Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Emine Erdoğan :5 Yaş Okullaşma Oranı Yüzde 93 Seviyesine Ulaştı
Emine Erdoğan :5 Yaş Okullaşma Oranı Yüzde 93 Seviyesine Ulaştı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sarıyer'deki "Mehmet Tabanca Anaokulu"nun açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
 
10 Eylül 2022 Cumartesi - 21:13


Emine Erdoğan, törende yaptığı konuşmada anaokulu açılışı vesilesiyle bir arada olmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
Bu modern okulun, çocuklar için güzel bir geleceğin anahtarı olmasını dileyen Emine Erdoğan, "Bildiğiniz gibi, hayırseverlik, toplumsal karakterimizin en belirgin özelliğidir. Kadim medeniyetimiz, bizlere vakıf kültürüyle birlikte emsalsiz bir iyilik ve dayanışma pratiğini miras bırakmıştır. Tüm topluma fayda sağlayacak hizmetlerin peşinde koşan, bu uğurda büyük emek harcayan insanlar medarı iftiharımızdır" diye konuştu.
Emine Erdoğan, eğitimi desteklemenin, insanın ülkesine verebileceği en güzel hediye olduğuna inandığını ifade ederek, Millî Eğitim Bakanlığı ve Tabanca ailesi ile emeği geçenlere teşekkür etti.
“5 YAŞ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 93 SEVİYESİNE ULAŞTI”
İnsanın yaşamın öznesi olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, şunları kaydetti: "İnsan geliştikçe, erdemlerle donandıkça, yaşam da doğru orantılı olarak güzelliklerle dolar. Ağacın yaşken eğildiği gibi insanın da en verimli işlenebileceği vakit çocukluğudur. Uzmanlar, 0-6 yaş aralığında, zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimimizin yüzde 70'ini tamamladığımızı söylüyorlar. Okul öncesi eğitim, çocukların dil gelişiminde, sosyal ve duygusal becerilerinin güçlenmesinde son derece önemli bir yere sahip. Ve bu çocuklar akademik hayatlarında çok daha başarılı oluyorlar. Yaşamlarının sonraki evrelerinde daha başarılı yetişkinler olma ihtimalleri yükseliyor. Diğer bir önemli husus da okul öncesi eğitimin dezavantajlı çocuklar için fırsat eşitliği sağlamasıdır. Dolayısıyla anaokulları, yaşama en iyi başlangıç yerleridir."
Emine Erdoğan, hükûmetin bu anlayışla erken çocukluk eğitime büyük önem verdiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002 yılında 5 yaşındaki çocuklarımızın sadece yüzde 11'i bu eğitimden yararlanırken, bugün 5 yaş okullaşma oranımız yüzde 93 seviyesine ulaştı. 2022 yılı sonuna kadar, 5 yaşındaki tüm çocuklarımızın okullaşmasını hedefliyoruz. Bu anlamda, 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul' Projesi, erken çocukluk eğitimi için çok güzel fırsatların kapısını araladı. Bu projeyle 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı açılması hedeflendi. Büyük bir mutlulukla ifade ediyorum ki bugün itibarıyla bin 409 yeni anaokulu ve 10 bin 200 ana sınıfı açıldı. Köy ve seyrek nüfuslu yerlerde, sınıf açılması için gerekli olan 10 çocuk sayısını beşe düşürdük. Böylelikle 20 bin köy çocuğumuz daha okul öncesi öğretmenleriyle buluştu. Çocuk sayısı üç, dört olan yerlerde ise 'gezici öğretmen sınıfı modeli' ile evlatlarımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
“GÜNÜMÜZDE EĞİTİM, TOPLUMSAL VE EKONOMİK KALKINMANIN YEGÂNE KOŞULU OLDU”
Değişen dünya ile birlikte eğitim kavramının anlamı ve işlevinin de değiştiğini dile getiren Emine Erdoğan, şunları söyledi: "Geleneksel anlamda eğitim, toplumların değerlerini genç kuşaklara aktarma gayretiydi. Bugün ise eğitimin amacı ve boyutları tamamen değişti. Günümüzde eğitim, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın yegâne koşulu oldu. Teknoloji çağını yaşayan dünyamız, her an bilimsel ve teknolojik yeniliklere sahne oluyor. Evrensel bilgi havuzu gittikçe büyüyor. Dolayısıyla eğitim alanında güçlü ve donanımlı ülkeler, bu değişim rüzgârında savrulan değil, yön verenler olarak öne geçiyor. Meşhur bir sözde, 'Yurt müdafaasının en emin yolu eğitimdir.' denir."
Emine Erdoğan, eğitim alanında yapılacak her yatırımın, bir milletin geleceğine yapılmış en kârlı yatırım olduğuna inandığını anlatarak, çocukları yalnızca içinde yaşadıkları çağa göre değil, geleceğe göre yetiştirmekle mükellef olduklarını aktardı.
Çocuklara sağlayacakları iyi başlangıçların, hak ettikleri güzel bir hayatın temeli olacağı gibi memleketi sırtlayarak ileriye taşıyan insanlar olmalarını sağlayacağına dikkati çeken Emine Erdoğan, "Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonunun en önemli ayağı, bu vizyona sahip çıkacak iyi yetişmiş çocuklarımızdır" ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan, göçler, iklim krizi, salgınlar gibi bilumum küresel sınamalara, nitelikli insan sermayesi ile göğüs gerilebileceğini aktararak şöyle konuştu: "Şöyle bir dönüp geçmişimize baktığımızda, topraklarımızda, alimler, münevverler, bilim insanları ve nice büyük insanlar yetiştiğini görüyoruz. Medeniyetimiz, eğitim ocaklarında inşa edilmiştir. Bilimle sanatla ilimle yetişmiş insanlar, irfan kaynaklarına dönüşmüştür. İşte bu topraklarda böyle büyük bir insan potansiyeli var. Bu potansiyeli el birliğiyle ihya edeceğimize yürekten inanıyorum. Biliyorum ki, bu ülke hepimizin ortak değeri, emeli, hayali ve sevdası."
Emine Erdoğan konuşmasının sonunda öğretmen ve öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim yılını kutlayarak başarı dileklerinde bulundu.
2022 - 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BİN 450 BAĞIMSIZ ANAOKULU
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Bakanlık olarak okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, amaçlarının okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını OECD ortalamasına ulaştırmak olduğunu kaydetti.
Millî Eğitim Bakanı Özer, bugün itibarıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılına bin 450 bağımsız anaokulunu, 10 bin 200 yeni ana sınıfını yetiştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatarak şunları aktardı: "Bin 450 çok kritik çünkü biz bu projeyi saygıdeğer Hanımefendi'nin himayesinde başlattığımız zaman Türkiye'deki bağımsız anaokulu sayısı 2 bin 887 idi. Yani bir yılda bundan daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. İstanbul'da bu projeye başladığımız zaman 147 tane devlet anaokulu vardı ama bin 538 tane bağımsız özel anaokulu vardı. İşte biz bunun için İstanbul'a bin tane devlet anaokulu yapmak için yola çıktık ve bu bin 450 tane yapmış olduğumuz yeni anaokulunun 690 tanesini İstanbul'da yaptık."
İlçeye anaokulunu kazandıran hayırsever iş insanı Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca da rahmetli babası adına bu anaokulunu yaptırdığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millî eğitim seferberliğiyle ilgili gücü yeten herkesin yapabileceğini yapması gerekir" şeklinde bir açıklamasının olduğunu aktaran Tabanca, bu şiarla yola çıkarak rahmetli babalarının adına bu okulu yaptıklarını anlattı.
Tabanca, bu okulun Sarıyer bölgesindeki ilk devlet anaokulu olduğunu dile getirerek, "Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Babam hayatını dolu dolu yaşadı. Ben sizin huzurunuzda Sayın Bakanıma bir söz vermek istiyorum; Eğer Sayın Bakanım Eskişehir'de bize bir yer gösterirse bu okul gibi bir tane de anaokulu yapacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı Özer, Emine Erdoğan'a hediye takdim etti. Emine Erdoğan da hayırsever Erol Tabanca'ya teşekkür belgesi verdi.
Programda daha sonra Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Özer ve eşi Nebahat Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, eski bakanlardan Nabi Avcı, Tabanca ailesinin üyeleri ile bazı milletvekillerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.
Emine Erdoğan açılışını yaptığı anaokulunu protokol üyeleri ile birlikte gezdi. Anaokulundaki oyun, resim ve etkinlik odalarını gezen Emine Erdoğan, çocuklarla sohbet ederek yakından ilgilendi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Girne’de kumarhane denetimi: 55 kişi hakkında yasal işlem
 
Hakan Mengüç GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde Gönüllere Dokundu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BARÜ’nün Milli projesiyle şeker hastalığının tanısına yönelik enzim yerli olarak üretilecek
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ...
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun:“Uluslararasılaşma hamlelerimiz devam ediyor”
BARÜ’de uluslararasılaşma kapsamında önemli adımlar atıldığının altını ...
Bartın Üniversitesi “Gelecek BARÜ’de Başlıyor” sloganıyla Rekor Kırdı
Bartın Üniversitesi (BARÜ), yüz binlerce kişinin mesleki seçimlerine destek ...
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun :Hedefimiz, Kalite ekseninde sürdürülebilir büyüme
Kalite odaklı sürdürülebilir bir gelişim hedefleyen Bartın Üniversitesinin ...
 
 
Ece Yılmaz “IDP Education” Türkiye Ofisler Müdürü oldu
Yurtdışında eğitim görmek isteyen gençlere ve ailelerine ücretsiz danışmanlık ...
Bartın Üniversitesi Rektörü Uzun .“Sürdürülebilir yükselişimiz devam ediyor”
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,tercihli hergün artan ...
Bartın Üniversitesin'den Büyük Başarı
Bartın Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yapılan URAP ...
İTÜ Rektörü Koyuncu açıkladı , 'İTÜ'de Yüz yüze eğitime devam zorunluluğu kaldırıldı.'
​İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, ...
 
 
(ADÜ) İletişim Fakültesi’ Film Atölyesinde iki Ünlü Konuk
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi’nin düzenlediği ...
Emine Erdoğan'dan "İstanbul’a 100 Anaokulu" projesine destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayelerinde ...
ADÜ İletişim Fakültesi’nde Karagöz Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölye Çalışması
​Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Çocuklara, ...
Yüksel Yalova Adnan Menderes Üniversitesine Dekan Oldu.
Geçmiş yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği, 57’nci Hükümet’te ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya