Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Cumhuriyet Meclisi’nde Takkeli Protesto
Cumhuriyet Meclisi’nde Takkeli Protesto
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda “Tarım sektöründeki sorunlar” konusunda konuşan CTP İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu, hükümetin tahıl alım fiyatlarını açıklamamasını ve alımların geç başlamasını eleştirdi.
 
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 18:46

Sennaroğlu, tarımda vergisiz akaryakıt kullanımının CTP hükümeti döneminde kendisinin bakan olduğu 2007-2008’de hayata geçtiğini ancak UBP hükümete gelince bu uygulamayı kaldırdığını söyledi.
Tüm AB ülkelerinde ve Güney Kıbrıs’ta mazotun üreticilere renklendirilerek verildiğini ancak Kuzey Kıbrıs’ta bu uygulamada sorun çıktığını çünkü istasyonlarda bu amaçla kullanılabilecek depo bulunmadığını; yeni depo inşaatının ise çok masraflı olduğunu anlatan Sennaroğlu, birkaç yıl sonra normal mazot kullanımının ortadan kalkacağını o zaman boşalacak depolara renkli mazot konulabileceğini kaydetti.
Sennaroğlu, kendi dönemlerinde kart uygulamasıyla tarım sektörüne vergisiz akaryakıt verildiğini ifade ederek, renklendirme yapabilselerdi UBP’nin de bunu kaldıramayacağını belirtti.
Önder Sennaroğlu, Tarım Bakanlarının sürekli değişmesini eleştirirken, “UBP 5 yıl hükümette kalırsa 8 Tarım Bakanı lazım. Zorlu bey gitti, Ali bey geldi, ne değişti?” diye sordu ve süt üreticilerin alacağının hükümetçe gasp edildiğini savundu.
“20 Haziran’da ödenmesi gereken süt parası, bugün 4 Temmuz’dur hala ödenmemiştir” diyen Sennaroğlu, hükümetin tarımdaki ödemeleri yapmamasını sürekli maddi imkansızlık diye açıklamasını da “E be kardeşim niye oturuyorsun orada? Niye hükümetsin? Oturma o zaman orada, ödeyebilen varsa gelsin ödesin. Makam arabalarını değişmek için para bulabiliyorsunuz” diye konuştu.
Hükümetin doğrudan gelir desteğinden öte alım fiyatını bile açıklamadığını belirten Sennaroğlu, rekolteyi yansıtan bir görüntü, alım merkezlerinde bir yoğunluk da olmadığını çünkü arpanın büyük çoğunluğunun Güney Kıbrıs’a geçtiğini çünkü Güney’de arpanın 52 kuruştan kooperatiflerce peşin ödemeyle alındığını anlattı.
Ülkede girdi fiyatlarının yüksekliği nedeni ile üreticinin rekabet etmesinin mümkün olmadığını belirten Sennaroğlu, devletten maaş çekenlerin üretim yapamayacağına dair görüşünün üreticiler arasında gerginlik yarattığını belirtti ve hükümetten bu konuyu açıklamasını istedi.
Sennaroğlu, TÜK’ten durdurulan 16 kişiden 3’ünün UBP örgüt başkanları istediği için, biri de Çiftçiler Birliği Başkanı istedi diye geri alındığını ileri sürerek, 12 kişinin ise UBP’li olmadıkları için işten atıldığını, bunun ayıp olduğunu savundu.
Özelleştirme furyasından Koop-Süt’ün de nasibini alacağını, Türkiyeli bir firmaya verileceği söylentileri dolaştığını belirten Önder Sennaroğlu, “Koop-Süt ülke tarımı için olmazsa olmazımızdır. Lütfen yetkililer bu güzide kuruluşa sahip çıksınlar. Sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için tedbir alsınlar çünkü Koop Süt özelleştirilirse üretici sütünü satamayacak; dereye dökmek zorunda kalacak ve tüm üreticiler üç-dört imalatçının esiri olacak” dedi.
AMCAOĞLU: “SÜT ÜRETİCİLERİNE 9 MİLYON ÖDENDİ”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da, yanıt konuşmasında, 8 Haziran’da ve 17 Haziran’da süt üreticilerine toplam 9 milyon liralık ödeme yapıldığını; ödenmeyen paraların ödenmesi için de çalışma yaptıklarını söyledi.
Amcaoğlu, 2009 seçimi öncesi geriye dönük alınan Bakanlar Kurulu kararıyla geçmiş borçlarla ilgili ödeme kararı bulunduğunu; bunu da incelediklerini belirtti.
Vergisiz mazot uygulamasının CTP döneminde başladığını ama doğrudan gelir desteğinin de Başbakan İrsen Küçük’ün tarım bakanlığı döneminde başladığının göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Amcaoğlu, vergisiz mazot yerine doğrudan gelir desteği verdiklerini ifade etti.
Arpa alımlarının iklim koşulları nedeniyle geç başladığını açıklayan Ali Çetin Amcaoğlu, arpadaki nem oranının istenen seviyeye gelmesini beklediklerini kaydetti.
Amcaoğlu, memurlara doğrudan gelir desteği ödemesi yapılıp yapılmayacağını soran Sennaroğlu’na hitaben, “Sayıştay’ın bu konudaki görüşünü herhalde siz de bilirsiniz. Sayıştay’ın doğrudan gelir desteği ödemelerinin kamuda çalışanlara ödenmemesi yönünde görüşü var. Bunları ödemenin yasadışı bir işlem olduğunu söylüyor. Bu düşünce geçmişi de töhmet altında bırakan bir düşüncedir. Yani siz de yıllarca doğrudan gelir desteğini bu kesimlere ödediniz. Bu, ciddi bir görüştür, üzerinde hassasiyetle durulması gerekir. Biz hükümet olarak bu konudaki çalışmamızı sürdürüyoruz, bundan nasıl bir çıkış yolu bulunabileceğinin çalışmasını yapıyoruz” dedi.
Turistik tesislerin ihtiyaç duyduğu özellikli et sıkıntısına karşı özel izin verilmesi dışında başka et ithalat izni verilmediğini, üreticinin elinde hayvanlarının kalmayacağını, TÜK’ün GKK’nın ihalesini aldığını, KTBK’nın ihalesini alan firmaya ise vereceği eti iç piyasadan temin etmesi koşulu getirildiğini anlatan Amcaoğlu, “Herkes rahat olsun, elimizden geldiğince üreticiye yardımcı olacağız” diye konuştu.
Yeniden söz alan Önder Sennaroğlu, süt üreticilerinin ödenmesindeki gecikmeleri yeniden eleştirdi.
TÖRE: “KIBRIS MESELESİNİ RUM-YUNAN YARATTI”
UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “7 Temmuz zirvesi ve Rumların zihniyeti” konulu konuşmasında, zirvenin Cenevre’de değil, Brüksel’de olması gerektiğini söyledi.
Kıbrıs’ta var olan iki ayrı milliyet ve dini birleştirme çalışmalarının 40 yıldır devam ettiğini kaydeden Töre, Kıbrıs meselesinde garantör ülke olan Türkiye’nin müdahalesine “işgal” suçlamasının hem içte hem dışta yapıldığını kaydetti.
Kıbrıs meselesini yaratan Rum tarafı ve Yunanistan’ın AB’ye alınmaması gerektiğini ama alındığını; buna karşılık Türkiye’yi cezalandırmanın doğru olmadığını ifade eden Töre, Kıbrıs meselesinin Türkiye’nin AB yolunda engel konulmasını eleştirdi.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in açıklamalarını eleştiren Zorlu Töre, Kıbrıs Türk halkının çektiği acı ve sıkıntıların, paradan daha çok olduğunu söyledi.
Devlete ve egemenliğe sahip çıkılması gerektiğini belirten Töre, Kıbrıs sorununun adanın Elenleştirilmesinden çıktığını; adada bulunacak çözümde iki ayrı egemenliğin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
Töre, 1960’taki ortak cumhuriyetin yürümemesinin sebeplerinin sürekli incelenmesi gerektiğini kaydederek, Kıbrıslı Türklere eşit yaklaşım sergilendiğini göremediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu ve ekibine 7 Temmuz zirvesinde başarı dileyen Zorlu Töre, “İnanıyorum ki Kıbrıs Türk halkının hakları korunacaktır” dedi.
ALBAYRAK’TAN TAKKE VE TESPİHLİ KONUŞMA
CTP Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak, “Kıbrıs’ta ender Katolik kiliseleri ve hükümetin tutumu” konulu gündem dışı konuşmasında, takke taktı, tespih çekti.
St. George tarafından Vadili’de yaptırılan Katolik kilisesinin avlusuna beton döküldüğünü belirten Albayrak, Meclis iç tüzüğünde yapılan değişiklikle yakında kadın milletvekillerine şal, erkeklere takke ve tespih dağıtılacağını savunarak, başına takke, eline de tespih aldı. Albayrak, kürsüden bir sure de okudu ve “Kıbrıs Türk toplumu kendi dininin kurallarını bilir” dedi.
Tarihi değeri olan dini yapılara duyarsızlığı eleştiren Albayrak, TİEMDER’in KKTC’yle ilgili raporunda imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi açılması gerektiği söylemini de eleştirdi.
“Dini, Allah sevgisiyle öğrendik, Müslümanlığın beş şartını da evelallah biliyoruz ama bir kısım insan Allah korkusuyla veya din ve siyaseti karıştırarak bir şeyler yapıyor” diyen Albayrak, DAK’ta bu akşam Grup Yorum’un katılımıyla yapılacak eyleme halkı davet etti.
FELLAHOĞLU ÖZELLEŞTİRMELERİ ELEŞTİRDİ
Mecliste son gündem dışı konuşmayı “özelleştirme” konusunda yapan CTP Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, ülkede özelleştirme adı altında çok trajik işler yapıldığını söyledi.
Malta’dan ve Güney Kıbrıs’tan örnekler veren Fellahoğlu, “Özelleştirmeye bu koşullarda karşıyız. Yapılması gereken özerkleştirmedir ama özelleştirmeyle ilgili yasa tasarısı hala meclise gelmemiştir” dedi.
KTHY’de yaşananların özelleştirme bile olmadığını, yeni bir havayolu kurulması sözlerinin de yerine getirilmediğini kaydeden Fellahoğlu, fiberoptik kablo döşenmesiyle ilgili de eleştiriler yaptı.
Fellahoğlu, bugünkü koşullarda özelleştirme yabancılaştırma, emeğin daha da ucuzlaması anlamına geldiğini kaydederek, hükümetin özelleştirmeyle ne elde ettiğini açıklamasını istedi.
SANER: “YENİ HAVAYOLU İÇİN SÖZLEŞMEDE TADİLATA GİDİLİYOR”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, cevabi konuşmasında KTHY’nin özelleştirilmediğinin doğru bir tespit olduğunu, çünkü battığını söyledi.
Sırf havayolu olsun diye dünya devi bir ortaktan ayrılmasının, gidilecek köyün minarelerini gösterdiğini; sorunun 2005’te dünya havacılık sektöründeki gelişmelerin doğru görülememesinden kaynaklandığını anlatan Saner, THY ile yeniden kurmaya çalıştıkları şirkette büyük zorluklar yaşadıklarını; ilk kez devlet-özel ortaklığıyla bir şirket kurulacağını, özel sektörün devletin hisselerini artırması tehdidine karşı güvence istediğini anlattı.
Saner, şimdi ortaklık sözleşmesi tadilatı imzalayacaklarını ve burada, devletin hisselerinin yüzde 40’ı aşamayacağı yönünde bir madde konulacağını açıkladı.
Bakan Saner, fiberoptik hat döşenmesiyle ülkenin haberleşme altyapısının yedeklendiğini; bu amaçla Türk Telekom’un 10 milyon dolarlık yatırım yaptığını ama tek bir bağlantı verme hakkı olmadığını, bu işlemlerin bakanlık üzerinden yapılacağını anlattı.
Saner, bu uygulamanın geçmişte GSM sözleşmelerinde de uygulanmasını ve ihale yapılmasını beklediklerini ama yapılmadığını söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türk Telekom’la yaptıkları ikinci fiber optik hatla ülkede internet ve kredi kartı iletişiminin aksamasının önleneceğini anlattı.
Yeniden söz alan CTP Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, KTHY’den ayrılmayı THY’nin istediğini; o dönemde de kamuoyunun ulusal bir havayoluna sahip olmayı istediğini söyledi.
Bu sırada, Fellahoğlu ile yerinden cevap veren Bakan Saner arasında KTHY konusunda sözlü tartışma yaşandı.
Fellahoğlu, KTHY’yle ilgili meclis araştırma komitesinin 9 ayda sadece bir kez toplanmasını da eleştirdi.
Yeniden söz alan Ersan Saner de, “KKHY yüzde 30 ortaklıkla milli havayolu olacaksa, Türk Telekom’u nasıl algılarsınız” diye sorduğunu belirterek, Türk Telekom’la yapılan anlaşmanın iyi olduğunu, şimdi Elektronik Haberleşme Yasası’nın geçeceğini kaydetti.
Saner, CTP hükümeti dönemindeki GSM operatörlerine lisans devriyle ilgili eleştiriler yaptı ve sorular yöneltti.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda son olarak sorular bölümüne geçildi ancak soru sahipleri veya ilgili bakanlar salonda olmadığı için sorular ertelendi.
Böylece Meclis bugünkü çalışmalarını saat 18.30’da tamamladı. Gelecek toplantı Perşembe günü yapılacak.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
LTB Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri ve Festivalleri Başlıyor
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cenevre Zirvesi Öncesi Açıklamalarda Bulundu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın, Meclis Başkanı Hasan Bozer başkanlığında toplanacak.
TDP İskele İlçe Başkanı Yılmabaşar’dan Karpaz Eleştirisi
Toplumcu Demokrasi Partisi, Karpaz Burnu’na gidişte vatandaşlardan ve ...
TDP ve DP Yarın DAÜ'de
Demokrat Parti (DP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) de yarın Doğu ...
CTP-BG de DAÜ'deki Eyleme Destek Verecek
Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG), DAÜ üniversite öncesi ...
 
 
CTP Parti Meclisi MYK ve Denetleme Kurulu'nu Belirledi
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) geçtiğimiz hafta ...
CTP Yeni Genel Sekreteri Akansoy
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin geçtiğimiz hafta yapılan kurultayında seçilen ...
Yorgancıoğlu’ndan DAÜ Yönetimine Çağrı
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, DAÜ yönetiminin üniversite öncesi ...
Serdar Denktaş’tan Hükümete Sert Eleştiri
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’ye bağlı ...
 
 
Kamu-Sen, ÖRP’den Destek İstedi
Kamu-Sen, ÖRP’den, “UBP’nin hazırladığı Yabancılar Muhaceret (Değişiklik) ...
CTP-BG’nin Yeni Parti Meclisi Belirlendi
Parti Meclisi seçimlerinde en çok oyu alanlar partinin eski genel başkanlarının ...
Özkan Yorgancıoğlu CTP'nin 5. Başkanı
CTP-BG Genel Başkanlığı’na Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu seçildi. ...
CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu
CTP BG Kurultayında 1078 delegeden 916 delege oy kullandı. Bir oy pusulası ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya