Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/28 °C
 
 
    DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…  
 
    İran Gizemli Kazanın Yasını Tutuyor  
 
    Kepez , Başkan Mesut Kocagöz’ün sevgi mesajı kapsamında çiçeklerle süsleniyor  
 
    AKDÜ 'de IEEE Akdeniz FutureFest Zirvesi  
Erdoğan: Oy Namustur, Oy Şereftir
Erdoğan: Oy Namustur, Oy Şereftir
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'de yaşanan kaset depreminin ardından 12 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Hakkari'de halka seslendi.
 
21 Mayıs 2011 Cumartesi - 15:10

Hakkari'de hedefine BDP'yi koyan Başbakan Erdoğan, belediyenin kendilerine gönderilen kaynağı iyi kullanamadığını ve bu yüzden Hakkari'linin mağdur edildiğini söyledi.

Erdoğan, 'Bu terör kimin ekmeğine yağ sürüyor. Bu ülkede hizmet verecek kimse oyunuzu ona verin. Futbol takımı gibi parti tutulmaz. Tehditmiş, oy namustur, oy şereftir, korkunun ecele faydası yoktur' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Hakkari, Yüksekova'da, Çukurca'da biz hizmetlerimizle konuşuyoruz, vaatlerimizin arkasında duruyoruz. Tek tek, adım adım yatırımlar ve reformlarla 81 vilayetin tüm Türkiye'nin çehresini değiştiriyoruz. Biz partimizi kurduğumuz günden bugüne bir takım odaklar bizi heran engellemek istediler. Çirkin oyunlar oynadılar fakat bu tahriklere biz hiç bir zaman gelmedik, AK Parti'yi siyasetten uzaklaştırmak istediler. Biz arkamıza milletimizi aldık ve bu çetelerle amansız bir şekilde mücadele ettik, biz sadece çetelerden hesap sormakla kalmıyoruz, biz inkar politikalarına son veriyoruz ülkenin neresinde olursa olsun benim halkıma yapılan her haksızlığın hesabını sorduk ve soruyoruz. 8,5 yıl önce nasıl bir Hakkari vardı? Bugün nasıl bir Hakkari var? Benim genç kardeşlerim burada Kürtçe kasetleri gizli gizli dinliyordu, Mem-u Zîn yasaklıydı şimdi biz Kültür Bakanlığımız vasıtasıyla bastık ve taktim ettik.

Bugün uluslar arası Kürt kadın kongresi düzenleyen bir Hakkari var. Terör şiddet ve acıdan başka bir şey vermedi. Başımızı 2 elimizin arasına alalım bu ülkede hizmet verecek kimse oyumuzu onlara vererlim. Oy namus,şereftir. Korkunun ecele faydası yoktur.

Biz bütün samimiyetimizle yeni bir süreç başlattık ancak MHP, CHP, BDP adeta ittifak halinde bu süreci sabote etmek için gece gündüz çalıştılar. Ben dün Van'da 1940'lı yıllara ait CHP'nin tek parti iktidarına ait 5 belge açıkladım, İsmet İnönü'nün imzasıyla kitap, plakların nasıl yasaklanıp toplatıldığını dün belgeleriyle gösterdim. O belgeler inkar politikalarının belgeleriydi AK Parti olarak bizim 22 Kasım'da son verdiğimiz inkar, ret, asümilasyon politikaları bu ülkeye bir kez daha dönmeyecek.

Herkes rolünü oynuyor artık bu ülkede benim Kürt kardeşimin sorunları bugüne kadar nasılsa yine şimdi benim sorunumdur, Türk, Kürt, Laz, Çerkez kardeşimin hepsinin sorunu benim sorunumdur çünkü biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik, bizim bu bayrağımızın rengi niye birilerini rahatsız ediyor, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizi sembolize eder. Tek vatan dedik, 74 milyonu kim ameliyat derdine düşüyorsa eğer avcunu yalasın, tek devlet dedik, bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara 12 Haziran'da gerekli cevabı vermeye hazır mıyız? Seçmen listesinin bütün mensuplarının en başında ki parti, AK Parti sizin oylarınızla inşallah sandıklardan yine gümbür gümbür geleceğiz. Şuanda vatandaşlarımızı neden serbest bırakmıyorlar? Sürekli tehditlerle benim vatandaşımın demokratik hakkını kullanmasına neden engel oluyorlar, biliyorlar ki biz eğer Kürt kardeşlerimizi serbest bırakırsak ki bunlar Kürtlere hiç bir zaman kardeşim demedi, şu Hakkari'nin sokaklarında ki hal, şu görüntü benim Kürt kardeşlerime hizmet diyebilirmiyiz? Halkını seven halkına hizmet eder ben artık Hakkarili kardeşlerimin, gençlerin gerçeği görmesini istiyorum. Ben anaların bunu görmesini istiyorum, çocuklarını dağlardan çağırmasını istiyorum, standartları çok daha yükseğe çıkartacağız ama bunun için sizden destek istiyoruz elele, omuzomuza vereceğiz.

Dün Van'da kardeşlerimle el ele verdiğimizde bir projemizi söyledim. Benim Hakkari'de de birçok projem var.1 milyon yolculu havaalanının temelini attık 120 tirilyona mal olacak ama bunada engel olmaya çalıştılar.Buralarda havaalanı Kürt kardeşimin aklından geçermiydi ama biz şimdi buraya uçak indireceğiz haftada 15-20 uçağın inmesini istiyorum.Buralardaki eserleri ABD'den Çin'den gelmelerini isitiyorum. Türkiye'den üniversitelileri gelsin istiyorum.Hakkari şu andaki ihracatını arttırsın,işsiz iş sahibi olsun ama yeterki burada huzur olsun kan dursun. Çıkıyor BDP başkanı kandan beslenenlerin allah belasını versin diyorsun, buralardaki kardeşlerim elini kolunu sallayarak gezemiyorsa burada esnaf kepenk kapatıyorsa bunun sorumlusu sizsiniz.

Terör bunların beslendiği tek yer terör varsa BDP'ye oy var bunları açık açık söylüyorlar,demokrasi diyorsanız çıkın terör örgütü olarak PKK'yı itiraf edin ama edemediler oradan besleniyorlar.Ölüm haktır biz buna inanmışız ama buna inanmayanlar hergün korkar ama inanıyorsak sorun olmaz. Bizim için ölüm bir son değil başlangıçtır. Kürtlerin dinin zerdüşlük olduğunu onlar söylüyor. Şimdi devletin imamları arkasında namaz kılmayın diyorlar. Biz namaz kılarken cem oluruz. İşte 12 Haziran dinimizi istismar edenlerede cevap verme günüdür. Huzurlu istikrarlı olursak şu Hakkari'ye turistler gelir, dünyanın en öneli ticaret noktası olur. Terör örgütü bunu bildiği için yoksulluğun bitmesini istemiyor. Bakanımla 200 yataklı hastanenin açılışına geldik ama bu hastanelerin açılışına bile tehdit edip vatandağı göndermediler.

Hakkari'de artık fıtık yerine birçok ameliyat yapılıyor.2007 yılında beyin ameliyatı yapıldı. Buralara durup dururken gelemedik. Soruyorum bu BDP'li bağımsızlar buralarda neler yapacak? Onlar ne yaparlarsa biz yolumuza devam edeceğiz, ama bunlar çalışan mütahitin çalışamsını engelliyorlar. Çünkü fakirliği yoksulluğu böyle istismar ediyorlar. Şimdi artık okullar, hastaneler, hava alanları yapıyor oyuncaklarını ellerinden aldık.25 Nisanda Çukurça sınır kapısının açılma iznini verdik. Yüksekova'nın içme suyunu kanalizasyonunu biz yaptık normalde belediyenin ama suyu getirmediği halde oraya suyu biz getirdik.

Hiçbir vatandaşımızın engel görmemesi için çabalıyoruz. Ama burdaki polislere, askerime silah doğrultan ellere biz sessiz kalabilirmiyiz? Hakkari Belediyesine 2010 yılında 13,5 tirilyon pay verdik.18 tirilyon Yüksekova belediyesine pay verdik. Batı ne alırsa buralardaki vatandaşımızda aynısını alıyor. Hakkari belediyesinin görevi olmasına rağmen buradaki yolları biz yapıyoruz. 4 tane çöp arabası yolladık ama buna rağmen çöp toplanmıyor. Bu çöpe toza Hakkari'li vatandaşım layıkmıdır işte ben bunuda sorgulamanızı istiyorum. Siz çok daha iyisine layıksınız biz bunun için çabalıyoruz.

Eğitimde 8,5 yılda 709 derslik yaptık bunlar devam edecek.2806 bilgisayar gönderdik bilişim teknoloji sınıfını burada biz kurduk. Sıraların üzerinde kitaplar ücretsiz olarak görüyorsunuz. Sosyal güvencesi olmayan ilköğretimde erkeğe 30 kıza 35 lira ortaöğretimde erkeğe 40 kıza 55 lira veriyoruz. Üniversite öğrencilerine bizden önce 45 lira veriyorlardı şimdi 240 lira veriyoruz. Eğitimde artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz yerine bilgisayar donanımlı akıllı tahta getiriyoruz. Sizlere birer tane elektronik kitap vereceğiz her öğrenciye zengin, fakir ayrımı yapmadan vereceğiz. Bunu 4 yıl içerisinde etap etap bitireceğiz. Çocuklar sizler bunları alacaksınız. Bunun içinde bütün müfredat var. Benim derdim ey Tayyip Erdoğan ABD'nin Corc'u Hans'ı bunlardan faydalanacakta benim Ahmetim, Mehmedim Ayşem, Fatmam bunlardan yararlanmasın. Bizden öncekiler bunu neden yapmadı çünki bizim vizyonumuz var. Sağlıkta 120 tirilyon yatırım yaptık istediğin hastaneye gidip istediğin ilacı alabiliyormusun?

Devlet hastanesindne bizden önce tomografi ciyazı yoktu şu anda 2 tane var. Biz gelemeden önce 6 tane diyaliz cihazı vardı ama şu anda 20 adet diyaliz cihazı var.112 istasyonu 1 adetti şu anda 14 adet bulunmakta. Ambulans sayısı 1 adetti şu anda 20 tane.Ben şimdi şu BDP'lilere sesleniyorum siz bunları görmezmisiniz? İnanıyorumki benim Kürt kardeşleirm hizmet siyasetine oyunu verecektir.Toplu konut olarak 1066 adet konut hizmetine başladık. 1 kilometre bölünmüş yol vardı ama biz 13 kilometre bölünmüş yol yaptık ama terör baskısı olmasa bunlara devam edeceğiz.KÖYDES ile ilgili olarak 107 tirilyon destek verdik.2010'da buraya 10 tirlilyon tarım yardımı yaptık.Hayvancılık desteği 33 tirilyon.Halk bankası yüzde 47 ile kredi veriyordu şu anda yüzde 5. 4 adet taşkın koruma hattı 150 metreküplük su desteği verdik. 4 adet su enerji bendinin çalışmalarını yapıyoruz. Şemdilli barajını sulama projesini bitireceğiz şu anda onun çalışması devam ediyor

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
40 Yıllık Karpuzun Tadı Neden Değişti?
 
Çarptığı Yaya Ağabeyi Çıktı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MHP'den Deniz Bölük Başı da İstifa Etti
MHP'de kaset iddialarına adı karışan isimler partideki görevlerinden ve ...
İstifaların Ardından Bahçeli’den İlk Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır,Mehmet Ekici,Cihan Paçacı’dan ...
MHP'de Günün 2. İstifası
MHP genel başkan yardımcıları Osman Çakır ve Mehmet Ekici, partideki görevlerinden, ...
Kemal Derviş Aday Olmayacağını Açıkladı
ABD'li Wall Street Journal'a konuşan Kemal Derviş, IMF başkanlığına aday ...
 
 
MHP'den Bir İstifa Daha
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, ...
Şahin: Türk Askeri Mazlumun Yanındadır
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Türk askeri ve Türk insanı her zaman ...
Erdoğan: Uçaklar Zata Tahsislidir
Başbakan Erdoğan, kızının düğün davetiyesini Ürdün Kralına uçakla gönderdiği ...
Kılıçdaroğlu Depremzedelerle Görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşamki 5.9 büyüklüğündeki depremin ...
 
 
Okula Molotoflu Saldırı
Van'da bir okula, akşam saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ...
Kuşadası’nın Mimarlık Geleceği Tartışılıyor
Kuşadası Belediyesi, IAA International Academy of Arcitecture ve UNESCO ...
Başbakan Erdoğan Van'da Halka Seslendi
İşte Başbakan Erdoğan'ın Van'daki mitinginde yaptığı konuşma...
Düşen Helikopterden 1 Kişi Kurtuldu, 4 Kişi Aranıyor
İstanbul Beykoz'da bir polis helikopteri denize düştü. Helikopterin pilotu ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…

DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya