Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Erdoğan, Açılımı Tatlıses Şarkısıyla Anlattı
Erdoğan, Açılımı Tatlıses Şarkısıyla Anlattı
 
Başbakan Erdoğan, Irak ziyaretinin ikinci durağı Necef'te Hz. Ali'nin türbesini ziyaret etti. Erbil'de Barzani ile havaalanının açılış törenine katılan Erdoğan, ''Güçlü Türkiye, güçlü Irak demektir'' dedi
 
30 Mart 2011 Çarşamba - 09:28

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Necef'te Hz. Ali'nin türbesini ziyaret ederek, burada dua etti.
Erdoğan, türbeden çıktıktan sonra şehir merkezinden yürüyerek Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşmeye gitti. 
Bu arada çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görülürken, medya da Erdoğan'ın ziyaretine büyük ilgi gösterdi. 
Erdoğan, Necef ziyareti öncesi Bağdat'ta Kazımıye türbesini ziyaret etmişti.

ERDOĞAN, SİSTANİ İLE GÖRÜŞTÜ
Erdoğan, Irak ziyaretinin ikinci durağı Necef'te Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüştü.

Sistani'nin evinde gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü. 
Görüşmeye, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ile heyetteki bazı üyeleri de katıldı.

BÜYÜK AYETULLAH ALİ SİSTANİ KİMDİR?
Ayetullah El-Uzma Seyyid Ali El-Hüseyni El Sistani, Irak'ın 2003 yılında işgalinden sonraki dönemde ülkenin siyasi yaşamında etkili bir isim olarak biliniyor.
1951'den beri Irak'ta yaşayan İran doğumlu Sistani, Irak siyasetinde doğrudan rol almasa da sözü dinlenen ve saygın bir lider olarak, anayasal süreçte oy vermeye çağırdığı halkın, ülkenin siyasi kaderinde rol almasını sağladı.

Sistani, 1951'de Ayetullah Ebu El-Kasım El-Hoy'un ilim merkezinde okumak üzere Irak'ın Necef kentine giderek, önemli alimlerden ders aldı. Irak'ın Necef-ül Eşref kentindeki İlim Havzası'nın kurucusu olan ve halen Irak'ın en önemli dini merci konumunda bulunan Sistani, dünya genelinde mukallitleri (taklitçileri) olan az sayıdaki müçtehitlerden (ayet ve hadislere dayanarak yargıya varan, karar veren din düşünürlerinden) biri olarak öne çıkıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ERBİL'DE
ERBİL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 17.20'de Erbil'e geldi.
Erdoğan'ı, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Berham Salih, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, bakanlar ve diğer yetkililer uçağın merdiveninde karşıladı. Erdoğan ile Barzani tokalaştı.
Başbakan Erdoğan'a, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik etti.
Erdoğan'ı Erbil'de yerel kıyafetler giymiş bir erkek ve bir kız çocuk ile bir grup öğrenci, ellerinde Türk, Irak ve bölgesel yönetime ait bayraklarla karşıladı ve Başbakan Erdoğan'a çiçek verdi. Erdoğan, öğrencilere ''Nasılsınız, iyi misiniz?'' diyerek hatırlarını sordu.
Başbakan Erdoğan'ın Erbil'e gelmesi dolayısıyla güzergahlar Türk ve Irak bayrakları ile Irak bölgesel yönetimini temsil eden bayrakların direklere asıldığı görüldü.

İBRAHİM TATLISES İLE MESAJ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce silahlı saldırı sonucu yaralanan  sanatçı İbrahim Tatlıses'in bir şarkısında  ''Farketmez, ne dili, ne rengi, madem ki insandır, saygımız vardır'' sözlerini kullandığını belirterek, ''Evet, bizim için insan kutsaldır, can kutsaldır, dini, mezhebi, dili, rengi, etnik kökeni ne olursa olsun, insan önce insandır'' dedi.
Erdoğan, Erbil Uluslararası Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, açılışı yapılan Havalimanı'nın Erbil'e, Irak'a ve tüm Iraklılara hayırlı olmasını diledi.
Başbakan Erdoğan, beş yıllık çabanın neticesinde, bu yapıyı Erbil'e kazandıran inşaat şirketinin tüm yetkililerini, mimarından mühendisine, işçisine, yüklenici firmalara kadar herkesi kutlayarak, şunları söyledi:
''Tarihi, kültürel bağlarımızın olduğu Irak'ı ve bu güzel bölgeyi, şimdi artık havayoluyla, ki ben buna havayolu demek istemiyorum, halkın yolu diyorum, bu halkın yoluyla da birbirimize, dünyaya daha da yakınlaştırıyoruz. Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan Erbil Uluslararası Havalimanı, yıllık 2 milyon 750 bin yolcu kapasiteli terminal binasına; 4,5 kilometreyle dünyanın en büyük 7'inci pistine, aynı anda 30 uçağın park edeceği alana sahip. Burada şu müjdeyi de vermek isterim. Bildiğiniz gibi, Erbil'e Türkiye'den sadece özel havayolu şirketleri uçuyordu. Türk Hava Yolları'nın da Erbil'e sefer yapması yönünde biz bir karar almıştık. İnşallah, 14 Nisan'dan itibaren artık Türk Hava Yolları doğrudan Erbil'e uçuşları başlatıyor. Havalimanıyla birlikte bunun da hayırlı olmasını diliyorum.''
  
 
İBRAHİM TATLISES'E YAPILAN SALDIRI
Erdoğan, Türk müteahhitlerinin, başta bu bölge olmak üzere, Irak'ın her köşesinin imar ve inşasına çok büyük katkılar sağladıklarını ve sağlamaya devam ettiklerini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Açıkçası, tüm dünyada olduğu gibi, bu bölgede de, müteahhitlerimiz çok başarılı yatırımlar yapıyorlar, göğsümüzü kabartıyorlar, bizi gururlandırıyorlar. Biz, bir yandan müteahhitlerimizin, yatırımcılarımızın başarısıyla övünüyor, bir yandan da komşu bir ülkenin, kardeş Kürt halkının refahının artmasıyla seviniyoruz. Bakınız, bizim önemli bir sanatçımızın, Sayın İbrahim Tatlıses'in burada, Erbil'de çok sevildiğini biliyorum. Kendisinin burada yatırımları da var. Kendisine, İstanbul'da bir menfur saldırı yapıldı. Cuma günü kendisini ziyaret ettim. Sağlığı gayet iyi. İnşallah kısa sürede ayağa kalkar. Saldırganları da İstanbul polisimiz kısa süre içinde tespit etti, yakaladı ve adalete teslim etti. Buradan kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir şarkısında diyor ki İbrahim Tatlıses: 'Farketmez, ne dili, ne rengi, madem ki insandır, saygımız vardır. Evet, bizim için insan kutsaldır, can kutsaldır. Dini, mezhebi, dili, rengi, etnik kökeni ne olursa olsun, insan önce insandır.''

İÇ HUZUR YOKSA, GÜVENLİK YOKSA...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik, ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez'' dedi.
Erdoğan, Erbil Uluslararası Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik kalkınmanın, demokrasiyle, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesiyle, kardeşlikle paralel gitmesini son derece önemsediklerini söyledi.
''İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik, ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Son 8 yılda, Türkiye içinde kardeşliği yücelterek, ekonomiyi büyüttük. Türkiye içinde, dayanışmamızı güçlendirerek, dış politikamızı daha güçlü hale getirdik. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak için, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle ileri demokrasi, daha geniş hak ve özgürlükler noktasında tarihi adımlar attık. Şu anda, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bu bölgelerde, yılların ihmalini ortadan kaldırıyor, inkar politikalarına son veriyor, devlet millet kaynaşmasını daha güçlü hale getiriyoruz.

DEĞERLİ DOSTUM SAYIN BAŞKAN
Unutmayınız değerli kardeşlerim. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Irak demektir, güçlü bir Irak da güçlü bir Türkiye demektir. Bu bölgedeki yatırımlarımız, aslında nasıl bir gönül birliği içinde olduğumuzu gösteriyor. İnşallah daha fazlasını yapacağız, daha güzel günler göreceğiz. Ben bu havalimanının bu güzel terminal binasıyla birlikte yapılan yolların, güçlü altyapılarıyla birlikte, şunu özellikle vurguluyorum, -ki 8 yıllık Başbakanlığımda hep bunu işledim- o da şudur, yol medeniyettir, karayoluyla, deniz yoluyla, hava yoluyla. Su medeniyettir, susuz bir yaşamın hiçbir anlamı yoktur. İşte şimdi Irak, özellikle de şu anda, şu atılan adımlarla bunun bana göre temel taşlarını oluşturuyor. Yapılan Erbil Havalimanı'nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Değerli Dostum Sayın Başkan Barzani'ye, bu muhteşem projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başbakanlara ve mimarından, mühendisine, işçisine kadar herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''
Konuşmalardan önce Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Berham Salih, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte kurdelayı keserek havaalanının açılışını yaptılar.
Kurdela kesiminden sonra salona girmek isteyen basın mensupları ile Irak Bölgesel Yönetimin korumaları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Basın mensupları, korumaların davranışını protesto ederek, salona girmediler.

BARZANİ: ''ATTIĞINIZ BU ADIMLARI ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ''
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, ''Biz bütün Ortadoğu ve dünya olarak attığınız bu adımları çok önemli buluyoruz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Erbil Uluslararası Havaliamanı'nın resmi açılış töreninde konuşan Barzani, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
''Bu büyük projelerin anahtarıdır'' diyen Barzani, şunları kaydetti:
''Sayın Erdoğan'ın bugün Irak'a gelişi tarihi günlerden biridir. Bu sizin cesaretli kararlarınızdan biridir. Bu gelişiniz Kürdistan ve Türkiye arasında köprü olacak. Siz çok önemli kararlar verdiniz. Biz bütün Ortadoğu ve dünya olarak attığınız bu adımları çok önemli buluyoruz. Sorunların çözümü için önemli adımlar atıyorsunuz. Umarım yeni adımlar için bu bir başlangıç olacak. Özellikle Kürdistan halkı için önemlidir ve iyi olacağına inanıyorum.''

BAŞKONSOLOSLUK İLE VAKIFBANK ERBİL ŞUBESİ'NİN AÇILIŞINDA KONUŞTU
Başbakan Erdoğan, ''Bugün, 8 bin yıllık bir tarihe sahip, Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla, Asurisiyle, Keldanisiyle bir hoşgörü kenti olan Erbil'de, siz değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile Vakıfbank Erbil Şubesi'nin açılışında sözlerine, ''Değerli Kardeşim Sayın Barzani, Sevgili Kardeşlerim, Hanımefendiler, Beyefendiler, Sevgili Öğrenciler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum'' diyerek başladı ve şunları söyledi:
''Bugün, 8 bin yıllık bir tarihe sahip, Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla, Asurisiyle, Keldanisiyle bir hoşgörü kenti olan Erbil'de, siz değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Hep birlikte açılışını yaptığımız Erbil Başkonsolosluğumuzun ve Vakıfbank Erbil Şubesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. 
2009 yılı sonbaharında Irak'a yaptığım ziyaret sırasında Irak'la tam ekonomik entegrasyon hedefimizi vurgulamış, kısa süre içinde Erbil Başkonsolosluğumuzun faaliyete geçmesi talimatı verdiğimi söylemiştim. Nitekim, Erbil Başkonsolosumuz, 11 Mart 2010 tarihi itibarıyla buradaki görevine başladı. Bugün Başkonsolosluğumuz günde 500'e yakın Iraklı kardeşimize Türkiye vizesi veriyor. İnşallah, komşularımızla, bölgemizdeki ülkelerle tek tek kaldırdığımız vizeleri Irak'la da kaldırmayı hedefliyoruz. Böylece aramızdaki ticareti, turizmi çok daha hareketlendirmiş olacağız.''

BÖLGEDE 35 BİN TÜRK VATANDAŞINA DAİMİ İKAMET İZNİ
Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin 2010 yılında 7 milyar doları aştığını anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Irak'la ticaretimiz, büyük oranda bu bölgeye yönelik oldu. Bölgede kurulu uluslararası şirketlerin yarıdan fazlası Türkiye çıkışlı. Bunların toplam sayısı 741'e ulaştı. Erbil'de 20 binin üzerinde vatandaşımız bölgesel makamlardan daimi ikamet izni sahibi. Buna Dohuk ve Süleymaniye'dekiler de eklendiğinde bu sayı 35 bine ulaşıyor. Yani son derece güçlü, son derece iyi seyreden bir işbirliğine sahibiz. Açılışını yaptığımız başkonsolosluğumuz ve banka şubelerimiz, inanıyorum ki bu sürece daha da güç katacaktır. Zira, Vakıfbank'la birlikte, bir başka köklü devlet bankamız, Ziraat Bankası ve Türkiye'nin en önemli özel bankası, İş Bankası da Erbil'de eşzamanlı olarak faaliyete başladı.
Yine bir başka güzel gelişmeyi hatırlatmak isterim; Türk Hava Yolları, 14 Nisan'dan itibaren, Erbil'e uçmaya başlıyor. 2 Türk firması tarafından inşa edilen ve biraz önce açılışını yaptığımız Erbil Havaalanı, böylece dünyanın en büyük ve prestijli havayolu şirketlerinden biriyle, Türk Hava Yolları ile tanışıyor.
Açılışını yaptığımız Başkonsolosluğumuzun, Vakıfbank şubesinin, Ziraat Bankası ve İş Bankası şubeleri ile Türk Hava Yolları seferlerinin, Irak'a, Erbil kentine hayırlı olmasını diliyorum. Gösterilen kolaylıklardan dolayı başta Sayın Mesut Barzani olmak üzere tüm yetkililere şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''
Daha sonra, Erdoğan ve Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Barzani, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunu ve Vakıfbank Erbil Şubesi'ni birlikte açarak, incelemelerde bulundu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Umre Yolunda Şoför Skandalı!
 
Ağlatan Cenaze
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Umre Yolunda Şoför Skandalı!
Hatay'ın İskenderun ilçesinde umreye gidecek şahısları Adana'ya götürecek ...
24 Bin Yeni Öğretmen Göreve Başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen serbest öğretim kadrolarından boş ...
Bakırköy’de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
Bakırköy'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. ...
İskenderun’da Umre Kafilesini Götürecek Otobüsün Şoförü Alkollü Çıktı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde umreye gidecek şahısları Adana'ya götürecek ...
 
 
İzmir’de Eşine Şiddet Uygulayan 2 Memur Açığa Alındı
Eşine şiddet uyguladığı iddia edilen 2 polis memuru İzmir Emniyet Müdürü ...
Mini Torba Kabul Edildi
TBMM Genel Kurulunda, ''mini torba'' olarak adlandırılan, Bazı Kanunlarda ...
Erdoğan ve Barzani'nin Görüşmesi Sona Erdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin ...
Finlandiya Cumhurbaşkanı İçin Şanlıurfa’da Güvenlik Alarmı
Şanlıurfa'ya gelecek olan Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen için ...
 
 
YGS Soru ve Cevapları Yayınlandı
ÖSYM soru ve cevaplarına ulaşarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz
Genç Kızı Bu Evde Öldürmüşler
Sema Karakoca'nın öldürülmesi olayıyla ilgili jandarma tarafından sabah ...
İstanbul'da Otobüste Dehşet: 2 Yaralı
İstanbul Bahçelievler'de bir belediye otobüsü içinde 2 kişi silahla vurularak yaralandı
Erdoğan, Hz. Ali’nin Türbesini Ziyaret Etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinin ikinci durağı Necef'te ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya