Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Cumhuriyet İzmir Kadar Van’a da Yakın
Cumhuriyet İzmir Kadar Van’a da Yakın
 
Başbakan Erdoğan, ''Cumhuriyet ne kadar Çankayalının rejimiyse, o kadar da Bahçesaraylının rejimidir. Cumhuriyet İstanbul'a, İzmir'e ne kadar yakınsa, Kayseri'ye, Konya'ya, Artvin'e, Tekirdağ'a, Van'a o kadar yakındır'' dedi
 
29 Ekim 2010 Cuma - 14:03

Erdoğan, TRT 5 Anadolu Kanalının açılış galasında yaptığı konuşmada, kanala uzun soluklu ve başarılı yayın hayatı diledi. Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümünü de kutlayan Erdoğan, birlik ve kardeşlik içinde nice yıllara erişmeyi temenni etti. 
Açılış töreninde Anadolu'nun farklı seslerini farklı enstrümanlardan dinlediklerini dile getiren Erdoğan, bağlamanın, sipsinin, şerpenin sesinden Anadolu'nun, Trakya'nın yağmurla ıslanmış topraklarının taze kokusunu bir kez daha yüreklerinde hissettiklerini söyledi. 
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Anadolu türkülerini sıcak bir ekmeğe benzeten Erdoğan, şunları kaydetti:
''Sesler farklı da olsa, çalgılar farklı da olsa, yöreler, notalar farklı da olsa, her türkü, her ezgi üzerindeki musiki değerle birlikte Anadolu'nun kokusunu taşıyor. Bizim türkülerimiz sıcak bir ekmekten, buğusu tüten bir somundan, Anadolu'dan, analar yurdundan bir parçadır. Onun içindir Yemen türküsünü dinlediğimizde, hangi ilden, hangi yöreden olursak olalım, her birimizin gönül dili titriyor. Sarı gelin türküsünün ezgilerini işittiğimizde her birimiz 'işte bu bizim türkümüz' diyoruz. Dramalı Hasan nasıl bu ülkenin 73 milyonu üzerinde aynı etkiyi yapıyorsa, Toroslar'ın, Kaçkarlar'ın, Süphan'ın, Ağrı'nın yüksek zirvelerinden kopup gelen ezgiler de aynı derecede yüreğimize hitap ediyor. 
Horon bizim horonumuz, halay bizim halayımız, zeybek bizim zeybeğimiz, zılgıt bizim zılgıtımız. Biz, bu topraklar üzerinde ekmeğimizi bölüştük. Halayı, horonu, zılgıtı bölüştüğümüz kadar ağıtları bölüştük. Hüzünleri bölüştüğümüz kadar sevinçlerimizi bölüştük. En önemlisi de biz bu topraklar üzerinde Anadolu'nun, Trakya'nın toprakları üzerinde kahramanlığı, zaferi, şahadeti paylaştık. 
Dost kelimesi Anadolu'yu tarif etmekte yetersiz kalır. Akraba, hısım kelimesi Anadolu insanını tarif etmekte kifayetsiz kalır. Anadolu, analar yurdunun 73 milyon vatan evladının toprağıdır. Yani Anadolu, kardeşlerin ve kardeşliğin yurdudur. Nasıl ki bu toprakların ezgilerini birbirinden ayırmak imkansızsa, nasıl ki bu ülkenin ağıtlarını, şarkılarını, türkülerini birbirinden ayırmak imkansızsa, bu ülkenin insanlarını da birbirinden ayırmak, birbirine hasım eylemek işte o kadar imkansızdır. 
Bu toprakları biz şehitlerimizin kanlarıyla olduğu kadar hakla, aşkla, sevdayla yoğurduk. 87 yıl önce Cumhuriyeti de işte bu sevdanın, bu aşkın, ortak ideallerimizin üzerine hep birlikte inşa ettik. Cumhuriyet ne kadar Çankayalının rejimiyse, o kadar da Bahçesaraylının rejimidir. Cumhuriyet ne kadar Ankara'nınsa, o kadar da Yozgat'ındır. Cumhuriyet İstanbul'a, İzmir'e ne kadar yakınsa, Kayseri'ye, Konya'ya, Artvin'e, Tekirdağ'a, Van'a o kadar yakındır. Çünkü Cumhuriyet Trakya'dır, çünkü Cumhuriyet Anadolu'dur.''

AKTİF DIŞ POLİTİKA FELSEFESİ

TRT 5 Anadolu'nun, Türkiye'nin tüm renklerini, tüm seslerini, bütün nefeslerini ahenk içinde toplayacağına ve bir çiçek demeti gibi seyircilerine sunacağına inandığını dile getiren Erdoğan, ''Hazreti Mevlana ne güzel söylemiş; bir pergel gibi tek ayağın Anadolu'da olacak, diğeriyle cümle aleme ulaşacaksın'' dedi.
Son 8 yılda aktif dış politikayla bu felsefeyi yaşatmanın mücadelesi içinde olduklarına vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin tüm illerine ulaşmak ve herkese hizmet götürmek için gece gündüz koştururken, aynı zamanda dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaştıklarını söyledi. Erdoğan, TRT'nin bu görevi zengin bir şekilde icra etmeye başladığını kaydetti. 
Erdoğan, galada TRT 5'in ''Bir ekran 100 ekran, 100 ekran bir ekran'' sloganını salondakilerle birlikte söyledi. 
Açılış galası dolayısıyla Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkanı Şeyda Açıkkol Erdoğan'a plaket sundu. 
 
YEREL MEDYAYA ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu'ya gittiklerinde seslerini ancak yerel televizyonlarla duyurma imkanına sahip olduklarını belirterek, yerel televizyonları güçlendirmek istediklerini bunun yolunun da TRT 5 Anadolu kanalını açmaktan geçtiğini söyledi.
İllerin ve bölgelerin kendi yerellerinde yaşattığı değerleri, gelenek ve kültürleri Türkiye ile buluşturacak televizyon kanalı ''TRT Anadolu'' yayın hayatına başladı. 
TRT'nin, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) ile işbirliği yaparak yayın hayatına kazandırdığı TRT Anadolu için TRT Arı Stüdyosu'nda tören düzenlendi.
Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yabancı misyon şefleri, televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileriyle davetliler katıldı.
Türkiye'nin 7 bölgesini simgeleyen müzik enstrümanlarının solo dinletisiyle başlayan törende daha sonra 7 bölgeden yerel medya temsilcileriyle TRT Anadolu'nun yerel medyaya getirdiği yeniliklere ilişkin canlı bağlantı kuruldu.
TRT 5 Anadolu kanalının açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Kanunu'nun yenilenmesinin ardından TRT'nin büyük bir dinamizm kazandığını belirterek, 2008 yılından bu yana TRT'nin resmi açılışı yapılan 13 televizyona ulaştığını, bu televizyonların içerik ve izlenme bakımından büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.
TRT'nin yakaladığı dinamizmin herkes tarafından takdir edildiğini ifade eden Arınç, ''Anayasa'nın bize yüklediği kamusal yayıncılık açısından vicdan sahibi insanlar, TRT'nin geçmişteki ataletten kurtulduğunu, birilerinin çiftliği haline geldiği günlerden uzaklaştığını, sadece Türkiye'ye değil milyonlarca insana ulaştığını görüp haklı olarak tebrik ediyorlar'' dedi. 

TRT SANATÇILARI KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından Şeyda Açıkkol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e yerel medyaya verdikleri destek dolayısıyla birer teşekkür plaketi sundu. 
Tören, TRT sanatçılarının verdiği konserle son buldu.
Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Arı Stüdyosu'ndan ayrılırken Zeynep Assan adındaki çocuğu severek, oyuncak bebek hediye etti.
Şanlıurfa'dan gelen yerel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine TRT'nin İngilizce yayın yapacak kanalına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KPSS Eğitim Bilimleri Pazar Günü Yeniden Yapılacak
 
CHP Lideri ‘Köşk’te Yok
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KPSS Eğitim Bilimleri Pazar Günü Yeniden Yapılacak
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), iptal edilen KPSS Eğitim ...
Yaşlılara Bayram Müjdesi
Gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanların maaşları ile 65 yaş aylıklarına zam geliyor
Ankara Ata'nın Huzurunda
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de ...
'İlişkiler Her Zamankinden Daha Dinamik’
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ...
 
 
Karısını Öldürdü Sonra Polisi Aradı
Mersin'de bir mağaza sahibi, tartıştığı karısını yatak odasında tabanca ...
87. yılda Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıl dönümü bugün tüm yurtta, KKTC'de ve dış ...
Google’dan 29 Ekim Jesti
Google, Türkiye sayfasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan özel tasarımlı logo kullandı.
THY Uçağı Faciadan Döndü
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Oslo seferini yapan yolcu uçağı, ...
 
 
Kılıçdaroğlu'nun ağır sözlerine yanıt
Erdoğan: "Biz dünyanın en büyük ikinci köprüsünün temelinin atıyoruz, ...
İstanbul’da 29 Ekim Kutlamaları Ertelendi
İstanbul'da devam eden yağmur nedeniyle Vatan Caddesi'nda yarın yapılacak ...
Kaçak Sigara Yüklü Kamyon Kaza Yaptı
Van'ın Gürpınar ilçesinde trafik kazası yapan bir kamyonda 111 bin 500 ...
Batman’da Molotofkokteylli Saldırı
Batman'da bir liseye gece molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Okulda eğitime 1 gün ara verildi
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya