma iradesine sahip olduğunu herkese gösterdi. 

Objektiflere yansıyan manzaraların her biri Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi. Bir süredir ülkemize farklı niyetlerle bakanlar sandı ki, PKK'sından DAEŞ'ine kadar dünyanın en eli kanlı terör örgütlerini üzerlerine salarsak bu ülkeyi sindirebiliriz. Sandılar ki FETÖ mensubu teröristleri sokağa çıkardığımızda bu milleti teslim alabiliriz. Halbuki Rabb'im ne diyor, "Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır."

15 Temmuz gecesi millet olarak Allah'ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik. Tüm Türkiye bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, birikimi, sinsi hesabı 20 saate kalmadan yerle yeksan etti. 

FETÖ'nün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar. Şimdi hesap tersine döndü. Ama iş bitti mi, bitmedi. Yapacağımız daha çok şey var. Hep söylüyorum, bunlar kanser virüsü gibi. Vücudu metastaz yaptı. Şimdi bu virüs kazınıyor. Bu tamamen kazınarak temizlenmesi, vücudun bundan arınması lazım. On binlerce kim varsa temizleyeceğiz. 

Ne demek neden? Çünkü bunlara bu ülke kalacak olursa, ne yapacakları ortada. Benim tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil. Bunları temizlememiz lazım. 

"DARBE GİRİŞİMİ TOPLUMU ELE GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORDU"

15 Temmuz darbe girişimi, sadece hükümeti devirmeyi değil aynı zamanda toplumu da ele geçirmeyi hedefliyordu. Şayet başarılı olsaydı, istisnasız herkes için 16 Temmuz'da bambaşka bir hayat başlayacaktı. İradesini Pensilvanya'daki çete başına teslim etmeyen kimse bu ülkede hayatını sürdürme imkanına sahip olmayacaktı. Milletimiz işte bu tehdidi gördüğü için darbe girişimine karşı çıktı, devletinin ve yöneticilerinin yanında yer aldı. 

Günlük siyasi çekişmelerin ötesinde bu uyanış, bütünleşmeyi beraberinde getirdi. Hamdolsun, milletimiz söz konusu vatan olduğunda diğer her şeyi teferruat haline getiren bir iradeyi ortaya koydu. 

AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanları 25 Temmuz'da bir araya gelerek hem darbe girişimi karşısındaki duruşlarını teyit etmişler hem de önümüzdeki döneme ilişkin güçlü mesajlar vermişlerdir. Genel başkanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum.

15 Temmuz darbe girişimini destekleyen tek bir genel başkanımızın olmaması, geleceğimize güvenle bakma konusunda ümit veriyor. Benim gözümde 15 Temmuz gecesi, Çanakkale'de sergilediğimiz birliğin günümüzdeki tezahürüdür. 

Bugün, Türkiye'nin yolu 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açık, daha aydınlık, daha berraktır. Son 3 yılda yaşadığımız pek çok olayın şifresi 15 Temmuz'da çözülmüş, takke düşmüş kel görünmüştür. Geldiğimiz noktada, eskiden şunu dedik, bunu söyledik demenin anlamı ve gereği yoktur.

"ŞAHSIMA YAPILAN HER TÜRLÜ HAKARETİ BİR KEREYE MAHSUS AFFEDİYORUM"

15 Temmuz'u bir milat haline dönüştüremezsek yazıklar olsun bize. 

Bir milat olarak, bu vesileyle, şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek, millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. 

Toplumun tüm kesimlerinin ülkemizin önündeki hassas duruma uygun davranacağını düşünüyorum. Darbecilerden hesap sorarken elbette intikam değil adalet peşinde olacağız. Bununla birlikte FETÖ, PKK, DAEŞ gibi tüm terör örgütlerinin başını ezmekte de en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Düşman tek değil, düşman çok. 

"Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın." Böyle gideceğiz, durmayacağız. 

Polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın, aynen o takımın dışındaki polislerimizle, tüm o korucularımızla birlikte bölücü terör örgütüne karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu milletin refahına kast etmeye kimsenin hakkı yok. 

Türkiye bir hukuk devletidir. Darbe girişimi sürecinde hukuktan en küçük bir taviz vermedik. Hayata geçirdiğimiz her uygulama anayasaya uygundur. 

"İDAM MİLLETİMİZİN TALEBİDİR"

Yaşanan olağanüstü dönemden kaynaklanan hatalar olursa, onlar için de hukuk yolu açıktır. Ama adaleti tesis etmek de boynumuzun borcudur. Herkes "idam" diyor. Burası demokratik parlamenter sistemle yönetilen bir hukuk devleti. Burada hükümetin yapacağı şey, bu talebi alıp parlamentoya taşımaktır. Parlamento tartışır, verilen karara herkes uyar. 

Yaralı kardeşim reçeteyi açıkladı, eğer bu konuda hükümetimiz sıkıntıya düşmeyecekse, parlamento idamın dışında verilebilecek en ağır ceza neyse onun kararını alsın dedi. O zaten var ama diğeri de milletimizin talebidir, bu talep de parlamentoya gelir, müzakere edilir, adım atılır.

Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda bu var mı var, Türkiye'de de tartışılır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sergilediği birliğe uygun şekilde hedeflerimizi sürekli büyüterek yolumuza devam edeceğiz. 

"DÜNYANIN HER YERİNDE OYNANAN OYUNLARI BOZACAĞIZ"

Sadece FETÖ ile değil, diğerleriyle olan mücadelemizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Dünyanın her yerinde oynanan oyunları bozacağız. 

Bunların hiçbiri ülkemizde yaşananlardan bağımsız değildir, hepsi aynı senaryonun farklı sahnelerinden ibarettir. Dünyanın farklı bölgelerindeki pek çok şehirde 100 milyonlarca insanın kalbi, 15 Temmuz gecesi bizim için atıyordu. 

Bu millet, dünyada farklı bir yere oturdu. Her yerden size selamlar, dualar var. Bu insanlar Türkiye'deki mücadelenin kendi istikbal ve istiklal mücadelesi olduğunu biliyor. Teröristleri üzerimize salanlar kendilerini dev aynasında görebilir ama bu milletin arkasında çok daha büyük bir güç var; mazlumların duası.

Aynen İstiklal Marşı'nda olduğu gibi, biz Hakk'ın vaad ettiği günlerin yakın olduğuna inanıyoruz. 

"MİLLETİMİZİN GELECEĞİNDEN ENDİŞE DUYMAYANLAR DOSTUMUZ DEĞİLDİR"

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, dünyada zaten bildiğimiz pek çok tavra şahit olduk. Pek çok devletin, devlet yetkilisinin tavrı demokrasi adına bir utanç belgesidir. Vatandaşlarımızın asker elbisesi giymiş teröristlerin silahlarıyla vurulması maalesef bunların dikkatini çekmedi. Buna karşılık darbecilerle çok yakından alakadar oldular. OHAL kararı onları birden çok endişelendirdi. Benzer şeyler ABD'de Fransa'da Almanya'da yok mu, var. Ama hiçbirinde bizim gibi bir darbe girişimi yok. Alçakça katledilen 237 vatandaşımıza başsağlığı dilemeyenler, darbecilerin kötü muamele görme ihtimali karşısında teyakkuza geçmişler. Açık konuşuyorum, darbecilerin akıbetinden endişe ettikleri kadar milletimizin geleceğinden endilşe duymayan hiçbir ülke bizim dostumuz değildir, bunu böyle bilsinler. 

Bu ülkelerle diplomatik ilişkilerimiz devam edecektir, ama kalbimizde yeri asla yoktur. 15 Temmuz'da yaşadığımız olayın bir işgal hamlesi olduğunu elbette biliyoruz. Bugün bir komutanımız öyle dedi, "Akıncı Meydanı'nı Mürted olarak çevirelim" dedi. Kendi devletine, kendi ordusuna ihanet edenlerin, Timur'un tarafına geçenler sebebiyle oraya bu ad konmuş: dönekler. İşte şimdi de dönekler. 

İsterdim ki, demokrasiden, demokratik parlamenter sistemlerden bahsedenler önce bizim parlamento binamızı gezsinler. Ama gelmediler. Bunların içinde darbe girişiminde bulunanları önce niçin şahsımı öldürmedikleri için eleştirerek niyetlerini açık edenler oldu. Bu kadar ileri gidenler oldu. Bizim derdimiz o değil ki, biz kefenimizi giyerek yola çıktık zaten. 

Şehitlerimizi kıskanıyorum dedim, o makam herkese layık olmaz. Batılı ülke liderlerinin yaşadıklarımız için üzüntülerini belirtmekten ziyade endişe ifade etmeleri gerçekten ibret verici. Darbe girişimine rağmen ülkemizi eleştirerek samimiyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Avusturya'da Almanya'da miting yapmak isteyen çifte vatandaşlara müsaade etmiyorlar. Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Şaşırdık mı? Hayır. Üzüldük mü? Evet. 

"NE YAPACAKSAK KENDİMİZ İÇİN YAPACAĞIZ"

İnsanız, her şeye rağmen, birazcık empati beklemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. 3 milyon mülteci ülkemizde var mı, var. Dünyadan bize destek var mı, yok. Biz şu anda STK'lar ve milli bütçemizden yaptığımız yatırımlar neredeyse 20 milyar doları aştı. Dünya elini uzatacak diye atmadık bu adımları. Dedik ki bizim medeniyetimizde ensarlık farklı bir şey. Muhacilere göğsümüzü açtık. Ne yapacaksak kendimiz için yapacağız. 

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım, diyorum. Dışarıya bağımlı olan değil, dışarıya veren durumuna gelmek mecburiyetindeyiz. Ekonomide ve savunma sanayiinde belli bir düzeye gelmemiş olsaydık, ne terör örgütü eylemlerinin ne de darbe girişiminin altından kalkabilirdik. 

"BU TÜRKİYE ONLARI ÜRKÜTÜYOR"

Bu Türkiye onları ürkütüyor. Her şeyi ile dışa bağımlı Türkiye olsaydı, mücadeleyi başından kaybetmiştik. Şu an ideal seviyede olmayabiliriz ama en azından kritik dönemlerde kendi ayaklarımızın üzerinde duracak güce sahibiz. 2023 hedefine ulaşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize ulaşacağız. 

Biz görmeyeceğiz ama torunlarımız inşallah görecek; 2053 ve 2071 vizyonunu hayata geçirmeleri için gereken zemini hazırlamış olacağız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını Arif Nihat Asya'nın Dua şiiriyle tamamladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Nazlı Ilıcak'ın da Aralarında Bulunduğu 17 Gazeteci Tutuklandı
 
Trafik Sigortalarında İndirim
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tutuklanan 989 Erden 758'i Tahliye Edildi
Soruşturma kapsamında tutuklanan aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu ...
Gazi ve Demokrasi Şehitlerinin Yakınlarına Ödenecek Maaş Belli Oldu
FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele sırasında şehit düşenlerin yakınları ...
Efkan Ala Son Gözaltı ve Tutuklu Sayısını Açıkladı
FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda 18 bin 44 kişi ...
Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü Kapatılacak
Başbakan Yıldırım, "Kazan Meydanı'ndan herkese ilan ediyorum. Hainlerin ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Harekat'ı Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY darbe girişiminde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ Üyelerini Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi ...
Ünlü İsimler Külliye'deki Demokrasi Nöbetine Katıldı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde devam eden demokrasi nöbetine, Gençlik ...
YAŞ Kararları Açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Genelkurmay ...
 
 
HUDER'den Bedelsiz Hukuki Hizmet Kararı
HUDER Genel Merkezi, PDY'li hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal ve ...
Kamuda 66 Binden Fazla Kişi Görevden Alındı
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda 66 bin ...
Erdoğan, Fidan'ı Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti.
İnternet Sitesi Kurmak İçin Gerekenler
İnternet sitesi kurmak için gerekenler hakkında bilgi sahibi olan pek ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya