Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
Erdoğan : Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Belediye izleme-değerlendirme sistemi kuracağız
Erdoğan : Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Belediye izleme-değerlendirme sistemi kuracağız
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî İdareler Genel Seçimleri Manifestosu’nu açıkladı.
 
1 Şubat 2019 Cuma - 12:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mahallî İdareler Genel Seçimleri Manifestosu’nu açıkladığı programda yaptığı konuşmada, “Demokrasi ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde ve beldelerimizde kazanacağımız her başarı, ülkemizin aydınlık yarınlarına tutulmuş bir ışık olacaktır” dedi.
Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde, salon önünde kendisini karşılayan vatandaşlara selamlama konuşması da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
Konuşmasında belediye başkanlığına aday olan AK Partili ve Cumhur İttifakı mensuplarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkacak sonucun, Türkiye’ye ve millete şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
Bugün, Türkiye’de il ve ilçe merkezlerinde yaşayan nüfusun, toplam nüfusun yüzde 80’ini aştığına, dünya nüfusunun yüzde 55’inin şehirlerde yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken, küresel ölçekte gelir dağılımının giderek bozulduğunu ifade etti.
“MAZİSİYLE BARIŞIK OLAMAYAN GELECEĞİNİ DE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İNŞA EDEMEZ”
Yeni teknolojilerin, önemli fırsatlarla birlikte belirsizlikleri de beraberinde getirdiğine, ekolojik tahribatın dünyanın geleceğini daha çok tehdit ettiğine, etnik, kültürel ve dini ayrımcılık gibi demokrasiye meydan okuyan eğilimlerin yükselişe geçtiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın artık tarihî bir yol ayrımına doğru gittiğini kaydetti.
Bu tablonun kendilerini, şehir ve medeniyet tasavvurunun ayrılmaz bir parçası olan belediye hizmetleri üzerinde daha çok düşünmeye sevk ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin uzun süredir malul olduğu sıkıntıların temelinde; insan fıtratının bir kenara bırakılıp, bireysel hırslar elinde şekillendirmenin yattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin değerlerine sahip çıkmayanların şehircilik mirasına sahip çıkması, zaten işin tabiatına aykırı olurdu. Mazisiyle barışık olamayan geleceğini de sağlıklı bir şekilde inşa edemez” dedi.
Türkiye’nin, uzun süre yönetimine hâkim olan vizyonsuz, öngörüsüz, kifayetsiz, plansız, istikrarsız, milletin derdiyle dertlenmeyen zihniyetler elinde örselenip oyalandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler, tüm siyasi hayatı, işte bu çarpıklıklarla mücadeleyle geçen AK Parti kadroları olarak, şehirlerimizin ve ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve hatta kimi zaman hatalarımız elbette olmuştur. Ama milletimiz ve tarih şahittir ki, tüm samimiyetimizle ve gücümüzle, ülkemizi maddi ve manevi medeniyet değerleriyle yeniden buluşturmak için çalıştık” ifadesini kullandı.
“VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAK İÇİN ÇIRPINAN BİR YÖNETİM PRATİĞİ SERGİLEDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin, belediyecilikte çığır açmış, milletin gönlünde bu hizmetleriyle yer edinmiş kadrolar tarafından kurulduğunu ve belediyelerdeki başarısının arkasında halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak bilen bir paradigma değişikliğinin olduğunu kaydetti. “Bu yaklaşımla, emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas alan, hizmeti memur-işçi mesai süresiyle sınırlamayıp 24 saate-7 güne yayan, vatandaşın her derdine derman olmak için çırpınan bir yönetim pratiği sergilenmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilikteki tecrübe ve birikimlerini sürekli geliştirip büyüterek tüm Türkiye’nin hizmetine sunduklarını ifade etti.
Geçmiş mahallî idare seçimlerindeki slogan ve hedeflerine değinerek, 2004’te ‘yerel kalkınma başlıyor’ diyerek büyük hedefler koyduklarını, 2009’da ‘işimiz hizmet gücümüz millet’ diyerek ’marka şehirler’ hedeflediklerini, 2014’te ‘daima millet, daima hizmet’ ifadesini kullandıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Şimdi de, ‘tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket işi gönül işi’ diyerek, ‘gönül belediyeciliği’ sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz.  Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli, kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz. Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır.”
“CUMHURBAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE BELEDİYE İZLEME-DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KURULACAK”
31 Mart imtihanından başarıyla çıkmak için, geçmişte yaptıkları hizmetlerle yetinmeyip şehirleri geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirler için kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacaklarını ve şehirlerle ilgili ilgili tüm planları, projeleri, yatırımları, hizmetleri bu strateji belgeleri üzerinden takip edeceklerini açıkladı.
Bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kuracaklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tecrübe ve bilgi paylaşımından, tasarruf ve şeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceklerine inandıkları benzer bir sistemi AK Partili belediyelerin daha yakından takibi için, parti genel merkezinde da faaliyete geçireceklerini dile getirdi.
“TÜM CANLILARIN GÜVEN İÇİNDE YAŞADIĞI ŞEHİRLERE SAHİP OLMANIN HUZURUNA KAVUŞACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi, bugüne kadarki uygulamaların ötesinde, ‘yeni şehircilik vizyonu’ ile buluşturacaklarını vurguladı ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şehirlerimizi, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmetle donatacağız. Belediye başkanlarımız, şehir halkına hâkim olma değil, hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler. Yani ‘efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz’ anlayışıyla hizmetlerini sürdürecekler. Şehir plancılığında ve imar uygulamalarında, coğrafyamızın tüm birikimine sahip çıkan, Selçuklu mimarisinin sadeliğini, Osmanlı mimarisinin zarafetini ve günümüzün modern çizgilerini meczeden bir anlayışı yaygınlaştıracağız. İnsanlarıyla birlikte ağacından hayvanına kadar tüm canlıların güven içinde yaşadığı şehirlere sahip olmanın huzuruna AK Parti belediyeciliği ile kavuşacağız.”
AK Parti iktidarları döneminde kurdukları güçlü altyapının, bunun teminatı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Partili belediyeleri, her insana adaletle hürmet edecek, şehrinin ve insanlarının maddi-manevi tüm varlığını kutlu bir emanet olarak görüp sahip çıkacak, herhangi bir kesime ve kişiye değil, sadece milletine ve devletine sadakat gösterecek başkanlarla yönetilecektir. İşte bunun için 31 Mart seçimlerinde milletimizin karşısına ‘memleket işi gönül işi’ diyerek çıkıyoruz” diye ekledi.
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
AK Parti olarak, yeni dönemdeki belediyecilik anlayışlarını ve millete taahhütlerini 11 başlık altında özetlediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu başlıkları ‘şehir planları’, altyapı ve ulaşım’, ‘kentsel dönüşüm’, ‘benzersiz şehirler’ akıllı şehirler’, ‘çevreye saygılı şehirler’, ‘sosyal belediyecilik’, ‘yatay şehirleşme’, ‘halkla birlikte yönetim’, tasarruf ve şeffaflık’, ‘değer üreten şehirler’  olarak açıkladı.
Konuşmasında, aktardığı başlıklarla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Memleket işi gönül işi’ diyerek, ‘gönül belediyeciliği’ ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti’nin, yeni dönemde insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temel ilkelerini başlıklarıyla tekrarlayacak olursak; ‘şehir planları’ uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. ‘Altyapı ve ulaşım’ sorunları tüm şehirlerimizde tamamen çözülecek. ‘Kentsel dönüşüm’ çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek. ‘Benzersiz şehirler’ anlayışıyla şehirlerimiz kendi hikâyelerine uygun şekilde geliştirilecek. ‘Akıllı şehirler’ uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkânları insanımızın ve şehirlerimizin emrine sunulacak. ‘Çevreye saygılı şehirler’ ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek. ‘Sosyal belediyecilik’ çalışmalarına önem verilerek doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak. ‘Yatay şehirleşme’ ile tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kurulacak. ‘Halkla birlikte yönetim’ ilkesiyle, şehirle ilgili tüm önemli kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak. ‘Tasarruf ve şeffaflık’ hassasiyetiyle belediyelerin kaynakları hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak. ‘Değer üreten şehirler’ ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Milletimizin yönetimini emanet edeceği AK Partili belediyelerimizde, işte bu 11 başlıkta ifade ettiğimiz ilkeler çerçevesinde hizmet vereceğiz.”
“SEÇİM YARIŞININ PLAN, PROJE, HİZMET ETRAFINDA ŞEKİLLENMESİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZDİR”
31 Mart seçimlerinin demokrasi şöleni şeklinde geçmesi temennisinde bulunarak, bu ilkelerin millete yeni dönemdeki yönetim anlayışlarını ifade eden taahhütleri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projelerin her büyükşehirde, il ve ilçelerde AK Parti adayları tarafından açıklanacağı bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim yarışının iftira, yalan, hakaret, husumet değil; plan, proje, hizmet etrafında şekillenmesi en büyük temennimizdir. Darbe çığırtkanlığı yapan, asmayı, kesmeyi, zehirlemeyi, sürmeyi hesap eden anti-demokratik siyaset anlayışının dönemi, inşallah 31 Mart’ta tamamen kapanacaktır. Türkiye’nin, tehdit siyasetine değil, hizmet siyasetine ihtiyacı vardır. AK Parti olarak, kendi seçim kampanyamızı bu şekilde yürüteceğiz” sözlerine yer verdi.
Bu süreçte, Türkiye’nin bekasının ve milletin geleceğinin güvencesi olarak gördükleri Cumhur İttifakı’na bağlılıklarından taviz vermeyeceklerinin ve Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifakı diri tutup devam ettireceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıllarda üst üste çok büyük saldırılara maruz kalan ülkemizin, istikrar ve güven ortamının devamına, her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bu dönemde atacakları adımların, sonraki nesillere emanet edilecek 2053 ve 2071 vizyonları bakımından kritik önemde olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak, bu bilinçle, demokraside ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde kazanacağımız her başarı, ülkemizin aydınlık yarınlarına tutulmuş bir ışık olacaktır” şeklinde konuştu.
31 Mart’ta kazananın, bir kez daha hizmet siyaseti olacağına kalpten inandığını, demokrasiye ve kendilerine vereceği destek için millete şimdiden şükranlarını ilettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkan adaylarına ve teşkilat mensuplarına seçim gecesine kadar tüm güçleriyle her yerde milletle birlikte olmaları; ulaşılmayan ve derdi dinlenmeyen bir vatandaş bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.
Önümüzdeki dönemde belediyelerdeki hedefleri, standartları çok daha yükseğe çıkartarak, seçilecek belediye başkanları eliyle millete sunmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adaylarına “Türkiye’yi elbirliğiyle geleceğe taşımak için sizlerden gece gündüz gayret göstermenizi beklediğimi bir kez daha belirtmek istiyorum” sözleriyle seslendi. Konuşmasının sonunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini “Rabbim yar ve yardımcımız olsun; yolumuzu, bahtımızı açık etsin” temennisiyle tamamladı.daha sonra toplantıya geçti. Eşi Emine Erdoğan’ın da kendisine eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda; millete verecekleri sözlerin ve şehirleri yönetme anlayışının özünü oluşturan seçim manifestosunu açıkladığı konuşmasını yaptı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trump: İstihbarat çalışanları İran konusunda saf ve pasif
 
Denktaş Ailesinin Acı Günü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MGK'dan “Fırat’ın Doğusu ile ilgili Bildiri
Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erdoğan :Rusya ile iş birliğimiz, Suriye’nin barış, güvenlik ve istikrarı açısından bir mihenk taşıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ...
ABD'li Senatör Lindsey Graham: PYD/YPG terör örgütü PKK ile bağlantılı
ABD'li Senatör Lindsey Graham, PYD/YPG’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say’ın konserini izledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, piyanist ...
 
 
Erdoğan : “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu ülkede yaşayan herkesin;Devletidir''
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ...
MHP Milletvekili Erbaş'dan Başkan Trump'a Cevap
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ABD Başkanı Donald Trumpın tehditlerine ...
Erdoğan :“Milletler için, bazen diplomasiyle, askerî güçle, ekonomik güçle kazanılamayacak başarılar, bir müzik eseri, bir edebiyat eseri, bir sinema eseri ile kazanılmaktadır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Medeniyetin özünde inanç ve ahlak vardır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde ...
 
 
Erdoğan :“PKK-PYD’nin DEAŞ’la mücadelesi koca bir yalandan ibarettir”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ...
Erdoğan :"Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için planı var."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times gazetesi için bir ...
Erdoğan :Uluslararası Yatırımcılar İçin güçlü bir limanız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da PepsiCo fabrikasının açılış ...
Pakistan Başbakanı Han :Türkiye'nin Tecrübelerinden Yararlanacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile birlikte, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya