Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Ercan Havaalanı İhalesi'nde Son 2 Gün
Ercan Havaalanı İhalesi nde Son 2 Gün
 
Başbakan İrsen Küçük, yol projeleriyle hem ülkenin çehresinin değiştirilmesi, hem yolların emniyetinin sağlanması ve ulaşımın da kısaltılmasını hedeflediklerine işaret ederek, kısa süre içinde, 4'ü Türkiye, 4 tanesi de KKTC'de olmak üzere toplam 8 yolun ihalesini gerçekleştirdiklerini vurguladı.
 
25 Eylül 2012 Salı - 15:03

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ise, Bakanlığı döneminde, sivil havacılık, karayolları, limanlar, posta, meteoroloji ve planlama inşaat alanında verilen hizmetlerin ülke standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.
Başbakan İrsen Küçük ile Bakan Saner, Golden Tulip Otel'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, Bakan Saner'in görevde olduğu 2 yıllık süreçteki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'yla ilgili icraatlar anlatıldı.
Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın da katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ile ilgili daire müdürleri de hazır bulundu.
BAŞBAKAN KÜÇÜK
Başbakan İrsen Küçük, bayındırlık ve ulaştırmanın, iş yapmak isteyen hükümetlerin öncelikle el atması gerekli saha olduğuna işaret ederek "çünkü göze hitap eden ve süratle hizmet veren bir sektördür" dedi.
Yolların çoğaltılması ve emniyetinin artırılması, kalitenin yükseltilmesi konularına özen gösterilmesinin gerekliliğine de vurgu yapan Başbakan Küçük, Ersan Saner'i bu konuda çok başarılı olacağını düşünerek bu göreve atadığını anımsattı.
Küçük, bu süre içinde, gerek Maliye Bakanlığı, gerek TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin katkılarıyla eserleri gündeme getirme ve sonuçlarını alma noktasına geldiklerini kaydetti.
Her yıl bütçede yatırımlar için kaynak ayrıldığını, son yıllarda bayındırlık ve ulaştırma alanına daha fazla kaynak aktarıldığı ve bunun olumlu sonuçlarının da alınmaya başlandığını anlatan Başbakan Küçük, yeni ekonomik program çalışmaları kapsamında da eksik altyapıların gerçekleşmesi için yine en büyük payın bu bakanlığa ayrılacağı düşüncesinde olduğunu; ön görüşmelerin de bu düzeyde olduğunu vurguladı.
Başbakan Küçük, geçen kısa süre içinde 4'ü Türkiye, 4 tanesini de KKTC'de olmak üzere toplam 8 yolun ihalesini gerçekleştirdiklerine işaret ederek, Türkiye'de ihaleye çıkılan projelerin, Lefkoşa çevre yol projesi, Güzelyurt-Lefke duble yolu, Bafra-İskele yolu ve Alsancak-Güzelyalı yol projeleri olduğunu kaydetti.
Küçük, KKTC imkanlarıyla ihaleye çıkılanları ise Metehan-Gönyeli bağlantı yolu, Yeşilırmak yolu, Hamitköy-Ercan iyileştirme ve yapımı da tamamlanan Ergazi- Kilitkaya yolu olarak sıraladı.
Bunların gerekli yatırımlar olduğuna işaret eden Başbakan Küçük, bu çerçevede, köylerle kasabalar arasındaki ulaşımın kolaylaştığına, kısaldığına dikkat çekerken, ölümlü kazaların azalmasının da sevindirici olduğunu vurguladı.
Başbakan İrsen Küçük, planladıkları daha başka yol yatırımları da olduğuna işaret ederek hem ülkenin çehresinin değiştirilmesi, hem yolların emniyetinin sağlanması ve ulaşımın da kısaltılmasını hedeflediklerini kaydetti.
Bir taraftan da, son bir yıl içimde kırsal kesim arsa dağıtım programlarını hızlandırdıklarını belirten Küçük, amaçlarının genç nüfusu köyde tutabilmek olduğunu ve bu çalışmaların birbiriyle bağlantılı olduğunu anlattı. Son bir yıl içinde 2 binin üzerinde genci arsa sahibi yaptıklarına da işaret eden Küçük, bunu da büyük bir gelişme olarak gördüklerini kaydetti.
Başbakan Küçük, tüm bu çalışmalardan dolayı Bakan Saner, bürokratları ve çalışanları ile Bakanlar Kurulu'na teşekkür etti.
BAKAN SANER
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, göreve atanmasının üzerinden tam 28 ay geçtiğini belirterek bu çerçevede, bakanlık icraatlarını paylaşmak için bu basın toplantısını düzenlediğini ifade etti.
2010-2012 yılları arasında ekibiyle birlikte birçok proje hazırladıklarına ve KKTC'de ilkelere de imza attıklarına işaret eden Saner, sivil havacılık, karayolları, limanlar, posta, meteoroloji ve planlama inşaat alanında verilen hizmetlerin çok iyi noktaya getirildiğini söyledi.
Saner, tam anlamıyla mükemmele ulaşılamasa da, bu hizmetlerin ülke standartlarının üzerinde olduğunu vurguladı ve daireler bünyesinde yürütülen çalışmaları teker teker anlattı.
PLANMA İNŞAAT DAİRESİ
Planlama İnşaat Dairesi'nin son iki yıl içinde gerçekleştirdiği en önemli çalışmalardan birinin ilk kez düzenlediği uluslararası proje yarışması olduğuna işaret eden Saner, Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş'ın anısının yaşatılması için Denktaş'ın Mezar ve Müzesi için proje yarışması düzenlendiğini ve bu konudaki hazırlık çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Saner, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ü yaşatmak amacıyla hazırlana proje çalışmalarının ise tamamlandığını söyledi.
POSTA DAİRESİ
Bu iki yıllık sürede, posta, damga pulu ve diğer hizmetlere karşılık yıllık 59 milyon TL tahsil edildiğini; 4 milyon 778 de posta gönderisi gerçekleştirildiğini belirten Saner, Kıbrıs Türk halkına hizmet veren büyüklerin hatırlanması amacıyla da başta Dr. Küçük ve diğer değerli isimler anısına pul serisi yayımlandığını anlattı.
Saner, posta-kod sisteminin yakında KKTC'ye kazandırılacağını açıkladı.
METEOROLOJİ
Bakan Saner, meteoroloji alanında da mevcut istasyon ve uydu sistemleri sayesinde yüzde 98'lerin üzerinde doğru hava tahmini yapılabildiğine işaret ederek, zamanında tahmin ve paylaşım adına hizmetlerin iyi bir noktada olunduğunu kaydetti.
TELEKOMÜNİKASYON
Telekomünikasyon hizmetlerinin artık liberalleşme sürecine gireceğine işaret eden Saner, AB ile başlattıkları liberalleşme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Saner, yapılan çalışmalar neticesinde telekomünikasyon hizmetlerinin halka kesintisiz bir şekilde ve sürdürülebilirlik ilkesine bağlı olarak verilebilmesi için bakanlığın çalışmalarını sendikalar, sivil toplum örgütleri ve iletişim sektörü ile birlikte sürdürmekte olduğunu anlattı. KKTC'de kesintisiz iletişimin sağlanması için Türkiye'den KKTC'ye 2. fiber optik kablonun döşendiğini anımsatan Saner, yılbaşında geçen Elektronik Haberleşme Yasası'yla sektörü bağımsız olarak denetlemeye başladıklarını kaydetti.
LİMANLAR
Limanların ticaret ve ekonominin en önemli noktaları olduğuna ancak gemi trafiğinde son yıllarda ciddi bir düşüş yaşandığına işaret eden Saner, bunu, gemi taşımacılığına farklı bir boyut kazandırılması gerektiğinin ikazı olarak değerlendirdi.
Turistlerin deniz yolunu neden tercih etmediğinin nedenleri üzerinde durulması ve limanların iyileştirilmesinin gerekliliği üzerinde duran Saner, ülkede geniş liman yapılamasının ekonomi ve turizme olası katkılarının da düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
Saner Gazimağusa Limanı'ndaki düzenleme projesiyle duvarların yıkılmasıyla çağdaş bir görünüm sağlandığını da anımsattı.
SİVİL HAVACILIK
Sivil havacılık alanında çok ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bakan Saner, hava sistemleri konusunda çok iyi teknik donanıma sahip olunduğunu belirtti.
Radar istasyonlarındaki iyileştirme çalışmalarını da anlatan Saner, Ercan havalimanında yıllardır sorun olan ve eksikliği yaşanan ILS (Aletli İniş Sistemi)'nin de Ağustos ayında devreye girdiğini, gelecek ay içinde açılışının yapılacağını açıkladı.
Bakan Saner, uçuş trafiğindeki artışı da detaylı rakamlarla ortaya koyduğu basın toplantısında, ayda ortalama 2 bin uçuş yapıldığını, son yıllarda geçmiş dönemlere kıyasla yüzde 300'lerin üzerinde artış yaşandığını anlattı.
ERCAN İHALESİ PERŞEMBE GÜNÜ ŞEFFAF ORTAMDA SONUÇLANACAK
Gelinen noktada Ercan Havalimanı'nın yetersiz kaldığını ve yeniden elden geçirilerek günün koşullarına göre ihtiyaçlara cevap verecek şekle dönüştürülmesi için 1 yıldan fala bir süredir çalışmaların sürdüğünü anlatan Saner, Ercan Havalimanı'nın brüt alanını 152.5 metrekareye çıkaracak proje ihalesinin perşembe gün sonuçlanacağını söyledi.
Bakan Saner, hizmet üreten ve işleten devlet anlayışından politika belirleyen ve regüle eden devlet anlayışına geçme hedefleri doğrultusunda, adaya yaraşır bir havayolu yaratılması temennisinde bulunarak; ülkenin en büyük ihalesi olarak nitelediği bu yatırımda devletten tek kuruş çıkmayacağını ve 350 milyon Euro'luk yatırım beklediklerini vurguladı.
Projeyle ilgili görsel sunumun da yapıldığı basın toplantısında, yeni havaalanıyla ilgili verilen bilgiler şöyle:
"Terminal Binası + Otel: 82.911 m2; Bodrum Otopark: 69.589 m2; Ticari alanlar:13.428 m2; 62 adet check in bankosu; 24 adet pasaport kontrol noktası; 756 adet oto park ve 76 adet otobüs park yeri; 8 körük ve hydrant sistemi; 2. yeni pist; Tünel alt geçit (3 gidiş, 3 geliş)."
Bakan Saner, bir soruya karşılık, en son teklif verme gününün Perşembe olduğunu ve aynı gün sonuçlanacak ihale için 8 firmanın ihale dosyaladığını, o gün şeffaf bir ortamda ve TV kanallarından da naklen yayınlanacak bir ortamda, 7 kişilik komisyon tarafından en yüksek 4 ve sonra da 3 teklifin değerlendirileceğini anlattı.
Bir başka soruya karşılık Ercan'daki yatırım sırasında, araç-gereç ve benzer her türlü imkanın KKTC'den sağlanacağını vurguladı.
Maliye Bakanı Ersin Tatar da, söz alarak, söz konusu yatırımın teşvik kapsamında olmadığına, bu nedenle ülkeye de vergi doğacağına ve ödeneklerin KDV'ye tabi olacağına işaret ederek "maliyenin de biraz yüzü gülecek" dedi.
KARAYOLLARI
 Karayolları Dairesi bünyesinde yürütülen yol yapım ve trafik güvenliğinin artırılması yönündeki çalışmalardan da övgüyle söz eden Bakan Saner, son yıllarda trafiğe giren araç sayısındaki artışa dikkat çekerek aynı doğrultuda altyapı çalışmalarına da hız verdiklerini anlattı.
Şu anda ülkedeki araç sayısının 158 bin 897'e ulaştığına dikkat çeken Saner, sadece 2003-2010 yılları arasında trafiğe giren araç sayısının 113 bin olduğunu söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, trafik kazalarında ölümlü kazaların azalmasının sevindirici olduğunu ancak hiç olmamasını arzu ettiklerini belirtirken emniyet tedbirleri ve yol güvenliği çalışmalarının meyve vermeye başladığının görüldüğünü kaydetti.
Bu çerçevede, karayollarında çıkılan ihalelerin de son yıllarda artarak 115 milyon TL'ye ulaştığını ifade eden Saner, TC yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bakan Saner, yol güvenliğinin artırılması çalışmaları kapsamında, aydınlatma, tabelalar, New Jersey ve metal korkuluklar ile peyzaj alanında yapılan yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler de verdi.
Basın toplantısında, ihalesi tamamlanan ve gelecek ay temeli atılması planlanan Lefkoşa-Girne Çevre Yolu alt-üst geçit projesiyle ilgili de görsel bir sunum yapıldı.
Bakan Saner, takım olarak çalıştıklarını da belirterek tüm bürokratlarına ve çalışanlarına da teşekkür etti.
SORULAR
Basının sorularının da yanıtlandığı basın toplantısında, bir basın mensubunun sorusu üzerine Başbakan İrsen Küçük, bir konuşması sırasında kullandığı "taşra" ifadesiyle köylü demek istemediğini; "taşra politikası" yapılmasını eleştirdiğini kaydetti.
Küçük, "belli bir kademeye gelmiş kişilerin, özellikle de bakanların bölgecilik yapması kadar kötü bir şey olamaz... bunu kastettim" dedi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyükşehir Belediyesi Anadolu kültürlerini Antalya’da birleştirdi
 
İkramı elleri ile yaptı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP'de MYK Süprizi
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Parti ...
Avcılık Federasyonu'ndan Hükümete Çağrı
Avcılık Federasyonu, “Anız yakmak, ülkenin geleceğini yakmaktır” diyerek, ...
KAMU-SEN Bünyesinde Kadrosuz Kamu Çalışanları Çalışma Komitesi Oluşturuldu
Kamu-sen bünyesindeki oluşturulan kadrosuz ''Kamu Çalışanları Çalışma ...
Meral Eroğlu, Atatürk İlkokulu'nu Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu Atatürk İlkokulu’nu ziyaret etti.
 
 
KTÖS: Sosyal İhtiyaçlar Karşılanamaz Hale Geldi
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Türkiye’den ucuz iş gücünün ...
Cumhuriyet Meclisi Açıldı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2 Temmuz’da başladığı yaz tatilini tamamlayarak ...
CTP-BG Gençlik Örgütü'nden BRT Önünde Eylem
Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü Bayrak ...
Ahmet Elbasan Kabri Başında Anıldı
İskele eski milletvekillerinden Ahmet Elbasan, 11’inci ölüm yıldönümü ...
 
 
Atatürkçü Yaşam Derneği'nden Öğrencilere Yardım
KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği 2011-12 eğitim ve öğretim yılı için 40 öğrencinin ...
İskele Maarif Anaokulu'nda Eylem
İskele Maarif Anaokulu'nda süren sorunlar nedeni ile yarın eylem var.
Meclis Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2 Temmuz’da başladığı kısaltılmış yaz ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu New York'a Gitti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İstanbul üzerinden New York’a gitmek üzere bu sabah adadan ayrıldı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya