Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/28 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
Erdoğan Şanlıdağ Demokrat Parti'de
Erdoğan Şanlıdağ Demokrat Parti de
 
Ekonomi ve Turizm eski Bakanı Erdoğan Şanlıdağ’ın, Demokrat Parti'ye (DP) katıldığı açıklandı. DP’den yapılan açıklamaya göre, DP Güzelyurt İlçe Binası’nda düzenlenen törenle DP’ye katılan Şanlıdağ’a, parti rozetini DP Genel Başkanı Serdar Denktaş taktı.
 
29 Mart 2011 Salı - 18:01

Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmada, 1990’dan beridir tanıdığı Şanlıdağ ile birlikte birçok güzel çalışmaya imza atacaklarına olan inancını belirterek, DP’nin dik yürüyüşünde parti ile kol kola yürümeye hazır olan Şanlıdağa “Aileye hoşgeldin” dedi.
ŞANLIDAĞ
Erdoğan Şanlıdağ törende yaptığı konuşmada, DP ailesine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Ülkede siyasetin çok dalgalı ve hareketli olduğunu belirten Şanlıdağ, “son dönemlerde ülke siyasetinde duruşuyla, izlediği siyasetle takdir edilen tek partinin DP olduğunu ve yapılan kamuoyu yoklamalarının da bunu gösterdiğini” kaydetti.
Mevcut hükümetin baskıcı olduğunu savunan Şanlıdağ, “Bu akşam düzenlenen törene katılmak isteyen çok yakın arkadaşlarım var, ancak UBP’nin inanılmaz baskılarından dolayı onları durdurdum” dedi.
DENKTAŞ
DP Genel Başkanı Denktaş, Şanlıdağ’dan sonra yeniden söz alarak gündemdeki konular ve Sendikal Platform’la olan işbirliği ve partinin çalışmaları hakkında konuştu.
Serdar Denktaş, öncelikle memleketin içinde bulunduğu mevcut duruma işaret ederek, hiçbir şeyin yolunda gitmediğini ve bir müddet de gitmeyeceğini savundu.
Mevcut hükümetin uzun süre daha devam edemeyeceğini, uzatmaları oynadığını iddia eden Serdar Denktaş, mevcut hükümetin kendi içinde de inanılmaz kavga içerisinde olduğunu ileri sürdü.
Denktaş, “Açıkçası liğme liğme dökülüyorlar” dedi.
“İflas eden kesim her gün çoğalıyor, ancak hala önlem alan yok. Ülkenin her tarafı dökülüyor” diyen Denktaş, hükümetin, daralan bir yapı; her gün küçülen bir pazar içerisinde “gelirleri yüzde yirmi artırdık” diyerek övündüğünü savundu.
Yapılan yanlışları Meclis’te yaptığı konuşmalarda sık sık anlatmaya çalıştığını, “ancak her zaman boş koltuklara konuştuğunu” anlatan Serdar Denktaş, DP olarak, artık hiçbir yere gitmeyeceği belli olan görüşmelerin bir an önce kesilmesi çağrısı yaptıklarını, belirsizlik ortamında hiçbir şeyin toparlanamayacağını anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.
Serdar Denktaş, “Kendi devletimize sahip çıkarak, içimizdeki yanlışları da düzelterek ileriye gitmemiz lazım” şeklinde konuştu.
EŞ ZAMANLI NÜFUS SAYIMI
Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın eş zamanlı nüfus sayımı isteğine de değinerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun buna karşı durarak doğru bir karar verdiğini söyleyen Serdar Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aslında Hristofyas’ın talebi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sayımını yapmaktır. Eş zamanlı ayrı ayrı nüfus sayımı yapılabilir. Ona ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Ama Hristofyas’ın getirdiği şekilde yapılacak bir nüfus sayımında anne, baba, nene, dedesi Kıbrıs’ta doğanları Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olarak sayacak, orda bizi yüzde şu kadar Türk, şu kadar Maronit, şu kadar Latin, şu kadar Ermeni, şu kadar Rum var diye listeleyecek. Geriye kalan herkesi de annesi ya da babası Türkiyeli olan ve onların çocuklarını da yerleşik diye kabul edecek. İşte böyle bir oyun içerisindedirler. Ancak Cumhurbaşkanı Eroğlu, buna karşı çıktı ve verdiğimiz desteğin ne kadar doğru bir destek olduğunu gösterdi.”
SENDİKAL PLATFORM İLE İLİŞKİLER
DP Genel Başkanı Denktaş, sendikalarla birlikte katıldıkları iki büyük miting hakkında da bilgi vererek, 28 Ocak Mitingi’nin “ekonomik paket”le ilgili olduğunu, 2 Mart Mitingi’nin ise “Bu ev ne kadar kirli olursa olsun, her şeyiyle sahip çıkmak istediğimizi dünyaya duyurmak isteğiyle” yapıldığını kaydetti.
Basından Sendikal Platform’un siyasi partilerden habersiz 7 Nisan’da genel grev ve Meclis önünde çadır eylemi gerçekleştireceğini öğrendiklerini kaydeden Serdar Denktaş, Sendikal Platform’un siyasi parti temsilcilerini bu kararı aldıktan sonra toplantıya çağırdığını, ancak kendilerinin diğer parti başkanları ile görüşerek, bu toplantıya katılmama kararı aldıklarını, aldıkları duyumlara göre yine çağrılacaklarını, ancak yine katılmayacaklarını vurguladı.
“BAZI SENDİKACILARIN BRÜKSEL’E GİTMESİ BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAYA YÖNELİK”
Serdar Denktaş, Brüksel’e giden bazı sendikacıların yaptığı hareketlerin bu birlikteliği bozmaya yönelik olduğunu belirterek, özetle şöyle devam etti:
“Önümüzdeki günlerde ne olacak bilmem. 7 Nisan’da genel grev gerçekleştirebileceklerinden de emin değilim. Siyasi partilerin desteği olmadan o eylemin ses getireceğini zannetmem. Belki bu arada yanlışlarını anlarlar da bir araya gelip başka bir çalışma yaparız. Ama şimdi durum bu.”
“DEVLETİNE YENİDEN SAHİP ÇIKILDIĞINI GÖSTERECEK BİR REFERANDUM”
Serdar Denktaş, daha sonra DP’nin taleplerini dile getirdi.
Denktaş, Demokrat Parti olarak bu yıl bir nüfus sayımı yapılmasını talep ettiklerini, KKTC Devleti’ne yeniden sahip çıkıldığını gösterecek bir referandum talebini de gündeme getirmeye başladıklarını kaydetti ve bu yönde çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Bunun ardından da mevcut hükümetin istifa ederek, geçici bir hükümet oluşumu talepleri olduğunu anlatan DP Genel Başkanı Denktaş, bütün yasaları elden geçirecek Meclis çatısı altında uzmanlardan oluşan komiteler grubunun oluşturulması ve ardından da çok hızlı bir çalışmayla nelerin nasıl değişeceğini tartışarak halka anlatmak ve göstermek gerektiğini ifade etti.
Serdar Denktaş, bu çalışmaların ardından da erken seçime gidilmesi gerektiği görüşünü kaydetti..
“YÜKSELİŞTE OLAN TEK PARTİ’NİN DP OLDUĞUNU HERKES SÖYLÜYOR”    
“DP’nin her geçen gün katılımlarını arttırarak devam etmesinin yanında, en fazla sempatizan çeken parti durumunda olduğunu” kaydeden Serdar Denktaş, “yapılan tüm araştırmalarda yükselişte olan tek partinin DP olduğunu herkesin söylediğini” savundu.
Partiye bir de özeleştiride bulunarak, partinin tek eksiğinin örgütlenme olduğunu belirten Serdar Denktaş, DP eski binasını bir nevi siyaset okulu yapmaya karar verdiklerini, orada hem yeni katılanların partiyle ilgili bilinçlenmesi, hem de örgütlerin, gençlik kolları ve kadın kollarının başkanın ve üst düzey yetkililerin ne söylediğini anlaması ve anlatması yönünde yapılması gerekenlerin eğitimini vereceklerini ifade etti.
Partinin en büyük hedefinin, gerçekleşecek olan genel seçimlerde tek başına iktidara gelmesini sağlamak olduğuna dikkati çeken Serdar Denktaş, o doğrultuda yürüyeceklerini vurguladı.
Denktaş, “Tek başına iktidar olmak için kendimizi hazırlamamız lazım. Eğer doğru adım ve doğru politikalarla yola devam edersek, doğal olarak bu gündeme gelecek. Hedefimiz büyük;. artık kilit parti olmak istemiyoruz. Hedef; fiilen hükümeti kurmak olacak ve o doğrultuda yürüyeceğiz” dedi.
ÖZEL TAHSİN
DP Güzelyurt İlçe Başkanı Özel Tahsin de törende kısa bir konuşma yaparak, hem kendisinin, hem de örgütünün Erdoğan Şanlıdağ’ı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.
Yapılacak olan genel seçimlerde Şanlıdağ’ın da katkılarıyla DP’nin Güzelyurt’ta hak ettiği başarıyı yakalayacağına olan inancını dile getiren Tahsin, Şanlıdağ’a başarılar diledi.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Irak'ta Rehine Krizi: 21 Ölü
 
KKTC’de Banka Soyguncusu Yakalandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Girne Karaoğlanoğlu'nda Silahlı Banka Soygunu
KKTC'de bir banka şubesine giren silahlı bir kişi, 15 bin TL'yi alarak kaçtı.
Türkiye'nin Yeni Lefkoşa Büyükelçisi Akça, 1 Nisan'da Görevine Başlıyor
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın, 1 Nisan ...
SOS Çocuk Köyü Yararına Piyano Konseri
SOS Çocukköyü yararına, Cuma akşamı piyano konseri gerçekleştirilecek.
Ercan ve Civar Köylerinde Elektrik Kesintisi
Cihangir, Balıkesir, Gökhan, Beyköy ile Ercan bölgelerinde, yarın, şebekede ...
 
 
İskele Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü Etkinliğiyle Halkla Buluştu
İskele Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla İskele kent sınırları ...
Onur Air, KKTC'de
Onur Air, KKTC ile Türkiye arasında tarifeli uçak seferlerine başlıyor.
Hristofyas’tan AB’ye Akkuyu Baskısı
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dmitris Hristofyas’ın, Türkiye’nin ...
ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı’dan Şener Elcil’e Eleştiri
Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı, Kıbrıs Türk ...
 
 
Sendikal Platform 7 Nisan’da Genel Grev ve Eylem Kararı Aldı
Sendikal Platform 7 Nisan 2011 perşembe günü ada genelinde genel grev ...
Osman Örek 12. Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Kıbrıs Türk halkının milli mücadele dönemi liderlerinden, milletvekilliği, ...
Girne Bölgesinde Yeni Hız Tespit Kameraları Devreye Giriyor
Girne bölgesinde 3 yeni hız tespit kamerası daha 1 Nisan’da devreye girecek. ...
KKTC’de Nüfus Sayımı İçin DPÖ Görevlendirildi
Başbakan İrsen Küçük, bu yıl içinde nüfus sayımı gerçekleştirmeyi planladıklarını ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya