Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Erdoğan :2020 Faizlerin Dahada Düştüğü Bir Yıl Olacak
Erdoğan :2020 Faizlerin Dahada Düştüğü Bir Yıl Olacak
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.
 
20 Kasım 2019 Çarşamba - 18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmişi İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye diz çöktürmeyi planlayanlar, ülkemizin elde ettiği kazanımlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak bizim için en büyük şereftir. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güç ve moral kaynağımız, milletimizin desteğidir” dedi.
AK Parti 7. Olağan Kongre sürecinin takvimine uygun şekilde sürdüğünü belde, ilçe ve il kongrelerinin 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ni dinamik bir yapı olduğunu, yeni görev alan, görev değişikliği yapan partililerin bu dinamizmin bir parçası olduğunu söyledi.
2018 ve 2019 seçimlerinin sonuçlarından gereken derslerin çıkartılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bir yerde oyumuz düşmüşse, hele hele milletvekili ve belediye başkanı sayımız azalmışsa, hiçbir şey yok gibi hareket edemeyiz. Bu tür yerlerde önce teşhisi doğru koyacağız, sonra da en ideal çözümü hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı.
“GELECEĞİMİZ İÇİN TEHDİT TEŞKİL EDEN HER TÜRLÜ HAMLEYİ BERTARAF EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, güvenlikten ekonomiye kadar pek çok cephede aynı anda beka mücadelesi verdiği bir dönemden geçtiklerine vurgu yaparak, dışarıdan gelen tehditlerin üstesinden gelme konusunda en küçük bir sıkıntı yaşamadıklarını, sahada ve masada Türkiye ve milletin geleceği için tehdit teşkil eden her türlü hamleyi bertaraf ettiklerini anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Teröristleri öne sürüyorlar, ezip geçiyoruz. Sınırlarımızı taciz ediyorlar, tehditlerin kaynağına iniyoruz. Ekonomimize saldırıyorlar, kısa sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz. Dışarıda bizi köşeye kıstırmaya çalışıyorlar, dostluklarımızı tazeleyerek bunu da boşa çıkartıyoruz. Gerçekten de sadece son birkaç yılda Suriye’de, Irak’ta, Doğu Akdeniz’de, sığınmacı meselesinde ve diğer pek çok konuda elde ettiğimiz sonuçlar, başlı başına bir başarı hikâyesidir. Bu sorunlar üzerinden Türkiye’ye diz çöktürmeyi planlayanlar, ülkemizin elde ettiği kazanımlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak bizim için en büyük şereftir. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güç ve moral kaynağımız, milletimizin desteğidir.”
Türkiye’nin bekası için mücadele ederken, iç siyasette bambaşka bir fotoğrafla karşı karşıya olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı içinde birlikte olduğumuz MHP ve diğer arkadaşlarımız, sağolsunlar, bugüne kadar attığımız her adımda bize destek verdiler. Buna karşılık CHP ve HDP ile onlarla birlikte hareket eden marjinal çevreler, yalanda ve iftirada adeta sınır tanımıyorlar” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm millî meselelerde sinsi, hasmane ve yıkıcı bir tavır içinde olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kendi ülkesini kötüleyerek, ihanet ettiğini söyledi.
“KÜRESEL YATIRIMLARDAKİ AZALMA EĞİLİMİNE RAĞMEN TÜRKİYE HÂLÂ CAZİBESİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Türkiye’ye yatırım yapan veya yapmak isteyen yabancıların, Türkiye’nin gücünün ve imkânlarının gayet farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin küresel doğrudan yatırımlardan aldığı pay, bizim dönemimizde binde 1’den yüzde 1,1’e çıkmıştır. Uluslararası firmaların çoğu, özellikle batı medyasının ve ülkemiz karşıtı lobilerin baskılarına rağmen yatırım için Türkiye’yi tercih ediyor. Küresel yatırımlardaki azalma eğilimine rağmen ülkemiz hâlâ cazibesini sürdürüyor. Borsamız rekor kırıyor, tahvil ihracatlarımıza rekor teklifler geliyor” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM’de CHP’li bir parti yetkilisinin, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e yönelik sözlerini hatırlatarak,  “Bu hastalıklı zihniyete rağmen Türkiye’yi büyütmeye, güçlendirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz. Bu hastalıklı zihniyete rağmen biz güçlüyüz, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi bunlara rağmen kalkındırıyoruz, kalkındırmaya da devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin bağımsızlığını korumasının yolunun sınırları içinde ve dışında güçlü bir devlet olarak varlığını sürdürmesinden geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bununla birlikte ekonomik konuları da ihmal etmediklerini, Türkiye’nin ekonomisini geliştirip büyüterek vatandaşların hayat kalitesini yükselttiklerini kaydetti.
“2003-2018 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE’Yİ ORTALAMA YÜZDE 5,6 BÜYÜTTÜK”
İktidara gelmelerinin ardından “devlet vatandaşa borçlu olmaz” diyerek, konut edindirme yardımlarını geri ödediklerini, IMF’ye borcu kapattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2003-2018 yılları arasında Türkiye’yi ortalama yüzde 5,6 büyüttüklerini, Türkiye’nin satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13. ekonomisi hâline geldiğini sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002’de yıllık sadece 70 milyar lira yatırım yapan Türkiye, bugün yıllık 1 trilyon liranın üzerinde yatırım seviyesine ulaşmıştır. Genel ticaret sistemindeki ihracatımız 180 milyar doları geçerek, her ay rekor tazeliyor. Bu yılın ilk 9 ayında dünya ihracatı yüzde 2,6 azalırken, Türkiye’nin ihracatı yüzde 2,9 oranında yükselmiştir. Cari işlemler dengemiz artık açık değil fazla veriyor. Bu tablo, cari açık meselesinin ekonomimizin yumuşak karnı olmaktan çıkmaya başladığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
“2020 FAİZLERİN ÇOK DAHA DÜŞTÜĞÜ BİR YIL OLACAK”
Türkiye ekonomisinin Avrupa Birliği kriterlerine göre çok iyi bir durumda olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Yani şöyle Maastricht Kriterlerine baktığınızda biz Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hepsinden çok çok güçlüyüz, çok çok iyi konumdayız. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirerek, faizleri hızla düşürerek ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtıyoruz. 2020 inşallah faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak. Şimdi ben buradan girişimcilerimize sesleniyorum; gelin yatırım yapın. Her sektöre sesleniyorum, hangi sektörde çalışıyorsa gel yatırım yap. Bankalarımızın kapısı artık sizlere açık ve faizdeki oranlar açık net ortada, gel yatırım yap. İki; diyorum ki, kendi parana dön ve kendi paranı kullanmaktan çekinme. Artık dövizle borçlanma değil, yerli parayla, inşallah millî parayla adım atma dönemine döndük, bunu başarıyla yürütme durumundayız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl yaşanan sıkıntılar sebebiyle gerileyen konut, otomobil, beyaz eşya satışlarıyla yeni kurulan şirket sayısının yeniden yükselmeye başlaması ekonomideki toparlanmanın işaretleri olduğunu kaydederek, yatırımcılara seslenerek, “Endişe etmeyin, tereddüt etmeyin, lütfen kendi alanlarınızda, sektörünüzde yatırım yapmaya devam edin” diye konuştu.
“ÜLKEMİZDEKİ HERKES, KÖKENİ, MEŞREBİ, MEZHEBİ, İDEOLOJİSİ NE OLURSA OLSUN BİRİNCİ SINIF VATANDAŞIMIZDIR”
Güvenlik, ekonomi, demokrasi, hukuk, hak ve özgürlüklerin kullanımının genişletilmesine yönelik çalışmalardan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizdeki herkes, kökeni, meşrebi, mezhebi, ideolojisi ne olursa olsun birinci sınıf vatandaşımızdır. Her vatandaşımız tüm haklardan ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanabilir. Bugün artık dünyanın neresinde olursa olsun her Türk vatandaşı ülkesinin gücünün ve desteğinin arkasında olduğunu biliyor. Türkiye’ye yönelik husumet dalgası genellikle halklar değil, yönetimler ve medya nezdinde geçerlidir. Bunun sebebi de Türkiye’nin yazılan senaryolarda kendine biçilen rolü oynamak yerine millî bir siyaset tarzı izlemekte ısrarcı olmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.
Küresel ve bölgesel düzeyde Türkiye’nin haklarını savunmakta, ekonomi ve demokrasiyi geliştirmekte kararlı olduklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasiyi, ekonomiyi, güvenliği, altyapıyı hep birlikte ne kadar ileriye taşıyabilirsek, ülkemizin geleceğini o derece aydınlık hâle getirebiliriz. Bunun için 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’nin geleceğinin de partisi olduğunu ifade ederek, “Sizler partimizi ne kadar iyi temsil eder, milletimizle olan bağını ne kadar güçlendirirseniz ülkemiz de hedeflerine o kadar hızlı ve kararlı bir şekilde yürüyebilir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum” sözlerine yer verdi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Ukraynalı Ressam Mykola Strus’dan Resim Sergisi
 
Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Büyükanıt Vefat Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dışişleri Bakanlığın'dan Bayrak Yakılmasına Kınama
Kıbrıs Rum Tarafında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağının Yakılması ...
Bakan Akar: Bundan Sonra Da Kıbrıslı Kardeşlerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz
Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Erdoğan'dan 15 Kasım KKTC’nin 36. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 36. ...
Erdoğan ABD Seyahat Öncesi Açıklamalarda Bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa ...
 
 
Erdoğan:“Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon ...
Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanyasına Rekor Katılım
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 11 Kasım'da 11 milyonu aşkın ...
Devlet Erkanı ve Vatandaşlar Anıtkabir'deki Törene Katıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
 
 
Erdoğan, Nevin Akbaşoğlu’nun cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İleri Müşterek Harekât Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı ...
Ankara İçin Yeni Adalet Sarayı Protokolü İmzalandı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Ankara’da yeni yapılacak adliye ile birlikte ...
Erdoğan :“Cumhuriyetimizi daha nice yıllara çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya