Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Atalay ve İsen’i Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Atalay ve İsen’i Kabul Etti
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının çok sıkıntılar yaşadığını, ancak 1974’ten sonra Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sıkıntıların sona erdiğini belirterek, “Barış elini uzatan biziz, tutmayan Rum tarafıdır” dedi.
 
20 Temmuz 2012 Cuma - 12:49

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının çok kötü günler, çok sıkıntılar yaşadığını, ancak 1974’ten sonra Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sıkıntıların sona erdiğini belirterek, “Barış elini uzatan biziz, tutmayan Rum tarafıdır” dedi.
Anavatan Türkiye’nin gerek 1974 öncesinde, gerekse sonrasında ve bugünlerde Kıbrıs Türk halkının daha güzel günlere kavuşması için uğraş verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Anavatansız KKTC olamaz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i kabul etti.
Kabulde, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da hazır bulundu.
ATALAY
Kabulde ilk sözü alan Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Biz her zaman sizin yanınızdayız. Türkiye Cumhuriyeti geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da her zaman KKTC’nin yanında olacak. Kıbrıs Türk halkının hiç bir gelecek endişesi olmasın” dedi.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 38. yıldönümü nedeniyle Türkiye hükümetinin temsilcileri olarak KKTC’ye geldiklerini belirten Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu bu vesileyle ziyaret ettikleri söyledi. Atalay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 38. yıldönümünü kutladı.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın KKTC’de olduğu gibi Türkiye’de de coşkuyla kutlandığına dikkat çeken Atalay, bu akşam KKTC’nin Ankara Büyükelçiliği’nde de kutlamalar olacağını söyledi.
38 yılda Kıbrıs Türk tarafının adada daha huzurlu bir hayat sürdürebilmek adına adil, kalıcı bir anlaşma için çok çaba gösterdiğini söyleyen Atalay, “Siz daima yapıcı ve barıştan yana, birlikten yana bir politika izlediniz, buna da devam ediyorsunuz. Dünya da bunu görüyor” dedi.
Karşı tarafın süreci ne kadar oyaladığını, uzlaşmadan uzak olduğunu gördüklerini, buna rağmen Kıbrıs Türk halkının yapıcı bir çözüm için çaba sarf ettiğini ifade eden Beşir Atalay, “Ancak Türkiye ve KKTC bütün umudu ve geleceği buna bağlamış değil, ülkenin güçlü bir siyasi yapılanma, demokratik bir süreç hem de ekonomik olarak güçlenmesi, huzur içinde yaşaması için her türlü tedbir alınıyor, alınacak” dedi.
Atalay, Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı’nı, “müzakere sürecini kesen” bir boyutta kullandığını belirterek, Güney Kıbrıs’ın dönem başkanlığının, Güney Kıbrıs’ın yarım bir devlet olduğunu ve birçok sorunu olduğunu AB ülkelerinin görmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
Dünyanın bu süreci yakından izlediğini belirten Atalay, KKTC’de çok dikkatli, başarılı bir siyasi süreç yürütüldüğünü belirterek, KKTC’nin ekonomisi ve demokrasisinin geliştiğini kaydetti.
“Biz sizin yanınızdayız, TC geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman KKTC’nin yanında olacak. Kıbrıs Türk halkının hiç bir gelecek endişesi olmasın. KKTC halkının geleceği daha iyi olacak” diyen Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da dirayetli liderliği için teşekkür etti.
EROĞLU
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Beşir Atalay’a “Kıbrıs Türk halkının gelecek endişesi duymaması” yönündeki söylemleri için teşekkür etti.
Böyle anlamlı bir günde Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının yalnız bırakmamasının kendilerine mutluluk ve onur verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anavatan Türkiye’nin gerek 1974 öncesinde, gerekse sonrasında ve bugünlerde Kıbrıs Türk halkıyla birlikte hareket ettiğini, bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının daha güzel günlere kavuşması için birlikte uğraş vereceğini söyledi.
“Anavatansız KKTC olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Türkiye’nin bütün kurumlarıyla her zaman yanımızda olması, bunun en önemli göstergesi” dedi.
Kıbrıs Türk halkının çok kötü günler, çok sıkıntılar yaşadığını, ancak 1974’ten sonra Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sıkıntıların sona erdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, zaman zaman devletlerde sıkıntılar olabileceğini, o sıkıntıların da yine birlik beraberlik içinde aşılabileceğini söyledi.
Kıbrıs Türk halkının 1974’e kadar çok zor şartlar altında mücadele ettiğini, ancak gelecek umuduyla, birlik ve beraberlik içinde o günleri geçirmesini bildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının şimdi geleceğine umutla baktığını kaydetti.
Müzakere masasında da anlaşmayı kovalayan tarafın gene Kıbrıs Türk tarafı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, ucu açık müzakerelerle bir yere varılamayacağını, müzakerelere bir zaman limiti konularak, ona göre devam edilmesi gerektiğini söyledi.
Kıbrıs Türk tarafının sunduğu 5’li toplantı önerisine BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un sıcak bakmasına rağmen, Rumların reddettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs’ta çözüm diyorlar ama, sadece Rumların evet ve hayırına göre hareket ediliyor. Bu da bana göre yanlış bir tutumdur. Artık BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Güvenlik Konseyi’ndeki Rum yanlısı devletlere bazı mesajlar vermesi gerekiyor düşüncesindeyim” dedi.
Rum tarafının herhangi bir olumsuz raporunu bazı hamilerinin reddedeceği bilici içinde anlaşmazlığını sürdürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının 1974’ten bu yana mutlu ve huzurlu olduğunu, savaşı yaşayan bir kişi olarak, o günlerin tekrar yaşanmaması ve tekrar savaş olmaması arzusunda olduklarını, bunun için uğraş verdiklerini kaydetti.
“Barış elini uzatan biziz, tutmayan Rum tarafıdır” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “tarihi zaferi kazandığımız bu günde birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.
İSEN
TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de, TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü temsilen KKTC’de olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Gül’ün selam ve sevgilerini getirdiğini söyledi.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayan İsen, her zaman olduğu gibi Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve olacağını vurguladı.
Konuşmalar sonunda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, günün anısına Beşir Atalay ve Mustafa İsen’e anı plaketi takdim etti.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Batman'in gösteriminde katliam
 
Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İskele Sahil Lions Kulübü’nden Temizlik Etkinliği
İskele Sahil Lions Kulübü, “Bu Sahiller Bizimdir” sloganıyla Kumyalı Plajında ...
Yavuz Çıkarma Plajı'nda Tören
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında Girne'de ilk ...
KKTC'de Şafak Nöbeti Coşkusu
20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38’inci yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı’nda ...
Taşeronlar Birliği, TDP ve UBP'yi Ziyaret Etti
Taşeronlar Birliği’nden bir heyet,”toplumsal seferberlik başlatmak” amacıyla ...
 
 
CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Albayrak'tan Çok Sert Açıklamalar
CTP-BG Gazimağusa Milletvekili ve Kültür Komitesi Başkanı Dr. Arif Albayrak, ...
CTP-BG'den , LTB Kültür Sanat Kurumu Tepkisi
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan ...
Solo Türk Ekibi’nden Özgürgün’e Ziyaret
Türk Hava Kuvvetleri’nin Türk Milleti’ne 100. yıl armağanı olarak 2011 ...
Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği'nden Girişim
Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, "Bu Memleket Bizim Platformu"nun ...
 
 
Küçük Kaymaklı'da Elektrik Kesintisi
Şebekede yapılacak çalışmalar nedeniyle Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesinin ...
KKTC'de Elektrik Borcu Skandalı
KKTC'de Turizm sezonunun ortasında elektrik borçları yüzünden başta devlet ...
Şafak Nöbeti’nde Geri Sayım Sürüyor
20 Temmuz Barış Harekatı’nın yıldönümünde Yavuz Çıkarma Plajı’nda yarın ...
Meclis Başkanı Bozer, Pakistanlı Senatör Haji Ghulam Ali'yi Kabul Etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer,dünyanın Kıbrıs Türk halkının haklarını ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya