Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Erdoğan :“19 Mayıs, milletimiz için bir gurur vesilesi, gençlerimiz için bir ilham kaynağıdır”
Erdoğan :“19 Mayıs, milletimiz için bir gurur vesilesi, gençlerimiz için bir ilham kaynağıdır”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye'nin farklı illerindeki gençler ve sporcularla video konferans yöntemiyle görüştü.
 
19 Mayıs 2020 Salı - 20:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençler ve sporcularla video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmede,“19 Mayıs, İstiklal Harbimizi başlatmanın yanı sıra son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, milletimizin de kurtuluşunun müjdesi olmuştur. Böylesi derin manalar içeren bir günün, gençlerimize armağan edilmesi asla tesadüf değildir. 19 Mayıs, tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aydınlık yarınların teminatı olan gençlerle telekonferans yoluyla da olsa bu anlamlı gün vesilesiyle bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, “Sizlerin şahsında, istikbalimizin umudu tüm gençlerimize buradan selamlarımı gönderiyorum. Gönül coğrafyamızın genç yüreklerine, Türkistan'dan Suriye'ye, Arakan'dan Bosna'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın dört bir ucundaki kardeşlerimize sevgilerimi iletiyorum” dedi.
“19 MAYIS, ESARETE KARŞI ÖZGÜRLÜĞÜN, YILGINLIĞA KARŞI UMUDUN VE CESARETİN İLK ADIMIDIR”
Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını şükranla yâd ederek aziz şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların bu gece idrak edilecek mübarek Kadir Gecesi’ni de ayrıca tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle bu sene buruk bir Ramazan ayının geçtiğini belirterek şöyle devam etti: “Millî günlerimizin, bayramlarımızın, tarihimize altın harflerle yazılmış kahramanlık destanlarının coşkusunu yeterince yaşayamıyoruz. Buna rağmen siz gençlerimizin kendi bayramınıza, 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmasından memnuniyet duyuyorum. Çünkü 19 Mayıs, üyesi olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimizin direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının nişanesidir. 19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. 19 Mayıs, Çanakkale'de başlayan tüm zorluklara, imkânsızlıklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş cehdidir. 19 Mayıs, İstiklal Harbimizi başlatmanın yanı sıra son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, milletimizin de kurtuluşunun müjdesi olmuştur. Böylesi derin manalar içeren bir günün, gençlerimize armağan edilmesi asla tesadüf değildir. 19 Mayıs, tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır.”
“ÜLKEMİZ MAZİDEN İLHAM VE CESARET ALARAK İSTİKBALİNİ İNŞA EDİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece 19 Mayıs’ın değil, Kurtuluş Savaşı’nın tüm safhalarının, bu topraklardaki bin yıllık mevcudiyetin her bir aşamasının örnek alınacak kıymetli birer hazine olduğunun altını çizerek, “Bunun için öncelikle hamasetten ve husumetten uzak bir şekilde adil, hakikate ve hakkaniyete uygun olarak tarihimizi öğrenmeniz gerekiyor. Köklerimizle, bizi biz yapan değerlerimizle irtibatımızı ne kadar diri tutarsak, hayatta o kadar güçlü oluruz. Her birinizin 101 sene önce Samsun'da atılan o ilk adımın anlamını ve önemini kavrayarak hayatınıza yön vereceğinize inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini, güçlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz maziden ilham ve cesaret alarak istikbalini inşa ediyor. 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, engellere, sabotajlara ve ihanetlere rağmen kararlılıkla yürüyoruz. Bu yürüyüşte en büyük güç ve güven kaynağımız siz gençlerimizsiniz” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'de gençlerin sadece; eğitimde, güvenlikte, siyasette, ticarette değil artık hayatın her alanında varlıklarıyla ülkenin yolunu aydınlattığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan savunmasında olduğu kadar ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde daha özgür ve demokratik seviyelere ulaşmasında gençlerin en ön safta yer aldığına dikkati çekti.
“GENÇLİK MERKEZLERİMİZİN FAALİYETLERİNİN TAMAMINI DİJİTAL ORTAMA AKTARDIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri sadece istiklal ve istikbal mücadelesinin neferleri olarak değil, aynı zamanda büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları olarak gördüklerini kaydederek tam 18 yıldır özgüveni yüksek, millî şuur ve karakter sahibi nitelikli genç nesiller yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Gençlerin ülkenin kaderine yön veren mekanizmalarda yer almalarına büyük önem verdiklerini, bu yönde seçilme yaşını 30’dan önce 25’e, ardından da 18’e düşürdüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Gençlerimizin potansiyelini en üst seviyede kullanabilmesi için her alanda kendilerine destek olduk. Gençlik merkezlerimizi bu amaçla kurduk ve ülke sathında yaygınlaştırdık. Yine göreve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken şu anda 206 üniversitemiz var 81 ilimize dağılmış olarak. Yani her üniversiteye gidecek olan genç artık yaşadığı memleketinden ayrılmadan o memleketindeki üniversitede de eğitim-öğretimine devam edebilir. 81 ilimizde 336 gençlik merkezimiz ve 90 genç ofisimiz kültür sanattan spora, kişisel gelişimden kodlamaya, yabancı dilden girişimciliğe kadar hemen her alanda sizlere hizmet veriyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kaldığımız bu günlerde gençlik merkezlerimizin faaliyetlerinin tamamını dijitale, özellikle de dijital ortama aktardık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yıl on binlerce gencimizi ağırladığımız gençlik kamplarının sayısı ise 39’a ulaştı. 81 ildeki 236 ilçemizde toplamda 774 öğrenci yurdumuzu sizlerin istifadesine sunduk. 2002 yılından bugüne yurt yatak kapasitemizi 182 binden 678 bine çıkardık. Bu yıl içinde 46 tane olmak üzere 2022 yılına kadar otel konforunda 93 yeni öğrenci yurdunu da hizmete açacağız. Yine gençlerimize verilen aylık dokuz lira beslenme yardımını 420 liraya yükselttik. Sadece 2019 yılında verdiğimiz beslenme yardımı 1,5 milyar lirayı buldu. Bugün itibariyle 1 milyon 591 bin gencimizi bu desteklerimizden faydalandırıyoruz. Spor alanındaki yatırımlarımızın meyvelerini ise gururla topluyoruz. 2002 yılında 206 bin olan faal sporcu sayımız 4 milyon 606 bine ulaştı. Yine sporcu yetiştirmede önemli bir rol üstlenen antrenörlerimizin 18 bin 674 olan sayısı ise 251 bini aştı. Spordan sanata, bilimden siyasete kadar siz gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye ekledi.
“BU ÜLKENİN GENÇLERİNİN ARASINA KİMSE NİFAK TOHUMLARI EKEMEYECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan tüm gençlere teşekkür ederek, “Elbette her şey gibi gönüllü faaliyetlerde bulunmakta bir nasip, şuur ve aidiyet meselesidir. Van ve Adana’da olduğu gibi milletle bağını koparmışların bırakın insanımıza yardım etmeyi, yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet doğaldır. Gezi olaylarında ağaç bahanesiyle sokakları ateşe verenler, polisimize kurşun sıkanlar, esnafın malını, mülkünü yağmalayanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların inancına hakaret edenlerin, milletin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarının gayet iyi farkında olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi, sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken, siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız. Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, ebedi ve ezeli kardeşliğine kast edenler hak ettikleri cevabı hukuk içinde muhakkak alacaklardır. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir. Gençlerimizden özellikle sosyal medyada sahte isimler, sahte hesaplar arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencilerine 6 Haziran’da yapılacak burs ve kredi ödemelerini bugünden itibaren başlattıklarını, bayrama kadar ödemelerin tamamlanacağını açıkladı.
“NORMALLEŞMEYİ KESİNLİKLE 20 MART ÖNCESİNDEKİ RUTİNİMİZE GERİ DÖNÜŞ OLARAK ALGILAMAYACAĞIZ”
Koronavirüsle mücadele sürecinin sporcuları olumsuz etkilememesi için çalışmalara devam ettiklerini, bu kapsamda 2019 yılında yetenek taraması sonucunda seçilen 110 bin öğrencinin eğitimlerinin antrenörleri eşliğinde uygulamalı ve teorik olarak online yayın üzerinden sürdürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sporcularımızın dahil olduğu bilgilendirici içeriklerle, kamu spotlarıyla, sosyal medya canlı yayınlarıyla evde kalan vatandaşlarımız için yedi gün 24 saat faaliyetler gerçekleştiriliyor. Evde kal, hareketsiz kalma projesi ünlü sporcuların ve alanında uzman antrenörlerin eşliğinde devam ediyor. Ayrıca, EBA TV’de spor eğitim programlarımız yayınlanmaya başlamıştır. Evde kaldığımız sürede sizlerin de bu imkânlardan faydalandığınıza inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı elde edilen başarının kalıcı olmasının vatandaşlara bağlı olduğunun altını çizerek, “Rehavete düşersek, Allah korusun çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmazdır. Bilhassa gençlerimizin bana bir şey olmaz gibi hatalı bir düşünceye kapılmaması önem arz ediyor. Bunun için sokakta, iş yerinde, okulda, pazarda, yani nerede olursak olalım maske, mesafe, temizlik olarak belirlediğimiz üç kurala muhakkak riayet edeceğiz” uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Normalleşmeyi kesinlikle 20 Mart öncesindeki rutinimize geri dönüş olarak algılamayacağız. Virüsün bir süre daha bizimle olduğu gerçeğini dikkate alarak hayatımızı buna göre düzenleyeceğiz. Tüm bu hususlar riayet ettiğimizde inşallah kısa sürede koronavirüs salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum. Her zaman olduğu gibi salgınla mücadelemizle de bu ülkenin siz gençlerine güveniyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sakatlığı nedeniyle sağ omzundan ameliyat olan jimnastikte Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak’a ve bir kaza neticesinde şu anda sakat durumda olan genç millî voleybolcu Meltem Çetin’e Allah’tan şifa diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meltem Çetin’in sağlık durumunu yakından takip ettiğini, yarından itibaren Ankara’da tedavisine devam edileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu düşüncelerle sözlerime son verirken hepinize umut dolu, huzur ve barış dolu bir gelecek temenni ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, sizlerin şahsında ülkemizin tüm gençlerinin bayramını kutluyorum. Ramazan-ı Şerifinizin hayırlı, mübarek olmasını diliyor, sizlere sevgilerimi, saygılarım sunuyorum; kalın sağlıcakla” diyerek konuşmasını tamamladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Denizde ,Karada ,Antalya'da 19 Mayıs Coşkusu
 
KKTC'de Son 24 Saat'te Testlerde Korona Vakasına Rastlanmadı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan'dan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
Bakan Koca .Mücadelede Evde Kaldığımız Günlerin Rolü Çok Büyük
​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu ...
Erdoğan Açıkladı .Bayramda 4 Gün Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar kurulu toplantısı sonrası alınan tedbirleri açıkladı.
RTÜK Başkanı Şahin: Noyan'ın söylemleri kabul edilemez
​Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Sevda ...
 
 
Bakan Koca ''Evde Kalalım '' dedi
Sağlık Bakan Koca, 16 Mayıs 2020 tarihli koronavirüs verilerini paylaştı,evde ...
15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması bu gece 00.00'da başlıyor
İçişleri Bakanlığı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, ...
İçişleri Bakanlığı 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Saatlerini Değiştirdi
İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların, ...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca :Toplam iyileşen hasta sayısı ise 104 bin 30'a yükseldi.
Bugün yapılan 34 bin 821 testten 1635'i pozitif çıktı. Yaşamını yitiren ...
 
 
Bakan Koca :İyileşen Hasta Sayısı 100 Bini Aştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan 33 bin 332 koronavirüs testinden ...
İçişleri Bakanlığın'dan YKS'ye girecek olan öğrenciler İçin Genelge
İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili valiliklere ek genelge gönderildi.
Sağlık Bakanı Koca 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan 37 bin 351 koronavirüs testinden ...
Erdoğan :Büyük kriz dönemleri güçlü liderlik, güçlü yönetim gerektirir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya