Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Davutoğlu’nun Ziyaretinden Türk İşadamları Memnun Kaldı
Davutoğlu’nun Ziyaretinden Türk İşadamları Memnun Kaldı
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda’daki temasları kapsamında Lahey Hilton Otel’de Yatırımcılar Forumu’na katıldı. Toplantıda, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile İçişleri Bakanı Efkan Ala da yer aldı.
 
11 Şubat 2016 Perşembe - 22:04

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk ve Hollandalı yatırımcılar arasında devam eden “kazan-kazan” durumunu “daha fazla kazan-kazan” durumuna çevirmek istediklerini söyledi.
 
 Davutoğlu, Hollanda’daki temasları çerçevesindeLahey‘de düzenlenen ve çok sayıda iş adamıyla yatırımcının katıldığı Yatırımcılar Forumu’nda konuştu. Forumda Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır da hazır bulundu.
 
 Davos’ta Başbakan Mark Rutte ile yaptığı son görüşmede, Türkiye ile Hollanda arasında hükümetler arası bir zirve mekanizması oluşturulması kararını aldıklarını belirten Davutoğlu, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını, 2012 yılında diplomatik ilişkilerin 400’üncü yılının kutlandığını anımsattı.
 
 Davutoğlu, yüzyıllar boyunca iki ülke ilişkilerinde tek bir sorunun bile yaşanmadığına dikkati çekerek Hollanda’nın Türkiye’ye yatırım ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2002-2015 yılları arasında Hollanda’nın Türkiye’ye 21 milyar dolar yatırım yaptığını kaydeden Davutoğlu, “Bu bizim için sadece dostluğun göstergesi değil, aynı zamanda Hollanda’nın ilgisini de göstermektedir. Bugün Türkiye’de 2 bin 490 Hollanda firması var” dedi.
 
 Türkiye’nin yatırım yapmak için en güvenli ve en karlı yerlerden biri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Hollanda’daki Türk firmalarının yatırımları 9 milyar dolara ulaştı. Şimdiye kadar ‘kazan-kazan’ durumu vardı, bunu ‘daha fazla kazan-kazan’ durumuna çevirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
 Türkiye için 2015 yılının kolay bir yıl olmadığını söyleyen Davutoğlu, ancak yıl sonunda siyasi ve ekonomik başarının yakalandığını belirtti. 1 Kasım’da yapılan son seçimle istikrarlı bir hükümetin kurulduğuna işaret eden Davutoğlu, hükümetin halkın yüzde 49,5’inin desteğini aldığını hatırlattı.
 
 Gelecek dört yılda seçim yapılmayacağını, Türkiye’nin öngörülebilir bir ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Çevresinde jeopolitik güçlükler olmasına karşın Türkiye güvenli bir liman. Zorluklara rağmen ekonomi yüzde 4 büyüdü. 2010-15 yılları arasında ekonomi yüzde 5,4’lük bir büyüme kaydetti. Türkiye, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke. Bu, Türk ekonomisinin çok dinamik ve istikrarlı bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
 
 – “Hedef yüksek gelirli bir ülke olmak”
 
 AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’nin düşük ila orta gelirli, şimdi ise orta-üst gelirli bir ülke olduğunu belirten Davutoğlu, yüksek gelirli ülke haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
Son 13 yılda Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımın 163 milyar dolar olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, “Bu rakam 1982-2002 yılları arasında sadece 14,8 milyar dolardı. Küresel ekonomik krizden sonra karşı karşıya kalınan en büyük zorluk işsizlik. Türkiye, 2008 yılından bu yana 6,6 milyon yeni iş istihdamı yarattı. Geçtiğimiz yıl ise 1 milyon yeni iş olanağı yarattık. 2015 yılının ekim ayı itibarıyla istihdam oranı yüzde 46,2’ye yükseldi” diye konuştu.
 
 
Davutoğlu, 10 Aralık’ta hükümetin reform programını açıkladığını hatırlatarak yabancı yatırımcıların piyasa esnekliği istediğini, parlamentoya bununla ilgili kanun taslağı sunduklarını belirtti.
 
 
Yapısal reformların önemine dikkati çeken Davutoğlu, “Bunlardan bir tanesi, belki birincisi şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele. Etiğin, dürüstlüğün ve hesap verebilirliğin kamu sektöründe güçlendirilmesi, artırılması ve kamu ihale kanunun iyileştirilmesi. İkincisi ise esnek çalışma ortamının getirilmesi, kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemelerin yapılması suretiyle işgücü piyasasının iyileştirilmesi” diye konuştu.
 
 
Yeni bir patent kanunu çıkarılarak Ar-Ge konusunda teşvik verilmesiyle ilgili bir çalışmanın meclise gönderildiğini kaydeden Davutoğlu, yüksek teknoloji üreten küçük ve orta ölçekli firmalara destek verebilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.
 
 
Davutoğlu, iş adamlarına gelecekte çok daha az bürokrasiyle karşılaşacakları sözünü vererek iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda modern tahkim sistemi ve özel uzmanlaşmış mahkemeler oluşturacaklarını ifade etti.
 
 
Enerji piyasasındaki reforma da değinen Davutoğlu, piyasanın liberalleştirilmesi, lisans ve izinlerin kolaylaştırılması, vergi teşviklerinin sunulması ve enerji verimliliğinin teşvik edilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
 
 
– “Türkiye ile AB arasındaki ajanda yeniden canlanacak”
 

 
Başbakan Davutoğlu, 29 Kasım’daki AB-Türkiye zirvesiyle AB’ye katılım sürecinin yeniden ivme kazandığını vurgulayarak “Brüksel’de önümüzdeki dönemde bir başka toplantı daha yapacağız. Hollanda Başbakanıyla bu benim üçüncü ya da dördüncü toplantım. Yapacak olduğumuz daha birçok toplantı var. Katılım sürecimizin getirdiği motivasyonla yeni reformlar yapmak istiyoruz. Yeni fasılların da bunun sonucunda açıldığını görmek istiyoruz. Türkiye ile AB arasındaki ajandanın yeniden canlandırılması önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaların arasında olacak” diye konuştu.
 
 
Türkiye’nin ekonomi ve siyasetteki performansına birçok gözlemcinin hayranlığını gizlemediğini ifade eden Davutoğlu, “Bu bizim için yeterli değil. Biz dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasında olmak istiyoruz. Daha fazla reforma, daha fazla dinamizme, daha fazla kalitatif dönüşüme ve değişime ihtiyaç duymaktayız” dedi.
 
 
Davutoğlu, ekonominin kırılganlığını ve Türkiye’nin jeopolitik konumunu da göz önünde bulundurduklarına dikkati çekerek Türkiye’nin bütün doğrudan sermaye akımlarına açık olduğunu söyledi.
 
 
– “Her yol İstanbul’a çıkacak”
 
 
İstanbul’un bir finans merkezi olarak yükselişini görmek istediklerini söyleyen Davutoğlu, “İstanbul’un bütün ulaşım için bir merkez olmasını istiyoruz. İstanbul yolcu sayısı açısından iki hafta önce Avrupa’nın en büyük üçüncü havaalanı haline geldi, Londra ve Paris’ten sonra. Tabii ki bu bizim için yeterli değil. Önümüzdeki dört yıl içinde İstanbul dünyanın en büyük havaalanına sahip olacak. Kapasitesi yıllık 150 milyon yolcu olacak” ifadesini kullandı.
 
Davutoğlu, bütün istatistiklerin İstanbul’un küresel şehirlerden birisi haline geleceğini gösterdiğini kaydetti.
 
 Türk Hava Yolları’nın 283 destinasyona uçtuğu bilgisini paylaşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 “Sizlerin de merkezi ya da şubesi İstanbul’da olursa uçak değiştirme sıkıntınız da olmayacak. Doğrudan İstanbul’dan uçabileceksiniz. Geçen hafta Kazakistan’daydım. İpek Yolu’nun demiryolu hali hakkında konuşuyorduk. Çin’den Kazakistan’a, oradan Bakü’ye, oradan Gürcistan’a, oradan da Marmaray ile birlikte Avrupa üzerinden Londra’ya kadar gidebilecek bir hattan bahsediyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu tamamladığımızda İpek Yolu’nun modern halini oluşturmuş olacağız. Hızlı trenle ilgili çok büyük planlarımız var. Bütün karayolları, demiryolları, havayolları yakın zamanda İstanbul’da birleşecek ve Romalıların güçlü döneminde dediği gibi her yol İstanbul’a çıkacak.”

 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Türkiye Bisiklet Şampiyonası Alanya'da Başladı
 
ABD ve Rusya Suriye İçin Masada
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Efkan Ala: Cizre'de Operasyonlar Sona Erdi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de operasyonların sona erdiğini söyledi.
Davutoğlu Hollanda Başbakanı Rutte ile Bir Araya Geldi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi
Erdoğan ve Gül Beştepe'de Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül'ün görüşmesi 3 saat sürdü
Yılmaz: Türk Yargısında Yasadışılığa İzin Vermeyeceğiz
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, ...
 
 
Başbakan Davutoğlu Hollanda'ya Gitti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak TC-ANA ile saat 06.35'te Hollanda'ya gitti.
Gelir Vergisi Kanunu Onaylandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum yapan memur ve işçilere yeni haklar getiren ...
Öğretmen Atamaları Bugün Gerçekleştirilecek
30 bin öğretmen kadrosuna atamalar, bugün düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.
Erdoğan: Aslolan Sigara İçenin Değil İçmeyenin Özgürlüğünü Korumak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. ...
 
 
Genelkurmay Operasyonlar Hakkında Bilgi Verdi
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Cizre ve Sur'da devam eden ...
Davutoğlu Merkel'i Resmi Törenle Karşıladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Başbakanı ...
Angela Merkel Temaslarda Bulunmak İçin Ankara'da
Almanya Başbakanı Angela Merkel, çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Turizm Forumu'nda Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil'den yönetilen PYD, YPG'nin bölgede yaptığı ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya