Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Erdoğan :“Siyasi hayatımız boyunca millî iradenin dışında bir güç tanımadık”
Erdoğan :“Siyasi hayatımız boyunca millî iradenin dışında bir güç tanımadık”
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Ankara’ya geçerek AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu.
 
1 Nisan 2019 Pazartesi - 12:10

Ankara’da Mahallî İdareler Seçimleri’ni değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık, millî iradenin dışında bir güç tanımadık” dedi.
İstanbul’da oyunu kullanan ve Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Ankara’ya geçerek AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan parti merkezinin balkonundan, kendisini bekleyen ve sevgi tezahüratlarında bulunan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.
Sevgileri, muhabbetleri, destekleri ve kardeşlikleri için vatandaşlara şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamt ediyorum” dedi.
“SİYASİ HAYATIMIZ BOYUNCA DAVAMIZA VE MİLLETİMİZE HİZMET DIŞINDA BİR GAYE TAŞIMADIK”
Siyasi hayatı boyunca davasına ve milletine hizmet dışında bir gaye taşımadığını ve millî iradenin üzerinde bir güç tanımadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından beri girdiği her mücadelede yanında olduğunu söyledi.
AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar tüm milletvekili, Cumhurbaşkanlığı, mahalli idareler seçimlerinden ve halk oylamalarından kendilerini hep birinci olarak çıkartan milletin her bir ferdine şükranlarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bugün kendilerini 15. defa sandıkta birinci yaptığına dikkat çekti.
AK Parti olarak tek başlarına veya Cumhur İttifakı’yla birlikte seçime girdikleri yerlerde an itibariyle 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun da ülkedeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56’sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geldiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım: 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? AK Parti iktidar mı? Dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak Parlamentoda mıyız? Ve bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“BEKA MESELESİ KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZE SAHİP ÇIKAN TÜM VATANDAŞLARIMA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Cumhur İttifakı’nın oy oranının, 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile kurdukları Cumhur İttifakı olarak kendilerini sandıkta birinci yapan millete, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve bu partiye gönül verenlere Cumhur İttifakı’na sahip çıktıkları için teşekkür etti.
Beka meselesi konusundaki hassasiyetlerine sahip çıkan tüm vatandaşlara, özellikle Kürt kökenli seçmene de şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güneydoğu Anadolu bölgemizin seçim sonuçları Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir” diye ekledi.
Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde ve beldelerde seçmenlerinin teveccühüyle göreve gelen tüm belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin ilk basamağı olarak gördüğünü söylediği mahalle ve köylerde seçilen muhtarları da tebrik etti.
“EKSİKLERİMİZİ TESPİT VE TELAFİ ETMENİN ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ”
Bu seçimde arzu ettikleri neticeleri alamadıkları yerlerdeki sonucun tek sebebinin, millete kendilerini yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmalarında gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 günlük resmî kampanya döneminde 59 il ve 43 ilçe mitingi ile 9 televizyon ve sosyal medya programıyla millete kendilerini ifade etmenin gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna rağmen eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız, milletimizde arayamayız, yine kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Yüksek Seçim Kurulu neticeleri açıklayacak, açıkladığı zaman veya açıklayacağı ana kadar itirazlarımız varsa bu itirazlarımızı yapacağız nerede olursa olsun. Netice alırız veya almayız, önemli değil. Niye? Kardeşlerim, şunu unutmayın: Her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur. Mesela, şu anda bakıyorsunuz Ankara’da ilçelerin çoğu AK Parti’de, Cumhur İttifakı’nda, böyle bir tablo var. Şu anda İstanbul’da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı’nda veya başa-baş, böyle bir durumda. Bu ne demektir? Ha yine halkımız büyükşehri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış, yine AK Parti’ye vermiş, bunların üzerinde duracağız ve iyi çalışacağız. Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan bunun hesabını sormak da dâhil, gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”
Siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçümseme, milleti tahkir etme değil sadece ve sadece ülkeye ve millete en iyi hizmetleri getirme aracı olarak gördüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar bunu yaptıklarını, bundan sonra da bunu yapacaklarını söyledi.
“BUGÜNE KADAR ATTIĞIMIZ HER ADIMDA MİLLETİMİZİN RIZASINI VE DESTEĞİNİ ARADIK”
İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonunun, faşizme, diktatörlüğe ve zulme çıkacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için bugüne kadar attığımız her adımda milletimizin rızasını ve desteğini aradık. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz, sizlerle beraber devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şahsı dahil hiç kimsenin; davalarından daha büyük, Türkiye’den daha öncelikli, AK Parti’den daha önemli olmadığını ifade den Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimiz davamıza, ülkemize ve milletimize ettiğimiz hizmetler oranında güç ve yetki sahibiyiz, bu oranda değerliyiz” sözlerine yer verdi.
“ÜLKEMİZİ İNŞALLAH MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKARACAĞIZ”
Hayatın bir gerçeği olan değişimin sürekliliğini, öncelikle kendi içlerinde gerçekleştirmeden Türkiye’yi aynı istikamete yönlendiremeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlerindeki dönemin hem partileri, hem ülke için daha hayırlıya ve daha iyiye doğru bir değişim dönemi olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4,5 yıl seçim yok, ne yapacağız? Hem ulusal, hem uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız, kilitleneceğiz ve ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Önümüzdeki bu uzun dönemi en verimli şekilde değerlendirmeye gayret edeceğiz. Kiminle? Milletimle, sizlerle beraber. Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini reformcu bir anlayışla hâl yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ekonomide ülkemizi ve milletimizi teslim alma amacı taşıyan saldırıların önünü önemli ölçüde kestik. Yapısal reformlarla bu tür saldırılara karşı daha dayanıklı bir ekonomik mimariyi mutlaka inşa edeceğiz. Başlattığımız istihdam seferberliğini kararlılıkla sürdürerek insanlarımızın işine, aşına, ekmeğine göz koyanların oyunlarını bozacağız. Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar bakalım nasıl yönetecekler göreceğiz. 2023 hedeflerimize ulaşana kadar devam eden bu süreçte önceliğimiz ekonomimizi güçlendirmek, teknoloji ve ihracat odaklı bir şekilde büyümeyi sürdürmek, istihdamı artırmak olacaktır. Aynı şekilde millî güvenliğimizle ilgili konulardaki çalışmalarımızı da inşallah başarıya ulaştıracağımız bir döneme giriyoruz. Ülkemize Suriye sınırımız boyunca kurulan tuzağı zaten kısmen bozmuştuk, şimdi hedefimiz Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmalarını ortadan kaldırarak Suriye’yi güvenli bir yer hâline getirip ülkemizdeki sığınmacıların evlerine, yurtlarına dönebilmelerini sağlamaktır.”
Yeni yönetim sisteminin yaklaşık 9 aydır yürürlükte olduğuna işaret ederek, “Bu uygulama döneminden elde ettiğimiz neticeler ışığında hızlı ve etkin karar alma ve uygulama anlayışı çerçevesinde eksikleri tamamlayacak, tıkanıklıkları aşacak yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi özellikle sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemin dinamik yapısına uygun şekilde gerekiyorsa bakanlıklarda ve kurumlarda gerekli her türlü adımı atacaklarını açıkladı.
“BU SEÇİMİN BİRİNCİSİ AK PARTİ”
Partililerden küsüp kırılmamaları, “biz bu neticeyi beklemiyorduk” dememeleri  ricasında bulunan ve yüzde 52 oranında oy almış olmalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimin birinci partisi AK Parti; diğerleri düşünsün, bizim düşünmeye bu noktada herhangi bir şeyimiz yok. Ama biz daha ileri diyoruz, daha ileri diyoruz ve bunun için de işte bu seçimde nerede ne tür eksiğimiz var, bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla inşallah yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Soğuk ve gece vaktinde kendisini sevgiyle, muhabbetle, kadirşinaslıkla, ahde vefayla bağırlarına bastıkları için vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını; “Tekrar Rabbime hamt ediyorum; Ya Rab, bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana ne kadar hamt etsem azdır. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” sözleriyle tamamladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İstanbul'da Nefes Kesen Yarış
 
Başkan Uysal'dan Seçim Teşekkürü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İstanbul'da Nefes Kesen Yarış
Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy Sayımına kitlendi
YSK Yayın Yasağı Kalktı Seçim Sonuçları Yayınlanmaya Başlandı
31 Mart Mahalli Seçimler sonuçlarıyla ilgili YSK Yasağını Kaldırdı 81 ...
Erdoğan :“Türkiye’yi Cumhuriyetimizin 100. yılına gururla taşıyacağız”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart ...
Erdoğan :“2023 hedeflerimize çok daha büyük inanç ve azimle bağlıyız”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart ...
 
 
Erdoğan : Bu Miileti Sindiremeyecekler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi ...
Erdoğan : “Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi ...
MGK Toplantısı Sonrası İç ve Dış Güvenlik Açıklaması
MGK Bildirisi: “Fırat’ın doğusu terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede ...
Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyük Samsunlular Buluşmasında Önemli Mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ...
Erdoğan :“Türkiye, iyiliğin sesi olmuştur”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın “5. Uluslararası ...
Erdoğan :“Gelin, Türkiye’yi dünyanın zirvesine taşımayı sürdürelim.''
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart ...
Erdoğan!dan "Türkiye dimdik ayakta '' Mesajı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya